Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביררתי את הנושא היום במשטרת כפר סבא, להלן המידע שקיבלתי:

א. אין רישום לרכב או הגבלה על עוצמת הארה.

ב. אסור שהאור יסנוור.

ג. איסור הבדל גוונים בין אורות רגילים לבין אורות גבוהים.

ד. ספקים של הנורות חייבים להיות מתחת לכנף או בבית המנורה במקום לא גלוי.

ה. יש רישום על דגמי רכבים ושנות ייצור בהן תאורה מסוג זה מגיעה מהחברה.

ו. אין סעיף האוסר שינוי תאורה ברכב אם שאר התנאים מתקיימים.

מה שאני הבנתי (או מה שאני רוצה להבין... תגידו אתם) שאין איסור על התקנת קסנון בתנאי ש:

עוצמה לא מסנוורת בצורה יוצאת דופן.

גם אורות גבוהים באותו גוון.

התקנה ע"פ הרשום לעיל.

הוא לא אמר לי "זה לא חוקי" גם שניסיתי להגיע לזה..

הוא גם לא אמר אין בעיה תתקין...

דעתכם?

GOLF GTI 1.8T

פורסם

גם אם יש פירצה , ובאמת אפשר להתקין סביר להניח שהחיים לא יהו קלים ,

שוטרי תנועה יחפשו ולא יהיה קל להסביר להם את מה שאתה מציין פה ,

אני מכיר גולף MK4 אחת עם קסנון מקורי VW (הוזמנו פנסים מגרמניה) מדהים אבל עדיין בעיייתי .

יש חוק שאומר שרכבים שמגעים לארץ עם קסנון מחוייבים במע' מתזים לפנסים (אבל זה רק משנתון מסויים) צריך לבדוק את זה .

דרור

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

הייתי גם שמח לראות את רשימת המכוניות שיש ברשות המשטרה (במידה והעניין אפשרי כמובן).

פורסם

אנסה להשיג את הרשימה הזאת...

מישהו מכיר הורדה של רכב בעקבות התקנת קסנון שעונה לקריטריונים שציינתי?

GOLF GTI 1.8T

פורסם
ביררתי את הנושא היום במשטרת כפר סבא, להלן המידע שקיבלתי:

א. אין רישום לרכב או הגבלה על עוצמת הארה.

ב. אסור שהאור יסנוור.

ג. איסור הבדל גוונים בין אורות רגילים לבין אורות גבוהים.

ד. ספקים של הנורות חייבים להיות מתחת לכנף או בבית המנורה במקום לא גלוי.

ה. יש רישום על דגמי רכבים ושנות ייצור בהן תאורה מסוג זה מגיעה מהחברה.

ו. אין סעיף האוסר שינוי תאורה ברכב אם שאר התנאים מתקיימים.

מה שאני הבנתי (או מה שאני רוצה להבין... תגידו אתם) שאין איסור על התקנת קסנון בתנאי ש:

עוצמה לא מסנוורת בצורה יוצאת דופן.

גם אורות גבוהים באותו גוון.

התקנה ע"פ הרשום לעיל.

הוא לא אמר לי "זה לא חוקי" גם שניסיתי להגיע לזה..

הוא גם לא אמר אין בעיה תתקין...

דעתכם?

משטרת כפר סבא זה לא ממש הגוף שמחוקק אלא תפקידו רק לשמור על החוק.

לצערי, משרד התחבורה קבע שהחלפת נורת הלוגן בקסנון מבחיתנ נקרא " שינוי מבנה" וזה לא חוקי, עכשו לך תתווכח איתם.

כאחד מהתחום , היו אצלי מספר פעמים נציגי משרד התחבורה שרצו ללמוד מה זה קסנון בכלל ואני במגעים רבים מאד עם משטרת התנועה שבכלל נמצאת בבעיה. מצד אחד ברור להם שקסנון מוצר בטיחות וחשוב ..ומצד שני אינם יודעים מה זה קסנון תיקני ומה זה לא? מה מקורי ומה לא.

נכון להיום יש בידי את התקינה האירופאית שאיתה אני מנסה לקדם תקן לקסנון מול משרד התחבורה.

התקינה מחייבת שעוצמת אור מעל 2000 לומנס (קסנון מגיע בקיטים מקוריים ולא סינים לעוצמה של 3600 לומנס) מחייבת התקנת מתזי מים על העדשות מבחוץ, מחייבת אמצעי אופטי (עדשה) וכן מערכת איזון פנסים auto ballacing.

גוון האור התיקני עומד על 4300K-5000K .

כמובן שכל מכלולי הקסנון - נורה ובלסטים עם תקינה אירופאית - כל הקיטים שנמכרים אינם בתקן כולל הנורות ולכן שימוש בהם גורם לפיזור אור וסינוור.

החוק בגרמניה מאפשר התקנת קסנון ובתנאי שהתנאים לעיל יתקיימו ואחר כך מקבל TUV (בעצם טסט חדש) וחותמת ברישיון הרכב.

אני מקווה שמשרד התחבורה ובעידוד המשטרה (כן..הם רוצים) אצליח להעביר תקינה ישראלית להתקנת קסנון ברכבים.

ברוך

• תוכן חדש...