Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ולילה טוב לכולם!

אני מעוניין להחליף את הכבלי מינוס בתא המנוע,

השאלה שלי היא איזה עובי כבל הוא האופטימלי עבורי.

תודה רבה והמשך לילה מצויין!

יוגב.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

השאלה עם כבלים כמו של מגבר בסדר גודל של 4 גייג' או 8 גייג' יתאימו,

ואיזה עדיף 4 או 8 גייג'?

תודה רבה!

יוגב.

פורסם
השאלה עם כבלים כמו של מגבר בסדר גודל של 4 גייג' או 8 גייג' יתאימו,

ואיזה עדיף 4 או 8 גייג'?

תודה רבה!

יוגב.

יוגב,

כבלים של מגבר לא מתאימים מבחינה עמידות לטמפ' גבוהה ובלאי כמו כבלים המיועדים להתקנה בתא המנוע. כבלים למצבר הרכב עשויים מ-PVC שעמיד עד לטמפ' של 80 מעלות צלזיוס או PVC מוצלב שעמיד עד לטמפ' של עד 125 מעלות צלזיוס או 100 מעלות צלזיוס תלוי בייצרן ומספר שכבות הבידוד.

כמו כן רצוי לרכוש כבל בעל תכונות גמישות טובות יותר מאשר כבל סטנדרטי בכדי שניתן ייהיה להעביר אותו ולקפל במידת הצורך ביתר קלות.

שטח החתך הנדרש המינימלי הינו כ-35 מילימטר מרובע שזה שווה ערך לכבל של 2 AWG (בערך).

על תתפה לשים כבל עבה כמו שהציע יקיר במידה ולא קיימת סיבה מיוחדת או צורך מסויים מכיוון שכבל עבה יותר הוא פחות גמיש וגם יותר יקר וגם תצטרך לחפש נעלי כבל מתאימים לצד המצבר וחיבור לגוף הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אולי מספיק עם השטויות שלך "אל תתפתה" כאילו שאני מנסנה לעבוד עליו.

לגבי כבל של מגבר אכן אתה צודק שהוא צריך להיות עמיד בטמפ' מסויימות ולעמוד בתקן מסויים שמתאים לחום.

אבל כבל עבה יותר מהמקורי לא יגרום לשום נזק ולהפך יהיה רק טוב יותר.

אז מה אם הכבל עבה יותר, אז פעם אחת מקבעים אותו כמו שצריך וזהו, זה לא שכל יום אתה מפרק ומרכיב אותו.

פורסם
שטח חתך הכבל הנדרש הינו כפי שייצרן הרכב קבע. ההערכה שלי ששטח החתך הינו כ-35 מילימטר מרובע.

שטח החתך הנדרש המינימלי הינו כ-35 מילימטר מרובע שזה שווה ערך לכבל של 2 AWG (בערך).

על תתפה לשים כבל עבה כמו שהציע יקיר במידה ולא קיימת סיבה מיוחדת או צורך מסויים מכיוון שכבל עבה יותר הוא פחות גמיש וגם יותר יקר וגם תצטרך לחפש נעלי כבל מתאימים לצד המצבר וחיבור לגוף הרכב.

אתה סותר את עצמך.

לשים כבל בעובי של בערך 2 גייג', ומצד שני, לא לשים כבל עבה ממה שקבע היצרן (בערך 2 גייג' לדבריך) כשהכבל המקורי בסיוויק הוא בעובי של בערך 8 גייג'!!

אם הוא מקשיב לך ושם כבל 2 גייג' אז הוא בעצם עושה מה שהמלצת לו שלא לעשות וזה לשים כבל עבה פי כמה מהמקורי.

בכל אופן, אצלי בסיוויק הוספתי במקביל לכבלים הדקיקים עוד כבלי ריתוך בעלי שטח חתך של 16 מ"מ מרובע (בערך 4-5 גייג' אם אני לא טועה). מהמצבר לגוף הרכב, מהמנוע לגוף הרכב ומהקוטב החיובי של המצבר אל האלטרנטור.

פורסם
אתה סותר את עצמך. - הגזמתי בהערכה של שטח חתך הכבל מכיוון שאינני יודע בוודאות את צריכת הזרם בזמן ההתנעה ברכב זה.

לשים כבל בעובי של בערך 2 גייג', ומצד שני, לא לשים כבל עבה ממה שקבע היצרן (בערך 2 גייג' לדבריך) כשהכבל המקורי בסיוויק הוא בעובי של בערך 8 גייג'!! - מה שבטוח ששטח הכבל בסיויק 1.4 ליטר הוא לא 8 AWG שזה בערך 8 מילימטר מרובע אולי 4 או 6 AWG.

.

איך מדדת שהכבל המקורי ברכב שלך הינו 8 AWG ?

שכחתי לציין שייתכן הבדל בשטח החתך ברכבים עם מנוע 1.6L לעומת 1.4 ליטר לכן הכול כאן ההערכה ועיגול כלפי מעלה.

פורסם

לא ברור איזה בדיוק מכבלי האדמה אתה רוצה להחליף (זה שמתחבר למצבר?). יש הרבה מקטעים לכבל האדמה. כדאי שתציין מה האורך של המקטע שאתה רוצה להחליף ומה החיבורים שלו.

לדעתי לא כדאי להרכיב כבל של פחות מ- 10 ממ"ר, שזה בקירוב AWG 7. כל Gauge נמוך מזה (כבל עבה יותר) יהיה בסדר, כל עוד שאין מגבלה פיזית להכניס אותו. הכי טוב שתבדוק מה הכל הקיים ולפי זה תחליט.

בכל מקרה לא פחות חשוב מזה זה החיבורים בקצוות הכבל. אם יש חיבור לבורג תצטרך לגשת למישהו שילחץ לך נעל כבל איכותית עם לוחץ מתאים. רצוי שתבקש נעל כבל תואמת תקן DIN כי הן הרבה יותר איכותיות מנעלי הכבל הרגילות.

אם החוט המקורי הוא מפוצל עם חיבור מיוחד וכאלה כדאי שתדע טוב טוב מה אתה עושה כדי להבטיח חיבור ראוי. בזרמים האלה איכות החיבור היא דבר משמעותי ביותר.

פורסם

אני מעוניין להחליף את רוב אם לא כל כבלי המינוס בתא המנוע.

כי המצב שלהם סבבה אבל לא מזהיר תמיד טוב לרענן דברים שתורמים לפעולה איכותית למנוע.

מהיכן אני יכול לרכוש נעל איכותית למצבר וסופיות לבורג מינוס במנוע?

פורסם

במידה והבידוד של הכבלים תקין והגידים של המוליך החשמלי תקינים ונעלי הכבל מהודקים היטב אין צורך להחליף את הכבלים.

במידה ותחליט להחליף את הכבלים תצטרך לגשת לחשמלאי רכב שירכיב לך נעלי כבל חדשות ולא תמיד איכות הלחיצה של נעלי הכבל תשווה למקורי.

ניתן לרכוש ב-EBAY צמה של כבלים מוכנה במחיר ואיכות עדיפים על אלה שתשיג בארץ.

לדוגמא..

http://www.drivewire.com/make/cat/battery-cable/honda/

http://www.statracing.com/replacement/honda/batterycable.asp

פורסם
איך מדדת שהכבל המקורי ברכב שלך הינו 8 AWG ? הערכתי שהכבל בערך 8 גייג' לפי העין (מהיכרות עם כבלי מתח 8 גייג' של מערכות סאונד).

שכחתי לציין שייתכן הבדל בשטח החתך ברכבים עם מנוע 1.6L לעומת 1.4 ליטר לכן הכול כאן ההערכה ועיגול כלפי מעלה.

החוטים ברכבים עם מנוע 1.6L ו1.4L זהים.

אם תרצה, מחר בערב אוכל למדוד בעזרת קליבר את קוטר הכבל (ללא הבידוד) ומהקוטר נוכל להסיק אם הכבל הוא 8 גייג' או לא.

ערב טוב ושבת שלום :wink:

פורסם

מרק תודה על הנתונים מהאתרים השונים אבל אני מעוניין להחליף לכבלים קצת עבים יותר.

נראה לא אבירן צודק הכבלים דיי דומים ל 8 גייג'.

אני חושב שאני ישים 4 גייג'!..חוטי מינוס איכותיים של מגבר כמו (AUDIOSUN,ROCKFORD וכו')

יהיו מצוינים לא?

תודה ושבת שלום

יוגב.

פורסם

לדעתי כבל 4 גייג' של מגבר יהיה בסדר גמור. במיוחד כשבסיוויק הכבלים האלה לא עוברים במקומות בעיתיים מידיי.

קח כאופציה גם את הכבל בו אני השתמשתי - כבל ריתוך בעל עובי של בערך 4-5 גייג' ובעל ציפוי גומי כפול אשר לרוב עמיד יותר מכבלי מתח למגברים וזול יותר מהם כימעט תמיד.

בהצלחה.

• תוכן חדש...