Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אז התקופה היא תקופה של התחדשות עקב המעבר לדירתי החדשה ובין היתר עלה הצורך בנתב אלחוטי.

אין מרחקים גדולים מאוד בין מיקום הנתב העתידי לבין הנק' האלחוטית (לפטופ), בהערכה גסה 5 מ' כאשר הקירות המפרידים הם בלוק 7 או 10.

כרגע על הפרק 4 אופציות לרכישת הנתב:

1. LinkSys WRT54GL , זה הנתב שכרגע יש בבית הורי, אם אני לא טועה כבר 4 שנים או יותר, פשוט סוס עבודה, למעט ניתוקים מעטים שניתן לספור אותם על יד אחת ופחות, מה גם שמייד מתחבר מחדש ללא צורך התערבות שלי, לא היו כל בעיות וזאת ללא עידכון קושחה מעולם, מה גם שכל התפעול של הצפנה/פתיחת פורטים/DMZ וכו' הכי קל בעולם.

זהו הנתב היחיד שיש לי איתו היכרות ולציין מאוד מאוד טובה, לפניו היה DLINK, רק בעיות.

החסרונות שלו הם: ישן יחסית, רק תקן G ואין תמיכה של ספק האינטרנט, כי אם יירכש אז לא יירכש דרכו ולאדם כמוני בעל ידע טכני מוגבל הדבר חשוב.

מחיר: 304 ש"ח. אחריות שנה.

2.Edimax BR6424N לא ממש מכיר אותו, אני יכול לרכוש אותו מהעבודה בזול, הינו תקן N, לאחי יש אותו וההתקנה עם נציג השירות הייתה קלה מאוד, עד היום 0 תקלות אצל אחי ומצד שני מעולם הוא לא נוצל תחת עומס כבד כי פשוט אין כזה.

הדעות באינטרנט נחלקות מאוד ואני לא סגור עליו. יש לציין שיהיה לי עליו אחריות ספק לכל בעיה (הכוונה לספק האינטרנט ותמיכת הרשתות).

מחיר: 170 ש"ח. אחריות 3 שנים.

3.Edimax BR-6524N , גם אותו לא ממש מכיר אבל הביקורות עליו טובות בהרבה מעל הקודם, הינו תקן N ,בעל טווח גדול ו3 אנטנות.

גם אותו אני יכול לרכוש מהעבודה במחיר מוזל וגם עליו תהייה לי תמיכת רשתות של ספק האינטרנט.

מחיר: 276 ש"ח. אחריות 3 שנים.

4.‏Linksys WRT120N Wireless-N Router, פחות מכיר אותו אבל עם איכותו כמו הלינקסיס הקודם שציינתי אז אני מרוצה והוא גם תקן N. החיסרון הוא שוב שאין לי את תמיכת ספק האינטרנט.

מחיר: 298 ש"ח. אחריות שנה.

אלו הנתונים שיש לי, אני לא מחפש את הכי זול בגלל המחיר ומוכן לשלם מעט יותר, מאידך אני לא יכול להגיד שהשיקול בכלכלי הוא לא שיקול וכן שתמיכת הרשתות של ספק האינטרנט איננה פקטור.

לעצתכם בהקשר לדגמים הללו אודה,

תודה,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לשמחתי אני עדיין עם ה 3COM שרכשתי לפני מספר שנים [אומנם רק תומך בתקן G],

אבל הוא עומד יפה מאוד בעומסים של סטרימינג.

המלצתי תבצע חיפוש לגבי איזה נתב עומד בסטרימינג והורדות PTP בפורומים בח"ול.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מבין האופציות האלה, הייתי לוקח את ה WRT120N בלי לחשוב פעמיים.

היום לא הייתי לוקח משהו שהוא לא עם תקן N, מה שמשאיר 2 אופציות ואת האדימקס לא הייתי לוקח כי יש עליו יותר מדי ביקורות בעייתיות.

מה שכן, היום יש ראוטרים עם תמיכה בNAS (חיבור הארד דיסק חיצוני בUSB ישירות לנתב) ובשרת מדפסות.

לפעמים זה גימיק, אבל זה יכול להיות מאד מאד שימושי במיוחד בבית שלרוב משתמשים בלפטופ ואז לא נוח שצריך לחבר לו כבלים כל הזמן, ככה מקבלים נגישות להדפסה ולכונן גיבוי תמיד, אפילו כשהלפטופ לא מחובר לכלום.

שווה לחפש אולי אחד כזה.

אני לא חושב שאתה צריך לדאוג מתמיכה של חברות האינטרנט, ראוטר זה משהו שמקנפגים פעם אחד בדיוק ואפשר לשכוח ממנו,

היום אפילו לא צריך לפתוח פורטים לאפליקציות שיתוף קבצים (קבצים חוקיים כמובן), זה אוטומטי.

קצת ניסיון אישי, היה לי WRT54GL, נשרף יום בהיר אחד, קניתי WBR6001 שעבד פשוט גרוע, זרקתי אותו וקניתי WRT54GL חדש שעובד מעולה (ונקווה שלא ישרף שוב)

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

אז למה לא לרוץ באמת על הWRT54GL הישן והטוב, גם אצלי עובד פצצה (אתה יודע , אתה חיברת אותו:wink:)?

למרות שהWRT120N חדש יותר?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

אין שום דבר רע בWRT54GL, רק שבמחיר שלו אתה קונה כבר את הWRT120N.

מי שקונה בימינו את הWRT54GL זה בעיקר אנשים שרוצים להתקין DD-WRT או OpenWRT או דברים כאלה (מערכות הפעלה שונות לראוטר הזה) - וזה ממש לא הכיוון שלך.

בימינו, אתה תשים סטרימר בבית, ואתה תעביר קבצים בין מחשבים שונים ברשת, במקרה הזה לרשת N יש יתרון גדול במהירות.

מבחינת גלישה באינטרנט נטו, גם ה54GL הוא overkill בקצב שהוא נותן (אלא אם יש לך תכנונים לשים UFI\NGN של 100 מגה)

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

עד לא מזמן היה לי אדימקס br6104k (קווי). אחרי עדכון קושחה (ליותר חדשה מאתר אדימקס) עבד כמו שעון שוויצרי. לאחרונה צץ צורך בקישוריות wifi, והוחלף בנתב דילינק dir300 (לאחר שגיליתי שאקסס פוינט עולה כמו נתב חדש). הדילינק בינתיים עובד כמו פנתר, תמך בכל ההגדרות רשת שרציתי, יש לו כבר uptime של שבוע הורדת טורנטים והעברת קבצים ממחשב למחשב (המחשבים מחוברים קווית). הקישוריות האלחוטית משמשת לחיבור שתי נוקיות 5800 שמשמשות כמכשירי סקייפ. הראוטר עומד בתוך ממ"ד, אך קולטים אותו מצויין בכל הדירה (4 חדרים).

לא עשה לי צרות לא בהתקנה ולא בהגדרה. בתמיכה טכנית אין לי צורך, כך שאני לא יודע, אבל אם אתה בבזק �ינ"ל, אתה יכול לקבל בתוספת תשלום תמיכה בכל מה שקשור לרשת אלחוטית והגדרות מתקדמות. נראה לי שגם בנטויז'ן ככה. לגבי 012 לא יודע.

לגבי הלינקסיס wrt54gl, שים לב שהוא לא תומך בחיבור כבלים עם חייגן בצורה תקינה (pptp מתנתק, l2tp לא מתחבר). דגמים חדשים יותר לא יודע, עוד לא יצא לי להיתקל בהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לגבי כבלים לא בכולם זה עושה בעיות, אאל"ט עדכון קושחה פותר את זה וגם אם לא יש MPLS.

עכשיו השאלה אם אתה באמת צריך את התקן N וכל הדברים האלה..

אני קניתי ב50$ באיביי את הדגם הכי טוב של הראוטר הזה - WRT54GS-TM מחנות שמפשיטה אותם כחדשים, מוסיפה גוף קירור למעבד ועדכון קושחה לdd-wrt מה שהופך אותו לראוטר עם יכולות של סיסקו פחות או יותר.

מה שיפה בו זה שהוא נותן לך המון אפשרויות משחק והגדרה, ומצד שני הוא "שגר ושכח" אמיתי, ב3 חודשים שעברו מאז שקניתי אותו הוא לא נפל או התנתק פעם אחת חוץ מניתוקים יזומים (בדקתי את הuptime).

חלק מהיכולות שלו זה למשל המהרה של המעבד אם צריך (גם ככה הוא מהיר), הגברת האות האלחוטי מ71mW

(ברירת מחדל) ל251mW - למרות שעוצמה כזו לא מומלצת :evil:

הפיכת הראוטר לשרת/AP/ועוד 1001 דברים..

ראוי לציין שהגדרה שלו לוקחת חמש דקות.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

פתחתי עין על ה 3COM שלי,:shock2:

אתמול בלילה עמדתי לראות סרט בסלון מהסטרימר המאולתר שלי [WII עם מדיה סנטר עליו],

והמכשיר לא מתחבר ,פתחתי את המחשב בסלון ואני רואה שגם הוא לא מתחבר ,ניסיתי את הלפטופ גם לא,

התייאשיתי וניגשתי למחשב שמחובר אליו בחיבור קווי,

כשניסיתי להתחבר אליו הוא פשוט זחל ,

ביצעתי אליו פינגים והוא השתולל בין 4MS ל 150 MS לאחר 3 ריבוטים ,ניתוק מהחשמל ל10 דקות הוא חזר לעבודה עם נורה אדומה מהבהבת של ALERT ,

נכנסתי ללוגים שלו ואין התרעה ספציפית,

היום בבוקר ניגשתי והנורה האדומה של התקלה לא דולקת כבר,

אם הבעיה תחזור בימים הקרובים נראה לי שאצבע אותו בירוק ואזרוק לפח :mm_cry:

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
לשמחתי אני עדיין עם ה 3COM שרכשתי לפני מספר שנים [אומנם רק תומך בתקן G],

אבל הוא עומד יפה מאוד בעומסים של סטרימינג.

המלצתי תבצע חיפוש לגבי איזה נתב עומד בסטרימינג והורדות PTP בפורומים בח"ול.

אני גם מבסוט על ה 3COM, עלה לי 199 ש"ח עם 3 שנות אחריות (לפני שנתיים)

לא אוהב את EDIMAX, הם לא ידידותיים ומלאים בתקלות ובאגים.

ובקשר לבעיה שיש לך, אני מציע שתתקין FIRMWARE מעודכן בראוטר, זה מה שאני עשיתי אצלי מיד עם הרכישה- התקנת גרסא המעודכנת ביותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני רק בשביל השקט לא הייתי נוגע במשהו שהוא לא לינקסיס

N או לא זה תלוי רק במרחקים שאתה צריך להגיע אליהם ואם אתה צריך יכולות חדירת ממ"ד

פורסם

א זה העניין, גם לי יש נסיון מעולה עם הלינקסיס אבל ההבדל שלו מהאדימקס הוא 130 ש"ח שזה כמעט 50% ולפחות אצל אחי בבית (ואני דופק כרגע על עץ) הוא עובד סבבה ובנוסף תהיה לי תמיכת הספק שלפחות לי כאדם שאינו טכני ברמות גבוהות זה דבר שיש לו משקל.

אני תוהה מה לעשת בעניין.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

למרות שזה 50% יותר,זה כולה 130 ש"ח. לטווח הרחוק זה לא ישנה לך כמעט בכלל.

מה גם שראוטר זה משהו שאתה מגדיר פעם אחת כמו שצריך ושוכח ככה שגם אם הממשק לא ידידותי ממש אתה לא צריך להתעסק איתו על בסיס יומיומי.

פורסם

אני קניתי ב50$ באיביי את הדגם הכי טוב של הראוטר הזה - WRT54GS-TM מחנות שמפשיטה אותם כחדשים, מוסיפה גוף קירור למעבד ועדכון קושחה לdd-wrt מה שהופך אותו לראוטר עם יכולות של סיסקו פחות או יותר.

האם החנות הזו גם משפרת בצורה דומה נתב לינקסיס שעומד בתקן N ?

נראה לי

למה להשקיע בשיפור ראוטר שלא עומד בתקן N ?

יהודה

פורסם

סתם שאלה של טירון ,

למה לא לקחת ראוטר מחברה למשל כמו בזק שאתה מקבל אותו ללא עלות?

לי יש ראוטר של D LINK בתקן N שאני מקבל עליו זיכוי מלא.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אייל לצערי ניסיתי לבצע פירמוור אפגרייד אבל לצערי לאחר חיפושים מעמיקים בפורומים השונים ובאתר 3COM,

אין :shock: עדכונים לדגם הספציפי שלי,

נכון נשמע תמוהה אבל פשוט אין.

אני יכול להעביר בערב את שם הדגם אבל זה ממש ממש מוזר.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...