Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב ! למרות שדעתי אינה נחשבת, מתחזקת דעתי, שהסיפור נופח מעבר לכל פרופרציה, ואני מסתמך לפחות משני אנשים מוסמכים בתחום:

הראשון הוא אחיו של גרמי ידידנו, בחור נחמד בשם רוני קרונין כמדומני,(ויתקן אותי ידידי גרמי), אשר משמש כמדומני מדריך נהיגה בטוחה ב"מסלולים" אשר בחן את בעיית הבלמים בקורולות בתנאי דרך שונים, ולא נתקל בבעיית בלמים או בעיית דוושת תאוצה שנתפסת, וזאת צפיתי בערוץ 10 כמדומני.

השני הוא מיודעינו חבר הפורום אספנות ומועדון ה5 המהנדס, דויד נמרי, אשר התראיין בערוץ 1 היום בערב, כאשר הוא מחזיק בידו את דוושת התאוצה המדוברת, כאשר הוא לוחץ עלייה והיא משמיעה קול של חריקה/ חיכוך, והוא טוען ובצדק לדעתי, שהחיכוך הוא הדרגתי ולא גורם בטווח הקצר לדוושת התאוצה להתפס מיידית, אם בכלל ואין שום דחיפות בהחלפת כל הדוושות בשנתונים המצויינים על ידי היצרן, ב"ריקול" המדובר, הבעייה היא אי נוחות בלחיצה ותו לו.

הסכוי להיתפסות הדוושה באחד מהמכוניות שעלו לכביש ברחבי העולם, לא מתקרבת אפילו לחצי פרומיל, והדרך היחידה להמנע מתאונה, היא לחיצה חזקה על דוושת הבלם, אשר חזקה יותר מכל מנוע, ומעבר לניוטרל ברכבים אוטומטים כמובן, ואיסור מוחלט בכבוי המנוע, כדי למנוע נעית ההגה, ורק לאחר שהרכב נעצר בשולי הכביש במקום בטוח יש לכבות את המנוע.

פרסום הדבר על ידי היצרן, הוא בשל החוק המחייב אותו, לבצע קריאה שכזאת ועל חשבונו, וכדי ליצור אמינות ואחריות על המוצר היקר והחשוב שיצא מהמפעל.

מחובתי לציין שאיני נציגו של היצרן, ואני כותב זאת על דעתי בלבד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 502
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום רב ! למרות שדעתי אינה נחשבת, מתחזקת דעתי, שהסיפור נופח מעבר לכל פרופרציה, ואני מסתמך לפחות משני אנשים מוסמכים בתחום:

הראשון הוא אחיו של גרמי ידידנו, בחור נחמד בשם רוני קרונין כמדומני,(ויתקן אותי ידידי גרמי), אשר משמש כמדומני מדריך נהיגה בטוחה ב"מסלולים" אשר בחן את בעיית הבלמים בקורולות בתנאי דרך שונים, ולא נתקל בבעיית בלמים או בעיית דוושת תאוצה שנתפסת, וזאת צפיתי בערוץ 10 כמדומני.

השני הוא מיודעינו חבר הפורום אספנות ומועדון ה5 המהנדס, דויד נמרי, אשר התראיין בערוץ 1 היום בערב, כאשר הוא מחזיק בידו את דוושת התאוצה המדוברת, כאשר הוא לוחץ עלייה והיא משמיעה קול של חריקה/ חיכוך, והוא טוען ובצדק לדעתי, שהחיכוך הוא הדרגתי ולא גורם בטווח הקצר לדוושת התאוצה להתפס מיידית, אם בכלל ואין שום דחיפות בהחלפת כל הדוושות בשנתונים המצויינים על ידי היצרן, ב"ריקול" המדובר, הבעייה היא אי נוחות בלחיצה ותו לו.

הסכוי להיתפסות הדוושה באחד מהמכוניות שעלו לכביש ברחבי העולם, לא מתקרבת אפילו לחצי פרומיל, והדרך היחידה להמנע מתאונה, היא לחיצה חזקה על דוושת הבלם, אשר חזקה יותר מכל מנוע, ומעבר לניוטרל ברכבים אוטומטים כמובן, ואיסור מוחלט בכבוי המנוע, כדי למנוע נעית ההגה, ורק לאחר שהרכב נעצר בשולי הכביש במקום בטוח יש לכבות את המנוע.

פרסום הדבר על ידי היצרן, הוא בשל החוק המחייב אותו, לבצע קריאה שכזאת ועל חשבונו, וכדי ליצור אמינות ואחריות על המוצר היקר והחשוב שיצא מהמפעל.

בברכה

צביקה

זה לא נכון במלואו, הדוושה נתפסת, זה בוודאות קורה, זה לא עניין של אי נוחות, אבל זה גם מנופח, הטיפול בבעיה קל והבלמים כן עוצרים את הרכב, אבל בפעם הראשונה שזה קורה ולא מודעים לזה, זה מפתיע ויכול להאריך את זמן בתגובה.

פורסם

בברכה

צביקה

מהבדיקה שדויד ביצע במהלך השידור או אחריו לא ניתן להקיש שלא קיימת בעיה מהותית בדוושה. אני מעדיף לשמוע את מסקנות מהנדסי טויוטה מאשר ההצגה של דויד בטלוויזיה.

צביקה מהנדס רכב לא היה רושם שמים מזוקקים הם שווי ערך למי מזגן וניתן להשתמש עם מי מזגן במערכת הקירור של הרכב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=729918&postcount=4

איזה כייף לי :)

פורסם

בברכה

צביקה

עם כל הכבוד לשני המומחים הנ"ל אשר בחנו את הקורולה , העובדה בשטח אומרת שלא רק שהבעיה קיימת יש דיווחים על תאונות והרוגים .

הניסיון להגן על טויוטה על ידי מיכה כרמון מנכ"ל היבואן מובן לי בהחלט , בראיון בגל"ץ אתמול הוא דיבר והתחייב שכל הרכבים שיש לטויוטה במלאי בישראל תקינות, מעניין אם יכול להתחייב על כך כאשר חלקי החילוף הגיעו רק לפני מספר ימים לארץ..

חצי פרומיל מכמעט 9 מליון רכבים אשר נקראו לריקול זה כ 45,000 רכבים אשר מהווים סיכון גבוהה לתאונה, אתה היית מוכן להסתכן בנהיגה ברכב כזה ?, אתה או מישהו ממכריך ובני משפחתך ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אז צביקה, תן לי להבין נכון, אם הבת שלך נוהגת בקורולה ואתה בודק את הדוושה אצלה ושומע חריקות אתה אומר לה "שטויות, זה הדרגתי, תמשיכי לנסוע עד שיתפס לך הדוושה, את יכולה להמשיך להסיע את הנכדים שלי חופשי חופשי".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בברכה

צביקה

קשקושים כאלה לא שמעתי כבר הרבה זמן. לא שלך, צביקה, אלא של החבר'ה שציטטת. מצער אותי, אבל, שזה משכנע אנשי מקצוע (או הדיוטות).

רוני בדק ולא מצא? WOW! אני בשוק! אולי הוא לא מצא את זה כי זה לא קורה בכל הרכבים? אולי כי לוקח זמן עד שזה יקרה? תשאל אותו אם הוא היה נותן לאחיו להסיע בקורולה את המשפחה שלו.

נמרי אולי מהנדס, אבל מעניין אותי למה. לחיזוי העתיד אולי? כי אם אין דחיפות, הייתי מבקש ממנו שיסיע את משפחתו בקורולה, ועדיף כאשר היא מוקפת בארבע טויוטות אחרות מאותו סוג, בהן יש "רק" חריקות וחיכוכים שלא אמורים להיות, אחרי זה נדבר.

ובאשר לדבריך לגבי הפתרון הפשוט והקל לבעיה אם חו"ח זה קורה למישהו. אז בא נראה את אבא של אשתי בן מעל ל- 70 (שזו כבר פעם שניה שאני מביא אותו כדוגמה) מבצע את המנובר הזה בעת נסיעה בלילה, בחושך, בכביש החוף, בדרכו חזרה מביקור אצל הנכדים. עם כל האהבה אליו, לא הייתי רוצה להיות בסביבתו.

הסיפור נופח (אם נופח) בשל סיבה אחת בלבד - כי טויוטה לא דאגו לתקן את הבעיה כאשר למדו עליה, אלא רק לאחר שנגרמו מקרי מוות והתחילה חקירה. זה מזכיר הרבה יותר התנהלות ישראלית מאשר יפנית... ואני ממש לא מבין למה אנשי מקצוע יוצאים להגן על זה בתקשורת ומה האינטרס שלהם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עו"ד בכיר בטויוטה לשעבר, מספר שטויוטה הסתירה מידע, השמידה מידע, ומסתבר שגם הגג לא ממש מה שחשבתם... (אם מאמינים לראיון ב- ABC) מצחיק - הם טוענים שהוא משוגע, אבל גם שחושף סודות של החברה. מישהו צריך להעביר להם שיעור בלוגיקה.

קרדיט לארנון מפורום נטקאר.

מנהלים: לדעתי מצדיק thread משלו, אבל לשיקולכם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שלשום בהארץ:

אמיר זיו-אב: "הסיבה למשבר בטויוטה: אנשי הניהול דחקו את רגלי המהנדסים"

ד"ר זיו-אב, מומחה לאסטרטגיה טכנולוגית, מתרעם על הטקטיקה של טויוטה, המאשימה את יצרן הדוושות שבהן התגלתה התקלה: "כמו שכנף של מטוס לא נשברת פתאום, התקלה הזאת היא בפירוש בעיית תכנון

אם משהו נשבר, אל תאשים את הרתך"

יצא לי להכיר את אמיר זיו אב. הוא מהנדס יוצא דופן עם קבלות.

עוד מדבריו:

"המשבר בטויוטה התרחש כי חידושי הטכנולוגיה והניהול דחקו את רגלי ההנדסה", אומר ד"ר אמיר זיו-אב, נשיא חברת זיו-אב הנדסה, מומחה לאסטרטגיה טכנולוגית ויועץ לתעשיות בישראל ובעולם. לדבריו, "לצד ההתקדמות הטכנולוגית ולצד היכולת ליצור מכונית חדשה לגמרי בתוך פחות משלוש שנים, יש הרבה חורים של תכנון לקוי". "קח למשל את הקורולה עם תיבת ההילוכים הרובוטית", אומר זיו-אב. "הגיר איכזב אותי. הוא טוב אולי כאבטיפוס, אבל טויוטה היתה צריכה להשקיע עוד שנה-שנתיים כדי לסיים את הפיתוח. וזה בדיוק גם מה שקורה במשבר הנוכחי עם דוושת התאוצה שנתקעת".

זיו-אב מתרעם על הטקטיקה של טויוטה, המטילה אחריות על היצרן הסיני של דוושת התאוצה: "כאילו יש אשם, ואז האחריות פחותה. תאר לך שכאשר יתגלה תכנון לקוי בשל חוסר יכולת של כמה מהנדסים, היצרן יאשים את האוניברסיטה כמי שסיפקה לו את המהנדסים".

"אתה חושב שדוושת הדלק בג'יפ ויליס 42 לא חזרה? ברור שהיא חזרה. כמו שכנף של מטוס לא נשברת פתאום, התקלה הזאת היא בפירוש בעיית תכנון. אני נוטה לחשוב שתקלות נובעות כמעט תמיד מהתכנון. אם משהו נשבר, אל תאשים את הרתך. צריך לחשוב למה הנקודה הזאת היא נקודת תורפה".

זיו-אב סבור כי אפשר להסתכל על המשבר גם בראייה היסטורית. "מה הסיכוי שחברה מובילה עולמית תחזיק במעמדה 100 שנה? כנראה אפס. טויוטה היתה מלכה במשך 30-40 שנה ואולי הגיע זמנם של אחרים לכבוש את מקומה...

"הירידה במעמד התכנון ההנדסי ניכרת לא רק בטויוטה", אומר זיו-אב. "מתי ירדה רמת האמינות של יצרני הרכב האירופיים? כשגבר המרוץ אחרי שכלולים ואבזור. אתה זוכר את פיז'ו 104? זו היתה המכונית הקטנה המודרנית הראשונה של היצרן הצרפתי. פעולת הגיר הידני היתה שם חלקה כמו סכין בחמאה. כך היה גם בפיז'ו 205. אבל כיום, אם אתה נוהג בסיטרואן ברלינגו החדשה, אתה מרגיש התנגדות וחוסר דיוק.

"בעבר המכוניות היו יצירה של מהנדסים מבריקים. כיום, את הברק ושאר הרוח החליפו צוותים של ניהול פרויקטים עם צ'ק ליסט, כשעל הראש שלהם יושבים אנשי הפיננסים שנלחמים על כל אגורה, מהצד השני לוחצים אנשי שיווק עם אג'נדה משלהם ומלמעלה ההנהלה שרק רוצה להראות לבעלי המניות ביצועים טובים".

יהודה

פורסם
אז צביקה, תן לי להבין נכון, אם הבת שלך נוהגת בקורולה ואתה בודק את הדוושה אצלה ושומע חריקות אתה אומר לה "שטויות, זה הדרגתי, תמשיכי לנסוע עד שיתפס לך הדוושה, את יכולה להמשיך להסיע את הנכדים שלי חופשי חופשי".

לפי דעתי:

לא,פשוט לוקחים למוסך ועושים עדכון תוכנה או כל תיקון אחר וזהו בעצם.

למה לנפח את זה מעל ומעבר,לפי דעתי המותג הוא מספר 1 באיכות ואמינות (גם לפי מה שנאמר בחדשות ובעיתונים,כך שזה לא רק אני),עדיין אין משהו שתופס את מקומו....או שאני טועה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
שלשום בהארץ:

אמיר זיו-אב: "הסיבה למשבר בטויוטה: אנשי הניהול דחקו את רגלי המהנדסים"

ד"ר זיו-אב, מומחה לאסטרטגיה טכנולוגית, מתרעם על הטקטיקה של טויוטה, המאשימה את יצרן הדוושות שבהן התגלתה התקלה: "כמו שכנף של מטוס לא נשברת פתאום, התקלה הזאת היא בפירוש בעיית תכנון

אם משהו נשבר, אל תאשים את הרתך"

יצא לי להכיר את אמיר זיו אב. הוא מהנדס יוצא דופן עם קבלות.

עוד מדבריו:

"המשבר בטויוטה התרחש כי חידושי הטכנולוגיה והניהול דחקו את רגלי ההנדסה", אומר ד"ר אמיר זיו-אב, נשיא חברת זיו-אב הנדסה, מומחה לאסטרטגיה טכנולוגית ויועץ לתעשיות בישראל ובעולם. לדבריו, "לצד ההתקדמות הטכנולוגית ולצד היכולת ליצור מכונית חדשה לגמרי בתוך פחות משלוש שנים, יש הרבה חורים של תכנון לקוי". "קח למשל את הקורולה עם תיבת ההילוכים הרובוטית", אומר זיו-אב. "הגיר איכזב אותי. הוא טוב אולי כאבטיפוס, אבל טויוטה היתה צריכה להשקיע עוד שנה-שנתיים כדי לסיים את הפיתוח. וזה בדיוק גם מה שקורה במשבר הנוכחי עם דוושת התאוצה שנתקעת".

זיו-אב מתרעם על הטקטיקה של טויוטה, המטילה אחריות על היצרן הסיני של דוושת התאוצה: "כאילו יש אשם, ואז האחריות פחותה. תאר לך שכאשר יתגלה תכנון לקוי בשל חוסר יכולת של כמה מהנדסים, היצרן יאשים את האוניברסיטה כמי שסיפקה לו את המהנדסים".

"אתה חושב שדוושת הדלק בג'יפ ויליס 42 לא חזרה? ברור שהיא חזרה. כמו שכנף של מטוס לא נשברת פתאום, התקלה הזאת היא בפירוש בעיית תכנון. אני נוטה לחשוב שתקלות נובעות כמעט תמיד מהתכנון. אם משהו נשבר, אל תאשים את הרתך. צריך לחשוב למה הנקודה הזאת היא נקודת תורפה".

זיו-אב סבור כי אפשר להסתכל על המשבר גם בראייה היסטורית. "מה הסיכוי שחברה מובילה עולמית תחזיק במעמדה 100 שנה? כנראה אפס. טויוטה היתה מלכה במשך 30-40 שנה ואולי הגיע זמנם של אחרים לכבוש את מקומה...

"הירידה במעמד התכנון ההנדסי ניכרת לא רק בטויוטה", אומר זיו-אב. "מתי ירדה רמת האמינות של יצרני הרכב האירופיים? כשגבר המרוץ אחרי שכלולים ואבזור. אתה זוכר את פיז'ו 104? זו היתה המכונית הקטנה המודרנית הראשונה של היצרן הצרפתי. פעולת הגיר הידני היתה שם חלקה כמו סכין בחמאה. כך היה גם בפיז'ו 205. אבל כיום, אם אתה נוהג בסיטרואן ברלינגו החדשה, אתה מרגיש התנגדות וחוסר דיוק.

"בעבר המכוניות היו יצירה של מהנדסים מבריקים. כיום, את הברק ושאר הרוח החליפו צוותים של ניהול פרויקטים עם צ'ק ליסט, כשעל הראש שלהם יושבים אנשי הפיננסים שנלחמים על כל אגורה, מהצד השני לוחצים אנשי שיווק עם אג'נדה משלהם ומלמעלה ההנהלה שרק רוצה להראות לבעלי המניות ביצועים טובים".

יהודה

אני מסכים עם כול מילה. כאחד שעבד בתיכנון מכני במספר חברות בארץ אני יכול לומר לך שאצלינו המצב דומה.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפי דעתי המותג הוא מספר 1 באיכות ואמינות (גם לפי מה שנאמר בחדשות ובעיתונים,כך שזה לא רק אני),עדיין אין משהו שתופס את מקומו....או שאני טועה.

תגיד לי, אתה סובארו לויאל או טויוטה לויאל?

או שאתה טועה, או שהיית בחדר מבודד במשך הכמה חודשים האחרונים.

נכון לכרגע, אין בכלל שום סוג של ספק שטויוטה הוא היצרן הגרוע ביותר והלא אמין ביותר בעולם!

לעזאזל, חוץ מרכבי ה 4X4 שלו, אין רכב פרטי שהם מיצרים שאין בו תקלה קרדינלית וממשית (הגה,בלמים,דוושת תאוצה) שגורמת לאנשים לא לרצות לקנות טויוטה (חדש או משומש).

שים בצחוק מודעה ביד 2 לטויטה, תראה כמה טלפונים תקבל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תגיד לי, אתה סובארו לויאל או טויוטה לויאל?

או שאתה טועה, או שהיית בחדר מבודד במשך הכמה חודשים האחרונים.

נכון לכרגע, אין בכלל שום סוג של ספק שטויוטה הוא היצרן הגרוע ביותר והלא אמין ביותר בעולם!

לעזאזל, חוץ מרכבי ה 4X4 שלו, אין רכב פרטי שהם מיצרים שאין בו תקלה קרדינלית וממשית (הגה,בלמים,דוושת תאוצה) שגורמת לאנשים לא לרצות לקנות טויוטה (חדש או משומש).

שים בצחוק מודעה ביד 2 לטויטה, תראה כמה טלפונים תקבל.

אולי לך אין שום ספק, אבל זה לא אומר שזה תקף לגבי כולם או אפילו הרוב. אגב, גם הטענה האחרונה שלך שגויה.

פורסם

עו"ד בכיר בטויוטה לשעבר, מספר שטויוטה הסתירה מידע, השמידה מידע, ומסתבר שגם הגג לא ממש מה שחשבתם... (אם מאמינים לראיון ב- ABC) מצחיק - הם טוענים שהוא משוגע, אבל גם שחושף סודות של החברה. מישהו צריך להעביר להם שיעור בלוגיקה.

קרדיט לארנון מפורום נטקאר.

מנהלים: לדעתי מצדיק thread משלו, אבל לשיקולכם.

איפה הוא היה לפני המשבר? למה הוא לא התריע? למה הוא לא דיווח? הרי הוא ידע שנים על התקלות. "מנהלים ביפן לא מכבדים את חוקים של ארצות הברית!" "ליפנים אין כבוד למערכת המשפט שלנו!" (האמת גם לי אין כבוד למערכת המשפט האמריקאית) "המנהלים ביפן חושבים שהם יכולים לעבוד בארצות הברית לפי החוק היפני!" אה, נכון, שכחתי, יפן היא מדינת עולם שלישי בלי פיקוח, בלי סדר, בלי מערכת אכיפה ורק בארצות הברית המהוללת יש סדר ומשמעת. ליצן שמחפש רבע שעה תהילה. תמיד צצים כאלה בארצות הברית אחרי משבר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...