Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג על יונדאי H1 כבר 4500 ק"מ כנסיעת מבחן. כן פשוט כך. הרכב עדיין של המוכר, והוא מסכים.

מדובר במודל 2002 168000 ש"ח. (אני מכיר את המוכר, ומאמין לו. הרכב שימש רק אותו לצרכים פרטיים). יד ראשונה פרטית. שמור שמור. הכל עובד כמו חדש. הדגם נקרא SVX TCI הדגם המפואר עם 10+1 כסאות מהיצרן. איתוראן, שלט, רדיו דיסק מצויין על שלט-רחוק. מלבד האיתוראן קיים אמבולייזר-אזעקה.

המצב הוא כך:

הרכב איטי, כמו כל הH1. אבל לא אכפת לי בכלל. לא זולל דלק כמו שהפחידו אותי הרבה. נוח מאוד, לי ולמשפחה. כשכל המשפחה איתי, אין כמעט מקום למטען. לפני שהוא נמכר, הוא עבר טראומה של "ראש מנוע" (כי התבקע לו מיכל הפלסטיק של המים) בגלל הנ"ל, עבר גם שיפוץ מנוע כולל רינגים בוכנות לאגרים, ועוד כל מיני מילים שאינני מבין. המצבר שלו נראה ממש ישן, אם כי מתפקד מאוד טוב. מלבד זה, הוא נראה מבטיח, עם עתיד טוב. (אני במילא לא עובר את ה20,000 ק"מ לשנה).

באותו מחיר אני יכול למצוא הייאס בשנתון דומה עם 300,000 ק"מ, רק שאני לא יוכל לערוך אתו הכירות דקדקנית כל כך, כמו שערכתי עם הH1.

שאלתי היא: האם יש עדיפות להייאס במצב מצויין, עם קילומטראז של 300K על פני הH1 הנזכרת?.

פורסם

האוברול שהמנוע עבר מדאיג אותי. ואני גם חושב באיזשהוא מקום, שהייאס עם קילומטראז' כפול, עדיין אמינה יותר.

פורסם

אני לא בטח לגבי האמינות של הייאס עם ק"מ כפול. מהנסיון שלי כנוסע בהייאס הוא גם מאוד מאוד לא נוח.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

elibaba אני מאוד מודה לך, אני מעדיף אולי את ההייאס בגלל האוברול של המנוע שעבר הH1. הוא לא נעשה במוסכי החברה.

פורסם

תראה, אתה נסעת בו בלי עין הרע כבר 4500 ק"מ, אני מניח שהרגשת אם המנוע בסדר או לא, אם יש רעשים, עשן או משהו חשוד.

אוטו זה לא רק מנוע, בק"מ כפול הכל מתבלה בשיעור כפול גם בטויוטה, אני אישית בין השניים הייתי בוחר ביונדאי - אבל כל אחד והשיקולים שלו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

שי .ז - שנת 2002 זה H1, ויש אותו גם בשנתונים יותר ישנים.

אני אגיד לך את האמת, אני לא אוהב לא את היונדאי ולא את הטויוטה.

אם אתה רוצה להשוואת דלק- אז אני חושב שזה מתקזז, שלא יאכילו אותך סרטים הטויוטה לא חסכונית בדלק, היא שותה לא מעט(1:8) אם אני לא טועה היונדאי גם עושה משהו כזה והחלקים שלה והטיפולים שלה זולים בהרבה כך שגם אם תשלם ליטר יותר דלק הוא יתקזז לך עם ההוצאות של הרכב.

היונדאי H1 הוא רכב קצת רגיש, יש לו טורבו רגיש הוא לא מתאים לסחיבה וכדומה, למזלך אתה לא צריך את הרכב לעבודות סחיבה ואם בדקת אותו והרכב נוח לך, הוא לא קופצני מידי בישבילך אז לך על היונדאי.

אין לך מה לדאוג בגלל הראש מנוע שהרכב עבר.

כמו כן מדובר פה על שנת 2002 ואם אני לא טועה אז המנוע עבר "שידרוג" לעומת השנתונים הישנים יותר.

אם אתה שואל אותי אני לא הייתי הולך לא על היונדאי ולא על הטויוטה.

קובי

פורסם

תודה לכולם.

קובי, אז על מה היית הולך בסדר גודל כזה?

אני עדיין יכול להתחרט, ולעבור לרכב מומלץ אחר.

פורסם

אני אישית הייתי הולך על הטרנספורטר, הוא רכב מאוד חזק, הוא יותר מרווח והרבה יותר נוח מהטויוטה האיס והH1, וצריכת הסולר שלו היא 1:15(לשם השוואה טויטה צוכרת 1:8 שזה כמעט כפול).

אבל יש לרכב חסרונות, שזה הטיפולים שלו, בהשוואה ליונדאי למשל הטיפולים שלו מאוד יקרים(דוגמא אחרונה שהחלפתי- פנס אחורי לטרנספורטר יעלה לך בסביבות ה350-400, ליונדאי בסביבות ה200)

אני אישית נהגתי על כל הרכבים שציינת, וגם נהגתי על פורד טרנזיט ומכולם אני אוהב יותר את הטרנספורטר. אני אישית מחפש כרגע לעבור לטרנספורטר חדשה יותר.

מה התקציב שלך לרכב?

קובי

פורסם

קובי, אני שוב מודה לך. התקציב שלי 60,000 +- אם אני אתלהב מהצעה טובה מאוד, אוכל להוסיף משהו.

נתון חשוב: הרכב לא הולך לעבוד קשה! אני יכול להוכיח את זה... הסתדרתי מצויין עם L300 במשך 50,000 ק"מ, למשך 3 שנים. בלי בעיות גיר ומנוע ומערכת קירור!

פורסם

הערב אני מגלה טפטוף שמן קטנטן מהמנוע, אולי ממכסה שסתומים, בכל אופן, זה טפטוף ראשון מהH1 שאני בודק.

נו, עכשיו מה החברים אומרים?

פורסם

או, קובי אתה פה, מה נשמע?

טוב, אז אתה רואה מה קורה עם הH1.

בררתי בענין הטרנספורטר. ב60,000 ש"ח אפשר לקנות מודל 2001 בק"מ סביר, במידה ואמצא משהוא שמור. ראיתי מעטים מאוד עם 11 מקומות. (אגב אחרי ה11 מקומות נשאר תא מטען בפטרנספורטר?)

אבל תאמר לי, מה יש למוסכניק שלי באופן כללי (לא ספציפי) נגד הטרנספורטר. הוא עשה לי ברכיים קרות!

• תוכן חדש...