Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעתיק לכאן מכתב שכתבתי לאור ירוק באמצעות האתר שלהם, לאחר שעיינתי במצגת שהם מגישים באתר שתוכנו כללי בטיחות לתלמידי בי"ס יסודי.

מה דעתכם?

קישור למצגת:

http://www.oryarok.org.il/webfiles/fck/betihut_yesodi.pdf

שלום רב,

עיינתי במצגת בטיחות לתלמידי בי"ס יסודי באתרכם (אני אב לילדים בני 4 ו 8 והייתי המום לגמרי לראות שבסדרת השקפים "איפה כדאי לחצות את הכביש", ישנה המלצה לתלמידי יסודי לחצות את הכביש שלא במעבר חציה, סמוך לצומת או שלא סמוך לצומת.

אני משער שכל איש מקצוע שעובד עם אור ירוק יודע לספר לכם שצמתים הם המקומות ההכי מסוכנים בכביש.

היכולת של תלמידי יסודי לקלוט את כל המידע על מה שקורה בצומת ממוצעת, לעבד את זה בצורה נכונה, ולתרגם את זה להחלטה בטוחה איך ומתי לחצות את הכביש היא נמוכה מאוד.

ההמלצה היחידה שאפשר לתת לתלמיד יסודי על חציית הכביש היכן שאין מעבר חצייה, זה ללכת הלאה עד שמוצאים מעבר חצייה.

אם אין מעבר חצייה - לא חוצים!!!

מאכזב אותי מאוד לראות שארגון כמו אור ירוק ממליץ לילדים לעבור עבירות תנועה בעודם צעירים, ובכך מלמד אותם שזה בסדר ותקין לצפצף על החוק ולעבור עבירות תנועה כשנוח להם.

אילו מסקנות הם יסיקו מגישה זו כאשר יקבלו רשיון נהיגה?

אני מקווה מאוד שתבחנו מחדש את תוכן המצגת, ותשקלו להוציא ממנו את ההמלצות לתלמידי יסודי לחצות כביש שלא במעבר חציה.

בברכה,

ג'רמי - שאכפת לו למרות שהוא גר כעת בחו"ל

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

את מי מעניין הילד שנדרס? יותר מעניין לתפוס את האבא של אותו הילד נוסע על 100 קמ"ש במקום על 90 כחוק.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אור ירוק זו עמותה (אני חושב שהיא מוגדרת כעמותה) שהחלה כרעיון בריא אבל כל מני אנשים עם כוונות לא טהורות השטלתו עלייה ופשוט נוצר גוף ארכאי ברוקרטי שנראה כמו הרשות לבטיחות בדרכים, מקום בו אנשים באים לעבוד ולהרוויח סכומי כסף נאים ללא קשר לתוצאות. (אם מישהו חושב שרוב העמותות תמיד חושבות על המטרה אותה הם אמורים לשרת טועה מאוד אבל זה כבר לא קשור).

לי זה נראה כמו מצגת להרצאה ולכן יש להתייחס בערבון מוגבל לתוכנה כי היא מלווה בהסברים בע"פ אבל בהחלט מסוכן מה שהם כתבו שם לגבי חציה בצומת לא מרומזר הם צריכים למחוק את הסעיף הזה ולהשאיר במקומו את הסעיף הבא אחריו.

יפה שכתבת להם ובמיוחד שאתה לא גר כאן.

פורסם

ג'רמי,

אני הייתי מוסיף לדבריך גם את עניין החציה בין מכוניות חונות. על בסיס אותו טיעון שלך, הייתי אוסר ומזהיר מפני חציה כזו. אין לסמוך על שיקול הדעת של ילד לביצוע משימה מורכבת כזו, כשאנחנו יודעים מה טיבם של הנהגים החולפים בכביש.

בנוסף, הייתי מורה על איסור דיבור בסלולארי תוך כדי חצית כביש.

ואגב - מהיכרותי עם אור ירוק, לא הייתי בונה על כך שהם יודו בטעויות או ישנו משהו.

דני G.

פורסם

אור ירוק היא עמותה שנוסדה ע"י בנאדם שקנה לבן שלו ג'יפ, ובגלל שהבן שלו עשה שטויות עם הג'יפ, התהפך ונהרג - החליט שצריך להעניש את כל אזרחי מדינת ישראל.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בוא נדייק.

הוא לא החליט שצריך להעניש את כל עם ישראל.

הוא החליט שהוא רוצה לעזור להם.

הבעיה היא שהוא מנסה לעזור להם באופן שהוא (ועוזריו) חושבים שנכון לעשות, וזה לא בהכרח הדרך ההכי טובה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
בוא נדייק.

הוא לא החליט שצריך להעניש את כל עם ישראל.

הוא החליט שהוא רוצה לעזור להם.

הבעיה היא שהוא מנסה לעזור להם באופן שהוא (ועוזריו) חושבים שנכון לעשות, וזה לא בהכרח הדרך ההכי טובה.

הוא החליט שהוא עוזר להם בזה שהוא מנצל קשרים והשפעה בכדי לקחת מידע לא חוקי מהרשתות הסלולאריות על מנהגי הנהיגה שלנו.

הם הודו לפני כשנה שהם מקבלים מידע מאורנג' (אם אני זוכר נכון) על מהירות ומיקום הנסיעה של נהגים, הטיעון שלהם הוא שאיסוף המידע הוא סטטיסטי ולכן לא פוגע באף זכות :roll:

אני לא אתפלא אם בעוד שנה-שנתיים יהיה שיתוף פעולה בין אור ירוק,חברות הסלולאר ואיזו ממשלה מטופשת שתהיה בשלטון באותו הזמן בכדי לתת לנו קנסות בלייב דרך הפלאפון.

פורסם

העובדה שהם מקבלים את הפרטים האישיים של כל בנאדם שעובר טסט היא הרבה יותר חמורה.

מדובר על חדירה מסוכנת לפרטיותם של תושבי המדינה ע"י גוף פרטי.

ביזיון.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

זה ש"אור ירוק" נוסדו על בסיס טראומה וכוונתם טובה - זה ככל הנראה נכון.

אבל זה גם נכון באותה מידה, שאנשים חסרי כל ידע וכישורים בתחום תאונות הדרכים,

לא יצליחו להתקדם לשום כיוון, עם כל אותן כוונות הכי טובות בעולם.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ביזיון.

זה מה שקורה שיש ממשל מושחת.

המדינה הזאת הולכת לעזעזל.

פורסם
זה ש"אור ירוק" נוסדו על בסיס טראומה וכוונתם טובה - זה ככל הנראה נכון.

אבל זה גם נכון באותה מידה, שאנשים חסרי כל ידע וכישורים בתחום תאונות הדרכים,

לא יצליחו להתקדם לשום כיוון, עם כל אותן כוונות הכי טובות בעולם.

זה נכון מאוד אבל הבעיה הגדולה יותר שכאן:

1) רוצים תוצאות כאן ועכשיו.

2) יש שרים כמו מופז שאת האסון שהוא עשה יקח עוד שנים תקן אם בכלל (ואני בטוח שהנהג שלו שנסע על 170 וברח מהמשטרה שלילה אפילו לא קיבל). וכמובן שאף אחד לא ממש רוצה להיות שר התחבורה כולל ישראל כץ.

3) במקום להציע רעיונות חדשים אור ירוק הולכים עם אותו קו של משרד התחבורע וכו'.

4) משטרת תנועה שהיא קבלן קנסות ולא באמת כלי לייצירת כבישים בטוחים יותר עבורינו (מי לא ראה שוטרים שמחלקים כנסות לאנשים שלא אותתו בכניסה מכביש שומם במהירות של 20 קמ"ש לפני רמזור זה לא מחנך לכלום ובטח לא יציל חיים של אף אחד).

5) הם בכלל אוהבים להתרכז בסטיסטיקה ומי לא יודע שזה הדבר שהכי קל לשחק איתו לפי מה שאתה רוצה להציג (כמו שהם מציגים שנשים עושות פחות תאונות מגברים אבל אם יקחו את המדד האמיתי שצריך לקחת, הנסוע של גברים מול נשים ולא את מספר בעלי הרשיון, אני בטוח שהתוצאות יהיו מאוד שנות).

מישהו מהם פעם לקח את כל כתבי הרכב ליצור צוות חשיבה? מישהו מהם פעם נסע לחו"ל לפגוש מערכות תחבורה מתקדמות ויישם את כאן? מישהו חשב מערכתית החל מלימוד הנהיגה, תשתית,חינוך,בטחון וכו? להפחית באמת בתאונות דרכים צריך תוכנית לפחות ל 10 שנים. הרי איך יתכן שיש אנשים שנוהגים ומפחדים לעבור נתיב מי אמר שלכל אחד חייב שיהיה רשיון נהיגה בכלל???

פורסם

לא צריך להיות גאון כדי "להמציא" תקנות וחוקים שישפרו את המצב, אפשר פשוט להעתיק מהאירופאים אבל כאן כל חוק ותקנה מצריכים ועדות חקירה ובדיקה שעולות המון כסף ולוקחות הרבה זמן , וכמובן שברגע שיש מסקנות מגיע שר תחבורה חדש ומבטל את קודמיו.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

ביזיון.

:shock:

עכשיו הבנתי איך הם ידעו את מספר הטלפון שלי. משום מה תמיד חשבתי שהם קיבלו אותו דרך הבית ספר לנהיגה.

פורסם
זה נכון מאוד אבל הבעיה הגדולה יותר שכאן:

5) הם בכלל אוהבים להתרכז בסטיסטיקה ומי לא יודע שזה הדבר שהכי קל לשחק איתו לפי מה שאתה רוצה להציג (כמו שהם מציגים שנשים עושות פחות תאונות מגברים אבל אם יקחו את המדד האמיתי שצריך לקחת, הנסוע של גברים מול נשים ולא את מספר בעלי הרשיון, אני בטוח שהתוצאות יהיו מאוד שנות).

http://en.wikipedia.org/wiki/Lies,_damned_lies,_and_statistics

"Lies, damned lies, and statistics"

בתור מישהו שעוסק קצת במחקר אני יכול להגיד לך שמשחק במספרים ושאלות יכול לספק לך איזה נתון שתרצה.

אתה יכול להיכשל לגמרי ועדיין לצאת בתוצאות מהוללות וכנראה שחבורת הנעלולים שקוראים לעצמם התקשורת בארץ גם יהללו אותך (כפי שהיה עם התרמית של המדבקה ההיא לא מזמן) ותהפך לגיבור בן לילה.

זאת הסיבה שאני תמיד צוחק שמכרים מגיעים אלי עם כל מיני כתבות כאלו ואחרות על נושאים מדעיים\כלכליים וכולי.

אם הכותב היה באמת מבין משהו אז הוא לא היה כתב סוג ז' באיזה עיתון מעפן, אותו הדבר לגבי כל החגיגה שהולכת עם הקנסות והתחבורה בארץ, אין להם מושג מה לעשות חוץ מלייבש לכולנו את הכיסים בעזרת חוקים,תקנות וקנסות מטופשים.

פורסם
:shock:

עכשיו הבנתי איך הם ידעו את מספר הטלפון שלי. משום מה תמיד חשבתי שהם קיבלו אותו דרך הבית ספר לנהיגה.

גם אם כן- עדיין, איזו זכות יש להם לעשות זאת?!:evil::?

ולעניין: אתם באמת מצפים למשהו מועיל מהמעמותה, שעוסקת בעיקר בסטטיסטיקות שלא קשורות למציאות, ו"סנסציות" זולות של ה"רוצחים, שנתפסו במהירות גבוהה" ?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...