Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפעל נעילה מרכזית במידה וקיימת וסגור את כול הדלתות.

חבר מד-הזרם ונטר את הזרם למשך 10 דקות לפחות עד שמחשב (מחשבים) יכנסו למצב SLEEP MODE.

במידה והזליגה כפי שציינת אזי תתחיל להוציא פיוזים אחד אחד עד שהזליגה יורדת.

בכול מקרה בדוק גם זליגה מהאלטרנטור על-ידי ניתוק כבל המינוס שלו.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה צודק מרק, אחרי 5-7 דקות מנעילת הרכב צריכת הזרם יורדת ל 70 מיליאמפר. קצת גבוה לדעתי אבל נסבל (בערך 2 אמפר/שעה ליום) כך שנראה לי כי ניתן לשלול את הזליגה כגורם שפרק את המצבר.

לא הצלחתי לבדוק את מפלס המים המזוקקים מכוון שהפקקים (כנראה) לא ניתנים לפרוק, כל פקק הוא עיגול המוטבע במצבר עם צלב שקוע בתוכו. ניסיתי לפרק אותו אבל הפסקתי שהצלב החל להתפורר.

אז, האם המצבר הגיע לסוף חייו?

האם ישנה אזושהי דרך להאריך את החיים שלו בעוד מספר חודשים? (רפי לין הפנה אותי לחנות מצברים ושם נאמר לי כי עלות מצבר חדש מתאים היא 1060 ש"ח)

פורסם

עם זליגה של 70 מילי ניתן לחיות וכנראה זו לא הבעייה.

ברוב המצברים היום הפקקים שקועים ובעלי צלב והדרך הנוחה והמהירה לפתיחת הפקק היא בעזרת מטבע של 1/2 שקל (תתפלא).

קראתי מאמר של חברת אלקטור אלקטרוניקס לבניית מכשיר לרענון מצברים והארכת חיי המצבר.

המעגל פשוט לבנייה.

Lead-Acid Battery Revitaliser.pdf

פורסם
תוכל לנסות ולרכוש מצבר בהנחה גדולה כאן:

http://www.e-shetach.co.il/pl_products~31~0~1026.htm

ברכה - רפי לין :-)

שלום רפי, האתר הזה באמת זול יותר?

למה אני שואל? כי בדפדוף קצר באתר ראיתי שנוזל 4 ליטר של פרסטון נמכר שם ב54 ש"ח, כאשר באוטודיפו הוא עולה 50 ש"ח ובצנטרל רק 40 ש"ח. (אני ער לזה שהמלצת עליהם בהקשר של מצבר ולא נוזל קירור, אבל בכ"ז).

גמר חתימה טובה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

דיברתי איתם לגבי וורטה 95 אמפר לדיזל ,ולפני סגירת ההזמנה, הבחור קודם כל אמר לי להחליף את הדיבורית שלא הייתה נכבית ואז לראות מה עם המצבר בזמן שמישהו אחר היה ישר מוכר לי מצבר.

בכל מקרה הוא הרוויח לקוח כי זה בסוף כן מצבר.

והמחיר שלו יוצא הכי זול לורטה גרמני יבש.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
דיברתי איתם לגבי וורטה 95 אמפר לדיזל

קנית מצבר לרכב מרצדס (שמופיע אצלך בתמונה)? כי כשאני דיברתי איתם נאמר לי כי וורטה 95 אמפר מתאים למסחריות בלבד בגלל שהוא גבוה מדיי.

פורסם

למרצדס שמתי את המצבר הקודם שהיה בקיה והוא מניע אותה בלי בעיה גם בקור ואת הקרניבל הוא לא היה מניע בכלל.

המצבר שאני יקנה מחר או מחרותיים זה לקיה קרניבל דיזל.

המצבר באמת גבוה אני ניסרתי את התושבת שנרקבה במרצדס רק בגלל שיש לי אחת ספייר במצב חדש אז עשיתי ניסיונות.

אגב המחיר זה 1000 שקל ו15 חודשי אחריות.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

תודה מרק. היה נדמה לי כי ראיתי את המאמר הזה לפני אי אלו שנים אבל לא הייתי בטוח. בכל אופן הקיט המלא לא נמכר יותר כך שאצתרך איכשהו להשיג את הרכיבים (בשנים האחרונות עברתי למערכות דיגיטליות...) ולהלחים על וורובורד.

בקצב בו המצבר עושה לי בעיות נראה לי כי אולי אחליף אותו בזמן הקרוב. לא נראה לי כי אסיים את מעגל ההתאוששות למצברים בזמן הקרוב.

-עוד עידכון. היום שוב המצבר לא התניע בבוקר (יומים חג) ובנוסף, הרדיו/DVD לא נדלק (בגלל שניתקתי מצבר ל 10 דקות?)

פורסם

כול הרכיבים סטנדרטיים לחלוטיין ועלותם כ-10 שקלים. את הפריט לבניית הסליל לא תוכל להשיג בחנויות האלקטרוניקה בת"א וגם לא תיל לבניית הסליל.

במידה ותרצה יש ברשותיי פריט במידות דומות ותילים לליפוף סלילים במידות שונות.

אני בונה מעגלים על לוח STRIPBOARD שעלותו 25 שקלים עבור לוח במידות 100X300 מילימטר שניתן לבנות איתו כעשרה מעגלים.

אלקטור חדלה למכור קיטים לבנייה עצמית מזה כשני עשורים. אבל לאחרונה הם כן התחילו למכור קיטים של מעגלים מסויימים בלבד שעלותם לצערי גבוהה מאוד.

פורסם

הלוואי שזה היה נכון, את רוב הרכיבים ניתן להשיג בשדרות הר-ציון אבל את הזנרים המהירים ונגד המיצד לא הצלחתי עדיין להשיג. אנסה להפעיל קשרים אצל כמה מפיצים שאנו עובדים איתם ולראות אם ניתן לקבל כדוגמאות.

תודה על ההצעה בנוגע לסליל, כנראה שאצטרך ללפף אותו ידנית.

ד"א וורובורד=STRIPBOARD

ניתן להשיג את המעגל המודפס בלבד באתר של אלקטור (בעלות של כ 70-80 ש"ח ללא משלוח...)

• תוכן חדש...