Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה כרונית בהנעה - פולו 1000 98 ידני

avargel
שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום

לחבר יש את הרכב שבכותרת, כשנה.

למן היום הראשון היתה בעיה בהתנעה "קרה" - אחרי לילה או שבת וכד', הרכב לא מניע.

בהתחלה הוא עוד "נתן" סטרטר, עכשיו גם שה לא.

יש אורות בלוח השעונים, אין התנעה.

נבדקו עד עכשיו ונמצאו תקינים: מצבר, אלטרנטור, סטארטר.

היה חשד שהבעיה בסוויץ', ונעשה "מעקף" ע"י חשמלאי - כפתור להנעה. ז"א יש לסובב את המפתח עד למצב הרגיל, ואזת ללחוץ על הכפתור [קפיץ].

הרכב הניע חלק שבועיים, וחזר לגמגם:

דרושים: א. כווני חשיבה חדשים.

ב. חשמלאי תותח באיזור ירשלים

בתודה מראש.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניע עם כבלים. מניע גם בדרדור.

והאלטרנטור תקין, כבר כתבתי זאת.

אני לא מחפש להניע עכשיו, אלא פתרון סופי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיה שרכב לא מניע בזמן שהוא לא מניע הכי קל לפתור אני משער שכאשר הלכתם לחשמלאי, הרכב הניע והוא לא ראה כל בעיה, אם ברגע נתון זה הרכב לא מניע תגררו אותו במצב הזה לחשמלאי תוך דקות הוא יעלה על מקור התקלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשמלאים שראו את התקלה בלייב, העריכו שמדובר בסוויץ', התקינו את הכפתור הנ"ל, והתקלה לא נפתרה. להערכתי מדובר בבעיית מגעים, רק שאין לי שום הבנה בדגם הנ"ל. איפה להסתכל? לרסס ספריי מגעים?

בקיצור: יש חשמלאי תותח בי-ם?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה אומר שברגע שנותנים לו כבלים הוא מניע, הבעיה היא ללא ספק מהמצבר, לא יודע מי בדק אותו ואיך אבל יש סיכוי שהוא טעה.

אם היתה בעיה בסוויץ' או במגעים כבלים לא אמורים לפתור אותה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון ותיקון טעות:

דיברתי עם בעל הרכב כרגע, והתברר לי שהפעם היחידה שהוא הניע עם כבלים זה כשאשתו שכחה אורות דלוקים, ואז הבעיה היתה באמת במצבר. בקיצור - לא קשור לענייננו.

בכל אופן, לאורך כל השנה, וגם כרגע, המצבר תקין לחלוטין [נבדק מתח במס' מכשירים אצל מס' חשמלאים]. הבעיה לא במצבר.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוב הזמן הרכב היה נותן סטארטר "בריא", ובכ"ז לא מניע. [כיום אין גם סטארטר, אבל בכ"ז נראה שזו לא הבעיה, כי למה היתה בעיה כשעוד היה סטארטר?]

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או קיי. תודה על התגובות.

עדכון קטן: הוחלט להתחיל מן הקל אל הכבד. הוחלף מצבר - הראשון שבק למרות היותו מעולה לאורך התקופה, כנראה מחמת הנסיונות הרבים להניע כל יום, שכידוע סטרטר הוא זללן החשמל המשמעותי ביותר ברכב.

בכל אופן, כרגע הרכב מניע בנגיעה, למרות שבעבר הוכח שהבעיה לא קשורה למצבר - א. הוא היה תקין [מתח 13.7] ב. גם כבלים לא עזרו.

ייתכן שחוסנו וחוזקו של המצבר החדש מחפה על בעיות כרגע? ימים יגידו. אעדכן בהמשך.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...