Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי מושג אם זה הפורום המתאים,

האם לקיחת רכב מהעבודה (ליסינג תפעולי) אכן משלתם בהתחשב בעובדה

שהוצאות הדלק מסתכמות ב1500 ש"ח +-

המשכורת ברוטו עומדת על 10000

מחפש להחליף את הרכב הנוכחי (יונדאי אקסנט 03) לרכב יותר ידידותי

עמיר

פורסם

לפי חישוב גס אתה עובר כ-30000 ק"מ בשנה. לפי דעתי בנסועה כזאת ייתכן וליסינג מהעבודה משתלם (בהנחה שאין מגבלת דלק/מרחק - בחלק מהמקומות מגבילים).

אני לא מכיר את ההסדר במקום העבודה שלך, אך בד"כ ינכו ממשכורתך את עלות הליסינג למעביד (ברוטו). בנוסף תתחיל לשלם מס הכנסה לפי שווי הרכב למס (כיום קבוצה 2 - 1750 ש"ח אם איני טועה).

באופן כללי כמות הק"מ שאתה עובר בשנה אמורה להשפיע על הכדאיות - תעשה את החשבון.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תלוי בהסכם מול מקום העבודה.

כיום קיימים הסכמים אשר מגבילים אותך ל 25,000 ק"מ בשנה.

במקרה כזה תברר מה קורה אם אתה עובר את הק"מ שנקבעו לך.

קח בחישוב שלך את הפרמטרים הבאים :

לא תקבל יותר כסף על נסיעות.

תשלם שווי מס (שיעלה בעתיד)

יכול להיות שירד לך סכום נוסף מהמשכורת.

פורסם

הייתי מתייחס לשיקול הבא: בליסינג אתה יודע מראש כמה תשלם. אך לא כך במקרה של הפרייבט. יתכן ויתמזל מזלך ולרכב לא יקרה כלום, אז שיחקת אותה ויצאת יותר בזול מליסינג. אבל יתכן מאוד והרכב יתקלקל, ידפק, ישרט, וכו וכו. כל הנ"ל כרוך בעצבים, הוצאות, וכמובן איבוד זמן יקר. אז בכל חישוב שכזה יש לקחת בחשבון את ערך הסיכון וערכו של השקט הנפשי. אילו יכולתי לקחת רכב ליסינג - לא הייתי חושס פעמיים, אפילו אם על הנייר זה נראה יותר יקר.

פורסם

הכל תלוי בשכר שלך. אני ממש לפני כשבועיים החזרתי את הרכב מהעבודה שלי וקניתי פרטי.

אם הנסועה שלך לא גבוהה במיוחד, והשכר גם הוא לא גבוה במיוחד, אין שום טעם בלקיחת ליסינג. וזה ילך ויהיה גרוע יותר.

קח בחשבון שווי מס שתשלם, הורדת הנסיעות, ובמקרים רבים גם התנאים הסוציאליים (קרן השתלמות) נגזרים מהברוטו לאחר ההורדה של הרכב.

שתבין משהו, שאתה לוקח ליסינג, כולם, כולל כולם גוזרים קופון על הגב שלך. יבואן הרכב, חברת הליס שנותנת לך שירות, חברת הדלק וכו'. ובסופו של דבר אתה נשאר בלי כלום ביד לאחר שלוש שנים (גם אם רכב הוא אכן לא השקעה).

בהנחה שאתה לא נוסע ממש הרבה 12000 - 14000 בשנה, שומר על הרכב, קונה רכב אמין יחסית ולא משתגע, רוב הסיכויים שגם הבלאי יהיה סביר ולא קיצוני.

הפיתוי הוא עצום. רכב חדש מהניילונים , איך אמר הדוקטור? "ללא הפתעות בתשלום קבוע. הבעיה שהתשלום הזה גבוה מאד.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

הפתרון היחיד הוא לעשות חשבון על דף ולא בראש כי שם הולכים לאיבוד.בליסינג זה קל אתה יודע שיורד לך לדוגמא 3000 ש"ח בחודש כפול 12 חודש זה 36000 שקל(אלוקים ישמור ויציל).עכשיו קח רכב שאתה מעוניין בו ותתחיל לחשב ירידת ערך דלק טיפולים כאבי ראש הוצאות לא צפויות וכו' ותראה אם אתה מגיע לסכום (המבהיל בעיניי) של הליסינג.כשתדע מה ההפרש תדע אם שווה לך לקחת ליסינג או לא.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אם המשכורות ברוטו 10K, מהליסינג מורידים היום בממוצע מהברוטו 3.5K + שווי שימוש שעולה באופן משמעותי ב1 לינואר (בערך 2.5K) + הפרשות לפנסיה/פיצויים יורדות בהתאם, קח בחשבון שלא יישאר לך הרבה בנטו.

פורסם
בהנחה שאתה לא נוסע ממש הרבה 12000 - 14000 בשנה, שומר על הרכב, קונה רכב אמין יחסית ולא משתגע...

ואז בוקר אחד אתה יוצא ורואה שדפקו את הרכב מימין. ולמחרת אתה יוצא וראה ששרטו אותו משמאל... לסיפור הזה הרי אין סוף.

הפתרון היחיד הוא לעשות חשבון על דף.

מי שידע לחזות את העתיד על דף לא יצטרך לא ליסינג ולא פריבייט. הנהג הפרטי יסיעה אותו.

פורסם

תשווה את עלויות הליסינג (האם המעסיק מסבסד חלק מהעלות?) למול העלויות שיש לך עם הרכב הנוכחי. אני מניח שבחישוב שנתי (דלק, ביטוח, טסט, טיפולים, ירידת ערך והוצאות בלתי צפויות) אחזקת הרכב הנוכחי עולה לך למעלה מ- 2500 ש"ח (נטו). אם ההפרש אינו גדול (וזה יכול להיות לאור הוצאות הדלק הגבוהות שלך) אז כדאי לקחת את הליסינג שנותן לך רכב חדש עם ראש נקי לחלוטין.

פורסם

פוליצ'וק, אז שרטו אותו, זה כולה אוטו, מכונה, לא כואב לה והיא לא בוכה בלילה.

מי שקשה לו להשלים עם שריטות על רכושו היקר אז או שלא יקנה רכוש יקר שעומד בלילה ברחוב (השיטה שלי), או שיקח ליסינג וישלם יותר כסף תמורת השקט הנפשי.

אני עשיתי את השיקול שלי והחלטתי לא לקחת ליסינג (נסעתי [לפני שהחזרתי] על מאזדה 3 ספיריט 2 ליטר עם דלק חופשי...)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זה היופי שבקיום, שכולנו שונים. האחד רוצה רק להגיע בנקודה א' ל-ב' וסולד מכל הטרחה שקשורה ברכב. האחר חולה רכבים, רוכש איזו טרנטה, הופך אותה לרכב האספנות ומטפל בה מסביב לשעון תוך הוצאות אסטרונומיות.

אני בסך הכל רק רציתי להגיד כי בהשוואות של ליסינג מול פרייבט יש לקחת בחשבון לא רק את הדלק והביטוח, אלה גם את השקט הנפשי. ורכיב זה כידוע שונה בין אדם לאדם.

פורסם

ואז בוקר אחד אתה יוצא ורואה שדפקו את הרכב מימין. ולמחרת אתה יוצא וראה ששרטו אותו משמאל... לסיפור הזה הרי אין סוף.

בהסכם שהיה לי עם הליסינג כאשר אתה מחזיר את הרכב אתה משלם על כל פגיעה בו. כך שאם יש לך מעיכה מקדימה מהצד ומאחור, מחשבים לך את זה כ 3 תאונות.. עכשיו תעשה את החישוב... זה לא ליסינג שטח של פעם. היום על כל נזק שנגרם ברכב אשר לדעתם לא סביר אתה משלם על זה...

פורסם

לפותח השרשור כפי שציינו השאלה מה הנסועה השנתית שלך ומה עלות הליסינג במקום בעבודה.

בעבודה שלי אני רואה את שני הקצוות, מצד אחד רווקים שנוסעים בקושי 10K בשנה ולוקחים רכב מקבוצה 2 (פוזה ובזבוז)

מצד שני בעלי משפחות שמתעקשים לסוע 100 ק"מ ביום על רכב פרטי כי הם חולי הגה וחייבים ידני.

אני נשברתי לפני שנה והפרדתי קודש וחול.לחול סובלים עם ליסינג ולקודש נהנים מהרכב הפרטי.

• תוכן חדש...