Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן !

ברשותי אביזה קופרה 2007 ויש לי כמה בעיות עם החשמל ברכב.

הרכב בחודשיים האחרונים היה מגמגם מידי פעם בהנעה(מצבר בן 5 חודשים),עד שיום אחד כבר לא הניע כלל.

ניגשתי למוסך המורשה של צ'מפיון ששם הותקן המצבר ,לאחר בדיקות שביצעו אמרו לי שהבעיה היא ממערכת הסטריאו שמורכבת לי באוטו ויש ממנה זליגה של 0.65 ,ועקב כך המצבר מתרוקן.

ביצעו לי שמה הטענה למצבר וכשבוע שאני נוסע עם הכבל + של המערכת מנותק לבדוק אם התקלה חוזרת.

כל הבדיקות שבוצעו בצ'מפיון הראו להם ערכים תקינים למצבר לאלטרנטור ,ובוצעו חיזוקים למינוסים הראשיים ולפלוסים.

עקב ניתוח שעברתי האוטו לא זז הרבה אבל הונע ולא נראתה בעיה מיוחדת.

ברכב מותקן:huפיוניר ,קומפוננט הרץ,סאב ג'יאל אודיו,ומגבר 4 ערוצים JBL.

שאלות:

1}איך ניתן לאבחן זליגה מהמערכת?

2}האם במוסך סתם זרקו לי את זה כדי לצאת לידי חובה? גם כשהמערכת מנותקת יש היבהובים קלים בתאורה של האוטו בפנים+בחוץ.

3}באוטו עובר כבל 4 גייג' מינוס של פחות מחצי מטר באותו העובי,יש מצב שזה משפיע על כך?

ובכללי אשמח לדעת אם למישהו היתה בעיה דומה ואיך ניתן לאבחן אותה.

תודה לעוזרים.

פורסם

אני התקנתי את המערכת כמו בכל הרכבים שלי ומעולם לא היתה בעיה.

הנקודה היא שברכב הזה קיבלתי כבר את כל החיווט מוכן.

פלוס ראשי,מינוס,3 זוגות rca של מונסטור כייבל,ורימוט.

האוטו הוא די חדש ועברתי על הכבלים במקומות הגלויים והם נראו בסדר,אני מנסה להימנע מלפרק הכל ולחווט מחדש,בגלל זה אני מברר אם יש דרך לבדוק אם הבעיה היא מהמערכת לפני שאני מפרק לגמרי.

פורסם

לך לחשמלאי רכב שיבדוק את הנושא.

במידה ואין בעיה במערכת תבקש קבלה בצירוף הסבר קטן שהוא בתור בעל מקצוע שמוסמך לכך

מצהיר שאין בעית חשמל במערכת ושבמוסך מורשה יתחילו לעבוד לשם שינוי במקום לספק תירוצים

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

איך אני מת על הת'רדים האלה :-D

שלום התקנתי ברכב שלושה סאבים FI BTL 18, הסאבים נותנים בום ואני מפסיק לראות - מה לא בסדר? :-P

אין ממש זליגה ממערכת - בזמן פעולה היא פשוט צורכת הרבה זרם ויתכן שמערכת החשמל שלך לא חזקה מספיק ולא מהירה מספיק ויש לך הבהובי אורות.

אבלה אתה אמרת כאן שני דברים שהדליקו לי נורה אדומה -

1. הבהובי אורות גם כאשר המערכת כבויה - בדיקת עומס לאלטרנטור - מייד.

2. המוסכניקים השתמשו בביטוי זליגה -

לדעתי הם מתכוונים שהמערכת שלך צורכת זרם גם כאשר היא כבויה ובמצב כזה היא לא אמורה לצרוך זרם.

תעבור על המגברים שלך ותראה אם נורת הPOWER שלהם דלוקה גם כאשר המערכת כבויה וגם כאשר הרכב כבוי והמפתח מחוץ לסוייץ'

תנתק ליתר בטחון את הכבלים של הרימוט מהמגברים - אם הם עדיין דלוקים - או שיש לך סיב של חוט שנוגע מהפלוס של המגבר ברימוט שלו, או שיש לך קצר במגבר בין הרגל של הרימוט לרגל של הפלוס הקבוע.

כנראה שהמצברים שלך מתרוקנים באופן קבוע בגלל שהמגברים דולקים - זה נשמע ההסבר הכי הגיוני לכל מה שכתבת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce המערכת שמותקנת לי באוטו היא די צנועה :cry:.

היבהובי האורות קורים גם ללא מערכת באופן מאוד עדין,לדוג' ההגה אצלי הוא חשמלי ואם תסובב את ההגה ימינה-שמאלה

כלומר מצד לצד יופיעו ההיבהובים.

בדיקות של מגבר עובד בוצעה והחיווטים על המגבר(הרגליים) נותקו וחוברו מחדש לבדוק שאין נגיעה של כפולה של חוטים.

האלטרנטור הוחלף בחדש במסגרת החאריות אם אני זוכר נכון הוא 120 אמפר אבל ההיבהובים לא נפסקו.

כמו כן המצבר הוחלף בחדש בחברה במסגרת האחריות לפני כ 4 חודשים.

כרגע להחליף למצבר חדש זה צעד מוטעה כי התקלה תחזור,עם המוסכים המורשים יש לי ניסיון לא הכי חיובי.

לכן אני מנסה לברר אם יש דרכים לברר זליגה מהמערכת סטריאו.

פורסם

בדקו לך את החיווט? כי זה נשמע פחות או יותר כמו הדבר היחידי שלא עברו עליו במערכת החשמל שלך...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם אתה מתכוון לחיווט המקורי של האוטו(אלטרנטור,מצבר מינוס ראשי וכו') אז כן נבדקו מספר פעמים וחוזקו.

לגבי חיווט המערכת סטריאו בדקתי לבד רק מה שהעין רואה.

עוד שאלה שלא הכי קשורה "שלושת הגדולים" יעזור למערכת החשמל שלי?

פורסם

בן אדם-בצע בדיקה מקצועית של חשמלאי מקצועי.שיבדוק מדוע המצבר שלך נגמר.

אבל יודע מה,כנס לפורום פה בתת פורום-טכני-והצג את שאלתך.יש שם מומחים שיעזרו לך יותר טוב מאיתנו.

הסבר בפרוטרוט וכתוב כל מה שסיפרת לנו.

יעזרו לך שם בשמחה.

רק עדכן אותנו.

בהצלחה

פורסם

זה מתחיל להשמע כמו משימה לדני זומרשטיין

Pioneer TS-X150

פורסם

אם האורות מהבהבים, גם אם בצורה עדינה, בזמן סיבוב ההגה אז רוב הסיכויים שיש לך בעיית אלטרנטור.

לא סביר שהגה חשמלי יצרוך כל כך הרבה זרם עד שהדבר יתבטא בהבהוב אורות.

אלי

פורסם

זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר לצ'מפיון כבר במשך חצי שנה.

לטענתם התופעה היא ידועה "וככה זה צריך להיות..." שאלתי את המוסכניק אם נשמע לו הגיוני שאוטו 2007 מאז שיצא מהמפעל יש לו בעיות דומות,אם זה נראה לו דבר הגיוני.

הוא כמובן התחיל לגמגם,וכל פעם התשובה שלהם קבועה:"חיזקנו את החיווט המקורי של האוטו,החלפנו מינוס ראשי,חיזקנו פלוסים,פעם הוחלף גם מצבר חדש(על הדרך כמובן על חשבון האחריות),ואותו כנ''ל לגבי אלטרנטור.

פורסם

אם הכול הוחלף, ובהנחה שהוחלף טוב, רצוי לגשת למוסך אחר כדי לקבל חוות דעת נוספת.

יתכו והבעיה היא גם במנגנון ההגה. שווה לבדוק במקום נוסף.

לי זה נשמע כמו התחמקות.

אלי

• תוכן חדש...