Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה ידנית חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם.

אבא שלי מורה לנהיגה, כרגע על אוקטביה ידנית 2007 (1.9TDI), ומחפש להחליף לרכב חדש. עד עכשיו על הכוונת הייתה האוקטביה החדשה, אבל אירוע שקרה לפני שבוע גרם לו לרדת מזה:

הרכב עם 110K על השעון, רעידות קלות בנסיעה במהירות איטית. במוסך אמרו "שום דבר". אחרי שלושה ימים (ובערך 200 קילומטר) רעשים נוראיים מהמנוע. החלפת גל זיזים ושסתומים. אחד הזיזים על הגל עגול לגמרי (פשוט נשחק לחלוטין ואיבד את צורת הטיפה) והשסתום שלו גמור לחלוטין (פשוט נהיה לו חור בקוטר של קשית באמצע). 5K שקלים לקופת המוסך. בחברה אומרים שזה משהו שגרתי לאחר מספר כזה של ק"מ (מה שלא נראה לי הגיוני בעליל) ומסירים מעצמם אחריות לחלוטין. דבר נוסף הוא שכשהרכב היה חדש (5K על השעון) הוחלף גיר עקב סינכרונים דפוקים.

בקיצור, מחפשים אופציה אחרת, והקורולה הידנית החדשה קורצת לנו מאוד. הבעיה היא שאין ליבואן רכב הדגמה, ואבא שלי מפחד שהקלאץ שם בשילוב עם מנוע בנזין יהיו בעייתיים לתלמידים בתחילת נסיעה וזינוקים בעליה (הדיזל של הסקודה מקל על העניין מאוד...). אשמח לשמוע חוות דעת על האוטו מבעלי ניסיון.

תודה, עודד.

פורסם

שלום לך,

גם אבא שלי מורה נהיגה,

ומנסיון עם רכבי בנזין ידניים של מורי נהיגה אחרים, הרכב מתכבה לתלמידים על ימין ועל שמאל, לפחות בשיעורים הראשונים,

בכול מקרה יכול ליהיות שנפלת על רכב תקול ולא מוצלח, או שהתלמידים שחטו אותו בצורה לא סבירה, כי בוודאות אני יודע מאוקטביה של חבר משפחה (מורה נהיגה גם הוא) שהגיר הלך רק ב300 אלף קילומטר (והרכב כרגע עם מעל 500 אלף קילומטר-אוקטביה 2003/4)

לאבא שלי יש פאביה דיזל, הראשונה שהייתה הלכה בתאונה טוטל-לוס, הייתה עם 50 אלף קילומטר ולא שמענו ציוץ ממנה, הפאביה החדשה שמחליפה אותה כבר מעל 10 אלף (רכב בן כמה חודשים) גם בלי שום בעיות,

מה שאני מנסה להסביר שהסקודות בד"כ(!!) אמינות בצורה מוחלטת, אני מכיר נהג מונית שעם אוקטביה עשה מעל 500 אלף קילומטר והוא אמר שהרכב אמין בצורה לא סבירה,

פורסם

יתכן ובאוקטביה הזו יש רצועת טיימינג+מותחן /שרשרת, שהיו צריכים לעבור טיפול ולא טופלו ?

לא משנה שהרכב משנת 2007,מה שקובע הוא המוקדם מבין השניים- זמן או ק"מ ואם לא הוחלפה רצועת תזמון בזמן/לא טופלה שרשרת בזמן ,אז מה אשמתו של המוסך בדיוק ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הרכב מטופל במוסך מורשה כמו שעון, כל הטיפולים בזמן.

לא סגור לגבי הטיימינג, אבל אם היה צריך לטפל בה לפי ההוראות - היא טופלה בוודאות.

m.l, אני יודע שבד"כ אין לסקודות בעיית אמינות, ושכנראה במקרה הספציפי הזה מדובר ב"monday's car", אבל תקלה כזו, שלכל הדעות לא אמורה לקרות אחרי 110 אלף ק"מ, ונדירה מאוד גם בדגם הספציפי, דורשת התייחסות אחרת מצד היבואן, וזה מה שימנע מאבי לרכוש את הסקודה הבאה שלו.

שוב, לשאלה, אני מחפש חוות דעת על הקורולה הידנית החדשה. האם היא אפשרית ללימוד נהיגה, או שקשה ללמוד עליה התחלת נסיעה וזינוק בעליה?

פורסם

שוב, כמו שכבר רשמתי לך, אני מכיר שלושה מורי נהיגה עם רכבים ידניים בנזין, שני פאביות בנזין ידניות, ואחת קורולה ידנית, קשה לתלמידים כי לרכב אין מומנט וצריך ליהיות מיומן עם קלאצ'-גז כמו בכול רכב בנזין רגיל כדי שהרכב לא ייכבה, לי אישית נכבתה הפאביה בנזין כמה פעמים ויש לי רישיון כבר כמה שנים טובות והרכב האישי שלי ידני והרכב הנוסף בבית גם הוא ידני (פאביה דיזל)

נ.ב

אצלי נכבתה לי הפאביה כי הקלאצ' שם הידראולי ולא מרגישים את הנקודת חיכוך, אצלי ב205 מרגישים ישר

פורסם
אתה יכול לתת לי את מספר הטלפון של המורה עם הקורולה הידנית? (מדובר על הקורולה החדשה? 2008-9?) איפה הוא מלמד?

הוחלט לעבור לה"פ

פורסם

לדעתי צריך לחוקק חוק שלימוד נהיגה יהיה רק על רכבי בנזין ידניים.

מה זה קשה לתלמידים? מורה לא מספיק טוב, או לא מספיק שעות תרגול.

אח"כ מתפלאים כמה אנשים שלא יודעים לנהוג מסתובבים על הכבישים.

(אני למדתי נהיגה על קורולה ידנית, שנת 95/6, אחרי שכל מה שהכרתי היה טרקטורים וסיקסים. לא לקח יותר מדי זמן לרכוש עדינות ורגש, ומאז מן הסתם אין שום רכב ידני שאני לא מסוגל לנהוג עליו. שלא כמו כמה אחרים/ות שאני מכיר).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
קשה לתלמידים כי לרכב אין מומנט וצריך ליהיות מיומן עם קלאצ'-גז כמו בכול רכב בנזין רגיל כדי שהרכב לא ייכבה

ובשביל מה הם לומדים? או שיתנו להם רשיון לרכב עם גיר ידני/דיזל בלבד.

פורסם

אני התחלתי לנהוג בגיל 16 על טנדר טויוטה דיזל (בלי טורבו...) ונהיגה רשמית למדתי על סיויק ידנית ולא הייתה לי שום בעיה להסתגל לקלאץ'.

• תוכן חדש...