Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חוזר ואומר שהמצב הקיים הוא פשוט בלתי נסבל !

לא יכול להיות ששני מכוניות ימכרו באולם התצוגה של החברות במחיר זהה (לדוגמא מזדה 6 ן סיטרואן c 5 )

ואחרי 5 שנים נוצר מצב שהמזדה שווה 90,000 שח והסיטרואן 50,000 שח .....פשוט לא יכול להיות מצב שכזה!

למה שכמעט 50% מהרכבים הנעים בכבישי ישראל יהיו שייכים לחברה אחת? איפא ההגיון ?

מה , מזדה וטויוטה והונדה יותר טובות מ וולוו , פורד , פולקסווגן ואלפא רומיאו ?

למה לא יכול להיות? אם זה מחיר המחירון ובעלי הרכב מקבלים אותו ומוכנים למכור לפיו, אז כנראה שזה בדיוק מה שהסטרואן שווה.

נתבונן על כך הפוך, למה אף אחד לא מצליח למכור רכב כזה במחיר שמעל המחירון, למרות מחיר הזנות של המחירון?

התשובה היא היצע וביקוש ואת זה גם המחירון של לוי לא יצליח לשנות ולא ייצור ביקוש לרכב.

מאזדה וטויוטה נחותות בהיבטים מסוימים ועדיפות בהיבטים אחרים, היבטים שככול הנראה הם שמעניינים את הרוכש הממוצע.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה לא יכול להיות? אם זה מחיר המחירון ובעלי הרכב מקבלים אותו ומוכנים למכור לפיו, אז כנראה שזה בדיוק מה שהסטרואן שווה.

נתבונן על כך הפוך, למה אף אחד לא מצליח למכור רכב כזה במחיר שמעל המחירון, למרות מחיר הזנות של המחירון?

התשובה היא היצע וביקוש ואת זה גם המחירון של לוי לא יצליח לשנות ולא ייצור ביקוש לרכב.

מאזדה וטויוטה נחותות בהיבטים מסוימים ועדיפות בהיבטים אחרים, היבטים שככול הנראה הם שמעניינים את הרוכש הממוצע.

ממש לא נכון!

אם מחיר סיטרואן היה גם 90,000 ש"ח, אזי המאזדה/טויוטה היו משיגות את המחיר מחירון בזמן שלסיטרואן היו מורידים נניח 20% (בהגזמה), במקרה זה הסיטרואן הייתה נמכרת ב-72000 ש"ח.

כך שבפועל, מחיר הסטרואן היה משקף את מצב השוק.

אגב, כל הנושא הזה זה הביצה והתרנגולת... אם מחירון הסיטרואן לא היה כל כך נמוך, זה היה תמריץ לאנשים לקנות את הרכב והיה יוצא לו שם טוב כי לכל העדר יש כזה.

פורסם

אינני נמנה על חסידי סיטרואן שבפורום, אולם ההתייחסות שלי לשווי הרכב הזה וכל רכב אחר היא כלכלית נטו.

מבחינתי רכב, דירה או מכשיר חשמל משומש שווים בדיוק את מה שהשוק קבע בעבורם, קרי - מחיר שנקבע בין מוכר מרצון לקונה מרצון.

אם הם החליטו שזה ערכו של הרכוש, למה אתה חושב שהוא שווה סכום אחר?

פורסם

דורקי, מה שאתה למעשה אומר זה שאתה לא מפעיל שיקול דעת ברכישה.

נניח שאתה מת על בירה נשר שעולה 3 ש"ח לכוס, ונניח שאתה לא מיליארדר ושאתה כן צריך לשים לב להוצאות.

בעקבות מחלה מסתורית שפקדה את כל מגדלי הלתת בעולם נוצר מחסור בחומרי גלם לבירה נשר, ומחיר הבירה עלה ל-50 ש"ח לכוס.

אם אתה אוהב בירה נשר והשוק עכשיו מתמחר בירה נשר ב-50 ש"ח לכוס, האם עדיין תצרוך בירה נשר כמו שצרכת כשהמחיר היה 3 ש"ח לכוס?

אני משלם עבור מוצר או שירות את המחיר שאני חושב שמתאים עבורו.

משמע, אם השוק קבע מחיר גבוה יותר ממה שאני מוכן לשלם, אני פשוט לא קונה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
דורקי, מה שאתה למעשה אומר זה שאתה לא מפעיל שיקול דעת ברכישה.

מה מקור הטענה הזו?

מה שטענתי שאינני מפעיל שיקול דעת בזמן תצפית על השוק, אם השוק "החליט" על מחירו של מוצר מסוים, לא אני ולא אחר יכולים לטעון אחרת.

אני כן טוען שבהינתן תנאי שוק מסוימים, אשקול היטב מה המוצר המועדף עלי כדי למקסם את התועלת שאפיק מהכסף (לדוגמה - אם מחיר הסיטרואן יתדרדר עוד, אולי שווה לי להחליף חלק מכלי הרכב לסיטרואן).

תזכור שלפי תורת הכלכלה, בשוק משוכלל לפרט אין את היכולת להשפיע על מחיר השוק.

פורסם

אבל בישראל אין שוק משוכלל, בנוסף לעובדה ששוק הרכב מורכב ממוצרים שמתחילים סטנדרטיים אבל הבלאי משפיע עליהם בצורה שונה (למשל, שני רכבים מאותו סוג ואותו מפעל שיש להם בלאי שונה).

תמיד אפשר למצוא מוצר טוב יותר באותו מחיר או יותר זול באותו מצב.

צריך ידע בשביל זה אבל ישנו טווח מסוים של מחירים שאפשר לנוע בו.

בשוק שלנו גם ישנה האפשרות לשלוט על מחירים אם מתאגד מספר מספיק של צרכנים.

ראו את הדוגמה של בעלי הפיאט קופה, שהתאגדו והצליחו להעלות את מחיר המחירון של הרכבים שלהם על ידי השפעה על לוי יצחק.

שוק הרכב הישראלי הוא משהו שלא מתאים לשום מודל קיים. זה שוק מוטה ומוזר מאוד.

פורסם

דורקי - תודה על ההבהרה. אתה צודק. אני התכוונתי שלפרט יש יכולת השפעה על ההוצאות שלו, ובמאמר מוסגר, לאוסף גדול מספיק של פרטים תהיה גם השפעה על השוק..

פרנקוס - צודק גם צודק, ישראל איננה שוק משוכלל. זהו שוק שמוטה על ידי גורמים בעלי עניין. לצעוק "מונופול, "קרטל" או "שוחד" זה קל, לבדוק אקדמית ומקצועית מה קורה זה כבר יותר מורכב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אני נוטה לחשוב שמנגנון שיקלול המחיר באתר יד 2 לוקה בחסר.

גדול! מצחיק שעלית על זה. האמת שאני עושה מחקר על מחירון יד2 לאחרונה ומצאתי שם המון שטויות, אבל על זה משום מה לא עליתי. הקטע של השנתיים אחריות לא קשור (מדובר על אחריות מעבר לאחריות יצרן, בקנייה ממגרש - לא משהו שצריך לכלול כשמדברים על רכב חדש), אבל העניין עם הק"מ הוא בפירוש טעות חמורה של המחירון. רכב בן שנה עם 10000 או 13000 ק"מ לא צריך לקבל תוספת מחיר, זה ברור. אני מוכן להתערב איתך שהם משתמשים בנוסחה פשוטה לחישוב העניין הזה, ואיכשהוא הצליחו לפספס את מקרי הקצה של מכוניות חדשות עם ק"מ נמוך או גבוה במיוחד.

אגב, אם אתה מקליד "0" במקום כלום, גם אז המחיר משתנה - מדהים שהם לא בדקו את זה לפני שעלו לאוויר.

ועוד אגב - אותה תקלה יש כמובן עם כל רכב, וזו באמת תקלה חמורה. עוד שטות שלהם היא שהמחיר לא משתנה אם בוחרים יולי 2009 או דצמבר 2009, אבל מיוני ומטה הוא כן יורד. במקום לחנך את השוק שכבר אין שום חשיבות לשנתון, הם מתעקשים ליצור הפרשים מלאכותיים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יסלחו לי כל חובבי הסיטרואן (שאני ביניהם), אבל הC5 שווה בדיוק את מה שהיא נותנת.

הרכב יקר לרכישה עקב מערכות מורכבות שיש בו ופינוקים שאין בשום אוטו אחר. גם העיצוב מדהים והנוחות מעולם אחר.

אבל -

כאשר מתקדמים בשנים והבלאי מצטבר, הרכב מתחיל לעשות "צרות" שעולות כסף. ובמקרה של C5, המון כסף.

רק המערכת ההידראולית, שהיא מאוד אמינה בפני עצמה - כאשר מתחילה לנזול, עולה הון תועפות.

אז ברור שרוכשי רכב משומש גדול, כמו מאזדה 6 למשל - עושים את החישוב שלהם ומעדיפים לקחת רכב פחות נוח כמו המאזדה 6, ולא לשלם מחיר שהוא מעבר למחיר של בולמי זעזועים סטנדרטיים.

אני אפילו לא נכנס לנושא האמינות המפורסם מכיוון שלא הייתה לי C5 ולא מאזדה 6 לעולם - אבל עם נושא האחזקה הכללית אין יכולת להתווכח עם מה שהבאתי כאן. האחזקה של C5 יקרה עד יקרה מאוד, הרבה דברים מיוחדים וזה עולה כסף.

השוק בסה"כ מקזז את המחיר העודף שיש לשלם על אחזקה של רכב כזה.

פורסם

רוני, שלחת להם מייל בנושא?

כי זה שנמצא טעויות ונצחק עליהם זה נחמד, אבל זה לא יתוקן אם לא נצביע על כך.

משכנתא זה קל

פורסם
רוני, שלחת להם מייל בנושא?

כי זה שנמצא טעויות ונצחק עליהם זה נחמד, אבל זה לא יתוקן אם לא נצביע על כך.

לא שלחתי, זה גם לא ממש מתפקידי אתה יודע. אתה מוזמן לשלוח כמובן, או אמיר שליט שמצא את זה מלכתחילה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...