Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי שוב בעיות :-(

במשך השירשור קודם http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=312908 (פתחתי חדש כי הבעיות כרגע אחרות לגמרי) .

קצת רקע,לאחר שמנורת צק אנזן נדלקה לי והגיר ננעל לי עד שלישי כלומר רביעי לא נכנס ,פניתי לרון הבוקר וסידרנו את אחת הבעיות (מקווה שבאמת הסתדר) איפסנו את התקלות והמנורה ויצאתי לדרך מקווה לטוב ...

לצערי הרב נדלקה שוב המנורת הצק אנזן אבל בשונה ממקודם הגיר מתפקד בצורה רגילה בתחילת הנסיעה ולאחר זמן מה (לא יודע זמן) הגיר משתבש לגמרי, מחליק לגמרי בראשון אבל אם אני מכבה ומדליק את האוטו הגיר "מסתדר" ולא מחליק אבל מושך הילוכים בטירוף . את הראשון הוא מושך על ל5000 השני והשלישי פחות אבל גם מושך והמעבר בא מאוחר.

אם אני נותן לאוטו להתקרר התהליך מתחיל שוב .

היתי לפני שבוע במוסך ובגלל שלא ידעתי אם בעל האוטו הקודם עשה טיפול עשיתי אני טיפול גדול,הכולל אפילו טיימינג ,שמן גיר,תושבות מנוע וכ"ו ,אני יודע שצריך שמן גיר מיוחד בצבע צהוב וביקשתי שזה מה שימלאו ,נזילה לא ראיתי כך שאני לא יודע מה זה יכול להיות ,לפני זה הגיר תפקד טוב ,יכול להיות שהוא נגמר ביום אחד? :oops:

קראתי שבחלק מן הגולפים הגיר מתחמם והשמן נהיה דליל או משהו כזה ,יכול להיות שזאת הבעיה ?

איפה אפשר לבדוק את ,איך בכלל בודקים טמפ, גיר ,יש מכון מיוחד לזה ?

בקיצור מיואש ומצפה לתשובתיכם

חג שמח שחר

נ.ב. כרגע יש לי נוזל קירור (מים ברדיאטור) ירוקים ולא G12 ,אני מתכוון להחליף אחרי החג ,יש סיבה שהבעיה בגלל זה ?

מי שלא נהנה מהחיים לא יודע לחיות !

פורסם

אסור להחליף שמן גיר בדגמים האלה, כל עוד הגיר מתפקד כמו שצריך עדיף לנסוע עם השמן המקורי(מצויין גם בספר הרכב שהשמן לכל חיי הגיר),מה שכן אפשר ומומלץ להרכיב קולר.

האם מילוי השמן בוצעה על ידי השמת דגש על טמפ' התיבה?

פורסם

חג שמח

מניסיוני עם רכב הנ"ל והגיר הנ"ל, משיכת ההילוכים מתרחשת כאשר הגיר מתחמם. לי זה אכן קרה אחרי נשיסעה ממושכת בקיץ במהירות גבוהה. אחרי שנכנסתי לעיר הגיר משך הילוכים אפילו בירידות. לאחר שעמד כשעה והתקרר המצב חזר לקדמותו. אני הרכבתי קולר חיצוני לאחר שבהתחברות לסורק תקלות המחב ניטר שטמפ' שמן הגיר נעה בין 123-128 מעלות בערך. לדעתי תעשה נכון אם תתקין קולר חיצוני מוגדל ותהיה שקט כי לא אחת, ואתה יכול לחפש בפורום, סופר על מקרים של חדירת נוזל קירור לשמן הגיר וכתוצאה מכך הגיר הלך לעולמו. היית צריך לבצע זאת כבר אצל רון היום לדעתי. בכל אופן אני ממליץ לך בכנות לא לאמץ את הרכב בימים הקרובים, בייחוד אם חם, ולפנות לרון לטובת התקנת קולר.

לגבי האימרה שלא מחליפים שמן גיר ברכבים הנ"ל, הדעות חלוקות. אני יכול לספר לך שאני החלפתי שמן גיר במאה וקצת אלף ק"מ, ולא קרה כלום. ההגיון אומר שאין סיבה שיקרה משהו כאשר מחליפים שמן, אך לא אחת קרה שנהרס גיר לאחר שהוחלף שמן. הבנתי מהמוסכניק שהחליף לי , שהוא אחד המומחים בענייני גירים של VAG שזה קורה בעיקר ברכבים בהם הגיר גמע 150 אלף ק"מ ויותר, כגון מוניות או רכבים שגמעו ק"מ רב. אני מקווה שלגיר שלך לא יקרה שום דבר עקב ההחלפה, אך התקנת הקולר היא חיונית. דבר עם רון, הוא יותר מבסדר, יהיה נכון לעזור לך ואולי אף יבוא לקראתך במחיר.

חג שמח ומקווה שהבעיה אצלך תסתדר

• ספונסר פורום
פורסם

אצלך ברכב התקיימו שתי בעיות (אני מדבר על הבעיות בתיבה ישנם גם בעיות במנוע)

בעיה אחת חשמלית שהיא חיבור קודן לצמת מחשב המנוע מה שגרם

למחשב המנוע לא לזהות את מחשב התיבה בזמן ההנעה והכנסה אוטומטית

של הרכב לחרום והקפצת התקלות כפי שתארת בשרשור הקודם .

אנחנו ביטלנו את החיבור הגרוע של הקודנית ובעצם הרכב יצא ממצב החרום החשמלי

שבו הוא היה נמצא .

כאשר נסענו על הרכב לאחר התיקון החשמלי הזה כדי לראות את מצבו ,ראינו שהתיבה מחליקה

בכל ההילוכים ובהחלפות ואני הסברתי לך שזוהי בעיה מכנית שקיימת בתיבה וכדי לתקן אותה

אתה תצטרך לשפץ את התיבה .

אני מציע לך להגיע שוב למוסך אחרי החג ונבדוק שוב את מצב התיבה ונמליץ לך מה עליך לעשות .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

גם בגולף שלי ( מנוע 2000, שנת 2001) היה סיפור עם הגיר. בעליות ארוכות בחיפה הגיר היה משתגע ונתקע על הילוך חירום.

החלפתי קולר ( לא חיצוני, אבל טיפה יותר גדול ממה שהיה לי - נראה לי שבאו כאלה בדגמים ישנים יותר ) + שמן גיר והבעייה נפתרה.

בהצלחה.

VW Golf 2.0

פורסם

שבו הוא היה נמצא .

כאשר נסענו על הרכב לאחר התיקון החשמלי הזה כדי לראות את מצבו ,ראינו שהתיבה מחליקה

בכל ההילוכים ובהחלפות ואני הסברתי לך שזוהי בעיה מכנית שקיימת בתיבה וכדי לתקן אותה

אני מציע לך להגיע שוב למוסך אחרי החג ונבדוק שוב את מצב התיבה ונמליץ לך מה עליך לעשות .

חבר,

קיבלת כבר תשובה מרון. סע אליו, ואם יש צורך בשיפוץ תיבה (וככל הנראה יש) אין לך הרבה מה לעשות בנדון. הגיר ברכבים כמו שלך מה לעשות, לא מבריק. מסיפורים בפורום יש תיבות שחיות יותר, יש כאלה שפחות. אני מאמין שתקבל מרון מחיר הוגן, ומאחל לך שתוכל להנות מהרכב כמה שיותר מהר.

בברכת חג שמח ובהצלחה

פורסם

לפי הוראות היצרן השמן בגיר זה הוא FOR LIFE .

ישנם מצבים בהם הגיר מגיע לטמפרטורות עבודה גבוהות מדי , במרבית המקרים זה נובע מתקלה בגיר ופתרון של הוספת קולר עוזר - לא בכל המקרים (תלוי במידת הבלאי של הגיר) .

אם אכן כבר אובחנה בעיה של החלקה בגיר , אין מנוס משיפוץ או החלפה במכלול תקין אחר .

צביקה

פורסם

ערב טוב

כאשר אני החלפתי את הקולר, המוסכניק הראה לי את הקולר המקורי. הוא היה בגודל פשוט מצחיק. אולי מתאים לאקלים אירופאי קר, אך בהחלט לא לזה הישראלי, וסביר בהחלט שברכב בן 9 שנים הוא כבר לא יעשה עבודתו נאמנה. ממליץ לכל בעליבו יחדור נוזל קירור לשמן הגיר.הגולפים\בורה מהשנים הנ"ל להחליף את הקולר המקורי באחד חיצוני בכדי למנוע מצב בו יחדור נוזל קירור לשמן הגיר וכמובן לשמור על טמפ' שמן הגיר תקינה.

• ספונסר פורום
פורסם

כ 1000 שח להחלפת המקרן כולל החלפים ,במידה והמצנן הקודם

היה סתום אני ממליץ גם להחליף את השמן ,תוספת של כ 200 שח .

ישנם מתקינים שמשתמשים בצינור שמגיע עם ערכת המצנן ,הצינור הזה

מאיכות ירודה ביותר ולא מחזיק מעמד אפילו כמה חודשים ,אצלנו במוסך מתקינים

צינור לחץ יעודי עם מחברים לחוצים בקצוות (כדי למנוע נזילות)שעלות

הצינור בלבד כ 300 שח .

פורסם

שבו הוא היה נמצא .

היי רון כל קודם מודה לך על הטיפול בבעיה הראשונה פשוט אני קצת בלחץ מהבעיות וששכחתי להודות לך על פיתרון הבעיה שתקעה את הגיר במצב חרום ,יש לציין כי היתי בכ-4 מוסכים כולל מוסך מורשה צמפיון ולא הצליחו לעלות על הבעיה ,כל אחד זרק משהו אחר ,לרון לקח כ-5 דקות להבין שהמטומטמים חיברו את הקודנית ברכב לצמה בין המחשב של הגיר למחשב של הרכב ! דבר שהבנתי שאסור בשום מקרה.

רון ,הבעיה שכרגע מופיעה הרבה הרבה הרבה יותר חמורה מהסיבוב שעשינו ,הגיר מתפקד כרגיל ואחרי זמן מה מחליק (לא יודע זמנים) ממש ממש בצורה נורא והאוטו כמעט לא זז,בעיקר בראשון ,והסיבוב שעשינו אחרי התיקון הוא מושלם ליד המצב כרגע.

עם אני מכבה את האוטו ומדליק הבעיה מסתדרת עד העצירה הבאה עם משיכת הלוכים נוראה,כפי שכתבתי ראשון ב5000 סלד

איך יכול להיות שהגיר במצב חירום תפקד יותר טוב בהרבה מעכשיו ? אני יבדוק מתי אני יוכל להגיע .

מי שלא נהנה מהחיים לא יודע לחיות !

• ספונסר פורום
פורסם
רון - האם הדבר מומלץ בכל גולף אוט' בשנים הללו (2002)? ללא קשר לאיכות הגיר?

אני אכן ממליץ על התקנה כזאת לכל בעל רכב שמותקנת בריכבו תיבת הילוכים מטיפוס 01M

שזה רוב הדגמים של הקבוצה בשנים 92-2004 כולל הגולף כמובן בדור הרביעי

המקרן החיצוני מציל את תיבת ההילוכים פשוטו כמשמעו מגורל אכזר של נוזל קרור

בתוך השמן או טמפרטורות קיצוניות של 135 מעלות ומעלה ,הטמפ האלו הם בבחינת

מחלה סופנית לתיבה זה רק עיניין של זמן

הפיתרון הזה מוצע אצלנו במוסך ללקוחות כבר שנים כטיפול מונע עוד הרבה לפני שהפך לנחלת הכלל .

• ספונסר פורום
פורסם
היי רון כל קודם מודה לך על הטיפול בבעיה הראשונה פשוט אני קצת בלחץ מהבעיות וששכחתי להודות לך על פיתרון הבעיה שתקעה את הגיר במצב חרום ,יש לציין כי היתי בכ-4 מוסכים כולל מוסך מורשה צמפיון ולא הצליחו לעלות על הבעיה ,כל אחד זרק משהו אחר ,לרון לקח כ-5 דקות להבין שהמטומטמים חיברו את הקודנית ברכב לצמה בין המחשב של הגיר למחשב של הרכב ! דבר שהבנתי שאסור בשום מקרה.

רון ,הבעיה שכרגע מופיעה הרבה הרבה הרבה יותר חמורה מהסיבוב שעשינו ,הגיר מתפקד כרגיל ואחרי זמן מה מחליק (לא יודע זמנים) ממש ממש בצורה נורא והאוטו כמעט לא זז,בעיקר בראשון ,והסיבוב שעשינו אחרי התיקון הוא מושלם ליד המצב כרגע.

עם אני מכבה את האוטו ומדליק הבעיה מסתדרת עד העצירה הבאה עם משיכת הלוכים נוראה,כפי שכתבתי ראשון ב5000 סלד

איך יכול להיות שהגיר במצב חירום תפקד יותר טוב בהרבה מעכשיו ? אני יבדוק מתי אני יוכל להגיע .

יכול להיות כיוון שהמחשב היה מכניס את התיבה למצב חרום(הילוך שלישי) והיא לא התבקשה

להעביר הילוכים ולכן הבעיות המכניות שקשורות בהעברת ההילוכים לא באו לידיי ביטוי .

בכל מקרה אני מזמין אותך מחר בבוקר למוסך לעמוד על מצבה המכני של התיבה

ולראות גם אם היא סובלת מחום גבוהה

אולי עוד יש מה להציל .

בכל מקרה תודה על המילים החמות .

• תוכן חדש...