Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום , מבקש את עזרת המבינים

אני מחפש רכב, כשהמטרה הראשית היא נסיעה לעבודה 40 ק"מ ביום בערך (הלוך חזור)

מטלאל לנהריה סתם למי שמכיר.

בנוסף כמובן נסיעות פרטיות (לצאת, לנסוע לחיפה למשחקים) בסופי שבוע...

הרצון שלי הוא רכב שיהיה חסכוני בדלק ושעלות התיקונים שלו תיהיה נמוכה,

מנסיון אחרים אני אשמח לשמוע המלצות או להפך מה לא לקנות

התקציב הוא בין 6 ל8 אלף, אני הרבה יותר אודה לכם אם הוא יהיה 6 ומטה

כשחבר שקצת מבין הציע לחפש פיאט פונטו, פג'ו 206 וחבר אחר הציע סובארו DL

מה אתם אומרים?

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

ערב טוב.

מה206 אתה יכול לשכוח במחירים כאלו. סביר להניח שהוא התכוון ל205.

בגדול, הרכב הכי שמור (בעיקר מכנית) שתמצא. זה ממש לא משנה מי היצרן, כי כאן תצטרך המון מזל ובעלים שדאגו לרכב היטב.

שנית נסה למצוא רכב משנה הכי מתקדמת שתוכל במחיר הזה, לדוגמא: אם זה הונדה 91 או רנו 96 (בכוונה ההשוואה הזו), אז עדיף הרנו בטח אם הם באותו המחיר ויחסית באותו המצב.

כמו כן, כל פרמטר שימנע ממך להוציא עוד כסף בנוסף לקנייה במחיר כזה הוא חשוב, למשל: טסט ארוך, רכב שזה עתה עבר טיפול רציני וכדומה.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
ערב טוב.

מה206 אתה יכול לשכוח במחירים כאלו. סביר להניח שהוא התכוון ל205.

בגדול, הרכב הכי שמור (בעיקר מכנית) שתמצא. זה ממש לא משנה מי היצרן, כי כאן תצטרך המון מזל ובעלים שדאגו לרכב היטב.

שנית נסה למצוא רכב משנה הכי מתקדמת שתוכל במחיר הזה, לדוגמא: אם זה הונדה 91 או רנו 96 (בכוונה ההשוואה הזו), אז עדיף הרנו בטח אם הם באותו המחיר ויחסית באותו המצב.

כמו כן, כל פרמטר שימנע ממך להוציא עוד כסף בנוסף לקנייה במחיר כזה הוא חשוב, למשל: טסט ארוך, רכב שזה עתה עבר טיפול רציני וכדומה.

בהצלחה.

כל מה שאתה אומר נשמע לי הגיוני, אך בכל זאת, לבטל את המשמעות של סוג הרכב בשביל עדיפות לשנה המתקדמת?

בכל זאת צריך להסתכל לכיוון של חלקים זולים יותר להחלפה ופחות בעיות וכל הדברים האלה מסביב...

בכל זאת אם תוכלו להמליץ לי על רכב שאתם מאוד ממליצים עליו כי אין לי כיוון בכלל

פורסם

לא קראת בעיון. דבר ראשון שאמרתי זה הרכב השמור ביותר שתמצא. בנוגע לטיפולים, מחירי חלקים וכדומה לדעתי זה פחות רלוונטי בשנתונים אלו. רכב כזה, כמובן שלא תכניס למוסך מורשה ויש מצב שהמון חלקים שתחליף יהיו חלפיים ולא מקוריים, זה תלוי גם אם יש לך מוסכניק ש"מסתדר" איתך וכל מיני משתנים שבאים יחד עם סוגי הרכבים האלו. אם נבחר קצוות אז נניח שהגרף נע בין זול ג'סטי ויקר לנצ'ייה.

כפי שאתה בטח מבין, קשה לתת לך כיוון מדוייק כי לדעתי זה יחסום אופציות. אני הייתי מריץ חיפוש בלוחות הרכב ע"פ תקציב, גיר ידני ושנתון התחלתי, סוגי הרכבים שיעלו לך שם הם לרוב הרכבים שמהם תקנה את רכבך. משם תתחיל לסנן: ק"מ, טיפולים, טסט, יד, רכב משפחתי או סופר מיני וכדומה. העניין הוא לבצע כמה סינונים עד שתגיע ל2-4 רכבים שמהם תבחר. כמו כן תצלצל לבעלי הרכבים ושאל כל מה שחשוב לך ולפי הפרמטרים הנ"ל. כאשר ריכזת כמה רכבים, לך וראה אותם ודבר עם הבעלים פנים מול פנים (רצוי שתקח איתך אדם מבוגר או "מבין"). אם יש לך מוסכניק של אבא או משהו כזה הבא אליו את הרכב. אני יודע שיש שלא יסכימו איתי, אך רכב כזה לא הייתי לוקח לבדיקה: ימצאו מלא דברים, זה בטח לא ישנה כלום מהמחיר הגם ככה נמוך, ואת הרכב השני שתבדוק תקח בכל מקרה כי שרפת חמישית מסכום הקנייה.

חבל להתפס על דגם מסויים ולחסום את האפשרות שתמצא רכב שמור מדגם שלא חשבת עליו. או שתלך עם הרגשה שזה רכב "אמין" ולאחר שבוע תזמין גרר.

שוב אני מדגיש: יותר חשוב מצב מדגם, במחיר הזה.

בנוסף אתה מוזמן להשתמש באפשרות החיפוש, תתפלא למצוא הרבה שירשורים שניפתחו בדיוק כמו השירשור שלך, אפילו לאחרונה.

בהצלחה

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
שלום לכל חברי הפורום , מבקש את עזרת המבינים

אני מחפש רכב, כשהמטרה הראשית היא נסיעה לעבודה 40 ק"מ ביום בערך (הלוך חזור)

מטלאל לנהריה סתם למי שמכיר.

בנוסף כמובן נסיעות פרטיות (לצאת, לנסוע לחיפה למשחקים) בסופי שבוע...

הרצון שלי הוא רכב שיהיה חסכוני בדלק ושעלות התיקונים שלו תיהיה נמוכה,

מנסיון אחרים אני אשמח לשמוע המלצות או להפך מה לא לקנות

התקציב הוא בין 6 ל8 אלף, אני הרבה יותר אודה לכם אם הוא יהיה 6 ומטה

כשחבר שקצת מבין הציע לחפש פיאט פונטו, פג'ו 206 וחבר אחר הציע סובארו DL

מה אתם אומרים?

תודה מראש לכל העוזרים.

לשכן שלי יש DL ידנית שנת 88 שחצתה 400,000 ק"מ, בלי תקלות בכלל. הרכב מטופל כשצריך וזהו.

חלפים זולים מאוד וכמעט כל מוסך מכיר את הרכב.

הבעיה הכי גדולה היא הבטיחות. אם הבטיחות לא בראש מעיינך לך על זה.

אגב, גם 205 יכלה להיות בחירה טובה. זכור לי משירותי הסדיר את ה 205 שחצו בקלילות את ה200,000 ק"מ בלי בעיות מיוחדות.

"אמא תמיד אמרה לי להתחתן עם רופא או מהנדס. נראה לי שעדיף להתחתן עם מוסכניק." מאיה, ברגע של יאוש מרנו מגאן.

פורסם

וואלה אני מאוד מודה על העזרה,

עכשיו אחרי שהסבירו לי מה זה ביטוח וטסט וכל הכסף שאני אצטרך לשלם

אני אחסוך עוד משכורת לפני שאני ניגש לקנות רכב ועד אז אני יקרא הרבה ויחפש הרבה

שתיהיה שנה טובה לכולם

פורסם

ב-6 אלף שקל בטיחות היא לא פרמטר.

קיבינימט פיאט אונו שנת 95 מנוע 1.4 הזרקה חלונות חשמל נעילה מרכזית מזגן מקורי,

חלפים בגרוש וחצי 3 תקלות ב-4 שנים.

אני מרגיש ממש משוחד אבל הרכב הזה הוא פשוט תמורה מעולה למחיר!

5 אלף שקל לרכב שמור.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
ב-6 אלף שקל בטיחות היא לא פרמטר.

קיבינימט פיאט אונו שנת 95 מנוע 1.4 הזרקה חלונות חשמל נעילה מרכזית מזגן מקורי,

חלפים בגרוש וחצי 3 תקלות ב-4 שנים.

אני מרגיש ממש משוחד אבל הרכב הזה הוא פשוט תמורה מעולה למחיר!

5 אלף שקל לרכב שמור.

זה הרכב שאתה מחזיק כרגע?

או שזה מה שאתה ממליץ?

פורסם

לדעתי הייתה לו אונו (או עדיין יש) אבל לפי החתימה הוא מחזיק אחלה סיאט :)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• תוכן חדש...