Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על זה בזמן האחרון-

אולי כדי להגביר עניין ירימו את הנפח המותר ל-2 פעימות בגרנפרי ל-600-700 סמ"ק, נגיד...

אני חושב שזה יביא לתחרות בריאה ויהיה עוד פ(א)ן של תחרות בין אידיאולוגית מנועים.

ד"א-הודעה ראשונה שלי פה, מזל-טוב.

ירון זורע.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
חשבתי על זה בזמן האחרון-

אולי כדי להגביר עניין ירימו את הנפח המותר ל-2 פעימות בגרנפרי ל-600-700 סמ"ק, נגיד...

אני חושב שזה יביא לתחרות בריאה ויהיה עוד פ(א)ן של תחרות בין אידיאולוגית מנועים.

ד"א-הודעה ראשונה שלי פה, מזל-טוב.

ירון זורע.

קודם כל: ברוך הבא ! 8)

רעיון ה-500 סמ"ק 2 פעימות לא נזנח בגלל עניין של "חוסר עניין לצופים" או בגלל שהפכו ל"נחותים" מאופנועי הליטר בעלי ה-4 פעימות.

הוא נזנח כי ליצרניות כבר נמאס להשקיע מיליוני דולרים בפיתוח מנועים שאין בהם שימוש בכביש הציבורי.

הרבה יותר "נחמד" להם למכור בסוכנות הקרובה למקום מגורייך, אופנוע ליטר בעל ארבע פעימות שנראה גם מבחינה חיצונית וגם מבחינה פנימית (באופן כללי ביותר כמובן), כמו האופנוע שזה עתה ניצח את אליפות 2003.. (מי אמר RCV211 של רוסי מול CBR1000RR?)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

לדעתי, אנו בתחילתו של מהלך שבסופו דו"פ לא יהיו חוקיים גם על מסלול המירוצים.

ניתן לראות את המעבר גם במוטוקרוס - תחום בו שלטו בעבר הדו"פים.

בנוסף לייתרון המיידי של היצרן בפיתוח מנועים 4 פעימתיים, ישנו לחץ הולך וגובר מצד אירגונים ירוקים :wave2: לאסור מנועים דו-פעימתיים.

With nasty big pointy teeth

פורסם

דווקא ע"פ שווץ (כותב את טכנולוגי במוטו, וכותב לעוד כמה פרסומים אנונימים בעולם...) ההחלטה היא פוליטית\ שיווקית של היצרנים. ניתן בהחלט לייצר מנועי 2 פעימות 'ירוקים'.

פורסם

ויש לי המון כבוד אליו.

אני מסכים כי ההחלטה היא גם פוליטית של היצרנים, אך לדעתי מעורב גם הצד ה"ירוק".

אמנם מצליחים בימינו לייצר מנועים דו"פ ירוקים יותר מבעבר, אך מנוע דו"פ מטבעו יותר מזהם ממנוע ארבע.

אגב, הזיהום לא מתבטא רק בפליטת חומרים, אלה גם "זיהום" רעש. אמנם הסוגייה פחות מטרידה על המסלול (ואני אף טוען - חיונית על המסלול :p ), אך משנה לשנה התקנות הולכות ומחמירות.

לדעתי (ולצערי :( ), יום אחד מנועי דו"פ ייאסרו לשימוש גם על מסלול המירוצים.

ואם נרצה להפליג רחוק יותר, אז כנראה שבעתיד (הרחוק יש לקוות) יעלמו לחלוטין מנועי בעירה פנימית, ויוחלפו במנועים חשמליים - כן, גם בדו"ג :shock: .

פורסם

עזר...

זה עניין של פיתוח...

מזמין אותך לחפש מעט מידע על מנוע הדו"פ של הונדה. זה

שאוכלס בפנתיאון 150 הישן...

תגלה עליו דברים מפתיעים בתחום...

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

לדעתי פערי הסמ"ק שנבחרו בג"פ הם גדולים מדי.

למה 250 דו"פ מול 600 אב"פ?

למה לא 250 מול 400, שזה הרבה יותר הגיוני.

אותו דבר לגבי הנפחים הגדולים (1000 מול 500?!).

ירון.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

ייצור ופיתוח של מנוע 4 פעימות מתוחכם עולה הון לא קטן .

האפשרות להשתמש בטכנולוגיה הזו בייצור המוני (קרי , אופנוע חוקי לכביש) הינה

בלתי אפשרית תודות לאירגונים הירוקים בעולם. לכן מעדיפים גם היצרנים לעבור למנועי

4 פעימות . את הטכנולוגיהשנרכשה על המסלול יוכלו ליישם ולמכור אח"כ לציבור הרחב.

לצערי , העידן המלהיב של 2 פעימות ייסתיים בקרוב.

פורסם

התכוונת כנראה 2 פעימות.

"ייצור ופיתוח של מנוע 2 פעימות מתוחכם עולה הון לא קטן "

• תוכן חדש...