Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפזר חום או מזגן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים בהם הקור מורגש במיוחד, הצורך בחימום הכרחי. מהי הדרך החסכונית יותר מבחינת צריכת החשמל לחימום החדר: מזגן 1 כ"ס או מפזר חום קטן כגון זה:

http://img.zap.co.il/pics/5/3/0/0/21940035c.gif

שמעתי שמפזר החום הזה הוא צרכן לא קטן, ולכן נשאלת השאלה שמא המזגן לא נופל ממנו ואולי אף עדיף.

אשמח לתשובות :)

פורסם

מזגן.

מפזר חום מורגש רק כשאתה קרוב אליו ואילו מזגן מחמם/מקרר את כל החדר. לדעתי השימושיות והנוחות מפצים

על חשבון החשמל בסוף החודש...

פורסם

בקיצור, אם נעזוב לרגע את עניין השימושיות, בסופו של דבר מזגן יהיה בזבזן יותר (הבנתי נכון?).

פורסם

תלוי בחדר ותלוי במפזר.

אל בקיץ, מפזר לא יעזור לך, אז אם כבר... לך על מזגן.

דבר אחר.

לא נכון שמפזר מחייב אותך לשבת לידו.

אני זוכר מימיי בפנימייה שמפזר חום היה חונק אותנו בחדר והיינו מכבים מידי פעם.

פורסם

מפזר חום כזה לא הייתי משאיר לעבוד כל הלילה, בעיקר מסיבה בטיחותית.

הוא גם מרעיש יותר ממזגן חדיש, מייבש אויר יותר ממזגן.

בקיצור, לא מומלץ לחדר לזמן ממושך.

מה עוד - מזגן קטן לא יקפיץ לך את חשבון החשמל בצורה מורגשת , אני בכלל לא בטוח שמפזר חןם מבזבז פחות.

מכל המכשירים הרגילים (אני לא מדבר על האח והסקה), הכי טוב לחמם עם רדיאטור חימום (צלעות).

לא מייבש את האויר כמו מזגן או מפזר חום, ויותר בטיחותי ממפזר חום.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני אנסה לתת לך תחושה עם מספרים מקורבים.

לדוגמא, מזגן אלקטרה שמותקן אצלי בדירה צורך בחימום 1.17 קוט"ש לשעה, שזה שווה בערך 62 אגורות לשעה.

למפזר חום כמו שמופיע בתמונה שצירפת יש הספק של 2000 וואט, כלומר כל שעת עבודה שלו עולה לך 106 אגורות, בערך.

לא מספיק חסכוני בשבילך? כדאי שתזכור שהמזגן מפסיק את הפעולה שלו בכל כמה דקות, כשהחדר מגיע לטמפרטורה שקבעת. מפזר חום לרוב עובד ועובד ועובד בלי הפסקה.

בקיצור, השתמש במפזר חום כשאתה זקוק למקור חום נקודתי לזמן קצר. השתמש במזגן כשאתה צריך לחמם את החדר כולו ולאורך זמן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מבחינת יעילות נטו, כלומר כמה מהאנרגיה שמושקעת נותנת תוצאות, מפזר החום מנצח. במזגן יש הפסדי אנרגיה (חיכוך וכו') אשר החום שלהם לא מפוזר בחדר (כל מה שקורה במדחס). מפזר החום לעומת זאת, ממיר כל וואט לחום שמתפזר בחדר, למעט אולי נורת הביקורת שלו, שהיא זניחה.

הסיבה שמזגן עדיף לפעמים, היא קיום הטרמוסטט, והמאוורר החזק יותר שלו, שמבצע פיזור טוב יותר של החום.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

nitch מה שאתה מסביר לא נכון

כל מי שלמד קצת תרמודינמיקה יודע שבפעילות הבסיסית שלו, מזגן ממוצע בערך פי 2 יותר יעיל מגוף חימום פושט. הסיבה לכך היא בעיקרון הפעולה - המזגן הוא סוג של משאבת חום - לוקח חום מבחוץ ומכניס אותו בפנים.

ליותר פרטים, חפשו בגוגל.

פורסם

אתה צודק, יצאתי חומוס.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...