Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש לעצמי מגבר מונובלוק לסאב JL 10W3v3-4 סליל יחיד 4 אום.

כרגע יש לי ברכב מגבר Z4200 של MAC AUDIO והוא קלאס A/B.

אם אני אוסיף מונו של אודיסון LRX 1.1K שהוא גם כן קלאס A/B האם מערכת החשמל ברכב תוכל לעמוד בזה לפעולה תקינה ויציבה?

הרכב הוא אופל קורסה 2000 וכל מערכת החשמל סטנדרטית.

תודה.

פורסם

מהכותרת שלך לא ברור לי אם אתה שואל שאלה או קובע עובדה :-P

כן אפשרי - סה"כ יש לך בנק אמפרים שנקרא "מצבר" - המצאה יפה, כדאי לקרוא קצת עליה :-D

אבל השאלה תהיה עד כמה הרכיבים שלך יהיו צמאים ובאיזו מהירות הם יזדקקו לאספקה הזו - כל זה יכביד על מערכת החשמל אבל תתקין קודם כל, תעשה בדיקת טעינה.

סה"כ מספר החברים שעשו שדרוג אלטרנטור הוא קטן מאוד עדיין והיחיד בינם שממש היתה לו בעיה במערכת החשמל עד כמה שזכור לי הוא גורל.

היחידי שכנראה שהמערכת החשמלית שלו ברכב היתה קורסת לולא השיפורים שהוא עשה לדעתי, אליקו.

אני עובד על מגבר קלאס D די מפלצתי (לוייתן) ועל מונובלוק שבכל זאת מסוגל להפיק את ה400 וואט אבל אני עובד עם סאב וופר מאוד עדין (200 וואט RMS ) והוופרים שלי מנגנים תחום תדר מאוד מצומצם ולכן הלוייתן לא מתאמץ עליהם והשאר זה רכיבים קטנים יחסית - אז אני לא סובל גם עם מערכת חשמל סטנדרטית.

לאון למשל - עם מערכת שלמה של אודיסון סדרת תסיסס ושני סאבוופרים 10 אינטש שלהם - המצבר שלו פשוט קרס מאחר ושני מגברי הקלאס A של תסיסס שיש לו שם רוקנו לו את הצורה - החלפה למצבר ג'ל פתרה לו את הבעיה והרכב שלו יציב סה"כ.

אני מקווה שזה נותן לך פרספקטיבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי - לאון החליף רק לאופטימה בלי שדרוג לאלטרנטור?

לא היה עדיף לו כבר לשדרג את האלטרנטור קודם?

גם אם המצבר לא רציני, אלטנטור רציני ידאג למלא ולמלא אותו כל הזמן, לא?

זו שאלה מעניינת ששאלתי אותה בעבר, אבל לא זכור לי אם קיבלתי תשובה חד משמעית עליה.

שאלת המליון - מצבר ג'ל איכותי או אלטרנטור איכותי?

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

עדיף אלטרנטור חזק על מגבר יציב וגדול ומהיר מספיק אבל במקרה של לאון - רכב ליסינג... מצבר הוא עוד יכול לשנות אבל אלטרנטור זו כבר בעיה כי גם אם לא יעלו על זה הוא עדיין יצטרך או לוותר על אלטרנטור טוב במסירת הרכב או שוב לפרק ולהרכיב.

מצבר זה ממש לא בעיה לפרק ולהרכיב לעומת זאת וזה יעבור איתו לרכב הבא כי הוא בקרוב צריך להחליף רכב בכל מקרה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה!

אני בטוח שזה גם הוסיף עוד כמה נקודות מחשבה לפותח השרשור :)

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

תודה על התשובות!

אני לא מתכוון לשדרג את האלטרנטור או המצבר לצורך יציבות המערכת, אבל לפני שאני מוסיף מגבר מסוג קלאס A/B אני חייב לדעת האם הסאונד יהיה יציב וזהה בניוטרל או בזמן נסיעה וכמובן שלא יהיה לי אורות מהבהבים בקצב הסאב.

אם אני לא טועה האלטרנטור שלי הוא 65 אמפר והמצבר 55/60 אמפר (הרכב לא לידי).

יש פה מישהו עם שני מגברי קלאס A/B אחד לסאב והשני לקומפוננטים עם ערכי מצבר/אלטרנטור דומים שיכול להעיד שהכל טוב אצלו ואין בעיות?

תודה.

פורסם

אתה משקיע במערכת.

גם המצבר+האלטרנטור הם חלק בילתי נפרד מהמערכת שלך

אזתשקיעבמצבר ג'ל. זה יספיק לך ויהיה לך שקט ומערכת חשמל יציבה וחזקה יותר.

אגב מצבר ג'ל מחזיק יותר זמן ממצבר רגיל.

ג'ל (אופטימה) מחזיק כ5-10 שנים לפחות) רגיל עד 3 שנים.

ג'ל עולה כ 1700-2000 שקל.

רגילעולה בין 500-1000 שקל.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

גם אם תהיה לך מערכת חשמל יציבה ע"י אלטרנטור חזק מספיק זה לא אומר שהמצבר שלך עדיין יהיה מספיק מהיר בשביל לספק לסאבוופרים שלך את המטען החשמלי - הבהוב אורות עלול להתרחש גם במערכת שאין בה בעיה של טעינה.

אם אתה לא מתכוון להשקיע באלטרנטור אתה חייב לדאוג לכך שהמצבר שלך נמצא במצב טוב ושהוא מצבר איכותי - אחרת יהיו לך שלל תופעות שעלולות להתבטא בנזק ישיר לרכיבי הרכב ולא רק רכיבי המערכת.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש לי קורסה(98') עם JBL 1004+MAC ZX1000,סאב ב4 אוהם,כל ה4 ערוצים תפוסים.

שניהם על המערכת חשמל האורגינלית, כן יש לי הבהובי אורות בעוצמה גבוהה מאוד,

בעוצמה בינונית/גבוהה מעט,לא זכור לי שיש..

פרספקטיבה.:lol:

מצבר 55A

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם
אני מחפש לעצמי מגבר מונובלוק לסאב JL 10W3v3-4 סליל יחיד 4 אום.

כרגע יש לי ברכב מגבר Z4200 של MAC AUDIO והוא קלאס A/B.

אם אני אוסיף מונו של אודיסון LRX 1.1K שהוא גם כן קלאס A/B האם מערכת החשמל ברכב תוכל לעמוד בזה לפעולה תקינה ויציבה?

הרכב הוא אופל קורסה 2000 וכל מערכת החשמל סטנדרטית.

תודה.

זה דיי מיותר לדעתי לרכוש כזה מונובלוק עוצמתי ויוקרתי

כדי להגביר את הסאב הנ"ל.

איזה רכיבים יש לך במערכת מלבד ה-Z4200.?

מה התקציב שלך.?

פורסם

Audio king - המגבר הוא יד שניה ובמצב טוב ובמחיר שלו מגברים חדשים לא ברמתו, חוץ מזה הוא יהיה מתאים לסאב משודרג.

sd1985- לצורך הפרספקטיבה המגבר ZX1000 גם קלאס A/B? אני לא מוצא את המידע הזה בשום מקום, פשוט אני מנסה להבין האם שני המגברים אצלך הם מאותו סוג הגברה.

בדקתי את המצבר שלי והוא 55A.

סט הקומפוננטים צורך 230W RMS סה"כ והסאב בערך 300W RMS.

יש עוד מישהו עם שני מגברים קלאס A/B מורכבים?

תודה לעוזרים.

פורסם

יש לי מגבר טרו בילט ומונובלוק DLS A6 (מראזדה 626 שנת 2001, אלטרנטור 80A, מצבר 60-65AH).

המערכת עובדת יפה מאוד, ואצלי המונובלוק נותן הספק גבוה יותר (800RMS בערך), ההבדל בעוצמה מורגש בינו לבין מגברי קלאס D, אבל אין בעיות מיוחדות, אבל זה לא אומר שהמצב בריא ותקין.

אם אתה הולך לספק לסאב 300-400RMS, אני לא חושב שהמצב יהיה רע. אם אתה מדבר על הספקים של מעל 700-800RMS, הייתי מתחיל לדאוג.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

באותו העניין.

מה עדיף מבחינת מערכת החשמל:

1. מערכת המוציאה 600W RMS ע"י מגבר אחד 4 ערוצים עם ספק אחד.

2. מערכת המוציאה 600W RMS ע"י שני מגברים אחד מונובלוק והשני 4 ערוצים שלכל אחד מהמגברים יש ספק אחד.

ברור שזה תלוי בגדול במגברים עצמם, אבל באופן תיאורטי מה עדיף?

פורסם

אתה מודע למה ששאלת?

:-D

מה שוקל יותר? קילו מים או קילו נוצות? :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי כנראה שלא שמת לב לזה שרשמתי שהספק היציאה זהה, שאלתי מה עדיף עבור מערכת החשמל עצם זה שמחובר ספק כוח אחד או שניים.

תמיד אומרים שעדיף שהסאב ישב על ספק כוח משלו וזה לצורך הסאונד.

השאלה היא האם יש לכך היבט חשמלי, כלומר קל יותר למערכת החשמל לספק את האנרגיה הדרושה ובכך תורם (בין היתר) לסאונד משופר?

אני מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב.

• תוכן חדש...