Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, החירור לא התבצע על מכונה מיוחדת, ממה שאני רואה בתמונות מדובר בכרסומת קונבנציונלית של ברידג'פורט עם שולחן חלוקה.

.

המכונה המיוחדת היא מאזנת שבנויה לאיזון צלחות בלם בלבד (לתחום התעופה חייב איזון הצלחת לפני הרכבה)

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהלן,

היום יצא לי לשבת קצת על החישובים.

לצערי לא מצאתי את התכונות שחיפשתי ל 403 אבל לקחתי משהו יותר טוב וחילקתי אותו ב 2 כדי להחמיר (לקחתי פלדה 17-4PH)

קיימים מותרי תכן ל 1.5D. אתה השתמשת בפחות מ D מרחק קצה (מבחינת תכן זה לא נכון)

מצאתי עומסי בלימה אופיניים באינטרנט. לפי החשבון שלי כוח הבלימה הפועל על המתאם הוא כ 5000N.

אתה בטווח הבטוח - אבל חשוב לקחת בחשבון להבא :

1. להשתמש לפחות ב 21 מ"מ מרחק קצה לקוטר של 14 מ"מ

2. ניתן לדעתי בהחלט לרדת מעט בעובי בכדי להוריד משקל.

למה לא להשתמש באלומיניום 6061/2024?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
המכונה המיוחדת היא מאזנת שבנויה לאיזון צלחות בלם בלבד (לתחום התעופה חייב איזון הצלחת לפני הרכבה)

זה בסדר, רק אמרתי שמה שרואים בתמונות זה לא זה.

הרמן יפה הבדיקה שהרצת.

לדעתי לא כדאי היה להיכנס כאן לאלומניום. 2024, על אף התכונות המכאניות המעולות, לא כ"כ קלה לעיבוד שבבי וכן סובלת מבעיות קורוזיה אם לא מצופה.

6061 עדיפה לדעתי במקרה הנ"ל, סביר שתהיה יקרה.

403- הכוונה לפלדת אל חלד (מרטנזיטית) 403?

פורסם

אכן מרטנזיטית אבל היחוד בה שיש לה אחוז יחסית גבוהה של כרום (כמו ב 17-4).

פורסם

הרמן, אני מוריד את הכובע. נקודה.

לא השתמשתי באלומיניום כי מנסיון של אחרים יצא לי לראות סדקים מכוערים במתאמים כאלו, כמו בפלדה קשה.

ה 403 אומנם חלשה יותר אך גמישה יותר ועמידה בפני ויברציות קטנות (לא ציינתי שאורן מ "אורן שירותי רכב" המליץ על סוג הברזל)

• חודש מאוחר יותר...
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם
מאוד נפוץ ברכבי מרוץ בעיקר והכי נחוץ בגלל בלימות חזקות ומרובות.

אגב עוד שיפור בלימה בנוסף לקיט הנ"ל הוא שמן ברקס טוב.

לבלימות ולשימוש מסיבי בבלימה מאוד מומלץ ע"י הרבה טיונרים בעולם הוא הMOTUL DOT 5.1

הרבה אנשים קונים בטעות שמן ברקס DOT 6 שמיועד למרוצים, אחלה שמן אבל האורך חיים שלו קצר משמעותית משמן רגיל.

נתי

DOT 5.1 הינו נוזל בלם על בסיס סיליקוני:

# רעיל!!! (לעבוד עם מסיכה)

# פוגע בגומיות - דורש הסבה של המסטר צלינדר ושל אטני הקליפר

# לא קולוגטי עם DOT 4 ולפיכך דורש שטיםה יסודית של כל מערכת הבלימה.

בקיצור, לא ממולץ.

עומר

פורסם
אהלן,

היום יצא לי לשבת קצת על החישובים.

לצערי לא מצאתי את התכונות שחיפשתי ל 403 אבל לקחתי משהו יותר טוב וחילקתי אותו ב 2 כדי להחמיר (לקחתי פלדה 17-4PH)

קיימים מותרי תכן ל 1.5D. אתה השתמשת בפחות מ D מרחק קצה (מבחינת תכן זה לא נכון)

מצאתי עומסי בלימה אופיניים באינטרנט. לפי החשבון שלי כוח הבלימה הפועל על המתאם הוא כ 5000N.

אתה בטווח הבטוח - אבל חשוב לקחת בחשבון להבא :

1. להשתמש לפחות ב 21 מ"מ מרחק קצה לקוטר של 14 מ"מ

2. ניתן לדעתי בהחלט לרדת מעט בעובי בכדי להוריד משקל.

למה לא להשתמש באלומיניום 6061/2024?

5000N - חישבת לפי בערך 0.8g מספר סביר, אבל הייתי מחשב לפי 6000N

Mild steal זה הפתרון הזול והנכון למקרה זה, לאלומיניום רגישות גדולה יותר לחום, כולל שינוי תכונות מכניות (יעור נקעים והתעייפות) לאורך זמן. טוב למטוסים שם החלקים מוחלפים לפי שעות טיסה וספר יצרן. לא מתאים לקיטים למכוניות.

אם המתאם מסוג "ספסר" מצוי בנעילה מכנית מלאה בין שני הברגים אין למרחקי הקצה בצד החיצוני משמעות מבחינת התעייפות (המתאם יכול להיות פתוח כמו מפתח פתוח), אבל עלולה להיות להם משמעות קריטית מבחינת המאמצים על הקליפר (כפיפה בכיוון הניצב) וטיב המושב.

עומר

פורסם

1. פרוייקט יפיפה

2. יקר

3. מיותר לחלוטין, 90%+ מהתוצאה הרצויה היתה מושגת על-ידי החלפת צינורות הבלם בפלדה שזורה. אם גם זה לא היה מספק, היה צריך לשפר תא אספקת האוויר הקר לסילוק החום מהמערכת.

ניתן לקנות צינורות BRAIDED STEAL לפי מידה בתל-אביב, חנות בשם GMS Superbike בחור בשם מייק. עשיתי שם צנרת לוולקן שלי, מחיר סביר, אחריות לכל החיים.

4. החירור ברוטורים נועד לשיפור סילוק חום, לא לניקוי

5. החירוץ עם רכיב רדיאלי נועד לסילוק אבקה שנוצרת משחיקת הרפידה

6. אין קשר בין שטח מגע הרפידה לעוצמת הבלימה!!! הגדלת השטח והורדת המאמצים נועדו (1) לשיפור אורך חיים (2) לינאריות טובה יותר סביב לנקודת הנעילה - קרי בלימה מבוקרת יותר = בלימה טובה יותר

עומר

פורסם
5000N - חישבת לפי בערך 0.8g מספר סביר, אבל הייתי מחשב לפי 6000N

Mild steal זה הפתרון הזול והנכון למקרה זה, לאלומיניום רגישות גדולה יותר לחום, כולל שינוי תכונות מכניות (יעור נקעים והתעייפות) לאורך זמן. טוב למטוסים שם החלקים מוחלפים לפי שעות טיסה וספר יצרן. לא מתאים לקיטים למכוניות.

אם המתאם מסוג "ספסר" מצוי בנעילה מכנית מלאה בין שני הברגים אין למרחקי הקצה בצד החיצוני משמעות מבחינת התעייפות (המתאם יכול להיות פתוח כמו מפתח פתוח), אבל עלולה להיות להם משמעות קריטית מבחינת המאמצים על הקליפר (כפיפה בכיוון הניצב) וטיב המושב.

עומר

אתייחס בקצרה -

1. ברכיב כמו בלמים - משקל הוא קריטי. פלדה פחמנית בעלת משקל מאוד גבוהה יחסית לאלומיניום.

2.

א. נושא התעייפות - מרחק קצה משחק פקטור מאוד רציני, אלומיניום שהצעתי כמו 2024 מאוד עמיד להתעייפות,

ב. לגבי חום - לא מדובר במשהו משמעותי שהברגים לא יעמדו בו.

3. לגבי כוחות - החישוב הוא גס אבל הגיוני (אין צורך להקצין)

4. אהבתי את תגובתך לתשובתי - תמיד נחמד לשמוע דעות שכנגד.

הרמן.

פורסם
1. פרוייקט יפיפה

2. יקר

3. מיותר לחלוטין, 90%+ מהתוצאה הרצויה היתה מושגת על-ידי החלפת צינורות הבלם בפלדה שזורה. אם גם זה לא היה מספק, היה צריך לשפר תא אספקת האוויר הקר לסילוק החום מהמערכת.

עומר

תודה על ההערות וההארות, לגבי הצורך של הפרוייקט, איך תסביר את העובדה שהרכב עוצר הרבה יותר טוב?

פורסם
תודה על ההערות וההארות' date=' לגבי הצורך של הפרוייקט, איך תסביר את העובדה שהרכב עוצר [b']הרבה[/b] יותר טוב?

1. ברכותי הכנות, החשוב מכל שאתה נהנה

2. הגדר עוצר הרבה יותר טוב. אילו מבחנים ובאילו תנאים (מבוקרים) בצעת? על אילו משטחים, תנאי סביבה, שיטת מדידה וכו'... ? (נודניקים המבנדסים האלה, הכל צריך למדוד בשבילם)

3. הרושם שלי הוא שכל שאתה מדבר עליו בסעיף השיפור הינו התחושה הסבייקטיבית של תגובת דוושה (מבחן קופר-הרפר לארגונומיה של המערכת). מניסיוני, החלפת צינורות ההזנה בפלדה שזורה הינו הצעד שנותן את האפקט הגדול והמשמעותי ביותר מבחינת תחושת הדוושה. יתר על כן, הוא גם משפר את מרחקי הבלימה באופן מוכח בשיעור של בין 2% עד 5%. את האפשרות הזו לבדה לא בדקת.

4. שאלה - האם החלפת את הצינורות הגמישים בפלדה שזורה אחרי כל השיפוץ המקיף האמור לעייל?

אתייחס בקצרה -

1. ברכיב כמו בלמים - משקל הוא קריטי. פלדה פחמנית בעלת משקל מאוד גבוהה יחסית לאלומיניום.

2.

א. נושא התעייפות - מרחק קצה משחק פקטור מאוד רציני, אלומיניום שהצעתי כמו 2024 מאוד עמיד להתעייפות,

ב. לגבי חום - לא מדובר במשהו משמעותי שהברגים לא יעמדו בו.

3. לגבי כוחות - החישוב הוא גס אבל הגיוני (אין צורך להקצין)

4. אהבתי את תגובתך לתשובתי - תמיד נחמד לשמוע דעות שכנגד.

הרמן.

הרמן.

1. נכון שנושא ה unsprung mass (המונח העיברי לא מניח את דעתי) הינו קריטי, בעיקר לחלקים סובבים (משתי סיבות: האחת התנע הזויתי שלהם מגדיל את הכוחות שיש להפעיל עליהם על מנת להאיצם ושנית בגלל תרומתם למסה האוויבלנטית של הרכב). אבל, המתאם הנ"ל הינו חלק נייח וקטן במכונית "רגילה" (הכוונה לא במכונית מסלול) והפרש של 30-50 גרם בחלק לא סובב לא יעשה את ההבדל.

2. לא הבנתי כיצד השתרבבו להם הברגים לסעיף זה, דיברנו על ה- SPACER. לעניין החום, על הקליפר במקרים קיצוניים יכולות להתפתח טמפרטורות של כמה מאות מעלות (במירוצים מגיעים ל 600C ! ופעם ניסו בלמי פחמן שעבדו ב 800C - טוב שנפתרו מהם לפני 20 שנים). בטמפרטורה של 400C + גם 2024 משנה את תכונותיו באופן דרסטי ביותר. למעשה, אסור ל 2024 לעבור טמפרטורה של 400K מבלי להשבית את המבנה - וזה בסך הכל 127C. טמפרטורת המעטפת (skin temperature) של מטוסים הינה מתחת ל 350K. כאשר עוברים את הטמפרטורה הזו מתחילים בתכן מאוד מיוחד (ציפויים, מוליכי חום, חלקים מטיטניום, אלוי-קרביד מסונטרים ועוד...). בכל מקרה אפשר לעשות מאלומינים, אבל במחיר של כאב ראש תיכנוני. דרך אגב, מה בעניין הפרש פוטנציאלים אלקטרו כימיים בין המתכות ומה אם קורוזיה (וכם גם 2024 קורוסובי).

3. 0.8g זה מספר אופייני לא רע, למרות שאישית הייתי מחשב לפי 1.2. למה? כי מקדם החיכוך השקול של הצמיגים בתנאים אופטימאליים הוא 1~ ו 20% מקדם בורות (ביטחון על הבורות שלי) לא הרג אף אחד.

4. תודה.

עומר

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בשום פנים ואופן לא לבצע חירור דסקים בצורה עצמית זה מקטין את קושיות החומר והזסקים יתעוותו תוך תקופה קצרה

• תוכן חדש...