Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טיפשות לשמה, אין מילה אחרת לתאר את זה.

כן בטח מקרה מיוחד, העדפת לשמור על חתיכת ברזל ולא היה משנה לך אם מישהו היה נהרג או נפגע קשה כתוצאה מזה, כל הכבוד לך!

זה לא שהוא באמת חשב כך בזמן אמת. זו הרציונזליזציה (הצידוק המחשבתי) שהוא עושה לעצמו בדיעבד. באותו הרגע הוא פשוט חשש לבלום חזק, כי האינסטינקט שלו הוא לתפעל את הרכב באופן עדין, והוא לא יודע לבצע בלימת חזקה. עקב כך הוא טעה בשיקול ופעל באופן שגוי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מאוד ממליץ לך ללכת לבית המשפט. שם תוכל לבזבז את זמנך בלפחות שני מפגשים לפני שתקבל את אותו הקנס לפחות - אם לא יותר.

1. אם היה לך זמן להסתכל על הצומת - היית יכול להסתכל אחורה לוודע שאין רכב מאחורייך. ואז היית יכול לבלום מספיק חזק.

2. במחלף מורשה נוהגים נהגים במהירות של 100 קמ"ש בכיף. אם אתה רואה טווח של 50 מטר זה אוצר שכשתראה את הרכב - לא יהיה לך כמעט כלום מה לעשות. ומקסימום איזון עם ההגה תוך כדי הפחתת הבלימה.

3. נהגים מנוסים לא בולמים עם גז ובלם יד לאזן את עצמם. לבלום חזק אתה פשוט לוחץ על הברקס בכל הכח ומאזן עם ההגה - אם לרכב אין ABS אתה מכוון אותו עם הגה ועזיבת ברקס קצרה

4. המצלמה מצלמת רק אחרי שניה, כלומר בזמן שלנהג הרכב ממול היה כבר אור ירוק. ואם היו רכבים בתנועה הם היו יכולים פשוט להמשיך בנסיעה במהירות.

ובנימה האישית - לפני 3 שנים נכנס בי רכב כמוך שלא עצר באדום בצומת מורשה. בגלל מהירות הנסיעה (80-90 קמ"ש) כשראיתי אותו כבר לא היה לי מה לעשות. גם הוא לא הספיק לעצור. תוצאה - רכב הרוס, שבר ברגל ועוד נזקים כלכליים שלא פה המקום לפרטם. יש לך מזל שהתוצאה שלך תהיה רק 1000 ש"ח ונקודות. חבל שאם לא תכיר בטעות שלך - גם אתה תכנס לסטטיסטיקה ועדיף שתעשה זאתלבד ולא תקח איתך עוד אנשים בדרכך האחרונה...

פורסם

אני שמח שיצאתה מזה בשלום קודם כל.

אבל אין לך שום טענה מוצדקת לטעון בבית המשפט! זו היא אחריותך המלאה.

אתה לא יכול להגיד שהרפידות לא בסדר כי הם היו ככה מחובתך לנסוע יותר לאט כדי שתוכל לעצור בזמן.

בכל מקרה במשפט אתה יכול ליפול גם על מהירות מופרזת.

הרמזור הוא לא ירוק ואז בום אדום,אלא הוא ירוק->ירוק מהבהב->כתום ורק אז אדום.(בכביש בין עירוני)

באותו כביש בין עירוני שנסעתה המהירות המקסימלית אם אינני טועה היא 90.

במהירות של 90 מאז שהרמזור התחיל להבהב היתה צריך לפעול בשיקול דעת-אני עובר לפני האדום אז אני מאיץ(במידה ואתה די קרוב)

או שאם אתה רחוק (במהירות המצויינת) אתה מתחיל לבלום ומגיע לרמזור בלי שחיקה מיותרת.

לפני שמציבים רמזור מסתכלים על כל ההיבטים הללו.

בכל מקרה שלם את הדו"ח תתקן את הרפידות ולהבא עדיף לך לשחוק את הסבתא של הרפידות והצמיקים ושלא ישחקו אותך.

שבת שלום וחג שמח,נירו.

פורסם

אני לא מבין אנשים שמפחדים לבלום ואונסים את המנוע לפעמים כדי לשמור על הרפידות. הרפידות שם על מנת שישתמשו בהן. כמה כבר עולות רפידות בלמים? 300 שקל? אז עכשיו תשלם פי שלוש.

emotion of motion

פורסם
זה בדיוק הקטע ששבו אנשים טועים! קודם כל, אני רואה טוב מאוד לפחות 50-70 מטר מכביש המצטלב מימני ומשמאלי, כך שאני יכול לחזות בדיוק גבוה אם יש סיכוי שמישהו יכנס לצומת יחד איתי. אם לא - אני אעצור, כי הסיכון גבוהה מדיי אם אינני רואה את הכבישים משמאל ומימין - הכל עניין של אחריות ושיקול דעת.

דבר שני - שוב פעם - אוטומטים המחשבה היא על בלימה - לא על לחשב איפה הולכת להיות נק' הפגישה בין שני הרכבים, ואז או לשבור שמאלה/ימינה כדי להימנע, או לבלום רק קלות, או להאיץ - אחת מהדרכים בטוח תימנע מהצטלבות צירים.. שוב המפתח פה זה הבנה, שבלימה זה לא הפתרון היחיד או אפילו הטוב ביותר או הנכון...

עריכה - הכוונה שלי פה, היא שלפעמים דווקה בלימה חזקה תביא לנקודת הצטלבות!

עריכה נוספת - האם על עבירה כזו גם אפשר לבקש להמיר באזהרה? על בסיס היסטוריה נקייה ויותר משש שנים בעל רשיון?

העיצה היחידה שאני יכול לתת לך היא שאת הויכוח שאתה מנהל כאן לא תנהל בבית המשפט, בהנחה שתחליט להגיע לשם. למרות ששיקול דעת אינו דבר אסור ע"פי חוק, גם בכביש, הרי שהוא רלבנטי באותם מקרים בהם עבירה היתה הכרחית לצורך מניעה ודאית של תאונה, למשל מעבר של קו הפרדה רצוף בכדי להמנע מפגיעה בילד שקפץ לכביש. המקרה שאתה מתאר לא נופל להבנתי לתחום הזה.

פורסם
לא תמיד... כבר קרה לי שבלמתי מאוד חזק באיילון (רכב שכור) כי רכב מלפניי בלם והייתי קרוב מדיי

אני מציע שתוסיף לתרגולת בלימת החירום גם רענון של עקרון שמירת המרחק.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
1 - למה לא? אתה מדבר כאילו לא קרה מצב, שנהג נסע במהירות גבוהה, ואז צהוב התחלף לאדום, והוא עצר באמצע צומת, רק כדי שמישהו ייכנס בו, ובדיעבד אם היה ממשיך וחוצה, בעצם לא היתה קורה תאונה?? ואז הייתה קורא להחלטה לעצור לחלוטין שגויה! מה שאני מנסה להגיד זה - שאולי אני יכול להציג לביה"מש, שההחלטה שלי להמשיך לחצות היתה רציונלית ומבוססת על בדיקת כל הגורמים האפשריים?

2 - זה נכון, אבל אני יכול לארגן מכונאי עד שיעיד שהרפידות היו שחוקות ולכן החלפתי אותן בבוקר לאחר מכן לא? ולכן גם לא יכולתי לבלום חזק? ביהמ"ש יתחשב בזה שלכאורה טיפלטי בבעיה יום לאחר מכן.. לא?

3- כמה זמן לוקח לקנס להגיע? ואיך אני מבקש לראות את התמונות?

1.אתה לא אחראי למי שנוסע מאחוריך, ואין לך שליטה עליו. אתה לא יכול להחליט אם לבצע עבירת תנועה או לא רק לפי כך שנראה לך שנהג מאחוריך עשוי להתנגש בך או לא. אם תגיד בביהמ"ש שההחלטה שלך רציונלית, השופט ידפוק לך קנס כפול (באופן רציונלי).

2. אפילו יותר מטופש - במצב כזה השופט ישאל אותך למה נסעת ברכב עם רפידות לא תקינות. מה תהיה התשובה שלך אז? (זו שאלה רטורית. התשובה צריכה להיות: "תן לי קנס משולש, השופט, כי אני טמבל").

לא תמיד... כבר קרה לי שבלמתי מאוד חזק באיילון (רכב שכור) כי רכב מלפניי בלם והייתי קרוב מדיי - האוטו איבד שליטה והסתחרר, פגע בבטון ימין, ואז החליק על כל הכביש לצד שמאל תוך כדי סיבוב 180 מעלות, פגע בצד שמאל ונכנס למפרצון בנייה קצר, ועצר נגד כיוון התנועה.

מאז אני נשבעתי לחשוב כמה שניות, כי לא תמיד כדאי תבלום בכל מצב - לפעמים עדיף רק לשחרר את הגז, או אפילו לתת גז ואז לפחות לא לאבד שליטה.

אגב אני יצאתי מזה בלי שריטה... ומאז בכל הזמן שאני נוהג רק מתחזקת התחושה שלי שלי כלום לא יכול לקרות... כל עוד חושבים קדימה בשילוב אינסטינקטים טובים, ולא סתם לוחצים על הבלמים כמו אידיוטים כאילו זה פתרון קסם לכל מצב.

האוטו לא "איבד שליטה". אתה איבדת שליטה. יש אמנם סיכוי קלוש שמערכת הבלימה לא הייתה תקינה ברכב השכור, אבל רוב הסיכויים שבזמן הבלימה שלך הסטת את ההגה בחדות ולא היה לך מושג איך להתמודד עם הזריקה של הרכב.

אבל במקום להבין מזה ש-1. אין לך מושג איך לשלוט ברכב. 2. אין לך מושג איך לשמור מרחק. הבנת שאתה תמיד צריך "לחשוב כמה שניות" לפני שאתה בולם. כן, בבלימת חירום אפשר לעשות "פוס", לבחון את המצב ממספר זוויות ואז להמשיך...

הקשקושים שלך יותר ויותר גורמים לי לחשוב שאתה סתם טרול. במיוחד משפטים כמו "בכל הזמן שאני נוהג רק מתחזקת התחושה שלי כלום לא יכול לקרות". עדיף שתודה שאתה טרול. אחרת צריך להיות טיפש גמור בשביל להוציא כזה משפט.

התאונה זה לא המצאה.. זה באמת קרה ולכן אני ממש לא מאמין בבלימות חירום כפתרון לכל מצב... נהגים מקצועיים משתמשים בגז, בלי גז וגם רק עם בלם יד על מנת לבלום ולאזן את הרכב בלי לאבד שליטה....

הרעיון אולי אכן כזה - אך השאלה לא הייתה על פליליותו, אלא על מקרה (תיאורתי!) של מצב כזה - איך בית המשפט יתייחס לזה? אני חושב בהבנה והערכה לכך שהבעיה טופלה כבר למחרת, לא?

מה זה משנה איך נהגים מקצועיים בולמים? אתה נהג מקצועי?

ובית המשפט יתייחס לזה בכל אופן חוץ מהבנה והערכה. אין לך מושג, אה?

עריכה - הכוונה שלי פה, היא שלפעמים דווקה בלימה חזקה תביא לנקודת הצטלבות!

אולי. אבל בזמן שבו צריך לבצע בלימת חירום אין לך שום אפשרות לחשב את המרחקים ונקודות ההצטלבות. אם אתה חושב שיש לך - אז אתה באמת לא מבין כלום. לכן מומלץ לבצע בלימה חזקה - כדי שגם אם תהיה נקודת הצטלבות, חס וחלילה, היא תהיה במהירות נמוכה. אתה באמת מוכן לשחק ככה עם החיים שלך?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי הצנועה כדאי אד שתלך עם כל הטיעונים שהעלת לבית המשפט.

באופן אישי אני ארגיש הרבה יותר טוב אם נהגים כמוך יקבלו שלילה.

לך למד נהיגה מתקדמת ואז תחסוך מעצמך צרות ,תאריך חיים (שלך ושל אחרים) וגם תמנע מקבלת תגובות ציניות.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
לדעתי הצנועה כדאי אד שתלך עם כל הטיעונים שהעלת לבית המשפט.

באופן אישי אני ארגיש הרבה יותר טוב אם נהגים כמוך יקבלו שלילה.

לך למד נהיגה מתקדמת ואז תחסוך מעצמך צרות ,תאריך חיים (שלך ושל אחרים) וגם תמנע מקבלת תגובות ציניות.

+1 (:idea:)

פורסם

אתה מדבר ברצינות? לא רצית לשחוק את הצמיגים/בלמים או מה שזה לא יהיה? כשצריך לעצור אז עוצרים ויהי מה. ואם יגיע אליך דוח או קנס, עדיף שלא תלך למשפט כי גם תעשה מעצמך צחוק עם הטיעון שלך ואפילו יכולים להחמיר לך את העונש עם איך שאתה חושב.

פורסם

אם לא, שאלה נוספת - האם הבאת הוכחות על בעיות במע' הבלימה (למשל, אני מביא קבלות על קניית רפידות וכו', ומביא את המכונאי להעיד שיום למחרת הוא תיקן מע' בלמים) - האם זה עילה מספיקה וכדאי לבחור ברירת משפט?

או שיש להם צילום וידאו מלא? האם אני יכול לדרוש את הצילומים לפני ברירת משפט?

כן זה רעיון מעולה (ציניות) :roll: להודיע לשופט/ת שיש לך בעיות במערכת הבלימה ולכן עברת את הצומת באדם, לא רק שהיא תעשה ממך קרקס על הדוכן היא תצלוב אותך עליו.

בקשר לתמונה, אתה יכל לבקש אותה.

המצלמה מתחילה לצלם שניה אחת מהרגע שהרמזור מתחלף לאדום.

תמונה ראשונה במעבר על החיישנים כניסה לצומת, ותמונה שניה שניה אחרי ביציאה ממנו.

על מנת לקבל את התמונה יש לבצע את הפעולות הבאות:

לקבלת תמונה יש לפנות ליחידת התנועה שהנפיקה את הדו"ח (שם היחידה מופיע בחלקו העליון של הדו"ח) בדואר רשום, לצרף צילום מהדוח, ולהמתין בסבלנות עד קבלת התמונה בדואר הביתה. לציין כי בקשת תמונה אינה עוצרת את מירוץ הזמן לעניין הגשת בקשה לביטול דוח ולעניין גובה הקנס והקנס גדל כקבוע בחוק.

להזמנת תמונה ניתן לשלוח צילום דוח קריא ובקשה לראות התמונה לפקס: 09-7473383 יש לציין כתובת מדויקת למשלוח התמונה. כמו כן ניתן לשלוח מכתב רשום ליחידה הנוגעת על פי הכתובת שמופיעה בדוח.

בהצלחה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

טוב, יש דרך להפיל את הדו"ח.

תשמע, מה שאתה צריך לעשות אבל תעשה כמה שיותר מהר - לפני שהדוח יגיע!

לך לאותו המקום, והפעם אל תיכנס לצומת - תיכנס במצלמה!! הכי פשוט, ואז תתלונן על בעיה בברקסים.

בהצלחה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...