Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי רנו קליאו שנת 91 ידנית עם צ'וק ידני.

כל מה שאני יודע על הצ'וק זה שהוא מעלה טורים.

אני מעוניין לדעת איך הוא עושה את זה.

כשאני מתניע את האוטו בבוקר לדוגמא, אני צריך לחמם את המנוע בשביל שהוא יעבוד חלק ובלי קרטועים אז אני מפעיל צ'וק למשך 2-3 דקות, מחכה שהחום יעלה טיפה ואז נוסע. לפני זה פשוט הייתי מפמפם על הגז במשך כדקה עד שהחום מנוע יעלה.

תסבירו לי בבקשה איך הוא עובד ואיך צריך להשתמש בו.

בתודה, אלכס.

Renault clio RT 1994

פורסם

למשנק שני תפקידים

הוא גם מעשיר את התערובת וגם מעלה במעט את הטורים

אתה צריך למצוא את הנקודה בה המנוע מניע הכי טוב

לא בריא לנסוע הרבה עם המשנק לכן כדקה אחרי ההנעה כבה אותו

חג שמח

פורסם

במילים פשוטות - הוא גורם לתערובת הדלק-אוויר שנכנסת למנוע להיות עם יותר דלק ופחות אוויר לעומת היחס ה"נורמלי"

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כפי שנאמר, התפקיד של המשנק אינו לחמם את המנוע אלא לאפשר למנוע התנעה ותפקוד קלים יותר כאשר הוא קר.

שאלה קטנה ברשותך: כיצד אתה מניע את הרכב עם הצ'וק ומה אתה עושה איתו עם תחילת הנסיעה? אין צורך להמתין כמה דקות עד לחימום המנוע ואז להתחיל בנסיעה...

פורסם

לא מומלץ כלל להשאר עם משנק (צ'וק)מחובר ליותר מדקה או עד שהמנוע מתחיל להתאזן ,שימוש יתר במשנק גורם לדילול שמן המנוע כתוצאה מערבוב של דלק עם השמן,ולכלוך מערכות בפיח.

פורסם

מכיוון שמדובר בתערובת מאוד גבוה של דלק ואוויר (בזמן הפעלת צ'וק),התערובת המועשרת שנמצאת בחלל הצלינדרים ובראש המנוע מדללים את השמן ,ומכאן השמן המדולל בדלק,והתערובת שנמצאת בחלל השריפה גורם לפיח בזמן ההצתה.

פורסם
אני מעוניין לדעת איך הוא עושה את זה.

בכניסת אוויר לקרבורטור ישנה פחות, שמחוברת עם כבל לידית הצ'וק בתוך הרכב.

במצב רגיל הפחית הזאת נמצאת בניצב לזרימת האוויר, ולא חוסמת את המעבר.

כשאתה מושך בידית הפחית מסתובבת, וחוסמת חלקית את מעבר האוויר. כשהידית משוכה עד הסוף, מעבר האוויר חסום כמעט לחלוטין.

מאחר וכמות הדלק נתונה, ונכנס פחות אוויר, מנוע מקבל תערובת עשירה בדלק.

יש להניע עם צ'וק מלא, אחר כך להכניס אותו על לנדוקה, בה המנוע שומר על סל"ד יציב, ולהתחיל לנסוע מייד.

לאחר דקה/שתיים להכניס את הצ'וק לחלוטין.

כך הזמן הכללי של עבודה על צ'וק מתקצר.

פורסם

יש להניע עם צ'וק מלא, אחר כך להכניס אותו על לנדוקה, בה המנוע שומר על סל"ד יציב, ולהתחיל לנסוע מייד.

לאחר דקה/שתיים להכניס את הצ'וק לחלוטין.

כך הזמן הכללי של עבודה על צ'וק מתקצר.

בדיוק לזה חתרתי. אני בטוח שפותח השרשור לא השתמש בצורה נכונה בצ'וק.

יוסיסופר - המצאות של שמן בחלל השריפה היא מלחתחילה תופעה לא תקינה!

פורסם

נכון,המצאות שמן בחלל השריפה בהחלט תופעה שלילית שבמצבים קיצוניים יכולה להיות הרסנית, וזה קורה בגלל סיבות רבות שלא תמיד בשליטתנו,שימוש מוגזם בצ'וק זה אחת מן התופעות והיא די בשליטה.

פורסם

אם הבנתי נכון, אני לא צריך לחכות דקה בזמן שהאוטו עומד עם הצ'וק בשביל שהמנוע יתחמם אלא להפעיל את הצ'וק עד שאני רואה שהטורים סדירים, להתחיל בנסיעה ולאחר כדקה לכבות אותו. כן?

תודה לכל העונים

Renault clio RT 1994

• תוכן חדש...