Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CUPRA או WRX?

nex
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בבעלותי כרגע פולו GTI שנת 2000, לאחרונה אני מתכנן להחליף רכב ורוצה להתקדם למשהו חדש יותר, ומעניין יותר.

בהתחלה חשבתי על רכב חדש מהחברה, משהו כמו גולף GTI החדשה, או שירוקו, אבל אז אצטרך הלוואות רבות, ולעבוד בשביל הרכב נטו כ3 שנים. אז דיי מהר ירדתי מהאופציה.

אופציה שנייה זה כמובן רכב יד שנייה, ו2 האפשרויות שקרצו לי הן או WRX באיזור 2002-2004 (2 ליטר, לא 2.5), או איביזה קופרה באיזור ה2006-2007.

שתיהן בתווך המחירים של 80-90 (כמובן הכוונה לרכב כמה שיותר קרוב לסטוק, בלי יותר מדיי קשקושים).

מה אתם מציעים?

מה אמורים להיות השיקולים שלי בנושא? (כמובן התייחסות לאחזקה)

ומה אני צריך לדעת על רכב טורבו בכללי? (אני לא מבין גדול בטורבו עדיין)

תודה!

SEAT IBIZA CUPRA R

בעבר vw polo GTI

פורסם

האחזקה של הנינג'ות מיפן מאוד גבוהות ובמיוחד אם משווים אותן ביחס לקופרות.

צריכת דלק גבוה מאוד,אגרות,ביטוחים,בלאי וחלפים מואץ.

תעשה חיפוש בנוגע לאחזקת WRX ותקבל מושג מדוייק יותר.

הסובארו גם תרגיש מאוד ספרטנית ומיושנת מבפנים לעומת הקופרה שתרגיש איכותית ומדורנית יותר.

פורסם

קופרה? מרגישה איכותית? מודרנית? לא שאני חושב שזה משנה אם אתה קונה רכב ספורטיבי אבל הקופרה בהחלט ספרטנית.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

לא הייתי נסחף וקורא לה ספרטנית , סה"כ מושבים לא רעים , סאן רוף , בקרת אקלים , הגה וידית הילוכים מאור , חלונות חשמל , ידיות אלומיניום בפנים , פנסי ערפל , 4 כריות אוויר ESP ... לא בדיוק ליסינג קבוצה 2 (ובאותה נשימה גם לא ממש גולף GTI חדשה - או אפילו גולף מאובזרת רגילה - הקופרה יחסית לרכבים מאובזרים היום - לא מאובזרת כ"כ).

לגבי האיכותית ומודרנית - אולי יחסית לסובארו שבאמת מרגישה מיושנת מבפנים בכל דבר מעבר להגה ולמושבים לטעמי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תראה,

אחזקת קופרה תהיה זולה משמעותית מWRX כמעט בכל פרמטר,יש המון כאלה על הכביש(כמובו ביחס לWRX).

גם לפי דעתי עדיף להביא רכב בשנתון כמה שיותר גבוה וגם אחד שעבר כמה שפחות התעללויות,אני משער שרכב בן 6 עבר הרבה יותר מרכב בן 2-3.

זה גם משנה איזה רכבים אתה יותר אוהב, הקופרה כמו שכולם יודעים זה רכב ספורט קומ פקטי יחסית וקל לעומת זאת הWRX בדיוק כל ההפך.

בכל מקרה תעשה את השיקולים שלך אני במקומך הייתי הולך על הקופרה במיוחד אם האחזקה היא עניין משמעותי בשבילך.

אם אתה מחפש רכב קצת יותר גדול מהאיביזה אתה יכול ללכת על אופציה של לאון FR, מאמין שבתקציב של 90 אתה תמצא משהו שנת 06-07.

בצלחה.

פורסם

למשתמש הספורטיבי WRX שנת 2003 וצפונה.

למתיפייף שרוצה להרגיש עם אבל למעשה להיות יותר בלי - CUPRA.

נכון, אחזקת ה- WRX תהיה יקרה יותר.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

מה אתה אוהב או לא אוהב ברכב ובנהיגה הם הגורמים המכריעים, כי מדובר ברכבים מאוד שונים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תשקול דרך ביניים, קופרה חדשה עם מימון (שהוא מאוד מוצלח בצ'מפיון). יש לכך הרבה יתרונות, מדובר במכונית מוצלחת יותר מהקופרה הקודמת וכמובן אחריות בתוקף.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הקופרה החדשה לא הייתי לוקח בחיים. היא נראית פשוט רע. אם חדשה אז רק גולף או שירוקו, אבל המחיר גבוה מדיי.

התחלתי לחשוב על לאון FR 2005. אחרי פולו קטנה, להתקדם לרכב גדול יותר נשמע כמו פתרון נחמד, במיוחד שהוא מציע לא מעט כח (יחסית)

SEAT IBIZA CUPRA R

בעבר vw polo GTI

פורסם
תשקול דרך ביניים, קופרה חדשה עם מימון (שהוא מאוד מוצלח בצ'מפיון). יש לכך הרבה יתרונות, מדובר במכונית מוצלחת יותר מהקופרה הקודמת וכמובן אחריות בתוקף.

אתה יכול לפרט אולי? תודה...

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
למשתמש הספורטיבי WRX שנת 2003 וצפונה.

למתיפייף שרוצה להרגיש עם אבל למעשה להיות יותר בלי - CUPRA.

נכון, אחזקת ה- WRX תהיה יקרה יותר.

אתה יכול לנמק את הקביעה המדעית שלך?

מה בדיוק ספורטיבי בwrx סטנדרתית? נהגת באחת?אתה מכיר את המגבלות של הרכב?

נכון שהקופרה היא לא הדוגמא הראשונה שקופצת לי לראש כשמדובר בהתנהגות אבל בהשקעה של כמה אלפי שקלים תוכל לטפל בבעיית ההתנהגות בקופרה.wrx סטנדרתית רחוקה מלהתנהג דומה לאחותה הגדולה ה sti.

אני חיפשתי בזמנו wrx או קופרה,לאחר שבדקתי כמה wrx הגעתי למסקנה שאני לא רוצה רכב כזה מיושן הוא מרגיש עתיק,פלסטיקה לא שיא האיכות,ושלא לדבר על תאונות.

לפותח השרשור.בוא נהיה ריאליים רובנו נוסעים מנהלתי ב 80 אחוז מהזמן,ולא מגיעים למגבלות של המכונית,כרכב טורבו ראשון קופרה זאת אופציה מעולה,כי מדובר ברכב חדיש ק''מ נמוכים=פחות בלאי,ולא לשכוח את אמינות מנוע ה 1.8 טורבו.

אני יכול להגיד לך שאני נוסע על קופרה ללא שינוי במערכת המתלים,נכון שיש תת-היגוי ברכב אבל זה דבר נשלט וצריך להכיר את הרכב.

אם תרצה אני מאיזור אשקלון-אשדוד אשמח לעשות לך סיבוב ברכב כדי שתקבל אינדקציה.

פורסם
שלום,

בבעלותי כרגע פולו GTI שנת 2000, לאחרונה אני מתכנן להחליף רכב ורוצה להתקדם למשהו חדש יותר, ומעניין יותר.

בהתחלה חשבתי על רכב חדש מהחברה, משהו כמו גולף GTI החדשה, או שירוקו, אבל אז אצטרך הלוואות רבות, ולעבוד בשביל הרכב נטו כ3 שנים. אז דיי מהר ירדתי מהאופציה.

אופציה שנייה זה כמובן רכב יד שנייה, ו2 האפשרויות שקרצו לי הן או WRX באיזור 2002-2004 (2 ליטר, לא 2.5), או איביזה קופרה באיזור ה2006-2007.

שתיהן בתווך המחירים של 80-90 (כמובן הכוונה לרכב כמה שיותר קרוב לסטוק, בלי יותר מדיי קשקושים).

מה אתם מציעים?

מה אמורים להיות השיקולים שלי בנושא? (כמובן התייחסות לאחזקה)

ומה אני צריך לדעת על רכב טורבו בכללי? (אני לא מבין גדול בטורבו עדיין)

הייתה לי ב.מ.וו 760 מדול 2003 ואין כמוהה באבזור וכוח... עכשיו עברתי WRX 2005 אני לא מתחרט בכלל נכון שאין מה להשוות אבל לך על האימפריזה זה רכב ספורט והנעה כפולה שאין כמוהה ובכלל הכוח אבל קח בחשבון שדרוש אחזקה אפילו לפריטמ הכי קטן זה רק דלק אוקטן 98 אני לא רוצה להגיד לך טיפולים וכד' לדעתי מצויינת

פורסם

ניסיון מצטבר עם WRX + GT סה"כ סביב 100,000 ק"מ.

ORON, הסובארו לא חפות מחסרונות אבל אין מה לעשות את הקופרות בתור מכונות פאן לנהיגה הן אוכלות לארוחת בוקר, ולא זה לא קשור למדע, 95% מההסבר יושב בסט אפ של שלושת הדיפרנציאלים.

ללא קשר, לא מומלץ להתחיל ולדבר על שיפורים של הקופרה כי בכסף לא גדול שתשקיע על היפנית ההפרש רק ילך ויגדל.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
מה בדיוק ספורטיבי בwrx סטנדרתית?

אני יכול להגיד לך שאני נוסע על קופרה ללא שינוי במערכת המתלים,נכון שיש תת-היגוי ברכב אבל זה דבר נשלט וצריך להכיר את הרכב.

WRX היא מכונית ספורטיבית בהגדרתה, כך ש"מה בדיוק ספורטיבי" זו שאלה מטופשת. כבסיס, היא בוודאי עדיפה על הקופרה, אך כאמור גם יקרה יותר לאחזקה.

בנוגע ל"יש תת-היגוי ברכב" - בוודאי שיש. בכל רכב יש. ובוודאי שזה נשלט. הבעיה של הקופרה היא לא ביכולת השליטה על התת-היגוי, אלא בכך שזה (כמעט) כל מה שהאוטו הזה יודע לעשות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...