Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שהמכונאי אמר בנוגע לכך שהוספת מים משמנת את המערכת הוא שטות גמורה. אבל אין כל פסול בהוספה של כמות קטנה של מים. ברוב במוסכי היבואן משתמשים בנוזל קירור מרוכז שיש לדלל אותו במים. לכן הוספת כמות מים קטנה אינה בעייתית.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם היה חיוב של נוזל קירור בחשבונית, או לפחות התכוונו לגבות כסף על ההוספה?

לדעתי אם הוא הוסיף משהו כמו כוס מים מהברז ולא היה ניסיון לבצע חיוב, אז לא צריך לעשות מכך עניין, סך הכל הוא דאג למנוע, ללא חיוב ואין שום בעיה להוסיף מים מהברז בכמות קטנה כזו.

פורסם
אני הייתי דורש ריקון ומילוי מחדש על חשבונם!!!

ואני הייתי דורש רכב חדש!

ועכשיו ברצינות, מה אתה מעדיף:

1) להמשיך לנסוע עם חוסר נוזל קירור

2) לשלם על גלון נוזל קירור, כאשר חסר 30 מ"ל

3) לדל נוזל קירור בכמות זניחה(לפעמים גם 70% ע"פ הוראות יצרן)

זכותך להחליט!

פורסם

המוסך לא חייב על מי ברז..."ייאמר לזכותו", אם אפשר לומר כך.

ולא הייתה לי בעיה לשלם על נוזל קירור ייעודי מהול במים, לפי הוראות היצרן.

אבל הוא עמד מתחת למכסה המנוע עם בקבוק רגיל, ומילא היכן שהיה חסר לדעתו - מיים למגבים, מיכל עודפים ומקום אחר שכרגע פרח מזכרוני.

היום התקשרה "נציגת שירות" כדי לשאול אם הייתי שבע רצון מהטיפול, וחידדתי את הנקודה.

נראה אם נשמע מהם בימים הקרובים.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

שמע הכל שאלה של סוג נוזל הקירור והכמות.

אני למשל משתמש בנוזל קירור מקורי של VW, אותו אמורים למהול במי ברז. יחס המיהול נע בין 1:1 ל- 1:3. לכן לעיתים כאשר חסר קצת נוזל אני ממלא מים. אז הגדלתי את יחס המיהול בקצת, לא ביג דיל. בפעמים אחרות אני ממלא רק נוזל מרוכז.

אם הכמות קטנה זה חסר חשיבות לחלוטין, בטח באקלים שלנו. מה שכן אם הנוזל המקורי שלך כבר מהול אז הייתי מצפה ממוסך מורשה שימלא את הנוזל המקורי ולא מים.

פורסם
חבר'ה,

למה אתם מופתעים ? המוסכים שהכרתי נוהגים להוסיף מי ברז ברגע שהם רואים שיש מחסור בנוזל קירור וביניהם גם מוסכים מורשים של הייבואן.

תמיד תבדקו את עבודת המוסכניק.

למי יש זמן ?

הרוב המוחלט מאמין.

ומים למצנן זה קצה קצהו...יש עוד אלפי פרטים אחרים.

אבל ככה זה בכל ענף.

קשה לשמוע,אך זו המציאות.

פורסם
ד"א, הסכנה היא לא רק באבנית! אלא גם בקפיאת נוזל הקירור!

לא נכון, לא צריך שיהיה עמיד לקיפאון של מינוס 40! גם את תדלל בחצי את הנוזל לשלא מיועד לדילול, אתה מסתכן בקורוזיה, אבל לא בקיפאון. הוא עדיין יהיה עמיד עד מינוס מספיק לארץ.

ואם כבר, למלא מים נטולי מלחים. למה לדלל עם מי ברז? הגוף שלנו צורך מינרלים, הרדיאטור עדיף שלא. וכן למים למגבים, שנסתמים בגלל האבנית!

פורסם

עדכון: שיחה עם המנהל המקצועי של המוסך (להזכירכם: מורשה יבואן).

יינתן זיכוי על החלפה מלאה של נוזל קירור בטיפול הבא. אם הכל יילך כשורה, מדובר על שנה מהיום.

האם כדאי להתעקש על החלפה מיידית? לדבריו בשנה הקרובה לא ייגרם כל נזק.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם
אני הייתי דורש ריקון ומילוי מחדש על חשבונם!!!

בדיוק כך הייתי עושה!

לא היתי יוצא עד שלא היו מרוקנים לי את המיכל מהמים שלא היו אמורים להישפך אליו,ושימלאו לפחות במים מיועדים בחזרה כי גם ככה אי אפשר לדעת אם נגרם נזק או לא (למרות שלא ניגרם אני מאמין) וזה מרגיז מעוד שההקפדה שלך הייתה לשווא!

פורסם
בדיוק כך הייתי עושה!

לא היתי יוצא עד שלא היו מרוקנים לי את המיכל מהמים שלא היו אמורים להישפך אליו,ושימלאו לפחות במים מיועדים בחזרה

עם המשפט הזה אפשר להסכים. זה שאתה היית עושה כך זה בסדר.

כי גם ככה אי אפשר לדעת אם נגרם נזק או לא (למרות שלא ניגרם אני מאמין)

עם המשפט הזה כבר אי אפשר להסכים. זה שאתה לא יודע ובכ"ז החלטת לפרסם הודעה לא אומר שאי אפשר לדעת ומעבר לזה אין מדובר כאן באמונה, אלא בעניין מדעי.

פורסם
אכן, כך היה במוסך היבואן, אחרי שאני מקפיד כבר 8 שנים להוסיף רק נוזל קרור ייעודי.

התבוננתי מהצד בזמן אמת, וקלטתי את המכונאי ממלא כך את קרבי המיכל, חמתי בערה בי.

המכונאי טען שאפשר להוסיף קצת מיים רגילים מדי פעם, הדבר "משמן את המערכת".

לי נראה מוזר שמי שמפרק מנוע וגיר, ייטעה בדבר כה טריוויאלי. שילמתי והלכתי, ואמרתי בליבי שלא אחזור.

האם צדקתי?

הדבר משמן את המערכת, זה עדיין לא שמעתי?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי

ישנם מוסכים מרכזים בעת שהלקוח ממלא את דף הטיפול (כלומר העובד שמקבל את הלקוח), ישנו סעיף של תוספות.

סעיף התוספות כולל בתוכו מי קירור לרדיאטור ומים עם סבון למיכל המתזים.

אם לא בקשת "תוספים" ישנה הנחיה של להוסיף מים מהברז/קומקום.

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

כבר לא נשאר מה לכתוב אחרי כל התגובות של כולם...אז רק משהו קטן.

אם אתה תקוע באמצע המדבר וחסרים לך מים ברדיאטור אז יאללה אפשר להוסיף טיפה מים רגילים, אבל חביבי אתה כבר במוסך וזה רק עניין של להושיט את היד או לפחות לשאול את הלקוח מה הוא מעדיף, אז למה להתעצל? מה גם שזה מורשה יבואן אז ההקפדה שם צריכה להיות כפולה ומכופלת.

מסקנה: מי שמשאיר את הרכב שלו בידיו של המוסכניק בלי השגחה אישית-הכל יכול להיות, כי אחרי הכל אנחנו בני אדם ועצלנות היא תכונה אנושית.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

צביקה ידידי,

אכן אחת המטרות של נוזל קירור הינו לסכך את אטם ציר המשאבה אבל אינני בטוח שהמטרה הנוספת שציינת היא לשמן את הכנפיים של המשאבה.

בעבר היה נהוג לייצר את אטם הציר מגרפיט וגם היום ניתן למצוא במשאבות הזולות אטם גרפית.

במשאבות איכותיות האטם של הציר (טבעות החלקה) עשוים מחומרים מורכבים כגון: תחמוצת האלומיניום, סיליקון קרביד ואפילו מטונגסטן קרביד אשר מאריכים את חיי המשאבה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...