Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עיינתי עכשיו בפרוייקט המצולם של איציק על החלפת מים ירוקים בצרפתיה.

בגדול אם אני מתאר איך הבנתי את עיקרון התהליך של ניקוז האויר:

- הפעלת המערכת בטמפ' ולחץ עבודה.

- בשל הלחץ, אויר שישנו בצנרת אמור לצוף על פני הנוזל ולצאת דרך מספר פתחי ניקוז שמותקנים בחלק העליון של צינורות מסויימים.

- אינדיקציה לסיום התהליך בכל פתח היא כאשר נוזל יוצא ממנו באופן רציף (כלומר כל האויר צף ויצא).

- כדי לפצות על אובדן הנוזל הבלתי נמנע וכן כדי לקזז את נפח האויר שיצא מהמערכת יש להוסיף נוזל באופן רציף.

שאלות אם כן:

1. האם הבנתי נכון את התהליך ?

2. האם אופן הביצוע המתואר, כשנוזל יוצא מפתחי הניקוז ונשפך בתא המנוע, מלכלך, ואולי אף מגיב כימית עם מי יודע איזה חלקים, הוא הצורה שבה יצרני הרכב מנחים לבצע ? נראה לי מוזר.

במילים אחרות, אם אני אלך לעשות ניקוז אויר במוסך של ייקים בגרמניה / בוואריה, האם גם אצלם יישפך נוזל קירור בתא המנוע או שיש להם איזשהם כלים / אמצעים לאסוף אותו ? אפילו יותר חד משמעי - לפני שהרכב יוצא מהמפעל עושים לו ניקוז נטול ג'יפה, לא ?

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אדון 20VT,

זה בסה"כ נוזל קרור, אולי עם טפה משקעים.

תא המנוע הוא אינו אזור סטרילי מלכלוכים.

מציק לך הלכלוך, גש לבצע ניקוי.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

נדמה לי שאני שומע התרעמות על השאלה :?

אם כן, אז:

א. לא התלוננתי ל/על אף אחד. שאלתי.

ב. אכן כולה נוזל קירור. ובכל זאת איכשהו כשאני מקבל רכב חדש אני די משוכנע שהוא נוקז, ואין לי סימנים של 'כולה נוזל קירור', ואני בספק אם עשו לו שטיפת מנוע. סימן שיש דרך, ואולי צריך איזשהם כלים או מכשירים, והייתי רוצה לדעת.

ג. להלן מנוע 'סטרילי', ועוד אחד, סביר אמנם שבשני המקרים מדובר במנועים שניקו אותם.

אגב, תשובה של "ככה עושים את זה ואף אחד לא מכיר דרך אחרת" תהיה מספקת, אם זה אכן המצב.

פורסם

צודק מאוד השואל. אכן יש מכשיר לבצוע נקוז אויר ממע' הקרור ללא אבוד של הנוזל ודליפתו אלא אסופו למע' עם צנורות ובקבוק, כעין מע' אינפוזיה.

גם בארץ יש מוסכים קפדנים המשתמשים במכשיר כזה.

גם לנקוז אויר ממע' הבלמים או להחלפת נוזל בלמים יש מכשיר מתאים, לבצוע העבודה בלי ללכלך ולפגוע בסביבה וברכב.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
צודק מאוד השואל. אכן יש מכשיר לבצוע נקוז אויר ממע' הקרור ללא אבוד של הנוזל ודליפתו אלא אסופו למע' עם צנורות ובקבוק, כעין מע' אינפוזיה.

גם בארץ יש מוסכים קפדנים המשתמשים במכשיר כזה.

גם לנקוז אויר ממע' הבלמים או להחלפת נוזל בלמים יש מכשיר מתאים, לבצוע העבודה בלי ללכלך ולפגוע בסביבה וברכב.

בברכה - רפי לין :idea:

תודה ! חשבתי שצריך להיות משהו כזה ... ועוד משהו ברשותך: אם ככה, כיצד המכשיר מתחבר לפתח הניקוז ? האם מבריגים החוצה את הברז ומחברים צינור במקומו ? והאם עובדים עם כמה פתחים במקביל (כמו שבתאור של איציק) או כל פתח בנפרד ?

• תוכן חדש...