Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש את חוות דעתכם על VOLVO V40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מבקש את חוות דעתכם על VOLVO V40, מהשנים 98-99.

איך היא מבחינת אמינות, צריכת דלק, עלויות אחזקה כלליות?

מה דעתכם באופן כללי על הרכב? האם יש הבדל בינו לבין S40 למעט זה שהוא סטיישן?

הרכב אמור לשמש אותי גם כרכב משפחתי (5 נפשות), וגם לצורכי עבודה שונים.

תודה לעונים

פורסם

אני רוצה להרחיב את השאלה, מה לדעתכם עדיף, רכב שנחשב מאוד אמין (לדוג' לאונה 90-92), עם קילומטראז' גבוה (250K-300K), או רכב עם תדמית פחות אמינה (לדוג': וולוו V40, אופל אסטרה, סיאט קורדובה) משנתונים מתקדמים יותר (98-00), עם קילומטראז' נמוך (100K-150K)?

איזה רכב יהיה זול יותר לאחזקה? איפה יהיו יותר תקלות?

אני אודה למי שיתן תגובה מנומקת.

פורסם

כדאי להבהיר מעט את השאלה.

ההגדרה "רכב שנחשב מאוד אמין" בצירוף "איזה רכב יהיה זול יותר לאחזקה? איפה יהיו יותר תקלות?" היא הגדרה שאצלי ניתן לפרשה בשתי צורות.

1. רכב הנכנס מעט פעמים למוסך כתוצאה מתקלות לא צפויות.

ההגדרה שלי לרכב שנחשב מאוד אמין היא לרכב נטול תקלות לא צפויות (לדוגמה, דגמי יוקרה גרמניים וכו') אולם כאשר רכב כזה נכנס למוסך, בין אם זה לטיפול סטנדרטי או תקלה לא צפויה, עלות הטיפול בו היא גבוה מאוד. מצד שני, אורך החיים של רכבים אלה עם מנוע ותיב"ה מקוריים הוא אגדי.

2. עלות טיפול נמוכה כתוצאה מתקלות לא צפויות.

פה אנחנו רכב יפני ממוצע אשר (אחרי 150K) רואה מוסך בתדירות לא נמוכה אולם קל וזול לטפל בו/למצוא חלפים משומשים בפירוקיות.

אם לא אכפת לך להיות מופתע ולבלות במוסך מפעם לפעם, לך על רכב עם תדמית פחות אמינה אשר יהיה זול יותר לאחזקה שנתית. בנוסף, לאונה בת 18 עם קילומטרז' של 300K היא רכב בו תצטרך להחליף מנוע או תיב"ה בזמן כלשהו ולדעתי זה לא סיפור פשוט למצוא מנוע טוב מפירוק.

וכמובן ישנם מספר שיקולים חשובים שלא הוכנסו כגון: בטיחות (לאונה בת 18 הרבה פחות בטוחה ממכונית מיני בת 10) צריכת דלק ושיקולים נוספים.

• תוכן חדש...