Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה נמצאה דירה חביבה + גינה + מקום לכלב שאנחנו מעוניינים לשכור.

במהלך חילופי הדברים עם המתווך 1 סוכם על סכום כלשהו והנ"ל נתבקש לחזור אלינו לאחר בירור עם בעל הנכס.

הנ"ל חזר ואלה התשובות:

1. סוכם סכום X החוזה יחתם, מול בעל הנכס, על סכום של X פחות 300 ש"ח.

2. סכום של ה-300 ש"ח הפרש ילכו ישירות למתווך 2 כפול 12 חודשים.

3. מתווך 1 מקבל סכום שסוכם בשיחה הראשונה.

4. מתווך 1 מבקש שלא נדבר על בעל הנכס על סכומי כסף ומי משלם מה למי. כלומר מבקש מאיתנו לגרום לבעל הנכס לחשוב שמדובר בעסקה בסכום X פחות 300 ש"ח (וההפרש הולך למישהו אחר להלן מתווך 2)

לסיכום:

נגד:

ריח מסריח

היות ודמי התיווך הכפולים יוצאים ישירות מאיתנו, יש מצב שאם החוזה מתפוצץ אחרי כמה חודשים, אנחנו נופלים בסכום התיווך לשני המתווכים (מתכון לעקיצה?!)

הליכה בדרך הסתרת המידע שלא אופיינית לנו.

בעד:

אנחנו משלמים בדיוק מה שסוכם בפגישה הראשונית (בעקרון, זה שבעל הנכס מקבל פחות, לא אמור להיות עניינינו)

הדירה סבבה.

יש לי תחושה שאני מפספס משהו חשוב ולא מתאים לי להפגע.

אשמח לכל מידע מה לעשות ואיך לנהוג במצב שכזה.

תודה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוזר ומעניין. איך בדיוק מתווך 2 נכנס לתמונה - האם הוא היה שותף בתהליך פרסום\הצגת הדירה\מו"מ או שהוא רק צץ כשנודע לך שעליך לשלם לו 300 ש"ח?

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

אתה פנית למתווך אחד?

אם כן אז כנס למו"מ עם בעל הדירה, תחתום הסכם ושלם את דמי התיווך הרגילים למתווך שהראהלך את הדירה. אין שום סיבה שתהיה צד בעיסקאות של אותו מתווך.

הוא לא יכול למנוע ממך לשכור את הדירה והמקסימום שהוא יכול לעשות זה לנסות להביא שוכר שישלם לבעל הדירה יותר אבל אם תהיה זריז הוא לא יספיק.

בכל מקרה לא הייתי מוכן לחתום על עיסקאות קומבינה כאלה כי רכשהמשכיר יגלה את זה (ובסוף הם מגלים) אתה תהיה בבעיה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הוא צץ רק כשנודע שצריך לשלם לו את הסכום הנקוב.

שי,

על עסקה כזו גם אני לא מוכן לחתום. אני משתדל להיות אדם טוב (למרות שלא תמיד יוצא) ואין לי שום כוונה להיות שותף במרמה כזו או אחרת. מחר יהיו קצת צחוקים במעמד המפגש עם בעל הנכס ונראה לי שהמתווך לא יאהב את העניין.

תודה לשניכם,

רענן.

פורסם

רענן,

כמה שאלות.

1. האם חתמת על מסמך כלשהוא למתווך -ספציפית לגבי הדירה הזאת?

2. מי מהמתווכים הציג בפנייך את הדירה, מי מהם היה בקשר עם בעל הדירה, ומי דאג לארגן את הפגישות ו/או ביקורים?

3. האם חתמת על מסמך כלשהוא מול המתווך השני?

under construction..

פורסם

1. לא נחתם כלום. סוכם שמחר נשב עם בעל הנכס ונראה לאן מתקדמים.

2. מתווך מספר 1 הציג את הדירה והוא זה שדאג לביקור ולפגישה מחר.

3. כאמור, לא נחתם כלום. בנוסף, אינני יודע מי המתווך השני בכלל.

עצם זה שלא נחתם כלום ולא נדרשנו לחתום על אף מסמך (מה שבד"כ מתווכים לא מפספסים) אני חושד עוד יותר.

פורסם

טוב,

קודם כל, כלל אצבע אומר שאם משהו לא נראה לך, אתה לא סוגר שום עסקה.

דבר שני, אם המתווך לא החתים אותך על טופס תיווך שבו כתובים פרטי הדירה, ושאתה תהיה מחוייב לשלם לו דמי תיווך בגין העבודת תיווך שלו- אתה יכול לסגור את החוזה מול בעל הדירה מבלי לשלם למתווך את העמלה המגיעה לו.

שלוש,

בעסקה שאתה מתאר, אתה בשום פנים ואופן לא מבצע את הקומבינה הזאת.

הסכום שמסוכם על עניין שכ"ד הוא אותו סכום שאותו אתה משלם למתווך.

כלומר, אם הסכום של השכ"ד כפי שסוכם עם בעל הנכס הוא 3000 ש"ח.

דמי התיווך יהיו 3000 ש"ח (בד"כ לפני מע"מ).

זה הנוהג בתחום הנדל"ן, חודש שכירות לפני מע"מ.

כל קומבינה אחרת שאתה שומע עליה, אל תחתום עליה.

מה שכן, לי זה נשמע כמו סיפור של דייר, המעוניין להביא שוכר במקומו, משיג לבעל הדירה שוכרים חדשים שישלמו את אותו סכום שהוא משלם.

אבל יחד עם זאת, הוא מצליח לגייס שוכרים שמוכנים לשלם יותר ממה שהוא משלם כרגע, והוא רוצה את ההפרש לעצמו.

את זה אתה יכול לאשש בשניה ע"י בקשת הצגה של רשיון לעיסוק בתיווך(עפ"י חוק).

לכן, זה מה שנראה לי מייצג כאן מתווך מס' 2.

או, שפשוט משרד התיווך מעוניין בפעמיים דמי תיווך, על גבו של בעל הנכס.

בכל מקרה, אם לא חתמת על שום מסמך כלשהוא למתווך בגין תיווך על אותה דירה, אתה יכול לפנות עצמאית לבעל הנכס ולחתום מולו חוזה ללא דמי תיווך.

זאת במידה ויש לך את הפרטים של בעל הנכס.

ואם מנסים לעשות על הגב שלך קופה, אתה בהחלט יכול לנקוט בגישה הזאת ובכך להחזיר באותו המטבע.

under construction..

פורסם

אני מעדיף להמנע מלהכניס את הראש למיטה חולה. ככה שאם אגלה שכל העסק רקוב מהיסוד, אקפל את עצמי ואסע מהמקום בלי לסגור כלום. בכל מקרה, אין לי שום כוונה ללכת מאחרי גבו של המשכיר וחשוב לי מאוד כל נושא האמון בינו לביני.

תודה :)

פורסם

למה לא ללכת לבעל הנכס ולסגור איתו את העסקה ללא המתווך? ככה אתה חוסך לעצמך כמה גרושים וגם אתה מתנהל ישירות מול בעל הנכס וחוסך כאב ראש מול המתווך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

יכול להיות שהנכס הגיע למתווך 1 ממתווך 2 ועכשיו מנסים לעשות קומבינה עליך שתשלם שני תיווכים.

זה לא מקובל ולא נהוג.

החוק קובע שמתווך חייב להחתים את הלקוח על מסמך שבו מפורטים פרטים מסויימים ובהם גם שיעור דמי התיווך שהוא רוצה. מתווך שלא החתים, גם אם היה הצד היעיל בעיסקה לא יוכל לתבוע את דמי התיווך (הוא יכול לבקש, אתה לא חייב לשלם).

לפעמים מתווכים מחתימים על הסכם תיווך אבל משאירים ריק את השורות שבהם פרטי הנכס ותנאים מסויימים, יש מתווכים שאפילו לא מוסרים העתק ללקוח, כך שבעצם לא נשאר לך איך להוכיח על מה חתמת אם חתמת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
לצערי, הנכס בבלעדיות מתווך, ככה שלא ניתן לעקוף אותו.

כמו שכבר אמרתי מקודם,

אם לא חתמת למתווך על הדירה הספציפית הזאתי, או על מסמך מורחב של תיווך(מחתימים טופס ריק והוא ממלא את הדירות המיועדות לתיווך).

ואין למתווך שום נייר, חוזה או הוכחה שהוא זה שאמור לקבל דמי תיווך בגין שכירות של אותה דירה, כולל הסכום של דמי התיווך.

אתה יכול לגשת לבדך לבעל הדירה, ולחתום מולו חוזה מבלי לשלם תיווך.

under construction..

פורסם

גם אם הדירה נמצאת אצל מתווך בבלעדיות, בעל הנכס יכול מחר להחליט שהוא לא רוצה דרך מתווך ובעצם הוא מבטל את עניין המתווך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם הוא כבר חתם למתווך,הוא יהיה חייב לפי החוזה כאשר המתווך יביא שוכר,מה שכן במידה ולא רשום אחרת בחוזה,יהיה ניתן לבטל את הבלעדיות למתווך.

בעצם הכל תלוי בחוזה שנחתם בין בעל הנכס למתווך.

פורסם

3.5 אלף ש"ח? למה לשלם כל כך הרבה כסף על שירות פשוט? אם זה היה מחיר נורמלי הייתי מוכן לשלם ,אבל זה מחיר מוגזם

• תוכן חדש...