Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכלל חברי הפורום.

ברשותי סובארו ג'אסטי מודל 92, מנוע 1200 גיר ידני.

כתוצאה מטעות אנוש של בחור שבדק לי מים ברכב ושכח לסגור את הפקק לאחר מילוי המים.

נסעתי כמה שעות טובות ברכב עד שהרחתי ריח של משהו שרוף.. בטיפשותי הבחנתי שהמחוג של המד חום מעל הממוצע

ולא עצרתי תרכב מיד לבדוק מה קרה כי נסעתי באמצע צומת עמוסה. התקדמתי כמה מטרים והרכב נכבה. התנעתי בקושי שוב

והמשכתי עוד כמה מטרים עד שעצרתי לגמרי תרכב במקום בטוח ופתחתי מכסה מנוע שהיה חנוק בעשן של שמן שרוף.

א. את הפקק של המים מצאתי מונח על המצבר :(

ב. כיבתי תמנוע וחיכתי בערך שעה עד שהאוטו התקרר

ג. הוספתי מים ושמן

לאחר מכן הנעתי תאוטו נראה שהכל היה בסדר..

הרצתי תמנוע קצת בהילוך סרק הכל היה נראה לי תקין ונסעתי מהמקום.

עכשיו, השאלה שלי האם אני צריך לחשוש שנפגע הראש מנוע?

איך אני אמור לאבחן נזק שנגרם כתוצאה ממה שקרה? מבלי לרוץ ישר למוסך..

אני נהג חדש ואני לא מכיר הרבה זמן תרכב הזה..

האם נראה לכם שיש סיכוי שהסובארו הקטנה שלי שרדה את זה ?

תודה לכל העוזרים.

פורסם
שלום רב לכלל חברי הפורום.

ברשותי סובארו ג'אסטי מודל 92, מנוע 1200 גיר ידני.

כתוצאה מטעות אנוש של בחור שבדק לי מים ברכב ושכח לסגור את הפקק לאחר מילוי המים.

נסעתי כמה שעות טובות ברכב עד שהרחתי ריח של משהו שרוף.. בטיפשותי הבחנתי שהמחוג של המד חום מעל הממוצע

ולא עצרתי תרכב מיד לבדוק מה קרה כי נסעתי באמצע צומת עמוסה. התקדמתי כמה מטרים והרכב נכבה. התנעתי בקושי שוב

והמשכתי עוד כמה מטרים עד שעצרתי לגמרי תרכב במקום בטוח ופתחתי מכסה מנוע שהיה חנוק בעשן של שמן שרוף.

א. את הפקק של המים מצאתי מונח על המצבר :(

ב. כיבתי תמנוע וחיכתי בערך שעה עד שהאוטו התקרר

ג. הוספתי מים ושמן

לאחר מכן הנעתי תאוטו נראה שהכל היה בסדר..

הרצתי תמנוע קצת בהילוך סרק הכל היה נראה לי תקין ונסעתי מהמקום. שוב ללא הפקק ?

עכשיו, השאלה שלי האם אני צריך לחשוש שנפגע הראש מנוע?

איך אני אמור לאבחן נזק שנגרם כתוצאה ממה שקרה? מבלי לרוץ ישר למוסך..

אני נהג חדש ואני לא מכיר הרבה זמן תרכב הזה..

האם נראה לכם שיש סיכוי שהסובארו הקטנה שלי שרדה את זה ?

תודה לכל העוזרים.

שאלה באדום בציטוט

פורסם

מה שהכי מחשיד הוא שהמנוע התכבה והיה קשה להתניע, יתכן שניגרם נזק, אולי האטם ראש נפרץ וגרוע מכך הראש התעוות ומעבר לכך שנסעת בלי שמן נישחקו חלקים נוספים.

בימים הקרובים דאג לבדוק שמן ומים ואם יהיה איבוד מים, או ערבוב מים בשמן או להפך אז יש לך ממה לחשוש.

אם הכל תקין כרגע והמנוע לא מתמם ואחרי הבדיקות שהצעתי לך אז אין לך ממה לדאוג.

פורסם

כן היא נכבתה לי פעמיים בערך והתקשתי להניע זה הרגיש כאילו נגמר המצבר ..

הטמטום שלי שלא עצרתי את זה בזמן נלחצתי הייתי בחתיכת צומת..

מה שכן עכשיו היא נוסעת חלק כאילו שום דבר לא קרה לה וזה מה שמחשיד אותי כי הייתי בטוח אחרי שפתחתי תמכסה מנוע

שעוד שנייה היא עולה פה באש.. ירד לי הלב לא היה מים וגם העוד כמה מטרים שנסעתי היו רעשים של חיכוך של ברזל כמו צלצולים כאלה .. עכשיו אני מודאג שאני לא אגלה שיש איזה פריצה בראש מנוע או משהו כזה שאני לא רואה..

פורסם
א. את הפקק של המים מצאתי מונח על המצבר :sad:

מן הסתם אם הוא מצא אותו הוא ישתמש בו.

הוא ערך את ההודעה וכתב שמצא אותו,בהתחלה שהוא רק פרסם את ההודעה הוא שכח לציין את זה בגלל זה שאלתי .

פורסם

אם היו חסרים הרבה מים, יכול להיות שהמנוע היה הרבה יותר חם ממה שהמחוג הראה. זאת כיוון שלא היו מספיק מים להקיף את יוניט החום ולהעביר טמפ. אמיתית.

רעשי החיכוך יכלו לנבוע אולי ממשאבת מים שהתחממה ועבדה על ריק.

תמשיך לנסוע עם הרכב, ועם הזמן תוכל לדעת אם וכמה נזק נגרם

פורסם
מה שהכי מחשיד הוא שהמנוע התכבה והיה קשה להתניע, יתכן שניגרם נזק, אולי האטם ראש נפרץ וגרוע מכך הראש התעוות ומעבר לכך שנסעת בלי שמן נישחקו חלקים נוספים.

בימים הקרובים דאג לבדוק שמן ומים ואם יהיה איבוד מים, או ערבוב מים בשמן או להפך אז יש לך ממה לחשוש.

אם הכל תקין כרגע והמנוע לא מתמם ואחרי הבדיקות שהצעתי לך אז אין לך ממה לדאוג.

אם היו חסרים הרבה מים, יכול להיות שהמנוע היה הרבה יותר חם ממה שהמחוג הראה. זאת כיוון שלא היו מספיק מים להקיף את יוניט החום ולהעביר טמפ. אמיתית.

אם הכל תקין כעת לפי הבדיקות שהציעו לך אזי הסובארו הקטנה שלך שרדה לספר את הסיפור.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

מאיר ידידי שלום רב !

משאבת מים אינה מקבלת שימון ממי הקירור, לכן אינה יכולה להרעיש, כחסר כמות משמעותית של מי קירור.

מצד שני אתה צודק, כאשר אתה קובע כשחסר כמות משמעותית של מי קירור במנוע, יוניט החום שלא טבול במים, לא יראה מנוע חם ואילו המנוע מגיע לטמפרטורת רתיחה, והדבר מתבטא בשמן שהופך לדליל כמים, ומאבד את תכונותיו העיקריות שהם, שימון סיכוך וקירור, ולכן מיסבי המנוע מתחילים להרעיש ולהשמיע קולות של חיכוך מתכות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...