Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדיון הזה עולה כל כמה זמן. לפותח השרשור - החישוב של כדאיות של ליסינג היא מורכבת ואי אפשר להגיע בדיוק להחלטה האם נכון או לא נכון כי זה לא רק החלטה פיננסית אלא גם החלטה של נוחות ובטיחות (רכב חדש מול יד 2)... עם זאת... הכדאיות הכוללת של ליסינג עולה ככל שאתה נוסע יותר וככל שאתה משתכר יותר. כמעט בכל מקרה - ליסינג יקר מאחזקת אוטו פרטי חדש מאותו דגם.

במקרה שלך זה קרוב כי אתה נוסע הרבה מעל הממוצע. לדעתי - תעשה חישוב של כל הכספים שהוצאת על האקסנט בשנתיים האחרונות (דלק\ביטוחים\טיפולים\ימי חופש), תחלק ותראה כמה זה יוצא חודשי ותעמיד מול זה שווי שימוש של משהו כמו מאזדה 2 (שווי שימוש, תנאים סוציאליים מופחתים וכו'). אז תוכל לראות כמה בדיוק יעלה לך לשדרג ולסוע בראש שקט. כמו שאמרו פה - קח בחשבון ששווי השימוש עומד לעלות, אז תכלול את זה בחישובים שלך.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם.

אני מעיר את השרשור הקיים כדי שתעזרו לי ולבת הזוג שלי לחשוב על כדאיות הליסינג שלי.

החברה שלי לקחה מחברת הליסינג מיצובישי סופר לאנסר דור קודם (אקזקיוטיב) חדשה בניילונים (2009, הגיע בתחילת פברואר).

הנסועה כרגע עומדת על כ-17000 ק"מ שכמובן נעשו ללא חשבון (אין הגבלות ק"מ או דלק ע"י המעסיק).

ההוצאה החודשית אחרי חישובי כל ההפסדים ושווי מס ושאר הניקויים היא כ-3000 שקל נטו לחודש!

אם יוחלט על מעבר לרכב פרטי התקציב הוא 50K לרכב אוטומטי ורצוי שיהיה קומפקטי.

צריך לציין שהנסיעה היומית היא ממחלף הכפר הירוק עד לעזריאלי וזה כולל עמידה בפקקים גם של כביש 5 וגם של איילון (צריכת הדלק).

עוד אציין שלק"מ הקיים אחראי גם אני, כי לאור העובדה שהרכב עם דלקן חסכתי נסיעות רבות והוצאות דלק ברכב הפרטי שלי, ככה שהרכב חברה משמש את שנינו.

תודה לעוזרים.

פורסם

חבל שרק עכשיו היא מגלה שההוצאה החודשית 3K נטו, היה אפשר לבדוק את זה קודם ולחסוך עלויות. האם יש קנס יציאה כשמחזירים את הרכב? המקובל בשנה הראשונה הוא 3 חודשי שכירות שזה בסביבות 7.5K.

חוץ מזה אפשר מההודעה שלך ללמוד על "נזקי הליסינג" ותרומתם לצפיפות בכבישים, לזיהום האוויר ולתאונות הדרכים. האישה צריכה רכב כדי לנסוע כל יום מהכפר הירוק לעזריאלי,לפי חישוב שלי גג 25 ק"מ ביום ו-500 ק"מ בחודש, אבל בחצי שנה נסעה 17K שזה יוצא בחישוב שנתי 34K - רק כיוון שהדלק "חינם" ולא דופקים חשבון.

את האמת, אני לא מתפלא. שודדים מהבנאדם 3K מהנטו אז הוא מרגיש שהוא חייב לדפוק את השיטה ולנסוע בלי חשבון. בכל פעם שאתם תקועים בפקק תחשבו על כמה מסביבכם לא ממש היו צריכים לסייע בלסתום את הכביש, אבל הדלק חינם, אז אפשר לנסוע גם כשלא ממש חייבים.

פורסם
חבל שרק עכשיו היא מגלה שההוצאה החודשית 3K נטו, היה אפשר לבדוק את זה קודם ולחסוך עלויות. האם יש קנס יציאה כשמחזירים את הרכב? המקובל בשנה הראשונה הוא 3 חודשי שכירות שזה בסביבות 7.5K.

חוץ מזה אפשר מההודעה שלך ללמוד על "נזקי הליסינג" ותרומתם לצפיפות בכבישים, לזיהום האוויר ולתאונות הדרכים. האישה צריכה רכב כדי לנסוע כל יום מהכפר הירוק לעזריאלי,לפי חישוב שלי גג 25 ק"מ ביום ו-500 ק"מ בחודש, אבל בחצי שנה נסעה 17K שזה יוצא בחישוב שנתי 34K - רק כיוון שהדלק "חינם" ולא דופקים חשבון.

את האמת, אני לא מתפלא. שודדים מהבנאדם 3K מהנטו אז הוא מרגיש שהוא חייב לדפוק את השיטה ולנסוע בלי חשבון. בכל פעם שאתם תקועים בפקק תחשבו על כמה מסביבכם לא ממש היו צריכים לסייע בלסתום את הכביש, אבל הדלק חינם, אז אפשר לנסוע גם כשלא ממש חייבים.

אתה חצוף!

קודם כל, אף אחד לא אמר שעכשיו היא גילתה את זה!! היא ידעה את זה גם קודם, לקחה בחשבון הכל, רצתה את ההרגשה של רכב חדש מהניילונים ועכשיו אחרי שהתנסתה היא חושבת שאולי זה מיותר.

אין לה שום קנס החזרה, גם זה נבדק כבר!

מאיפה הסקת מסקנות?

"הדלק החינם" הזה שהזכרת עולה לה יותר מ- 3000 בחודש! 17K בכמעט 8 חודשים בעלות של כמעט 24000 שקל זה לא נראה לי מוגזם, אתה חושב שזה מוגזם? (אל לך לשכוח שהרכב חוזר לחברה אחרי 3 שנים כן?)

אני שמח שאתה כבר מסיק מסקנות וטוען שאנחנו רוצים לדפוק את המערכת שעושקת אותנו, אבל לבת הזוג שלי ולי, להבדיל ממך, לא עוברים בראש מחשבות על איך אפשר לז&ן את כולם בעלות החודשית הזאת.

כשאני אומר "ללא חשבון", זה אומר שאם אני צריך להגיע לאילת אני לא אשלם על טיסה יקרה שאני גם ככה משלם אלפי שקלים חודשיים על רכב חברה.

זה לא אומר בהכרח שבזמני הפנוי כשמשעמם לי (לנו) אנחנו נוסעים הלוך חזור לקרית שמונה כדי לשרוף דלק "ולדפוק את השיטה".

כשאני צריך לנסוע לסופר מרקט השכונתי, אני משאיר את הרכב שלי לנוח בחניה מוצלת ואני נוסע דווקא עם רכב הליסינג, זה לא תקין? אני ממש מחזיר לכולם על זה שאני משלם 3K בחודש אה?

ככה זה גם אם אני צריך לקפוץ לחדר הכושר (הפרטי נשאר, הליסינג נוסע) ובכל הזדמנות דומה אחרת.

אז איפה בעצם הנסיעות ה"מיותרות" האלה שאתה מתאר?

החישוב שלך של ק"מ לא רלוונטי לכלום, מה אתה מחשב לי את מספר הק"מ היומיים לעבודה? לבן אדם אין חיים מעבר לנסיעה היומית לעבודה?

בפעם הבאה שכואב לך בלב כשאתה תקוע בפקק, תבקש פנדל ותפנה בתלונה למשרד התחבורה שאחראי למצב בכבישים.

או עזוב, תעשה עצומה לבניית כבישים מיוחדים רק לרכבי הליסינג.

אשמח לקבל תגובות יותר נורמליות.

תודה.

פורסם

נתחיל מזה שאתם עושים 25K ק"מ בשנה שזה פחות או יותר גבול הכדאיות לליסינג.

רכב משפחתי ממוצע יצורך 1:10 אז זה אומר שבשנה אתם תצרכו כ-2,500 ליטר שזה בחישוב גס 15K ש"ח לדלק (לפי חישוב של 6 ש"ח לליטר). תוסיף לחישוב ירידת ערך של כ-10K ש"ח בשנה והגענו ל-25K ש"ח.

שלב הבא זה הוצאות ביטוח (כ-5K ש"ח) וטיפולים (כ-5K ש"ח, קח בחשבון שרכבים בגיל הזה צריכים לעבור טיפולים גדולים ויקרים, בנוסף בגיל הזה מתחילות כל התקלות הרציניות לצוץ) שמעמידים את העלות השנתית על כ-35K ש"ח (נגיד 30K ש"ח אם הביטוח/טיפולים יהיו זולים יותר) כאשר אתם משלמים על ליסינג כיום 36K ש"ח. לפי דעתי תוספת של כ-5K ש"ח לשנה שווה בשביל לקבל רכב חדש (שיהיה בטוח יותר בשביל בת הזוג), שלא כואב לך אם שרטו/דפקו את הרכב פה ושם, שלא צריך לפחד שיהיו תקלות רציניות כי יש אחריות/חברת ליסינג שסופגת הכל. מצד שני אתה מקבל רכב משפחתי שלרוב מאובזר בקמצנות ולפעמים חוסכים גם באביזרי הבטיחות, הטיפול של חברת הליסינג ברכב הוא מינימלי (לרוב זה לא פוגע בך חוץ משימוש בצמיגים זולים שעלול לפגוע בך).

הבעיה שהחישוב לא נגמר פה, המהדרין מחשבים גם הפסדי הפרשים לפנסיה ל-3 השנים הקרובות או מצד שני ה-50K ש"ח שיש לך כרגע להוציא על רכב יכולים לשמש אותך להפקת רווחים במקום "לבזבז" אותם על רכב שערכו רק יורד עם השנים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הנסועה כרגע עומדת על כ-17000 ק"מ שכמובן נעשו ללא חשבון (אין הגבלות ק"מ או דלק ע"י המעסיק).

מה לעשות אבל שזה מה שכתבת - 17,000 ק"מ שנעשו ללא חשבון כי אין הגבלת ק"מ או דלק.

מזה אני מבין שאם הייתם נוסעים "עם חשבון" הייתם נוסעים פחות.

תכפיל את זה ב200 אלף מכוניות ליסינג שנוסעות בכבישים ותבין כמה זיהום אוויר/זמן עמידה בפקקים/תאונות דרכים היה אפשר לחסוך/למנוע.

חוץ מזה באמת שחבל על העצבים. שנה טובה :-)

פורסם
מה לעשות אבל שזה מה שכתבת - 17,000 ק"מ שנעשו ללא חשבון כי אין הגבלת ק"מ או דלק.

מזה אני מבין שאם הייתם נוסעים "עם חשבון" הייתם נוסעים פחות.

תכפיל את זה ב200 אלף מכוניות ליסינג שנוסעות בכבישים ותבין כמה זיהום אוויר/זמן עמידה בפקקים/תאונות דרכים היה אפשר לחסוך/למנוע.

חוץ מזה באמת שחבל על העצבים. שנה טובה :-)

תרשה לי לנפץ במעט את התאוריה של נוסעים ללא מטרה כדי לדפוק את השיטה..

חלק ניכר (בהם אני) ממשתמשי הליסינג עושה ק"מ גבוהה וזו מהסיבה הפשוטה שמקום העבודה מרוחק מהבית.

אני גומא כ 35,000 ק"מ בשנה כאשר כ 65% הם נהיגה למטרות הגעה לעבודה, היתר פרטיות.

היו חצופים אשר אמרו לי שזה בעיה שלי , ושאני צריך למצוא עבודה קרוב לבית..

הייתי שמח , אבל באיזור הצפון העבודה לא נמצאת בהיצע כזה שניתן לבחור..

המדינה מתנערת ממרבית מחויבותיה לאזרח, מלבד הטלת מיסים בכל דרך אפשרית.

פורסם

ציטוט של BMW : "צריך לציין שהנסיעה היומית היא ממחלף הכפר הירוק עד לעזריאלי"

ברור שלאדם שצריך לנסוע כל יום 100 ק"מ הלוך ושוב לעבודה זה סיפור אחר לגמרי.

פורסם

כל אדם שימצא את הכדאיות בתשלומים המופרכים החודשיים האלה בשבילו זה סיפור אחר לגמרי.

יש כאלה שמתלבטים איפה הם עומדים בדיוק.

לא כל אחד מנסה לדפוק את המערכת ולוודא כל הזמן שהוא לא יוצא פראייר.

תקרא מה שרשמתי למעלה, לפעמים ממשפטים מוסיימים מסיקים מסקנות אחרות (וזה בסדר, זה לא פסול, אבל צריך לעשות תיקון).

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

1. אתה מניח שאיש הליסינג נוסע סתם בשביל הכיף רק כדי לא לצאת פראייר. כן, אני מתאר לעצמי שבמקום להיות בבית עם המשפחה, איש הליסינג עושה סיבובים בשכונה כדי לנצל את הדלק חינם.

2. מנגד, אני דווקא יכול לחשוב על כמה יתרונות סביבתיים ברכבי ליסינג, כמו למשל העובדה שהם מאפשרים לאנשים להתגורר בפריפריה מבלי להתחשב בהוצאות הדלק הגבוהות.

3. לגבי הפקקים - רוב הפקקים נוצרים בשעות היציאה והחזרה מעבודה. עכשיו, מכיוון שאנשי הליסינג אינם מובטלים (אחרת לא היה להם רכב ליסינג...) וגם הם צריכים להגיע לעבודה, תדמיין שכל רכב ליסינג שאתה רואה בשעות הפקק בא במקום רכב פרטי אחר שאותו איש ליסינג היה נוהג.

גילוי נאות: אין ומעולם לא היה לי רכב ליסינג.

פורסם

בתור אחד שוויתר על רכב ליסינג (בעלות במשכורת של 3800 ש"ח לחודש) וקנה רכב ישן במקום, תרשה לי להוסיף את התובנות שלי.

1. נסיעה עם "מוד" ליסינג בראש, הרבה יותר בזבזנית בדלק ובטיפולים מנסיעה ברכב פרטי ויש לקחת זאת בחשבון. לדוגמה, ברכב הפרטי שלי (עם מנוע 2.4 ליטר...) אני עושה 1 ל 13 בזמן שברכב הליסינג (מזדה 3) עשיתי 1 ל 9. במקרה בו אתה גר בפרברים ונוסע חלק גדול בדרך בין עירונית החסכון גדל.

2. כפי שכבר כתבו, ימי הליסינג העליזים ("מה הוא רכב השטח הטוב ביותר? מאזדה לאנטיס מליסינג") עברו לפני מספר שנים. נציגי הליסינג הרבה יותר קשוחים בנוגע לנזקים. הקילומטרז' מוגבל ורמת השירות/טיפול ברכבים ירדה לרצפה. כך שהיתרון של רכבים אלה מתבטא כלכלית בלבד אצל אנשים המרויחים משכורת גבוה+קילומטרז'לא מוגבל+נסועה שנתית גבוה מאוד.

3. חסרון נוסף, ואקוטי מבחינתי הוא מבחר קטן ומשעמם של רכבי 1600 משפחטומטיות. בעלות דומה לעלות ליסינג ניתן למצוא מבחר של רכבים שונים משנתונים שונים שיתאימו לדרישות הספציפיות של כל אחד (ידני, ספורטיבי, 7 מקומות ישיבה וכו')

• תוכן חדש...