Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כפי שציינתי בשרשור הקודם אני לקראת מעבר ל 3 WAYS וזה יקרה ברכב הבא.

רציתי להתייעץ איתכם לגבי התצורה הבאה של המידבאסים ואני מעוניין לחבר 4 אלמנטים שקצת שונים אחד מהשני ולמקם אותם בצורה שונה.

אז ככה קודם כל האלמנטים הם:

CDT AUDIO M6 (מיקום מתוכנן- דלת)

http://www.cdtaudio.com/m6_midbase_driver_08.htm

http://www.goodbetterbestaudio.com/cdt-audio-hd-m6-65-high-definition-midrange-speaker-pr-16212.html

CDT AUDIO +M6 (מיקום מתוכנן - תיבות מתחת למושבים הקדמיים).

http://www.goodbetterbestaudio.com/cdt-audio-hd-m6-65-midrange-speakers-pair-pr-16213.html

האלמנטים דומים אך שונים במעט כפי שאתם רואים.

מה שתכננתי זה בעצם להתקין את הארבעת המידבאסים ובהנחה שיש לי מיד CDM88 לחתוך אותם ב 700HZ, השאלה היא, האם אוכל לשים את שניהם על אותו מגבר (XETEC P2) למרות שמיקומים שונים ומתחת למושב אני מעריך שלא רלוונטי ניגון של 700 HZ ובנוסף האם בכלל נכון ואפשרי לחבר אותם על אותו מגבר כיון שאולי הם מגיבים שונה וישמעו שונה.

אני מעריך שלא ממש איזה מיד אתקין עדיין יש פה איזשהי סוגייה ורציתי לשמוע את חוות דעתכם ואם מישהו התנסה בתיבות מתחת למושב.

דרך אגב אם אשים את ה M6+ בדלת הוא יפרק אותה במלוא מובן המילה ולכן רק תיבה באה בחשבון.

קחו שבחשבון שמדובר ברכב ליסינג ותקציב מסוים ולכן לבנות תיבות בתוך הדלת לא ממש רלוונטי.

תודה מראש על העזרה.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם

האם אתה מתכנן להפעיל אותם על אותו תחום תדרים?

הייתי ממליץ לך לחתוך את ה +M כמיני סאבים, ואת הM הרגילים כמיד באסים רגילים.

בצורה זו אין לך שום התנגשות בין אלמנטים שונים ומיקומים שונים (ואתה מרוויח באס קידמי עשיר)

מתחדשת*

פורסם

בגדול כן תכננתי לחבר אותם על אותו מגבר (ובעצם לרדת ל 2 אום) ולחתוך אותם אותו דבר, אך אמרו לי שכיון שמיקומים שונים ודרייברים שונים קצת לא תהיה סינרגיה ביניהם.

אין לי בעיה לחתוך את הקדמיים אחרת אך אם אני מבין נכון ותקן אותי אם אני טועה אני צריך עוד מגבר (ויש לי) אך סביר להניח שלא אוכל לחתוך אותם מהפרוססור אלא אם אולי אשים אותם ביחד עם הסאב על המונו כיון שהרי למונו יש 2 ערוצים לחיבור 2 סאבים אך מצד שני שהם לא יתפרקו לי כי המגבר "משדר" בגדול 1300-1400 RMS ב 2 אום- קצת בעייתי לא?

האם הפתרון הכי טוב זה עוד מגבר? (אני יכול לשים עוד P2 או את ה C2K) ולחתוך אותם דרך המגבר?

השאלה האם 4 מגברים צליחו לעבוד על מערכת חשמל סטנדרטית אך לפחות מדובר ברכב חדש.

תודה מראש.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם

אם אתה מתכוון להגביר את ארבעת המידבאסים עם סאב על מגבר של 4 ערוצים, רד מזה.

אל תשכח עוד דבר, שבסופו של דבר אתה גם רוצה לשמוע טוב ולא סלט.

אם אתה מתעקש לנצל גם את הארבע האלה וגם סאב, תקנה מונו לסאב ותשאיר את המגבר הנוכחי לרמקולים.

נכון לעכשיו, תתקין את ה M6 בדלתות ותבדוק אם זה מספיק. אם לא תתקין את ה + ותבדוק מה המצב.

אולי בכלל לא תצטרך להחזיק 4 וופרים ברכב.

אצל עוד חבר פורום מותקנים בדלתות לא מבודדות של ליסינג וופרים של "7, והמצב לא כל כך גרוע.

מתחדשת*

פורסם

בוא נעשה קצת סדר :-).

המגברים שיהיו הם לא 4 ערוצים.

מדובר של M6 שיוגבר על P2 XETEC

טוויטרים ומידים על GENESIS 4 ערוצים.

סאב על המונו הקיים שלי (ראה חתימה).

לגבי ה M6+, חשבתי להגביר אותם עם הP2 ואז לרדת ל 2 אום לערוץ, או אם אין ברירה להתקין עוד XETEC P2 (שיש לי) או לשים את ה C2K שלי במקום עוד P2 והוא יגביר את הM6+, ציינתי כיון שהם יעבדו אולי כמו סאבוופר אז אולי לחבר אותם על המונו.

אז מה אתה אומר לאחר ההבהרות האלו?

תודה מראש.

פורסם

אין הגיון לחבר זוג רמקולים למונו, אתה תאבד את הסטריאו :wink:

שאלה: למה אתה צריך גם סאב וגם 4 וופרים? ושעוד זוג מהם מתנהגים כמיני סאבים? אני לא רואה את ההגיון.

או שתחזיק 4 דרייברים זהים באותן נקודות חיתוך ועל אותה הגברה ובאותה התקנה, או שתוותר על זוג.

אתה בדרך לסלט רציני.

למה אתה חושב שזוג אחד שלהם (לא משנה כרגע איזה) לא יספיק לך?

מתחדשת*

פורסם

לא נראה לי שיספיק לי, ואני רוצה לעשות את ההתקנה על מנת לבחון וויתור על סאב (אם הבאס יספק אותי כי עדיין שטח מימברנה של 6.5" רחוק משמעותי מבחינת סאונד מ 12").

פורסם

יש לי P4 שפרסמתי למכירה אז אולי אשאיר אותו, אבל אני לא בטוח שהוא יספיק, 120 RMS לערוץ, מה אתה חושב?

פורסם

לא יספיק? אני רוצה לראות אותך יושב ברכב עם 4 דרייברים שפועלים על 3/4 גיין (90 וואט?) כל אחד ואומר לא מספיק.

יש לאנשים הערכת יתר על המידה למספרי הוואטים, צריך לקחת דברים בפרופורציה.

לדעתי גם תרויח ממכירה של שני P2 מאשר P4 בודד.

מתחדשת*

פורסם

חבר'ה, אני לא יודע אם שמתם לב, אבל כל השיחה הזו על להפעיל את הM6+ כמיני-סאבים וחיתוכים שונים לא רלוונטית.

הM6+ הם מיד-ריינג'ים (זה שכתוב שהם יורדים ל10 הרץ זה נחמד), אבל הם עדיין מידים, אמנם חזקים ומסיבים אבל נועדו לקבל כמה מאות הרצים עד 3/4K. הם כנראה יודעים גם לרדת נמוך, אבל זה לא אומר שאתה חייב להפעיל אותם כך (גם המגבר כמובן יתאמץ פחות אם תגביל אותו ל300-3000 הרץ).

הM6 הם מידבסים קלאסים ואותם תוכל להפעיל כמיני-סאבים או פשוט כמידבס (בשביל מה מיני-סאבים אם יש לך סאב כל כך טוב מאחורה).

אם כבר אז שים את הM6+ בדלתות (שזה קרוב יותר להיות onaxis מאשר מתחת למושב, במיוחד אם מדובר על רכבי פורד אגב), גם "יפרקו" פחות את הדלת וגם יותר נכון.

את הM6 תפעיל כוופר מתחת למושב, כי המיקום שלו פחות "חשוב" לאוזן.

פורסם

קודם תודה על התגובה.

שנית, לפי מיטב הבנתי ה M6+ יותר מצטיין בנמוכים וכביכול יותר מתאים לתפקד כוופר, וחשבתי שיותר נכון לשים את ה M6 בדלתות.

כמו כן נראה שעל פי היצרן ה M6+ נועד רק לתיבות, אך אולי אני טועה.

בכל אופן אני מבין שאני צריך לתת להם הגברה נפרדת וחיתוכים שונים.

אני יודע ששתיהם יכולים לעלות עד 3-4KHZ אבל כיון שמדובר בתצורת 3 WAYS אז בעצם הם יעלו עד 700.

אתה עדיין חושב שכדאי לשים את ה M6+ בדלתות? שלא יפרקו לי אותם :wink:.

תודה מראש.

פורסם

לא ניראה לי שהצעצועים:wink: האלו יפרקו לך את האוטו בסך הכל זה רמקול 6.5 יש אנשים עם "8 בדלת ואפילו 2,3,4 שמיניות בדלת ויש כאלו עם רביעייה של 6.5 {אני מכיר מישהו כזה}

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אז כן ללכת על M6+ בדלתות אפילו שמיועד לתיבה? ולשים את ה M6 בתיבה?

דרך אגב לגבי המגבר P4 שמוציא 120 RMS שזה אין ספק הרבה אך עדיין מדובר באלמנטים עם נצילות מאוד נמוכה, ה M6 הוא עם 88DB והM6+ יותר נמוך עם 83DB עדיין נראה לכם שP4 יכול להפעיל אותם אם כן,אולי זה באמת רעיון לא רע לשים אותו במקום ה P2, או לשים 2 P2 ובטוח עוצמה לא תהיה חסרה.

תודה.

• תוכן חדש...