Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

אני חושב שהנושא הוא מוזר לפורום הנ'ל אבל מדובר על קניית אוטו ואני מעריך שלא רק לי יש כזו דילמה:

אנחנו זוג טרי,עם הכנסה בינונית וללא עזרה של הורים.יש לנו 10000 ש'ח בצד ואנחנו רוצים להשלים תקציב עם לקיחת הלוואה מהבנק או מימון של חברות ליסינג.

הדילמה היא כזות:

כשאני חושב על רכב,אני לוקח בחשבון גם עלויות ביטוח,טיפולים,דלק וכו' והגעתי למסכנה כזו:

שאם אני קונה אוטו בטווח מחיר של 22000,נניח ולא יהיה לו הרבה תקלות במוסך - אני מגיע יחד עם הלוואה של 12000 להוצאה חודשית של 1200-1300 ש'ח בערך במהלך שנתיים.החישוב שלי הוא:

500 ש'ח - החזר הלוואה ב24 חודשים

250 ש'ח - הוצאות ביטוח צד ג'

600 ש'ח - דלק,יש לאישתי הרבה נסיעות מחוץ לעיר(אנחנו גרים בחיפה)

נניח תוך שנתיים גמרתי הלוואה,מכרתי את הרכב,הוא איבד 4000-5000 ש'ח במחירון,והמשכתי הלאה,אותו סיפור.יש לי אז 17-18 אלף,שוב לקחתי 12000 לשנתתים - קניתי אוטו ב30000 ש'ח,עם שנתון גבואה יותר....

מצד שני אולי עדיף לקחת הלוואה של 40000 ל5 שנים,אז אני אוכל לקנות משהוא ב50000 ש'ח.

ואז החזר חודשי יהיה בערך 700ש'ח בחודש במהלך 5 שנים.סך 200 ש'ח יותר.....

השאלה האם אוטו ב50000 ש'ח יכול לשרת אותי ברמה סבירה 5 שנים,וכמה אני אפסיד כשאמכור אותו.

הקיצור מה עושים כשאין כסף ורוצים להנות?????

מבקש תשובות רציניות בלבד בבקשה

פורסם

ומה עם טסט, טיפולים שוטפים ותקלות מזדמנות? שרק זה מקפיץ לך את התחזוקה בלפחות 2000-3000 ש"ח לשנה.

זהו פורום רכב ולא פורום כלכלי לכן אני בספק שמישהו יכול לייעץ לך, כי מה שטוב לאחד לא טוב לשני ואני לא חושב שזה המקום להיכנס לכיס של השני.

וגם כמה תפסיד עוד 5 שנים על רכב כלשהו היא לא שאלה לפורום הזה.

אני לא הייתי לוקח בחיים הלוואה על רכב בסום של 22 אלף, במקומך הייתי מגרד עוד 5000 ש"ח וקונה פונטו (אבל זה אני)

פורסם

שאלות קשות. אני ממש לא מומחה במימון אבל אני יכול להגיד לך (בערך) כמה יעלה לך להחזיק רכב. האם יש לך הערכה כמה ק"מ נסועה מדובר בחודש? האם יש בעיה עם קניית רכב ידני? האם יש דרישות נוספות חשובות מהרכב? דברים שאפשר להתפשר עליהם?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
שאלות קשות. אני ממש לא מומחה במימון אבל אני יכול להגיד לך (בערך) כמה יעלה לך להחזיק רכב. האם יש לך הערכה כמה ק"מ נסועה מדובר בחודש? האם יש בעיה עם קניית רכב ידני? האם יש דרישות נוספות חשובות מהרכב? דברים שאפשר להתפשר עליהם?

רוני

מדובר על 350-370 ק'מ בשבוע.אי אפשר לקנות ידני,לאישתי אין לזה רישיון.מחפשים רכב שיתאים בעיקר לזוג עם ילד וכלב:).ממש אין דרישות מיוחדות.זהוא רכב ראשון שלנו,כך אנחנו לא יודעים מא חשוב לנו יותר או פחות.אבל חשובה אמינות והחזקה זולה יחסית.

תודה

פורסם

אני לא אתן ייעוץ כלכלי, רק את דעתי.

מה שאתם צריכים זה רכב משפחתי, אוטומטי, רצוי מאוד בטיחותי (בכל זאת,אישה וילד - מסכים?) שייתן איזון בין מחיר קניה, אחזקה, אמינות, ירידת ערך .

לפי נסיון של השנים הקודמות, ודובר על כך כבר כמה פעמים - רכבים בני 3-5 יכולים לתת איזון כזה (כמובן, בתנאי שטופלו מכון ובזמן ולא סבלו מהתעוללות מצד הנהגים). ירידת ערך דרסטית כבר היתה, אבל עדיין הרכבים די חדשים.

זה אומר ללכת על המסלול של קניה בתקציב 50 אלף ש"ח.

לדעתי, דוגמא טובה של רכב בתקציב כזה, שנותן את האיזון של מחיר רכישה לא בשמיים,בטיחות לא רעה, ביטוחים לא יקרים, טיפולים סבירים ואמינות -זה ניסן אלמרה פרפקט:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=25&SubModelID=222&FromYear=2002&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&pid=KNBMbguopHZrR

עכשיו, בקשר לרכב ב 22 אלף ש"ח - מה אפשר למצוא בתקציב הזה שיהיה אוטומטי, בטיחותי ואמין?

קודם כל, כל רכב יפני (נהוג להגיד "נחשב לאמין") יהיה די ישן וחסר בטיחות מינימאלית, המתקבלת על הדעת להסעת משפחה.

בנוסף, רכב כזה, סביר להניח, כבר יהיה נחשב לאמין. הזמן והקילומטרים לא מטיבים עם הרכבים.

ובכללי, האמינות של גיר אוטומטי ברכב בן 10 (בערך) היא בסימן השאלה.

כמובן, כל זה רק דעתי, ואין לי מושג מה היכולת שלכם לעמוד בתשלומים בקנית רכב בתקציב גדול.

ההחלטה היא שלכם.

בהצלחה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בוא תבין: אוטו זה דבר שעולה כסף ובכל מודל כלכלי רק תפסיד. המחיר יורד, יש ביטוח, תיקונים, רישוי, דלק, ירידת ערך ואולי תמצא ברשת אקסל לחישוב כל העלויות.

לדעתי הכי חשוב זה מצב הרכב: טיפולים, כמות ידיים סבירה, תאונות ותמצא פה שרשורים על מה לבדוק ואיך. תכין רקע בבנק להלאווה בסכום 10-20 אלף וככה תוכל להתפרס בחיפושים על כמה שנים ושני דגמים שתבחר. רק המצב יקבע, לאו דווקא השנתון.

צריך הרבה סבלנות וזמן לחיפוש כזה ואז זה ישתלם.

לגבי איזה רכב - יש פה הרבה שאלות כאלו - תעיין. נכון שיקח זמן - אבל אתהם משקיעים חכמים, נכון? אתה יכול לחפש סוזוקי בלנו שהיא אפרורית ולא הכי בטיחותית אבל אמינה, או רנו מגאן (שמורה בלבד!) שאולי תצריך טיפול פה ושם אבל תהיה בטיחותית יותר. סיפור מתיש, ככה זה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
מדובר על 350-370 ק'מ בשבוע.אי אפשר לקנות ידני,לאישתי אין לזה רישיון.מחפשים רכב שיתאים בעיקר לזוג עם ילד וכלב:).ממש אין דרישות מיוחדות.זהוא רכב ראשון שלנו,כך אנחנו לא יודעים מא חשוב לנו יותר או פחות.אבל חשובה אמינות והחזקה זולה יחסית.

תודה

כמן שנאמר לך, בתקציב שלך זו בעיה. להחזיק רכב עם ק"מ כזה יעלה לך לפחות 1500 שקלים לחודש. רכב אוטומטי בתקציב נמוך הוא גם מקור לבעיות ופחות חסכוני ממקבילו הידני. אין הרבה הבדל בין רכב ב-10000 שקלים לרכב ב-20000 שקלים מבחינת עלויות שוטפות, כך שלצערך האפשרות הטובה ביותר עבורך תהיה לקנות רכב ישן ככל האפשר ולקוות לטוב - אחרת תשתעבד להחזרי ההלוואה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...