Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. (שוב) מה אתה הולך לעשות עם הרכב? בישביל מה אתה צריך 11 מושבים?

2. מה המוסכניק שלך אמר לך על הטרנספורטר?

3. אני לא יודע לגבי תא המטען בטרנספורטר עם 11 מושבים, הדגם שיש לי הוא של 11 נוסעים אבל פירקתי את הספסל האחורי על מנת להעביר סחורה(הרכב משמש גם לעבודה וגם למשפחה) וכרגע מותר לי להסיע 7/8 נוסעים(ברישיון כתוב 8, אבל אני חושב שיש פחות כיסאות/חגורות.

קובי

פורסם

אני לא הולך לעשות, אלא אני עושה כבר, קו קבוע (כשעה ביום) במשך ששה ימים בשבוע, שמכניס לי כ2000 ש"ח בחודש. מעבר לזה הוא משמש את משפחתי בת השבעה נפשות בצורה מצויינת.

המוסכניק אומר שהוא אוטו מעצבן, יקר מאוד לאחזקה.

(אגב, מה צריכת הדלק שלו?)

כמה ק"מ כבר עשית על הטרנספורטר שלך? כמה ק"מ בכלל עשה האוטו שלך? ועוד שאלה, איך אתה מסכם את האמינות של הטרנספורטר?

שוב תודה

פורסם

הצריכת דלק שלו היא טובה מאוד.

ליטר אחד ל15 קילומטר, ואני בטוח שניתן להוציא תוצאות טובות יותר, אני מעמיס סחורה ברכב שלי(בסדר גודל של 200 קילו והצריכת דלק שלי היא 1:14)

לשם השוואה בטויטה האיס הצריכת דלק היא ליטר לכל 8 קילומטר.

וגם אני אמרתי לך(תסתכל כמה תגובות קודמות בנוגע לפנסים למשל) שהוא רכב יקר לאחזקה, לעומת זאת אני לא בטוח שטויטה יהיה יותר זול לאחזקה.

אני עשיתי על הרכב שלי כמעט 350000, אני אישית לא נוסע הרבה, בסביבות ה90 קילומטר בשבוע.

הרכב שלי הוא שנת 92 ואני אישית מאוד אוהב אותך ומתקשה למכור אותו(אני כבר שלוש שנים רוצה למכור ואז חוזר בי).

הרכב אצלנו משנת 97.

קובי

פורסם

עדיין לא התיחסת לשאלה שלי, בענין אמינות שאר המערכות. ובכלל, למה המחיר שוק לו כל כך ירוד יחסית להייאס ?

פורסם

שוק ירוד אין לי מושג, אני לא סוחר או משהו שבודק את השוק שלו יום יום אבל אני יכול לומר לך שעל הרכב לי שנת 92 הציעו לי סכום נכבד מאוד מעל 15,000 ש"ח ככה שאני לא יודע אם זה נחשב לשוק ירוד.

הרכב הוא גרמני והוא דיי אמין, אם תטפל ברכב כמו שצריך לא אמורות להיות לך תקלות.

קובי

פורסם

קובי, באשר לשאלתך, שני מוסכניקים אומרים שהרכב "מעצבן" כל טיפול נעשה מורכב. והH1 די אמינה, קלה לטיפול.

אגב, מצאתי טרנספורטר במגרש שנקנתה מחברת החשמל, ארוכה, 220 ק"מ מודל 2004 נהג יחיד. 52,000 ש"ח. מה אתה אומר?

פורסם

כמו שאני אמרתי לך לא פעם, הטרנספורטר כמו כל רכב תוצרת VAG דורש טיפול, אבל הוא נותן תמורה יפה מאוד.

לגבי קניה של רכב במגרש באופן כללי, אתה צריך לקחת כל מילה שיגידו לך שמה בערבון מוגבל מאוד, ולבדוק כל דבר ביותר מ7 עיניים. אחרת הרכב סביר להניח שלא היה מגיע למגרש.

שנת 2004 זאת הצורה החדשה.

אם הרכב הוא של חברת החשמל, צריך להוריד לך מהמחירון בסביבות ה30 אחוז, עם התעשקות טובה מצידך על ירידת ערך אני חושב שתקבל גם יותר מזה.

קובי

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שמח לעזור, אני לא היחידי שעזר לך.

בכל אופן לך אני מודה יותר. מבין השורות אתה מתגלה כאיש נחמד. (ואני מתגלה כ...נודניק. אני יודע. זה מה שאני)

מה החלטת לעשות?

לא החלטתי עדיין. נכון ליום זה 22/נובמבר/2010 שני הרכבים אצלי. הH1 וההייאס.

פירסמתי את ההתבטות שלי אצל "שאל את המומחה יד 2", והוא לא עונה לי. הוא גילה שאני נודניק...

ברשותך, קובי, וברשות כל מי שמעוניין לעזור לאיש מבולבל ואכול ספקות...

הנה השאלה ששאלתי אותו. הנתונים שציינתי נכונים לימים אלו.

(אני כותב "כאילו" אני לקראת קניה. אבל האמת ששניהם אצלי, כרגע).

אני אפרט. ברשותך

יונדאי H1 שמורה

185000ק"מ

יד ראשונה פרטית בובה של אוטו, בפנים ומבחוץ

בלאי דסקיות גיר

מעשן קצת

זוהי בעיה מוזרה בזרימת הסולר. לעיתים רחוקות המנוע כמעט נכבה או נכבה, ומיד חוזר לעצמו

עקב התחממות יתר, עבר לפני 50000 ק"מ שיפוץ מנוע מקיף. מה בדיוק היה כלול בשיפוץ איני יודע.רק שהוא לא נעשה אצל הבני דודים

נעשה לאחרונה כיוון משאבת סולר במוסך פרטי

אחד עשרה מקומות (ארוך) אבל לא עשה ב ח י י ם הסעות

מחיר מבוקש 42000 ש"ח

מצד שני ניצבת לה בגאון הטויוטה הייאס

יד רביעית שנת 2001

מד הק"מ (בוודאי מזוייף על ידי אחד מהבעלים הקודמים) המד עומד על 270000

אחד עשרה מקומות שבוודאי עשה הסעות ועבד קשה מאוד

עכשיו הרכיבו לו מנוע מיבוא אצל שלמה נאור

וכן הרכיבו לו גיר מיבוא אצל שלמה נאור

גם עשו לו עכשיו רדיאטור אצל מוסכניק מהימן

ברקסים אחוריים חדשים כולל חריטה בתופים. עבר כעת כיוון פרונט

על כל הנ"ל יש קבלות. הגיר באחריות והמנוע עכשיו נגמר לו האחריות, הרדיאטור באחריות לשנה

גם המוסכ'ניק וגם שלמה נאור הם קרובים בהחלט למקום עבודתי, כך שאין לי בעיה להגיע לתיקונים אם אצטרך

האוטו נראה בפנים ובחוץ בסדר גמור

הכסאות יוצאים החוצה בשליפה, ומתקבל לו אולם ריקודים של ממש, כולל סאונד...

מחיר מבוקש 63,000 ש"ח

בשניהם מדובר על הדגם הארוך

אני די מפחד מהטויוטה כי עבדה כל כך קשה. המתלים הימניים מרעישים, גם בגלגל הקדמי וגם בגלגל האחורי

מצד שני, היונדאי נראית כעת מצויינת, אבל האמינות שלה היא לא כל כך

מומחה יקר. אני מכבד מאוד את דעתך. תתייחס אלי ברצינות ותן לי תשובה החלטית.

תודה תודה תודה

סליחה על הנודניקיות שלי. זה מה יש.

(אגב, קובי "גיליתי" שגם אתה חשבת על H1 פעם... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=249413)

פורסם

אם אני לא טועה פירסמת פעם שקנית את היונדאי ונתקעת עכשיו עם ראש מנוע או משהו כזה האם אני צודק?

חשוב לפרט מה עשית בטיפול מנוע.

משאבת סולר זה עסק די יקר, גם הטורבו במידה ונהרס(הוא רגיש).

באופן כללי- ההגה בטויוטה מאוד רך, והרכב נותן לך תחושה של התהפכות, ככה אני הרגשתי לאחר נסיעה במספר רכבי טויוטה האיס.

מצד שני הרבה אנשים אומרים שהקילומטרז' לא חשוב ושיש לרככב 9 נשמות.

לדעתי חשוב מאוד שתבדוק אם לרכב הנ"ל אין עבר במשטרה וכדומה משום שזה יוריד את המחיר משמעותית.

אני חושב שכדאי לך לבדוק מה דגם המנוע שלך, ולשאול אולי בפורום שטח לגבי דגם המנוע של טנדר "הילקס" בשנתון דומה- אם המנוע הוא אותו הדגם כמו היילקס אז המצב שלך טוב, משום שההילקס לא נגמר.

אכן הכיסאות של ההאיס יוצאים בציק על ידי קליפס, מה שאין לך ברכבים אחרים מהסוג הנ"ל.

אני הגעתי ליונדאי רק בגלל שלא מצאתי שום דבר אחר ולא רציתי להשקיע בקרוול הישנה, לבסוף עשיתי טסט והמשכתי עם הקרוול, ורק לפני 3 חודשים קניתי טרנספורטר אחרת.

אגב לגבי רכב הסעות- אני מכיר מישהו שעשה הסעות עם היונדאי H1 והרכב עבר כבר מעל למיליון ק"מ.

זה תלוי באופי הנהיגה, ובטיפולים של הרכב.

הטויוטה יותר חזקה מהH1 מבחינת טיפולים(כלומר אם לא תעשה ביונדאי טיפולים בזמן אז הרכב יחזיק לך פחות שנים, אם בטויוטה תדחה מעט את הטיפול 99 אחוז לא יקרה כלום).

קובי

פורסם

כמו שכבר ציינתי, אני יודע שאני נודניק. זה מה יש. הסטיגמות שהעורכים הדביקו לי: "חריימה" ו"יצאתי לטייל במוחרקה" מוכיחים את התאוריה שלי... אם זה מה שעושה להם טוב, למנהלים פה, שיהיה להם לבריאות.

קובי שלום. קראתי את מה שכתבת, קראתי עוד הרבה. אני נאלץ להחליט... ובכן:

ההייאס לכל הדיעות אמינה יותר. למרות שמדובר ברכב שעבד קשה כל כך. על נוחות אני בהחלט מוותר. אשאר עם ההיאס. את היונדאי H1 אני מוציא למכירה. יונדאי שמורה מאוד, אורכה 11 מקומות לא עשתה הסעות. 2002 185000 ק"מ 43,000 ש"ח

• תוכן חדש...