Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

zapco reference 1000.4 VS Adudison LRX 4.1K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
fleshbone אתה יכול לראות שאצלי בחתימה הLRX מגביר את הטוויטרים TN52 של פוקל וואלה עובד טוב כבר שנתיים +

הכל תלוי בכיוון ובשכל של המשתמש שידע פשוט להיזהר לא להרוג את הטוויטר עם עוצמה.

לפותח התרד אני אישית הייתי או מתאמץ קצת וקונה: LRX4.1K + LRX400.1 (בכמה אתה משיג את ה-LRX400.1? ואיפה אגב?)

או את ה-ZAPCO 1000.4 לוופר ולסאב, ולטוויטרים מגבר של אודיסון/ג'נסיס 2 ערוצים בתקציב 1500-2000 ש"ח לא חסר מבחר - יד 2/חו"ל.

גיסנו, אתה צודק הוא מגביר את הטוויטר וזה יעבוד ועבד גם עם ה ZAPCO אבל הצליל שלהם צרחני מדי בטח ובטח עם מגברים חזקים כל כך, ביננו זה לא משנה איזה מגבר מבינהם תשתמש לטוויטרים הם לא בנוים, טוויטר זקוק למשהו חלש יותר זה לא וופר, הזאפקו הקטן תפור על טוויטרים כמו הSRX ובדיוק כמו הג'נסיס שעתיד מוכר ובמחיר ממש ממש טוב לטעמי למגבר כזה.

אם אתה חושב על סט קדמי תבדוק את האופציה של ה IMAGE DYNAMICS CX64, אחלה סט שבעולם במחיר טוב, הוופר מזכיר מאוד את הK2P והטוויטר מרוסן משל הK2P.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נאמרו כאן הרבה דברים, חלקם נכונים וחלקם שגויים.

שורה תחתונה, האודיסון LRX 4.1K הוא מגבר טוב יותר משאר הזאפקו.

מי שכתב שהאודיסון היחידי שמושווה לזאפקו זה הVRX, הוא הוזה ואין לו מושג על מה הוא מדבר.

מדובר סה"כ על הרפרנס, זה הליין הכי נמוך של החברה(למעט הביזיון של שנקרא I-FORCE).

מילא הDC רפרנס, מילא הקומפוטישן, אבל הרפרנס?

מגבר טוב, אין ספק.

אבל להפוך אותו אותו להיי-אנד (כמו שגם הLRX לא כזה..).

במקרה הנ"ל הייתי הולך על הLRX, במיוחד להגברה אקטיבית, הוא פשוט בנוי לזה בצורה מיטבית.

under construction..

פורסם
נאמרו כאן הרבה דברים, חלקם נכונים וחלקם שגויים.

שורה תחתונה, האודיסון LRX 4.1K הוא מגבר טוב יותר משאר הזאפקו.

מי שכתב שהאודיסון היחידי שמושווה לזאפקו זה הVRX, הוא הוזה ואין לו מושג על מה הוא מדבר.

מדובר סה"כ על הרפרנס, זה הליין הכי נמוך של החברה(למעט הביזיון של שנקרא I-FORCE).

מילא הDC רפרנס, מילא הקומפוטישן, אבל הרפרנס?

מגבר טוב, אין ספק.

אבל להפוך אותו אותו להיי-אנד (כמו שגם הLRX לא כזה..).

במקרה הנ"ל הייתי הולך על הLRX, במיוחד להגברה אקטיבית, הוא פשוט בנוי לזה בצורה מיטבית.

או שלא שמעת או שכנראה אתה לא מבין על מה אתה מדבר - הDC והרפרנס זהים לחלוטין למעט דבר שני דברים ותקרא אולי תבין : this year ZAPCO introduces the DCS series of Reference amplifiers. This series shares the same platform as the analog Reference amps and the same power mix. This means lots of power and clean sound in both lines. The differences between the amps lie primarily in two areas. First, as the initials imply, the new series is digitally controlled. We know Zapco's not the first to do digital control…just the first to do it right. Each ZAPCO DCS amp features a USB input. This allows a PC to be hooked directly to the amp to set all functions. All functions can be set as stereo pairs or as individual channels. These DSP functions include

זהים לחלוטין רק לאחד יש שליטה דיגיטלית וחיבור USB למחשב זה הכל.

הLRX ואני אגיד בלשון המעטה לא מתקרב לרפרנס, רק חסר שתגיד שה VRX והקומפטישיין הם באותו LEVEL וזהו.

אף אחד לא עשה אותו HIGH END הוא פשוט מצוין ושווה כל שקל

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

אני אישית לא מבין את ההשואות של המגברים פה, מילא מישהו היה עושה השוואה בין מגבר כזה לאחר על אותה מערכת אבל לדעות כאלה נחרצות ועל סמך מה... (גם לאחר השוואה ראש בראש הדעות לא יהיו כאלה נחרצות)?

פורסם
או שלא שמעת או שכנראה אתה לא מבין על מה אתה מדבר - הDC והרפרנס זהים לחלוטין למעט דבר שני דברים ותקרא אולי תבין : this year ZAPCO introduces the DCS series of Reference amplifiers. This series shares the same platform as the analog Reference amps and the same power mix. This means lots of power and clean sound in both lines. The differences between the amps lie primarily in two areas. First, as the initials imply, the new series is digitally controlled. We know Zapco's not the first to do digital control…just the first to do it right. Each ZAPCO DCS amp features a USB input. This allows a PC to be hooked directly to the amp to set all functions. All functions can be set as stereo pairs or as individual channels. These DSP functions include

זהים לחלוטין רק לאחד יש שליטה דיגיטלית וחיבור USB למחשב זה הכל.

הLRX ואני אגיד בלשון המעטה לא מתקרב לרפרנס, רק חסר שתגיד שה VRX והקומפטישיין הם באותו LEVEL וזהו.

אם אתה מצטט, אז כדי לפחות להבין על מה מדובר, מה שניכר מתגובך שאתה לא בדיוק הבנת.

נכון, המגברים חולקים פלטפורמה זהה, גילית את אמריקה, מעניין למה הם נקראים DC "רפרנס".

אבל יש בינהם שוני מהותי, וקוראים לו DSP.

שזה מה שמשנה את הצליל מקצה לקצה.

תוסיף לזה את העובדה שהכל נשלט ע"י מחשב, ויש לך מגבר אחר לחלוטין.

המשך הציטוט שלך היה המודולציה של המגבר:

1 - Output and input Gain

2 - Input mode: Rt, Lft, or Sum Mono

3 - Crossover mode: High Pass, Low pass, Band Pass

4 - Crossover Slope from 6 - 24dB

5 - Q-Bass Equalization

6 - Network Node Position

7 - Time Delay by both time and distance

8 - 10 bands of Parametric Equalization per Channel

ברגע שאתה קובע הכל בצורה מדוייקת מבחינת גיין, חיתוך ותלילות, מוסיף עיבוד איקולציה של 10 ערוצים, באס ENHANCE, וכמובן טיים קורשיין.

אתה מקבל תוצאה שונה לגמרי.

לא סתם המגברים הללו עולים פי 2 מהרפרנס הרגילים.

זה כמו להגיד שסיאט איביזה טורבו נוסעת בדיוק כמו גולף GTI רק בגלל שיש להם מנוע משותף.

מה עם התוכנת ניהול?

כיול מתלים?

כיול הגה?

משקל?

מידות פיזיות?

הבנת את הרעיון.

פלטפורמה זהה, תוצאה שונה שנות אור.

ברור שהציויון ישאר, אבל זה רק ציויון, כמו בין הLRX לVRX, ציויון דומה, אבל הVRX הוא ב20 רמות מעל הLRX בתכנון, בבבניה ובאיכות הצליל מבחינת כל הפרמטרים.

במקרה הנ"ל, הLRX טוב יותר מהרפרנס של זאפקו.

זה לא הופך את הזאפקו למגבר לא טוב, להיפך, הוא מתחרה עם מגבר מעולה.

under construction..

פורסם

[/color]

אתה צודק ב-2 המקרים ידידי

ה-LRX טוב יותר ומתוכנן היטב ביחס לרפרנס

וה-VRX מדובר מאחד המגברים הטובים וה'אמיתיים' ביותר בקטגוריה שלו והוא אכן יותר טוב מהמתחרה האמרקאי שלו הנקרא רפרנס.

ועכשיו לתכלס.. אתה בטוח במה שאתה אומר?! אתה מוכן לפרט בבקשה במה הזאפקו טוב יותר ביחס לאודיסון?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

בתור אחד שמוכר את ה zapco 1000.4 , אני יודע שדעתי לא אבקטיבית אבל עדין.

להגיד משפט כמו "מדובר סה"כ על הרפרנס, זה הליין הכי נמוך של החברה(למעט הביזיון של שנקרא I-FORCE)."

מה המשמעות של המשפט גם אני יכול להגיד שמדובר סה"כ על ה LRX, זה הליין הכי נמוך של החברה(למעט הביזיון של שנקרא SRX). שכמובן אין למשפט הזה שום משמעות.

בקשר לתגובות של אנשים פה נראה כי הם נותנים חוות דעת על ה zapco בלי לשמוע אותו כי אחרת אין לי אך להסביר את התגובות.

עכשיו בקשר להשווה: בעקרון הzapco הזה מתחרה בסדרת ה VRX גם במחיר וגם ברמה.

אבל עדין זה לא אומר כלום אתה צריך לשמוע אתם ולהחלט את מי אתה יותר אוהב כי באמת יש להם שגנוון צליל שונה.

אתה מוזמן לבוא אלי לשמוע ולהחליט

AmpTw/Mid: TRU Technology BILLET475 | AmpWoofer/Sub:Zapco Ref 1000.4

Tw: rainbow Vanadium silk | Mid: Hat L4 | Woofer: Zapco Competition | Sub:IDMAX 10

HU: CARPC | Processor: Alpine H701

פורסם

אני יכול להגיד מה שתרצה, אבל אני מבסס את דברי על בסיס ידע מוקדם ונסיון ממשי עם 2 המגברים שדוברו כאן.

לאודיסון יש 4 ליינים של מגברים.

THESIS

VRX

LRX

SRX

כולם מיוצרים באיטליה.

הליין הנמוך של אודיסון הוא למעשה HERTZ, ושם יש את מגברי האנרג'י שיתחרו במוצרים הזולים.

לזאפקו יש 4 ליינים של מגברים.

קומפוטישן

DC רפרנס

רפרנס

ומגבר בזיוני שרק נושא את שם החברה הלוא-הוא הI-FORCE.

בדיוק כמו ההליקס דרע'ק בלו(DARK BLUE) או כל נסיון אחר של חברות לקחת מגבר שכל קשר בינו לבין החברה הוא רק הלוגו.

הSRX לא במשוואה הזאת מכיוון שהוא מיוצר באיטליה, באותו פס ייצור של אחיו הגדולים, משתמש באותם רכיבים, ומי שתיכנן אותו זה אותו מהנדס של הטזיס.

ולקבל ביקורת ממי שחושב שזאפקו רפרנס מתחרה באודיסון VRX, זה כמו לקבל חוות דעת לגבי מראה חיצוני מסטיבי וונדר.

under construction..

פורסם
אתה צודק ב-2 המקרים ידידי

ה-LRX טוב יותר ומתוכנן היטב ביחס לרפרנס

וה-VRX מדובר מאחד המגברים הטובים וה'אמיתיים' ביותר בקטגוריה שלו והוא אכן יותר טוב מהמתחרה האמרקאי שלו הנקרא רפרנס.

ועכשיו לתכלס.. אתה בטוח במה שאתה אומר?! אתה מוכן לפרט בבקשה במה הזאפקו טוב יותר ביחס לאודיסון?

תיקון טעות התכוונתי לקומפיטישן כשרשמתי רפרנס

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
בתור אחד שמוכר את ה zapco 1000.4 , אני יודע שדעתי לא אבקטיבית אבל עדין.

להגיד משפט כמו "מדובר סה"כ על הרפרנס, זה הליין הכי נמוך של החברה(למעט הביזיון של שנקרא I-FORCE)."

מה המשמעות של המשפט גם אני יכול להגיד שמדובר סה"כ על ה LRX, זה הליין הכי נמוך של החברה(למעט הביזיון של שנקרא SRX). שכמובן אין למשפט הזה שום משמעות.

בקשר לתגובות של אנשים פה נראה כי הם נותנים חוות דעת על ה zapco בלי לשמוע אותו כי אחרת אין לי אך להסביר את התגובות.

יכול להיות שאנשים נותנים חוות דעת על המגברים של ZAPCO בלי לשמוע אותם, כי הרפרנס הם מגברים מצויינים, DSP על הלוח לא יגרום למגבר להתחרות ב-VRX או ב-LRX, לדעתי הוא עולה על ה-LRX בלי ספק,

אפילו המגבר של 4 יציאות שהוא הכי קטן, וזה ה-360.4 בסדרת רפרנס הוא מגבר מצויין, חזק ואיכותי, לא חסר לו כוח, הוא נותן יותר ממה שכתוב, למרות שמוצהר 50 ואט. הוא נותן 90 ואט לערוץ (יש טופס בדיקה עם תקן בתוך המגבר)

ככה הוא נראה: http://www.zapco.com/prod/ref_prods/3604Frame.htm

התקנתי אותו כמה פעמים וכל פעם התלהבתי מחדש, פשוט מגבר טוב.

גם המגברים של סדרת I-FORCE נותנים יותר ממה שכתוב, במקום 50 ואט לערוץ מקבלים 75 ואט, זה לא רפרנס או DC , אבל זה לא "ביזיון" ולא דומה להגדרה הזו.

-

פורסם

בשום מקום לא נכתב שהרפרנס הוא מגבר לא טוב, להיפך, הוא מגבר מצויין.

נותן גם אחלה של תמורה לכסף(לא ממש בישראל אבל ניחא).

אבל מה לעשות, הLRX טוב יותר ממנו.

לגבי הI-FORCE,

חיים.

מדובר על ג'אנק בתחפושת.

זה בזיון טוטאלי שמבקשים על המגבר הזה 2500 ש"ח+-.

אני אגלה פה סוד קטן, שאולי אנשים לא מצליחים להבין.

מגברי זאפקו, יש משהו מאחורי השם של הדגמים(לפחות כך זה ב18 שנים האחרונות).

360.4 אומר שהמגבר הנ"ל מוציא 360 וואט RMS בהתנגדות הכי נמוכה שהוא יכול לעבוד בה(או 2 גישורים ב4 אוהם) או ב2 אוהם לערוץ.

שימו לב לנתונים:

4*50 ב4 אוהם.

4*90 ב2 אוהם(360).

2*180 בגישור ב4 אוהם(360).

המגבר הנ"ל לא יכול להוציא 90 וואט RMS ב4 אוהם גם אם הוא יביא תעודת לידה של האפיפיור.

כי לפי היחס הזה הוא צריך להוציא לפחות 160 ב2 אוהם.

160*4 = 640.

640 וואט RMS מגבר?

עם פיוז של 40A??:shock:

איך זה יכול להיות?

40A * 14.4V = 576W.

מה עם הנצילות?

כמה זה מגבר קלאס A/B היום? 65 אחוז נצילות?

יאללה, נלך על 65%.

576*0.6 =345וואט.

כנראה הוא נציל יותר.

576W-360W = 216W.

216W/14.4V = 15A

15A/40A = 37.5%. נצילות.

אבל רגע?

זה בכלל ב14.4V?

מה יקרה במתח סטנדרטי? 13.8V לדוגמא?

חישוב מהיר.

40A*13.8V.

552 וואט.

552W*0.625 נצילות= 345 וואט RMS טואטל.

נחלק ב4 ערוצים =86.25וואט RMS ב2 אוהם.

נחלק ב2(להעלות את ההתנגדות ל4 אוהם).

86.25/2= 43.125וואט RMS לערוץ ב4 אוהם.

תשמע חיים.

כנראה שזאפקו הצליחו לשנות את חוקי הפיזיקה.

הם הצליחו לקחת מגבר שמוציא פחות מ50 וואט RMS ב4 אוהם.

והעלו את ההספק הזה פי 2!!.(הרי יש תעודת לידה חתומה כולל הכשר של הרב).

אה! יש תקן.

זהו, עכשיו זה יותר ברור.

שניה, אני אשלח מייל לבעלים של זאפקו.

רגע. מי שתכנן את המגבר הזה זה רוברט זף לא?

אז אני גם אשלח מייל לארק-אודיו.

עדיף טלפון, זה יותר מהיר.

אבל זה בכלל "עוצב ותוכנן בארה"ב"?!

אני מבטיח לעדכן..:roll:

מזכיר לי שרשור ישן.. או שזה דה-ז'ה-וו.

under construction..

פורסם
תיקון טעות התכוונתי לקומפיטישן כשרשמתי רפרנס

מנואל אני חושב שאתה מגזים מאוד מאוד!

סדרת VRX לא מתקרבת לסדרת הקומפוטישין על מה אתה מדבר בכלל? הקומפוטישין היא סדרה ב 10 רמות לפחות מעל

הVRX!!!!

לגבי שאר התגובות אני עדיין שובר את הראש איזה מגבר לקחת?!

שמעו זה עיניין של טעם כנראה.. אני אגיע למפגש ביום שבת (קצת באיחור אני יוצא מב"ש ב 1) ואני מקווה לפגוש חבר'ה טובים

שיתנו לי לשמוע את שני המגברים הנ"ל..

על טעם וריח אין מה להתווכח...

מערכת בבניה!!! HU: אלפיין 9855.

מגבר: AUDISON LRX 4.1K. מונו: AUDISON LRX 400.1 קומפוננט:CS 265 Rainbow P Vanadium Cross בהרצה! אחוריים: רמקול קואקסיאלי סאב: עדיין לא התקבלה החלטה! חיווט/rca: גם של מי אם לא AUDISON!

• תוכן חדש...