Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

ברשותי יונדאי אקסנט, שנת 97 שכבר כמה פעמים לא התניעה.

לקחתי אותה לחשמלאי רכב שטען פעמיים שהמצבר לא תקין והחליף אותו בחדש.

היום, חודשיים אחרי שהחליפו מצבר וכשאני נוסעת על האוטו כל יום (לפחות חצי שעה הלוך, חצי שעה חזור)

שוב האוטו לא מתניע...

אני כבר אובדת עצות, מה זה יכול להיות???

אשמח אם תנחו אותי מה לחפש...

פורסם

תודה לכולם,

בעלי מוסר שהחשמלאי בדק את כל מה שהצעתם :)

יש לציין כי בחודש האחרון קרו מספר מקרים בהם הרכב לא הניע ישר אלא לאחר מספר נסיונות בהם הרכב פשוט לא הגיב, אפילו לא השמיע קול של מתאמץ ואז פתאום הניע בבת אחת.

לעומת זאת, היום כשהרכב לא הניע הוא השמיע קולות התאמצות וגם הפעיל את האזעקה מספר פעמים אבל לא הצליח להניע.

מה זה עוד יכול להיות???

פורסם

אולי בעיה באמובילייזר או בקודןמן הסתם אין סטרטר שהקודן דרוך.

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם

לפי מה שאני זוכר בחלק מהמכונית יש ליד הסטארטר מעין סוג של גומייה,כשיש איתה בעיה הסטארטר "מחליק" ועובד על ריק ככה שהאוטו אפילו לא מנסה להניע בסיבוב הסוויץ' או שהוא ממש מתאמץ...

פורסם

אוקיי אז הנעתי היום בבוקר שוב עם כבלים ונסעתי לחשמלאי.

הרכב שם בינתיים, לכמה שעות...

החשמלאי בדק ואמר שאין טעינה למצבר וכנראה שהאלטרנטור הלך. הוא טוען שהחלפת אלטרנטור תעלה 900 ש"ח

נראה לי ממש יקר!!! נראה לכם שעבדו עלי כי אני בחורה????

אשמח לחוות דעת...

פורסם

המחיר סביר לאלטרנטר משופץ+עבודה במוסך מורשה.

אצל משפצי אלטרנטורים יתכן ותחסכי כמה מאות שקלים. יש אחד באזה"ת סגולה.

נשמע לי שבעל המקצוע שאתם הולכים אליו אינו מקצועי במיוחד. הוא היה צריך לאתר את תקלת חוסר הטעינה כבר בביקור הראשון. מדובר בבדיקה פשוטה מאד שגם את יכולה לבצע בעצמך (עם רב-מודד).

האם נדלקה לך נורת הטעינה באיזשהוא שלב?

חוסר טעינה לא בהכרח מצביע על אלטרנטור תקול. יתכן וזה הווסת טעינה, (מוחלף בכל מקרה בזמן שיפוץ האלטרנטור) יתכן והמצבר מקוצר (מחוסר נוזלים?).

הייתי בודק בנוסף את מה שהציע רפי-זליגת מתח. אל תקלי בזה ראש-יתכן ומקור הבעיה הוא שם, וגם כאן הבדיקה לוקחת לחשמלאי מנוסה כחצי דקה מזמנו היקר.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נורת הטעינה זו הנורה האדומה עם הציור של המצבר, נכון? סליחה על הבורות...

הנורה הזו דלקה (יחד עם עוד 2 נורות - אחת עם ציור של כד שמן כזה והשניה עם הכיתוב check engine) בזמן ההתנעה

לכמה שניות ואז הפסיקה. אבל זה תקין שהיא תדלק בזמן התנעה לא?

בכל מקרה נראה שהחשמלאי ערך כל מיני בדיקות, ביקש ממני להדליק/לכבות מנוע ואורות והביא רב מודד, אני עדין מחכה לשמוע ממנו בנוגע לאלטרנטור.

כמו שאמרת זו כבר פעם שלישית שאנחנו מגיעים אליו עם אותה הבעיה ונראה לי מוזר שזה כל הזמן חוזר... אני רק רוצה שיטפלו בזה כבר באופן סופי!!

פורסם

כן, זו הנורה עם הציור של המצבר.:-) וכן, זה שהיא נדלקה לכמה שניות בהתנעה זה תקין.

אם היא לא נדלקה בזמן הנסיעה (דלקה קבוע) אומר שכנראה לא היתה בעיית טעינה שגרמה להתרוקנות המצבר בנסיעה.

יכול להיות שיש בעיית טעינה קלה שלא גורמת להדלקות הנורה אבל גורמת להתרוקנות כ"כ מהירה של המצבר? נשמע לי תמוה.

לפחות בדרך למוסך, אחרי שהתנעת עם כבלים, הנורה היתה אמורה לדלוק. אם האלטרנטור היה מושבת לחלוטין והמצבר היה ריק, הרכב היה אמור לכבות מיד כשהיו מסירים את הכבלים.

האיטואיציה שלי מושכת לכוון זליגת זרם. אבל מאידך, כדאי בכ"ז לתת קרדיט לבעל המקצוע שבדק את הרכב. אני מניח שלא היה מחליף אלטנטור סתם כך. אלא אם הוא נוכל מדופלם.

נתקו

פורסם

אני ממש מעריכה את הנסיון לעזור!!

הנורה בהחלט לא דלקה במהלך הנסיעה לא היום ולא בחודשים האחרונים, הייתי בטוח שמה לב.

היום החשמלאי גם שם מצבר חדש וגם עם המצבר החדש הוא אמר שאין עדין טעינה אז זה אומר שזה לא המצבר...

אשמח אם תפרט קצת יותר לגבי האבחנה שלך עם הזרם - ממה זה יכול לקרות, מה הסימנים ומה הטיפול.

תודה!!

פורסם

אם הוא מתעקש שאין טעינה קטונתי מלהתווכח איתו. שיחליף אלטרנטור.

זליגת זרם (ואגב הקרדיט לדיאגנוזה הוא לרפי,שהוא בעל מקצוע מומחה בתחום. אני רק חיזקתי את דבריו) נגרמת ע"י צרכני חשמל (מערכת שמע,אזעקה,דיבורית/טלפון קבוע,תנור אפייה:-D וכו') שאינם מתנתקים או ממשיכים משום מה (עקב קצר בחוטים למשל) לצרוך כמות גדולה של זרם לאחר סגירת הסוויץ'.

זה מרוקן את המצבר כשהרכב עומד ובלי התראה מוקדמת.

נתקו

• תוכן חדש...