Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

לאחרונה יצא לי לנסות להפעיל מחשב ברכב וממש נדלקתי על הרעיון ולכן עכשיו אני בודק את האופציה לחיבור מחשב ברכב .

לרשותי עומדים 3 מחשבים האפשריים לחיבור .

לפטופ DELL D820 - מה שהיה מחובר עד עכשיו , הבעיה שאין לי שליטה לכיבוי והדלקה של המכשיר+ אין כרטיס קול נורמאלי .

מחשב כף יד - משהו פשוט GPS וכו' ... לא נראה לי בדיוק רלוונטי לחיבור אבל בכל זאת רציתילשאול אם הוא עדיף מבין שלושתם .

והאופציה שאני חשבתי לחבר :

מחשב ביתי - AMD 3.8 DUAL CORE

לוח אם - DFI LAN PARTY ULTRA-D

כרטיס קול מובנה 6 ערוצים

כרטיס מסך - 7800GT

2G זיכרון פנימי

250G דיסק קשיח .

ויש לי מסך ברכב 7" , שהמגע בוא לא עובד אבל זה לא לעכשיו ...

עכשיו יש לי כמה שאלות בנוגע לחיבור :

1 . אני צריך ספק כוח לרכב , האם ה minibox m4-atx, הוא רלוונטי למחשב או שהוא חלש מידי ?

2. האם הכרטיס קול מספיק טוב ? האם כדי לכל ערוץ לחבר כבל שמתפצל ל RCA (אדום לבן) ואותם לחבר למגבר? האם אני יכול להגיד יציאה לסאב - יציאה לקידמיים בעזרת הכרטיס קול הזה ? כמו הרדיו דיסק ?

3. האם אני יכול להתקין בוא את ה riderunner ומה למעשה אני עושה עם התוכנה הזאת .

4. GPS יעבוד על המחשב ככה ?רק להתקין את התוכנה ולהשתמש או לחבר כל פעם את המחשב כף יד מחשב .

5. האם המחשב כמו שהוא במארז ביתי - יהיה מספיק חזק ע"מ לשבת בתא מטען ? הכוונה היא אם המוסיקה תפסיק כל פעם או לא ?

6. יש אפשרות לאיקולייזר דרך המחשב ולהוציא את ה pionner 8600 ?

תודה רבה לכל העוזרים !

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

לדעתי האפשרות השלישית היא הכי רצינית, מה גם שהיא תדרוש הכי הרבה עבודה והשקעה.

אם המסך הוא לא מסך מגע- אתה צריך גם עכבר ומקלדת.

לגבי המארז- עדיף לבנות/לקנות מארז יעודי שגם יהיה חזק ויציב יותר, וגם יהיה מותאם לפינוי החום המתאים לסביבת רכב.

GPS- יש אנטנות יעודיות לחיבור חיצוני, יותר נוח מאשר לחבר את הפאלם כל פעם.

לגבי השליטה בסאונד- תלוי בכרטיס ובתוכנה שתריץ עליו.

מתחדשת*

פורסם

נו באמת כמובן המסך ישדרג אם כל המערכת הזאת תעבוד כרצוי ...

לגבי הכרטיס מסך - יש לי שם כרטיס מסך של 6ערוצים מובנה של ה DFI , האם הוא מספיק טוב ? איזה תוכנות אני צריך להריץ עליו על מנת לשלוט על סאונד טוב ?

הכוונה היא להגדיר כל יציאה על תדר מסויים / חתוכים , בכלל להגדיר יציאה לסאב - יציאה לרמקוליים קדמיים - האם אפשרי כל הנושא הזה ?

תודה רבה

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

לגבי מארז - לדעתי, אם יש לך רצפה צפה או מגירת מגברים כזו או אחרת, עדיף בלי מארז בכלל - פיזור החום של הרכיבים יהיה הרבה יותר טוב בלי מארז.

השקעה מיותרת אם יש לך איפה להתקין את רכיבי המחשב ככה שהם יהיו מוגנים ממגע.

במידה ואין לך מקום מוגן להתקין את המחשב - תשים אותו במארז.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
כרטיסי קול מובנים לרוב לא תומכים ב-ASIO, ולכן לא תוכל לצערך לבצע את זה

איך אני יכול לדעת אם הכרטיס קול שלי תומך בזה? אני מבין שזו התוכנה שאני צריך...

המארז אני חושב שאני אשאיר אותו ככה מאחור יש שם מקום,.

לגבי הספק כח, מישהו יכול להראות לי איזה ספק אני צריך למעשה? או לפחות מה העלות של ספק כזה?

יעקב

פורסם

הכרטיס שלך תומך ב ASIO. כרטיס קול סביר שאפילו מתפרק..

הבעיה שלך היא בלוח האם, מדובר בלוח אם לאוברקלוק שדורס ספק כוח מינימאלי של 450W רק כדי להידלק (כן כן, היה לי כזה..). בנוסף, אין כרטיס מסך מובנה והמעבד הוא "לא בדיוק" חסכן.

בקיצור, ה M4 לא יחזיק אותו.

http://cgi.ebay.com/M4-ATX-250W-DC-DC-ATX-auto-car-PC-power-supply-mini-ITX_W0QQitemZ120481536006QQcmdZViewItemQQptZPCA_UPS?hash=item1c0d425806

...CASKA for life

פורסם

תאמת דיי נרגעתי עם הנושא עקב כך שצריך לקנות כרטיס קול חזק וזו יציאה של כ 2K , אבל אם אתה אומר שהכרטיס קול שלי מספיק טוב - הנושא עדיין לא יבש סופי .

כדי להריץ את המחשב הבנתי שצריך ספק כוח - ולא זול כמו שאתה אומר .

לייןדריב או משהו כזה כי המגברים לא יקבלו יציאה חזקה מספיק מהPL או משהו כזה לא בדיוק הבנתי ...

בקיצור ולעניין , האם כל הנושא הזה שווה את הכאב ראש שאני יודע שעומד לרשותי "רק" 1K ?

ששוב אני רוצה שהמחשב יהיה הכל - כולל GPS מובנה , שידרוג המסך למסך נגיעה (בנתיים אפשר להשאיר את זה בצד אם זה הבעיה) וכו'...

או שכבר עדיף להישאר עם הלפטופ ופשוט לקנות לו מטען לרכב ב130 ש"ח , ויש כבר הכל מוכן ובנוי כבר ברכב...

לחבר אליו כל פעם שאני רוצה את המחשב כף יד שיש לו GPS , ולסגור את העסק ?

אבל הנושא עם הלפטופ יש חיסרון - מלבד ההרכבה והניתוק כל פעם מחדש , יש צורך גם בשליטה נוחה עליו , מה שממש אין לי ברכב שזה אומר לפחות קופסא קטנה עם כפתור ריסט מינימלי .

תודה רבה - כמה סיבוכים כל הנושא הזה :(

יעקב

פורסם

ב 1000 ש"ח זה לא ניתן לביצוע. עם זאת, במקרה שלך - זה מה שאני הייתי עושה:

1. מוכר את המחשב שלך המבוסס AMD באיזה 500-600 שקל ביד 2.

2. קונה מחשב שלם מיד 2. זה מצחיק, אבל דווקא מחשבי הבאנדל המעפנים של IVORY / ZED / KSP מהשנים האחרונות הם אלו שהכי מתאימים לרכב -- צ'יפסט זול וחסכן, לוח MATX, כרטיס מסך מובנה, מעבד חלש.. (תוכל לקנות מחשב שכזה מיד 2 ב 400-500 ש"ח)

** עד פה כבר יש לך מחשב מוכן וסביר שניתן להעבירו לרכב **

3. רוכש M4 ב 500 ש"ח - כי פשוט אין ברירה אחרת - מדובר בסוס עבודה שישרת אותך שנים רבות באמינות.

4. רוכש כרטיס קול של SB מדגם AUDIGY2 ZS - תוכל למצוא כזה ביד2 ב +- 200 ש"ח - ב EBAY אפילו פחות.

** אתה מוכן להעברה לרכב פרט לדיסק קשיח עמיד (בינתיים תוכל להשתמש ב 3.5") -- חסר לך מסך..) **

5. המסך מגע הוא אביזר חובה שקשה מאוד בלעדיו, תתפלא אבל יש כאלו למכירה גם פה בפורום במחיר טוב !!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=289361&highlight=%D7%9E%D7%A1%D7%9A+%D7%9E%D7%92%D7%A2

6. GPS ועניינים זה כבר כסף קטן, כבר יש מחשב ברכב, תחכה חודש-חודשיים תקנה מתאם GPS ב 150 שקל ויאללה.

** זה אומנם נראה ומרגיש כמו סדעעראאס אחד גדול אבל היי, מדובר בסטאפ ורסטילי ואיכותי באופן יחסי שמשתווה ל H701 במחיר של הקונטרולר בלבד :-D

מקווה שעזרתי, לילה טוב.

...CASKA for life

פורסם

אתם מתעלמים מהעובדה.

שצריך מערכת הפעלה. התקנות של דרווברים. פלגינים. ועוד. כדי לקבל מערכת עובדת. שיכולה לתת ביצועים ברמה של HU איכותי. גם ללא פרוססור בנוסף.

ולבנות מערכת מחשב. שעובדת ללא תקלות. פאצים קלים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אין ספק שזה דורש עבודה, אף אחד לא אמר אחרת.

אלכסנדר - יש לך הוכחות שה-H700 איכותי יותר מ-AUDIGY2ZS ?

אני לא מכיר הוכחות כאלו, וגם לא להפך

לכן זה בגדר תעלומה עד אשר יעשה מבחן מייצג

פורסם

המבחן הזה ייעשה בשלב מסויים. אל דאגה.

נכון שפעם אחת ניר POZ דפק לנו פארטיה:wink:, ונכון שירד גשם מעפן שביאס אותנו להתאמץ באותו יום, ונכון שעופר עכשיו לא מרגיש טוב ושוכב חולה עם דלקת ריאות בבית וננצל את זה לאחל לו רפואה שלימה.

ונכון שCarPC עם H701 זה יכול להיות רעיון לא רע..:-)

פורסם

המסך שכתבת זה בדיוק מה שיש לי ...

קניתי אותו במחיר זול יותר מאותו בחור מכיוון שהמגעה לא בדיוק עובד ... או יותר נכון צריך לעבוד עליו , הבנתי מבחור בפורום שפשוט צריך לקנות לו את הפלסטיק של המגעה - והוא במחיר של כ 30-40$ והינה המגעה עובד שוב .

חוץ מזה נראה לי שבנתיים אני נשאר עם הלפטופ המגניב והחובבני שלי בנתיים מתחת לכיסא -לזמן הקרוב לפחות כדי להנות מעט מהמערכת שמורכבת אצלי ברכב =) (יותר נכון תסתיים להבנות מחדש עד סופ"ש ).

תודה רבה לכולם על הענות בזמן הקצר :)

לילה טוב

יעקב

• תוכן חדש...