Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם

אני חייב דחוף מנוע לטויוטה סטארלט שנת 92 1.3 ל' - כל מי שיכול לעזור אני אשמח!!!

תודה לכולם

נתן

פורסם

פטריק 0574447250 (תגיד שהבחור עם הגירים של המנטה שלח אותך). יושב בכניסה לירושלים, תמיד מספק את הסחורה במחירים שווים. ממליץ בחום.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

התקשרתי לפטריק והוא נשמע בחור טוב ורציני.

הוא מצא מנוע - והשבוע הוא גם ירכיב אותו...

ממש תודה אלעד - הבחור מהגירים של המנטה :-)

נקווה שיסתדר עד הסוף ובכל מקרה תודה רבה על העזרה!

נתן

פורסם

שיהיה בהצלחה, פרסם פה חוות דעת ומחירים לאחר מכן שיהיה לשימוש לבאים אחרייך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עבר הרבה זמן ובין היתר הייתי בחודש מילואים...

אז ככה, פטריק הרכיב לי את המנוע במוסך של "ואזנה" בא.ת מישור אדומים. הוא מצא לי מנוע הזרקה (הישן היה קרבורטור) מייבוא שעשה 80K ק"מ. רציתי לקחת את הרכב למילואים אבל יום אחרי שהורכב המנוע בעוד אני נוסע בירידה מהגבעה הצרפתית לכיוון ת"א הלך הקלאצ' ונעמדתי בצד והחזרתי את הרכב לפטריק.

אני לא מבין גדול ואני לא יודע אם בהרכבת המנוע יש צורך בפירוק הקלאצ' - אבל פטריק טען שהקלאצ' היה גמור (לי לא זכור שום דבר בעייתי או רעש או תחושה לא טובה בלחיצה לפני שהלך המנוע...) והוא שם חלקים משומשים ולא דרש כסף.

אחרי שבוע לקחתי את הרכב למילואים והאמת שזה היה כיף לנסוע בו אחרי חודשיים של הפסקה. אבל הבעיות לא נגמרו המנוע לא סחב בכלל בעליות, פעמיים הוא לא התניע לי בבוקר, והוא היה מתחם מהר מאד.

אחרי המילואים (שבוע שעבר) חזרתי למוסך של ואזנה.

מוטי, אחד העובדים של המוסך וחבר של פטריק אמר שצריך להחליף רדיאטור, חדש- 700 ש"ח משומש- 300. אני התעקשתי לנקות, אבל מוטי התעקש להחליף רדיאטור כי הנוכחי כבר גמור. אחרי כמה דקות של עקשנות מצידי פתחנו את הרדיאטור שהיה מטונף (גם בשלב הזה הם ניסו לשכנע אותי שאין מה לנקות - הרדיאטור גמור!!). לקחתי את הרדיאטור וישבתי איתו משהו כמו שעה וניקיתי אותו טוב טוב עם פס מתכת דק וזרנוק מים. החזרתי את הרדיאטור למוטי שנתן אותו לאחד הפועלים הערבים שיסגור אותו. ואכן זה פתר את הבעיה - החום מנוע אפילו לא מגיע לשליש גם בעליות בצהריים!!

האמת שאם הייתי יודע כמה זה פשוט ניקוי רדיאטור וכמה זה חשוב אולי לא הייתי צריך בכלל להחליף מנוע היום!

לגבי זה שהמנוע לא סחב הם עשו כיוון למנוע, לפי מה שראיתי פשוט מסובבים את הדיסטיביוטר ומקשיבים למנוע. באמת ככה עושים כיוון מנוע או שיש משהו יותר מדויק?

לסיכום, מחירים:

מחיר על ההרכבה של המנוע, מנוע ייבוא, ואחריות שלושה חדשים - 4000 ש"ח.

קלאצ' שהלך אחרי ההרכבה - חינם החלפה לחלקים משומשים.

החלפת יוניט חום - 80 ש"ח

ניקוי רדיאטור, שתכלס אני ניקיתי בעצמי אבל מוטי רצה 200 ובסוף סגרנו על 150 ש"ח.

חוות דעת: פטריק הוא אחלה בחור אבל הקטע עם הרדיאטור שמוטי עשה (ופטריק נגרר אחריו) עירער לי את הביטחון בהם. ויש לי תחושה שהם רק ינסו למשוך את הזמן עם התקלות עד שתעבור האחריות. הטיפולים הבאים שלא יהיו קשורים למנוע יהיו אצל איציק "מוסך השחר" שאצלו טיפלתי עד שהלך המנוע.

כרגע בזמן נסיעה המנוע עושה מין זריקות כאלה - אין אחידות בפעולה שלו, גם בזמן עמידה במקום ישנן עליות וירידות בטורים, וכנראה שבגלל זה גם ממש קשה לו להניע בבוקר. מה יכולה להיות הבעיה? שוב כיוון מנוע?

תודה רבה לכל חברי הפורום שעוזרים וכותבים חוות דעת...

נתן

פורסם

מאוד מסקרן אותי איזה מנוע הוא השתיל לך.

לבצע הסבה מקרבורטור להזרקה זו פעולה קצת יותר מסובכת, מורכבת ויקרה מהשתלה של אותו המנוע 1:1. ידוע לך דגם המנוע?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה בטוח שהוא שם לך מנוע הזרקה?

מה עם משאבת הדלק?

מה עם פילטר דלק?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מנוע של טויוטה סטארלט 1.3 ל' דגם 2E ,

כן הוא שם הזרקה (הקודם היה קרבורטור) והתאים את המערכת.

מעניין שאתה שואל על על חשמל ודלק, כי כשהסוויטצ' דולק והמנוע כבוי יש תיקתוק שלטענתו זה איזשהו נגד של המשאבת דלק - ואין צורך לדאוג...

מה לגבי העליות והירידות של הטורים וזה שקשה להניע אחרי שהרכב כבוי הרבה זמן (צריך לתת קיקים קטנים של גז ואז לחיצה אחידה וחלשה על הדוושה)? לי זה נראה שהכל קשור להזרקת דלק

מה אתם אומרים?

פורסם

לפי דעתי אם הוא אכן עשה לך הסבה מקרבורטור להזרקה,אז צריך היה לבצע כמה שינויים מסביב ויכול להיות שהוא לא עשה את זה כמו שצריך עם כל ההתאמות וכו,בכל אופן זה לא פשוט וכל הכבוד לו על השידרוג,אני חושב שהכי טוב מבחינתך זה להשאיר לו את הרכב לכמה ימים שהוא ייסע איתו קצת ויסדר לך הכל.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לפחות לפי מה שאני יודע בסף הכל בתור חובב רכב ומקווה שאני לא מטעה .

כשמחליפים מנוע רצוי מאוד לעשות מספר פעולות כגון :

החלפת רצועת טיימינג + מותחן , משאבת מים , נוזל קירור , תרמוסטט , לבדוק את כל צינורות המים .

אם המנוע כבר פורק מהרכב לצורך החלפה - ניתן בהחלט לבדוק את הקלאץ' על הדרך .

החלפת שמן מנוע כמובן ופילטר שמן .

וכמובן שמנקים את הרדיאטור - כפעולה יזומה .

מקווה שלא החסרתי משהו .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

כל הדברים האלה אמורים להיות כלולים במחיר? או שהייתי צריך לסכם את זה מראש? זה מובן מאליו שמי שמחליף מנוע גם מטפל ברצועת טיימניג והמותחן רדיאטור, שמן וכו'?

פורסם

במידה ואני הייתי המכונאי אשר מתקין את המנוע ברכבך , הייתי מיידע/מסביר לך על כך שהאחריות למנוע , או את הכדאיות בהחלפת החלקים הללו .

אם האדם אשר התקין את המנוע מקצוען הוא היה מתעקש לא להתקין את המנוע ללא החלפת החלקים שציינתי .

ניתן לפי הידיעה שלי בתחום - אני חוזר אני סך הכל חובב , לבדוק את הקלאץ' בקלות שמחליפים מנוע .

שאר הדברים שציינתי מחליפים באופן יזום .

זו דעתי בנושא .

האם "פטריק" - רק מוכר את המנועים ומפנה למוסך שעובד איתו ? , אם התשובה היא כן סביר להניח לפי דברייך שבעל המקצוע שהתקין את המנוע חיפף/ ניסה לחסוך לך .

נשאלת השאלה למה הלך המנוע הקודם ? .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

המנוע הקודם היה קצת בעייתי אבל עבד מצויין עד נסעיה אחת שחזרתי עם חבר מסיני והחבר נהג בעליות ולא שם לב לחום מנוע והמנוע התחמם. כן זה מבאס מאד שיכולתי למנוע את כל זה אם הייתי ער או בכלל אם היייתי מנקה את הרדיאטור לפני...

אבל לא בוכים על חלב שנשפך ואין חכם כבעל ניסיון...

פטריק עובד עם מוסך ואזנה שנמצא בא.ת מישור אדומים. שמה יש בחור מוטי שהוא אחראי על העבודה (וגם פטריק נמצא שם הרבה), כנראה שהם חיפפו, לפחות זה מה שנראה לי אחרי שגם הקלאצ' הלך וגם לא טיפלו ברדיאטור וניסו לשכנע אותי לקנות חדש במקום לנקות... אני אחזור אליהם שבוע הבא ואדרוש הסברים

• תוכן חדש...