Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש ברנר להשאלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאזור המרכז - מודיעין .

יש לי בעיה להסיר כנף \ מניפה \ פרופלור של מדחס מזגן ביתי , ויש צורך לחמם את הציר על מנת להסיר את המניפה התקועה ( להב אחד מתוך שישה נשבר ויש צורך להחליפה בחדשה ) .

היא תקועה על הציר מהסיבה שבורג האלן חרט את ציר המנוע עליו היא יושבת , באופן כזה שנוצרה מין מגרעת שמונעת ממני להסיר אותה .

בהתעייצות עם טכנאי מזגנים , נאמר לי שחימום של הציר ושל בסיס המניפה יעזור לי להסיר אותה .

אפילו הזמנתי טכנאי הבוקר שיגיע לבצע את העבודה , לאחר שדיברתי איתו לפני יומיים וביקש שאתקשר אליו היום , אבל הבן אדם אפילו לא טרח להחזיר טלפון .

אשמח אם מישהו מחברי הפורום יגיש עזרה בענין .

שבת שלום

פורסם

לצערי אין לי ברנר להשאיל לך אבל אולי כמה רעיונות שעשויים לסייע.

1. נתחיל מזה שבמקרה שאתה מתאר אני לא חושב שחימום בעזרת ברנר יפתור את הבעיה. גם אם יקל עדיין יהיה קשה להפעיל כוח כשהעסק רותח.
  2. אין אפשרות להשתמש בחולץ (אפציר)? אם צריך שבור את שאר הכנפיים כדי לאפשר גישה והשתמש בחולץ. ישנם גם חולצים ניידים עם מגבר הידראולי, אם כי לא נראה לי שזה נחוץ כאן.
  3. אם המניפה ממילא גמורה שבור את כל הכנפיים כדי להקל על הגישה ובעבודה זהירה עם דיסק (או מיני דיסק על דרמל) תחתוך את הבוקסה של המניפה שיושבת על הציר. תעשה חתך אורך אחד או שניים ובעזרת מברג שטוח תפריד את החלקים.

תעלה תמונה, אני בטוח שיהיה ניתן לעזור לך.

פורסם
לצערי אין לי ברנר להשאיל לך אבל אולי כמה רעיונות שעשויים לסייע.
  1. נתחיל מזה שבמקרה שאתה מתאר אני לא חושב שחימום בעזרת ברנר יפתור את הבעיה. גם אם יקל עדיין יהיה קשה להפעיל כוח כשהעסק רותח.
  2. אין אפשרות להשתמש בחולץ (אפציר)? אם צריך שבור את שאר הכנפיים כדי לאפשר גישה והשתמש בחולץ. ישנם גם חולצים ניידים עם מגבר הידראולי, אם כי לא נראה לי שזה נחוץ כאן.
  3. אם המניפה ממילא גמורה שבור את כל הכנפיים כדי להקל על הגישה ובעבודה זהירה עם דיסק (או מיני דיסק על דרמל) תחתוך את הבוקסה של המניפה שיושבת על הציר. תעשה חתך אורך אחד או שניים ובעזרת מברג שטוח תפריד את החלקים.

תעלה תמונה, אני בטוח שיהיה ניתן לעזור לך.

בוקר טוב .

1 יכול מאד להיות שאתה צודק ויהיה בלתי אפשרי להתעסק עם זה - למרות ההצעה שציין בפניי אותו טכנאי מזגנים .

2 אין לי חולץ ואין לי מושג איך עובדים איתו והיכן להשיג אותו .

3 זהו - שהמניפה לא ממש גמורה ( העליתי שרשור בענין לא מזמן ) המצב הוא כזה שלהב אחד מתוך שישה נשבר , וכדי להמשיך להשתמש במזגן שברתי את הלהב הנגדי על מנת שייוצר איזשהוא באלאנס בזמן פעולת מנוע המניפה .

הענין הוא שבימים האחרונים המזגן ( יוניק 4.5 כ"ס ) עובד ומתפקד , אולם אני חושש שמנוע המניפה יתעייף בקרוב עקב לחצים על הציר , וישבוק חיים משום שלמרות שנוצר כביכול איזון , האיזון לא מושלם ויש תנודתיות של ציר המניפה .

לשבור את הכנפיים יהיה לא חכם משום שיש צורך להביא את המניפה כדי לרכוש חלופית , ומצד שני אם לא אשיג את החלק בזמן הקרוב מסיבות של מחסור בחלקים - אכלתי אותה ויצאתי חומוס מיוזע .

לגבי ניסור הבוקסה - זו אופציה שבהחלט עלתה בראשי - קצת קשה ליישום , עבורי בכל אופן .

אופציה נוספת ופחות מפתה עבורי היא - לפרק את המנוע החשמלי כולו יחד עם המניפה ולגשת לבעל מקצוע שיסיר אותה .

אופציה זו פחות עדיפה בשלב ראשון מהסיבה שזה מצריך התעסקות עם חיתוך \ שחרור צמת החשמל של המנוע .

יום טוב

תוספת : אציין שהמניפה עשויה ממתכת ( כנראה פח מגולוון ) הבוקסה עשויה לדעתי מפליז וציר המנוע מברזל .

את בורג האלן שמחזק את הבוקסה לציר המנוע ניתן לפתוח ולהוציא ללא קושי - הבעיה לא איתו במקרה שלא הובנתי נכון .

פורסם

אם היית ממשיך בשרשור המקורי היה קל יותר להבין במה מדובר.

בכל מקרה אני בספק שלא תוכל למצוא מניפה מתאימה ובמקרה הגרוע אפילו להתאים מניפה (לא סביר). אני מציע שלפי דגם המזגן ותמונה קודם תשיג מניפה ואז ירד לך החשש מכיסוח הישנה.

ככה למשל נראה חולץ (יש הרבה צורות, 2 או 3 זרועות):

Jaw_puller.jpg

אם אתה מצליח להכניס את קצה הזרוע מאחורי הבוקסה הוא ישלוף אותה בקלות.

חפש בגוגל תמונות puller ותוכל לראות חולצים בצורות שונות.

ככל שאני חושב על זה, ניסור הבוקסה עם מסורית ידנית קטנה נשמע לי כאופציה סבירה ובטוחה. אני מניח שתוכל לעשות זאת דרך אחת הכנפיים ששברת.

פורסם

וואלה חולץ כמו בתמונה שצירפת נראה לי כמו כלי אידיאלי למטרה שלי .

איפה אפשר להשיג ( להשאיל ) כזה כלי ?

יש מצב למצוא את החולצים האלה במוסכי רכב ?

ושוב אביב תודה על הסיוע .

פורסם

בכל חנות לכלי עבודה תמצא אותם. יש הרבה גדלים וצורות, בחר את מה שלדעתך הכי מתאים. תוכל לקנות חולץ מאיכות לא משהו במחיר דיי זול. חולץ איכותי עולה כבר הרבה.

במוסכים גם כן תוכל להשיג.

• תוכן חדש...