Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עורך מחקר על רכבי סקודה ומתעניין במידה של בעלי נסיון עם פאביה.

למיטב ידיעתכם, מהם הבעיות הטכניות הנפוצות של הסקודה פאביה ?

אני אשמח לקבל גם פידבקים חיוביים על הרכב הנ"ל.

תודה,

קובי.

פורסם

בוקר טוב, לא ציינת על איזה מודל אתה מדבר.

חבר מחזיק פאביה 2009, בת חצי שנה ו15 אלף ק"מ (אתמול עבר טיפול), לא היו שום בעיות בחצי השנה או ביקורים במוסך שאינם לצורך הטיפול, מלבד צמיג שהתפוצצ (אין קשר לבעיות, סתם נזק כואב של 1000 שח)

אבל בוא נהיה ריאלים ונזכור שהרכב עדיין חדש לגמרי אז זה לא הזמן לבדוק בעיות, חפש אנשים שנסעו קצת יותר (מורי נהיגה וכדומה)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
בוקר טוב, לא ציינת על איזה מודל אתה מדבר.

חבר מחזיק פאביה 2009, בת חצי שנה ו15 אלף ק"מ (אתמול עבר טיפול), לא היו שום בעיות בחצי השנה או ביקורים במוסך שאינם לצורך הטיפול, מלבד צמיג שהתפוצצ (אין קשר לבעיות, סתם נזק כואב של 1000 שח)

אבל בוא נהיה ריאלים ונזכור שהרכב עדיין חדש לגמרי אז זה לא הזמן לבדוק בעיות, חפש אנשים שנסעו קצת יותר (מורי נהיגה וכדומה)

אני אכן עורך את הבדיקות על דגמים ישנים יותר...

סביב השנים 2003-2006.

האם יש למישהו נסיון עם שנתונים הנ"ל ?

קובי.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כל מה שאני ארשום כאן הוא לאחר בדיקה והשוואה בין 3 דגמים של פביה 2002, שלושתם ברמת גימור COMFORT, אחד מהם עם 68 כ"ס וה2 האחרים עם ה100 כ"ס.

לאחר שהאוטו צבר קילומטרז' מסויים, ברגע שתעמוד עם הרכב על ניוטרל (למשל ברמזור) ללא מזגן פועל, תרגיש כל 8-10 שניות רעידה קטנה מהמנוע, ומחט הטורים קצת תקפץ.

הכפתור של הסירקולציה במזגן, לפעמים יחליט שבא לו להכניס אוויר מבחוץ, לא משנה לו איפה הוא נמצא (מאחורי משאית זבל, למשל) ולא משנה גם כמה תלחץ עליו, הוא עדיין יכניס אוויר מבחוץ.

לפעמים אם תשחק עם הבורר של הטמפ' הוא יתרצה ויחליט לעבור לסירקולציה פנימית, ולפעמים צריך לעצור בצד ולכבות מנוע, לתת לקודן להדרך ורק אז ! יש סירקולציה פנימית.

שלא נדבר על כך שאתה מתחיל נסיעה, ואז בכביש מהיר פתאום אוויר נכנס מבחוץ ואתה אבוד עד סוף הנסיעה.

הגג - נופל.

ושאר מרעין בישין של קונצרן VAG כמו בעיות של חלונות, חיישן למדה שמתפגר, מצערת שצריכה ניקוי אחת לכמה זמן ועוד כמה דברים שהכי כיף זה לגלות אותם לבד !

וכמובן אסור לשכוח את השירות המהולל של צ'מפיון והמחירים ה"נוחים" בלשון המעטה.

מזל שיש את מוסך רון :)

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

מזה כשנתיים יש לי פאביה 2005 אוטומטית.

נקנתה עם כ 15K ק"מ.

עד היום עשיתי מעל 60K

מנסיוני:

חלונות נופלים כמו בכל ה VAGים. ניתן לבצע תיקון שמונע את התופעה. (כ 600 ש"ח לחלון)

אצלי יש חולשה כלשהי של המזגן בהשוואה רכבים דומים של ייצרנים אחרים.

בעמידה בסרק, אם לוחצים טיפטיפה על דוושת הגז, הטורים לא יציבים (בדקו את הנ"ל שני מוסכים רציניים טוענים שאין בעיה)

היתה גם תופעה שבהתנעה הרכב היה מתחיל נסיעה מעט באיטיות. לאחר טיפול התופעה נעלמה...

סה"כ מאוד מרוצה!

לגבי המחירים של צ'מפיון- מי מטפל שם??

יש לנו את רון !

פורסם

אמממ אם בעניין של הכפתור סירקולציה אנחנו, איך מתקנים את זה?

אני בעל פאביה 03 והתופעה באמת נפוצה, לפעמים הנורה של הכפתור לא דולקת אבל אני כן שומע שינוי במאורר אם אני משחק עם הכפתור.

פורסם

נראה לי שלא הכפתור הוא הבעיה, אלא המנוע שפותח וסוגר את סירקולציית האוויר....

סריקת תקלות יכולה להראות אם זו הבעיה

פנה אל רון (מוסך רון) . יסדר לך את הבעיה.

אגב, אם באמת זה המנוע, ולא רוצים להשקיע בלתקן- אולי פשוט אפשר להשאיר אותו סגור (קיבוע פיזי)

ולקבל תמיד סירקולציה פנימית בלבד.... נכון, זה לא אידיאלי, אבל זו אפשרות.

פורסם

עד כמה שאני זוכר, התיקון של העניין עולה איזה 800 שקל וכולל פירוק והרכבה של הדשבורד (בגלל המנוע מדף)

לא נראה לי שזה מצדיק את ההשקעה

בסופו של דבר אם היה לנו מספיק כסף, לא היינו נוהגים על הפאביות :twisted:

פורסם

דווקא נראה לי שזה בעיה של נורה או מגעים ולא מעבר לכך.

כי הסירקולציה כן מתבצעת, רק הנורה לא דולקת.

האמת שהייתי אצל רון ושכחתי להגיד לו...

פורסם

אצלי אני מרגיש (ומריח. בעיקר מריח. ומאחורי משאיות אז בכלל תענוג) שהסירקולציה לא מתבצעת.

כנראה שאצלי המצב כבר אבוד :(

פורסם

ברשותי פאביה 2005 סטיישן ידנית, מנוע בנזין 16V.

מנסיוני עם הרכב שלי הופיעו חלק מהתקלות שהוזכרו לעיל:

• מנגנוני חלונות (לא אני החלפתי כך שאין לי מושג על עלות).
  • ניקוי מצערת
  • חיישן חמצן קדמי (עדיין לא החלפתי - התיקון כואב ביותר - קיים רק חיישן מקורי והוא עולה מעל 1300 ללא מע"מ ויחד עם העבודה אתה מגיע ל-1500-1600 ש"ח)

בעיות שלא הוזכרו עד עכשיו והבנתי שנפוצות ברכב:

• פלאנג' תחתון של הרדיאטור (או איזה חיבור אחר של הרדיאטור), שדולף - רואים סימני נזילה עם צבע אדום (נוזל הקירור) - משהו כמו 100-150 ש"ח לחלופי מקורי.
  • הרדיאטור עצמו - עם חלקי פלסטיק אינטגרליים שלא ניתן לתקן ברגע שנסדקים או שנפתח החיבור שלהם לגוף הקירור עצמו - לפחות 700 ש"ח לרדיאטור חלופי מקורי/מקביל.
  • בלאי מהיר של תושבות הבוקסות של המשולשים הקדמיים (מתבטא בחריקות מכיוון המתלים הקדמיים במהלך הנסיעה) - עניין של 300-400 ש"ח להחלפה, כולל עבודה (לא לגמרי סגור על המחיר, בכל מקרה, מנסיון מר, לבצע רק אצל מי שמכיר טוב את הרכב).
  • מתז מגב שמשה אחורית נשבר - עשוי פלסטיק שנגמר מהשמש וממוקם בתוך פנס הברקס על הדלת האחורית. לא תיקנתי ואין לי מושג אם אפשר להחליף רק אותו ולא את כל הפנס.
  • איבוד שמן קבוע כל עוד לא עברתי לסינטטי מלא 5W-40. גם עכשיו יש עדיין איבוד שמן, אך הוא מאוד מאוד איטי.

בעיית הסירקולציה לא קיימת אצלי, אך השינוי המשונה של סיבובי המנוע קיים (לא רק בסרק), אם כי עד היום לא ייחסתי לכך משמעות של תקלה.

גם אני מצטרף להמלצות על מוסך רון (רון ואיאן בפרט)- מקצועיים, אמינים, מכירים את הרכבים מצויין, ממליצים רק על מה שצריך ויודעים לומר מה באמת דחוף ומה ניתן לדחות.

• תוכן חדש...