Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול ואם לא,אז אשמח אם תכווינו אותי היכן לשאול.

קיבלתי בשורה שאני הופך להיות טכנאי שטח עם רכב. ממה שהבנתי את הסובבים אותי זה יוריד לי את המשכורת (שממלא היא לא כזאת גבוהה). אבל משום מה אף אחד לא ידע להסביר לי את החישוב המדויק\הסבר לחישובי מס להשנה ומתחילת 2010.

משו כאן יכול להסביר משו מא' עד ת' כדי שאני אדעלפחות על מה להתמקח?(אגב אני חייל משוחרר גם כאן יש הקלה במס?)

פורסם

אם אתה חייל משוחרר קרוב לוודאי שמגיעות לך נקודות זיכוי במס הכנסה, מה שיעלה לך טיפה את שכר הנטו.

בנוגע לרכב, במידה ואתה טכנאי שטח והרכב מיועד לעבודה בלבד ישנו סיכוי גבוהה שלפחות חלק מההוצאות מוכרות כרכב עבודה ולכן גם אם יפגע לך השכר, לא מדובר בכמות שכר משמעותית לעומת הטבת ליסינג.

ההבדל המהותי הוא אם הרכב הינו לצורכי עבודה, ואם כן וזיכרוני אינו מטעה אותי אז הוא אמור להשאר שם בסוף יום עבודה.

בהצלחה בתפקיד,

אבי.

פורסם

אני מניח, שהרכב נשאר אצלך אחרי שעות העבודה, ואתה יכול להשתמש בו לנסיעות פרטיות.

אם זה המצב, זה הולך ככה:

נניח, השכר החודשי שלך לפני הרכב הוא 6000 שקל.

אחרי שתקבל רכב, יוסיפו לתלוש המשכורת שלך סעיף, שנקרא "שווי שימוש רכב צמוד", ובו יופיע סכום שעומד נכונ להיום על סביבות 2600 -2300 שקל, תלוי בשנת היצור של הרכב (בטח תקבל רכב טכנאים קלאסי כמו קנגו, ברלינגו, פיאט דובלו וכו')

לצורך חישוב מס הכנסה השכר שלך יהיה 6000 שקל + אותם 2600 שקל = 8600 שקל.

כלומר אתה תשלם יותר מס הכנסה והנטו שלך ירד בכמה מאות שקלים טובות .

אבל מצד שני תקבל רכב לשימושך הפרטי, וזה שווה יותר מכמה מאות השקלים האלו.

אני לא זוכר אם לחייל משוחרר יש פטור מלא ממס הכנסה או רק נקודות זיכוי.

אם יש פטור מלא - לא יהיה שום שינוני בשכר בעקבות הרכב בשנה הראשונה אחרי השחרור.

אם יש רק נקודות זיכוי - תזוכה במס הכנסה בהתאם לנקודות.

לגבי ההתמקחות - יש מקומות עבודה, שמגלמים לטכנאים חלק או כל ה"הפסד" שלהם בגלל קבלת רכב צמוד.

בדרך כלל זה רק במקומות,שמשלמים שכר נמוך.

פורסם

לחייל משוחרר אין פטור מלא, יש נקודות זכות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הפטור ממס הכנסה לחיילים משוחררים הוא למשך שנתיים .

הוא מלא בתנאי שהמשכורת לא עוברת סכום מסויים שמשתנה בין נשים לגברים .{ משהו בסביבות ה6500 ש"ח}

אם אתה מרוויח יותר מסכום זה אתה זכאי לנקודות זיכוי .

אני ממליץ לך לקרוא באתר היחידה להכוונת חיילים משוחררים.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

יאללה תודה רבה אתם ממש זריזים פה ומסתכלים על הודעות מכל היבט שאפשר.

שאלה נוספת: איך יתבצע החישוב מס מ-2010 שכולם חוששים ממנו?

פורסם

למכוניות עד שנת 2009 (כולל 2009) שווי שימוש (אותו סכום שמוסיפים לך למשכורת ברוטו, בשביל שתשלם ממנו מס ) היה מחושב לפי קבוצות רישוי, כאשר כל המכוניות הנפוצות כמו מאזדה 3, קורולה, רנו מגאן, קנגו, ברלינגו וכו' היו בקבוצה 2

שווי שימוש לרכב קבוצה 2 עומד היום על 2350 ש"ח.

למכוניות משנת 2010 ומעלה מחשבים שווי שימוש בצורה ליניארית לפי אחוז קבוע ממחיר הרכב.

בשנת 2010 זה 2.19%, בשנת 2011 יעלה ל 2.5%.

כלומר שווי שימוש של מאזדה 3 מודל 2010, שעולה 112000 ש"ח הוא :

2450 ש"ח בשנת 2010, ובשנה הבאה יהיה 2800 שקל.

זה לא הפרש מאוד משמעותי, כי בשנה הבאה גם מי שיש לו רכב שנת 2009 ומטה ישלם יותר, משהוא באיזור אותם 2800 ש"ח.

• תוכן חדש...