Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בבעלותי פיאט פונטו שנת 2000 SX XTZ 60 שהתחממה והמאוורר כנראה לא עובד. המוסך אמר לי לגרור את האוטו אליו, הייתי רוצה לדעת אם יש לי אופציות אחרות.

רקע:

בשבוע שעבר בדקתי מים והיה מעל המינימום (מים ירוקים).

ביום ראשון הרכב יצא מהמוסך לאחר שהייתה לו תקלת זליגת מתח שגמרה את המצבר. במוסך פירקו את האזעקה ו"סידרו את החיווט" והחליפו את המצבר.

ביום שני הרכב נסע ללא שום בעיות התחממות יתר (שעון חום היה על שליש, כרגיל בחורף).

הבוקר שוב כרבע שעה נסיעה לא היו בעיות התחממות.

הערב ראיתי שבעת עמידה השעון חום עלה לחצי. בנסיעה בכביש המהיר ירד שוב לשליש ובעמידה עלה לחצי.

עצרתי במקום מסודר וראיתי שהחום רק עולה. כיביתי את המנוע פתחתי מכסה וראיתי שהמאוורר לא עובד, והחום עדיין עולה (3/4 על השעון).

בשלב הזה פתחתי את פקק הרדיאטור (כנראה טעות?) ואדים ומים רותחים פרצו החוצה. התקשרתי למוסך, אמרו לי שכדי להמנע מנזק לא להניע את האוטו ולהזמין גרר.

במידה ואני מוסיף מים (במקום אלה שהשפריצו החוצה) ונוסע למוסך (כ7 דקות נסיעה) תוך כדי תשומת לב רבה לשעון חום - והמאוורר באמת לא עובד, האם יש סכנה רצינית?

האם קיימת אפשרות שהמוסך אשם בתקלה של המאוורר? והאם הוא יתנער מהאשמה במידה והרכב יגיע אליו לא על גרר?

ושאלה אחרונה, האם מישהו יכול להמליץ על גרר זול באזור נתניה? מה הדרך לקבל את המחיר הכי זול? :oops:

תודה מראש,

נעם.

פורסם

אני חושב שאם לאחר תיקון גדול שבוצע ברכב קיימת לפתע תקלה ברכב וזאת כאשר הוא במרחק שבע דקות נסיעה מהמוסך אז מן הראוי שחשמלאי יעבור דרך הרכב גם אם זה יהיה רק לבצע הפעלה של המאוורר שתוכל לנסוע עד המוסך.

ותזכור מה שאני אומר לך עכשיו לא באכרח יש קשר בין התיקון שבוצע לבעיה הנ"ל ולראיה הרכב נסע יומיים ללא כל בעיה.

פורסם

אני לא יודע מה טמפ' העבודה הרגילה של הפונטו, ומתי המאוורר אמור לפעול, לכן אתייחס לשאלה כאילו הרכב סטנדרטי, כלומר מחוג נמצא על האמצע במצב עבודה תקין, ואולי טיפה יותר מהאמצע במצב עמידה, כשהמאוורר נכנס לפעולה.

א. לעולם אין לפתוח פקק/חיצור/חיבור/ כל דבר שקשור למערכת הקירור, כשהרכב חם! מתכון בדוק לכוויות מדרגה 3 (וגם לא תורם בכלום לפתרון הבעיה, לא ברור לי למה זה הדבר הראשון שאנשים שנתקעים בצד הדרך מיד עושים).

ב. קשה לדעת אם המוסך שטיפל באזעקה אחראי לתקלה זו, כי רק הוא יודע מה נעשה שם. על פניו, ייתכן כי הבעיה במאוורר היא חשמלית/ בעיית פיקוד להפעלתו, אבל אין ולא צריך להיות קשר ישיר בין אזעקה לבין מאוור.

ג. עושה רושם שאין לך טרמוסטט/הטרמוסטט תקול, כי טמפ' הרכב יורדת לשליש במצב נסיעה רגיל, ולא נשארת יציבה באיזור החצי סקאלה.

ד. להוסיף מים למערכת הקירור ולנסוע בקצרה למוסך לא מהווה בעיה גדולה, למי ש"מרגיש" את האוטו ויודע מתי הוא מתקרב למצב בעייתי/מסוכן מבחינת הרכב.

הייתי אומר לך לקצר את הממסר/החיווט שמפעיל את המאוורר באופן זמני, כך שהמאוורר יעבוד קבוע עד להגעה למוסך, מצד שני , למה לעשות ניסויים? בטוח יש לך ביטוח גרירה, תשתמש בו, הוא נועד בדיוק למצבים כאלה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תודה על התגובות המהירות!

בעצתכם ובעצתו של אבי מילאתי מים והתזתי מים חיצונית על מערכת הקירור וכניסות האוויר ונסעתי למוסך בזהירות.

חום המנוע לא עלה מעל שליש, שזה המצב התקין עד כמה שאני יודע.

מחר בבוקר נכניס אותו למוסך, אני רק מקווה שלא יטענו שגרמתי לנזק בנסיעה הקצרה הזאת ששום דבר לא התחמם בה.

שוב תודה על העצות, לקחתי אותם לליבי (ביטוח גרירה, לא לגעת במערכת קירור..).

-נעם.

• תוכן חדש...