Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

מבקש עזרה בשימוש במחרוקות:

ברשותי סט מחרוקות במידות נתונות ואני מעוניין לייצר תבריג מתאים על פרופיל גלילי שאת הקוטר שלו אצמצם בחריטה.

מעיון בפורום בעבר, מצאתי מענה הפוך (כלומר, טבלה עם קטרים של קדחי הברזה

http://www.efunda.com/designstandards/screws/screwm_coarse.cfm, אך לא מצאתי טבלה לקטרי הפרופלים, אליהם

אצטרך להגיע לשימוש במחרוקות. (אגב, בטבלאות ההברזה הנ"ל, יש טור בשם: Clearance Drill.

איני איש מכאני ואיני בקיא בטרמינולוגיה המקצועית בלעז, אך היתכן שזו התשובה?)

מבקש עזרה ממי שמצוי בתחום, חרט/בעל מקצוע/מישהו בתחום העיבוד השבבי.

תודה.

פורסם

שלום,

אני לא חרט/כרסם/מסגר אבל אני מהנדס מכונות העוסק בתיכנון מכני ואין צורך בטבלה עבור עבודה זו.

הקוטר החיצוני הנדרש לחרוט את חומר הגלם עבור תבריג חיצוני הינו המידה הנקובה של התבריג פחות עשירית או שתיים (0.1-0.2 מילימטר) עד למידת תבריג M10.

עבור תבריגים מ-M12 עד M40 יש להפחית כ-0.3-0.4 מילימטר ממידת התבריג הנקוב.

נניח שהתבריג שאתה מעוניין לבצע הינו M3X0.5 אזי הקוטר החיצוני הנדרש לחרוט הינו 2.9-2.8 מילימטר.

מידת הקוטר החיצוני עבור תבריג חיצוני תמיד קטנה יותר ממידת התבריג הנקוב.

Clearance Drill

נניח שאתה מעוניין שבורג M3 (מידה חיצונית 3 מילימטר) יעבור דרך קדח/חלל אזי הקדח תמיד צריך להיות גדול יותר ובטבלה פשוט מצויין מידת הקדח הנדרש.

איזה כייף לי :)

פורסם

לשרותך תמיד :-)

חבל שלא ציינת את מידת התבריג שאתה מעוניין לבצע מכיוון שיש באפשרותיי לתת לך מידה מדוייקת יותר.

הכי חשוב זה לעבוד נכון עם המחרוקת ולהשתמש בשמן המיועד לביצוע הברזות ולא לשכוח לשבור שבב לאחר סיבוב או שנים של המחרוקת.

במידה ואין ברשותך שמן ייעודי תוכל להשתמש בכול שמן מכונות או שמן לשימון צירים לעבודה חד פעמית.

פורסם

אתה צודק שטבלאות לקוטר החור להברזה הן נפוצות מאוד וקוטר המוט לחריקה קשה מאד למצוא.

טריק שימושי הוא פשוט לקחת בורג במידה זהה (ובעל תבריג זהה) ופשוט למדוד את הקוטר החיצוני שלו. את המוט שלך תחרוט לקוטר הזה.

הקוטר שאתה מחפש נקרא Major diameter. אם תחפש בגוגל Thread major diameter תמצא את מה שאתה מחפש.

אגב אם יש לך גישה למחרטה, אתה הולך להשתמש במחרוקת על המחרטה?

פורסם

בעיקרון הקוטר החיצוני בייצור תבריגים בעלי אפיצות מירווח (חופש גדול) הסיבולת כלומר הגבול התחתון של המידה יכול להיות הרבה יותר קטן מהמידה המופיעה בטבלאות השונות מכיוון שהמידה החשובה ביותר בתבריגים היא הקוטר על חוטים או בשפה פשוטה הקוטר הממוצע שהינו הנקודה שבו נוצר השילוב בין תבריג זכר לנקבה. קוטר חיצוני קטן יותר מהמידה הנקובה בתקנים תשפיע על גובה השן של התבריג.

• תוכן חדש...