Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינה פיזית ( שטח הממברנה ) 4 אינץ' לא מספיק להפקת תדרים נמוכים באופן נורמלי..

בנוסף גם אם תרצה לנסות להוציא ממנו תדרים נמוכים אז המקום שהם מנגנים בו זה אחד המקומות היותר בעיתיים ברכב ( המון פלסטיקים מקרקשים )

אמרת שחשובה לך האיכות? תשקיע על בנייה בדלתות..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

יש גם 2 רמקולים בדלתות האחוריות, מישהו יודע מה הגודל שלהם? אולי יש אופציה ל5" או יותר שם?

וכמה תעלה לי בניה? אני לא מתכוון להתחתן עם הרכב הזה, וסביר להניח שעוד שנה וחצי- שנתיים אני אמכור אותו, אני אשמח לשמוע בצורה איכותית בשנתיים האלה, אבל אני לא רוצה להשקיע ככה בכל אוטו שאני אקנה.... לא רק מבחינת כסף, אלא גם זמן ומאמץ.

ביצים ביצים ביצים ביצים לאן אתם רצים?

פורסם

לא יודע מה הגודל שם אבל תשכח מזה לתקציב ולרצונות שלך..

כמה תעלה לך בנייה? דבר עם יוסי ומתקינים אחרים ותראה..

זה תלוי בהמון גורמים - חומרים , גימור וכו'

לפני זה תחליט איזה דרייבר אתה רוצה להכניס שם כי הבנייה צריכה להתאים לו..

בשבילי 1000 שקל נגיד בשביל שנתיים זה כלום לטובת שמיעה איכותית

אני השקעתי קרוב ל2500 רק על איטום ועוד כמה אלפים על מחשב-רכב כשהרכב היה אמור לשמש אותי פחות משנה ( אבל זה אני :) )

הכל תלוי ברצונות ובצרכים שלך

אמנם זה לא אידיאלי או אפילו קרוב למה שיהיה אצלך אבל אם מעניין אותך לשמוע את ההבדל ( רק בשביל תפיסה של ההבדלים )

אתה יכול לקפוץ אליי ( ת"א ) או לאחד ממפגשי המרכז

אני אבטל את הוופרים שלי ואשתמש רק במידים ובטוויטרים ואחתוך לך אותם כאילו זה סט 2 חלקים של 4 אינץ'

זה פחות או יותר יתן לך את התפיסה של העוצמה והבאסים..

שוב פעם זה לא יהיה מדוייק ולא קרוב לזה אפילו כי הדרייברים שלי הם לא סט , מוגברים אקטיבית ולא קרובים כנראה למה שאתה תקנה

אבל זה יכול לתת לך תפיסה על עומק ונפח הצלילים הנמוכים לעומת 6.5 אינץ'

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

יכול להיות שבאחד המפגשים אני אצטרף :)

בכל מקרה, מכיוון שאין לי עודף כסף כרגע אין לי את האפשרות ללכת על כל מה שאני רוצה ואני צריך מערכת בתקציב נמוך. השאלה היא בכלל מה נכנס לי באוטו...

פורסם

4" "טובים" יעלו לא מעט כסף ולא יתנו לך את מה שאתה מחפש.

לדעתי, דווקא במקרה שלך, הייתי מכניס במקום קומפוננט מקדימה סט 6*9 מאחורה.

זה לא אידיאלי, אבל אם אתה לא מתכוון לבצע בנייה חבל על הזמן שלך, וסט קומפוננט 4" ב-2500 ש"ח לא יישמע טוב כמו סט 6.5" של 500 ש"ח עם בנייה של 1000 ש"ח. (ובכוונה יש 1000 ש"ח הבדל).

תקנה קדמיים 4" יותר טובים ב-200-300 ש"ח, סתם שישלים לך קצת סאונד.

ותשים 9*6, סאב ומגבר.

פורסם

טוב, אני הלכתי לאיבוד לגמרי, יש לי מקום ל4״ מקדימה צמוד לשמשה, ויש לי מקום ל6.5 מאחורה. מה אפשר לעשות עם זה?

פורסם

אם אתה לא עושה בנייה -

4" - לדוגמא:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=501471

(תקרא את החוות דעת, זה מסכם הכל על רמקול 4". וגם רמקול פי 5 יותר יקר זה אותו דבר).

הם עולים 300, אל תשקיע יותר, אתה יכול לקחת גם סט יותר זול של חברה מוכרת.

אחוריים - 9*6 על המגש והם מחוברים למגבר.

פורסם

חשבתי אולי (עם המעט שאני יודע...) להחליף את הרמקולים של הדלתות האחוריות (6.5") לרמקולים יותר איכותיים, ולשים רמקולים 4" מקדימה בעלות סבירה כמו שהצעת.

האם השילוב הנ"ל (בתוספת סאב הגיוני) ייתן לי את כל טווח התדרים בצורה איכותית?

אגב, האם רמקולים 4" של MOREL ייתנו סאונד יותר טוב? או שזה יהיה לא מורגש מספיק בשביל להצדיק כמעט מחיר כפול?

פורסם

ידידי, תנסה להבין.

במשחק שלנו הגודל כן קובע.

רמקול 4" הוא בעל בעיה בסיסית אקוטית שאין לה פתרון, עקב הגודל שלו הוא לא מסוגל לתת צלילים בתדרים נמוכים באופן מספק.

ולא משנה איזה רמקול 4" זה, כולם בסופו של יום 4", שזה אומר רמקול קטן.

ה-6.5 מאחורה זה פתרון, אבל עדיף לך באופן משמעותי לשים 9*6 במגש האחורי שייתנו עוצמה ובאסים וירימו את המערכת לרמה אחרת.

ה-4" מקדימה זה סה"כ להשלמת הסאונד.

פורסם

או זה בדיוק מה שחשוב לי לדעת, איזה תצורה יותר כדאית-

• מגבר
  • סאב
  • 6X9
  • רמקולים "4 קדמיים מקוריים
  • רמקולים "6.5 אחוריים מקוריים

או

• מגבר
  • סאב
  • קומפוננט "6.5 מאחורה
  • רמקולים "4 של JBL מקדימה

שזה לפי דעתי מסכם את התצורות האפשריות לא? (אם לא נכנסים לענייני בניה וכו')

• תוכן חדש...