Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה יכול לרשום באדום וגם בפונט גדול יותר, זה לא הופך אותך לצודק.

אני נוסע בשנה 6 אלף ק"מ והרכב שלי בן 20, למה שאני אעשה טסט פעמיים בשנה ואתה לא? רק כי אתה נוסע 3K ק"מ? או כי הרכב שלך הוא פורד אסקורט 79 ושלי שנת 89? גם אני אוהב את הרכב שלי ולא מחזיק אותו מחוסר ברירה. באותה מידה יכלתי לקנות חיפושית שנת 78 ולחסוך מעצמי טסט.

כל הכבוד לכם על התקנה, אבל מבחינתי צריך לעשות אותו הדבר על רכב מיושן, שכן לטעמי זה ממש לא הוגן שרכב מיושן יבצע טסט פעמיים בשנה, בעוד שחיפושית שנת 78 תבצע רק פעם בשנה כי היא שינתה סטטוס לאספנות.

וכאן מבחינתי הוויכוח הסתיים, חבל פשוט לטחון מים. שלא תבין אותי לא נכון, אני באותו הצד שלכם, מבחינתי שלא תעשו טסט בכלל, פשוט בתור בעל רכב מיושן אני רואה את זה לא ממש צודק (זה לא אומר שאם החוק של האספנות יעבור אני אגיש בג"צ נגדו, שפוט מציין דעה שלי).

רק כדי שיהיה לך ברור- לי יש בנוסף לרכבים, שכבר מוגדרים כ"אספנות", עוד: אוטו משנת 85, אוטו משנת 88, ועוד שני רכבים משנת 92, שכ"א מהם מבחינתי כבר "רכב אספנות", כי אני מחזיק אותם אך ורק בגלל שאני אוהב אותם, והם, אם בכלל, נוסעים פעם ב.... וכן, אני ממש הייתי שמח, לו ניתן היה גם אותם לרשום כ"אספנות", עם כל ההטבות וההנחות. מה לעשות- אי אפשר! יש גבול, למה שאפשר לבקש (ובעיקר- לקבל!) ממשרד התחבורה! כי אחרת זה כמו "לקבל אצבע- ולרצות את כל היד", וזה כבר לא יעבוד! ורק לצורך השוואה- בהרבה מדינות אחרות לא רק שאין את ההטבות האלה, אלא משתדלים כמה שיותר להקשות על בעלי רכבים הישנים! וכאן- מה יש כאן, שכ"כ מפריע? שני טסטים?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ללא קשר להישג המכובד

מגוון התגובות חושף את הסכנות והבעיות האורבות בכל שינוי הסטטוסקוו בנושא אספנות!

מגוון האינטרסים של בעלי הרכבים עלול לחשוף אותנו לסכנות כאלה ואחרות, וצריך לדעת להלך בין הטיפות,

חשוב שאנשים לא יהיו צרי עין בקבלת ההישג ולא ינסו לעשות קופה על גב האספנות בכדי שלא ילכו לאיבוד ההשגים

הטובים. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לא הבנתי מה ההישג, אז שתי בדיקות בשנה.

לא הבנתי את תקנה 308 ומה השתנה

מבחן רישוי פעם אחד בשנה! (טסט, העמידה המייגעת בתור, הטרטור, הזמן העונש)

בדיקת חורף? אם תרצה לנוע בחורף. לא מחייב.

מבחן רישוי בין אוקטובר למרץ - פטור מבדיקת חורף.

זה לא הישג?

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם
כי רכב אספנות -הוא "רכב אספנות"! שנועד לאספנות! מה כזה קשה להבין?!? הוא לא, עוד הפעם- לא נועד, שייסעו בו למשל לעבודה בתור רכב עיקרי! ובטח לא בתור רכב עבודה, שאגב, בפרוש צויין ברישיונות של כל מסחרית אספנות, שאסור להעמיס אותה! עדיין לא ברור? זה, שיש אנשים, שעושים את זה מסיבות כאלה ואחרות- אז הם עושים! גם אם הם לא נוסעים בשעות האסורות- הם עדיין עושים משהו, שלא הייתה הכוונה, שיעשו!

אז עכשיו, עוד הפעם, ואני אסביר ל א ט: בגלל, שרכב אספנות לא נועד לנסוע הרבה- הוא מקבל את כל ההקלות, כי מניחים, ובצדק, שיהיה פחות מעורב בתאונות ופחות יתקלקל, ויתוחזק ברמה יותר גבוהה, כי מחזיקים אותו מאהבה, ולא מחוסר ברירה כמו שמחזיקים, נניח, דייהטסו שרייד שנת 88 שמתפרקת בדרך לסטודנט שאין לו כסף להחליף חצי אוטו! ונוסע איתה יומיום!

ושוב, זה, שיש רכבי אספנות, שכן נוסעים יומיום, ואף עובדים קשה- זה לא, מה שמחוקק התכוון! יש גם אנשים, שנוסעים באדום- משהו מונע גם ממך לעשות זאת?:roll:

קשה לי שלא להגיב לזה!

תראה אני אדם האוהב לסוע על רכבי האספנות שלי כדרך חיים.

יש לי גם קטנוע וגם רכב אספנות ושניהם הם הכלים היחידים שיש ברשותי לנסיע

כל יום אני נוסע עם הרכבים שלי אני משתמש כל יום בהם ואם הייתי חושב שרכב אספנות זה להובי ושאני צריך לסוע עם הרכב שלי רק בסופי שבוע או לבוא למפגש מועדון בהחלט הייה לי מיותר להחזיק את הרכב.

אני נוסע עם החיפושית שלי מעל 15 אלף ק"מ בשנה ונכון אני משלם ביטוח אפסי וטסט במחיר מכוחך לחלוטין ובגלל המחיר ההזוי אני מחזיר גם רכב וגם קטנוע אספנות עם ביטוח וטסט לאורך כל השנה ואם מעל שלושה ימים אחד הרכבים לא נוסע זה משהו לא תקין

מה שאני בא להגיד בזה שרכב אספנות הוא בהחלט חלק מהאהבה שלנו וחלק מהתחביב

אבל

יש אנשים (כמוני למשל) הנוסעים ברכב אספנות מתוך אהבה ומתוך ראיה כי רכב אספנות לא צריך ליהיות בחניה אלא לסוע ולא להפסיק

אני מבטיח לך שהרכבים שלי מתוחזקים ברמה שהלאוי והרכבים המודרנים יזקו לטיפול ואחזקה כמו שאני מטפל ברכבים שלי.

קצת קשה לי עם העובדה שאומרים "אנשים מביישים את האספנות"

זה שיש סטודנטים או אנשים תפרניים או אנשים יד ראשונה משנת 64 הרוצים לסוע עם הרכב שלהם זה החלטה שלהם.

רכב הנע בכבישים להגעה למפגשים או לסיבוב בשכונה מבחינתי הוא לא אספנות אלא רכב תצוגה בלבד.

אני רואה בנסיעה יום יומית את הכיף של המבטים של הנהגים שמחייכים לי ושמספרים לי סיפורים בדרכים

"..רכבתי על וספה כמו שלך בצעירותי"

"אני זוכר שאבא שלי הייה לו חיפושית כמו שלך.."

ועוד דוגמאות...

פה הכיך באספנות שרואים אותם ברכבי הארץ נוסעים וגורמים לאנשים לחייך ולהגיב בתגובות הזויות שרק אנחנו אנשי האספנות מקבלים את התגובות הללו.

נכון אם המחיר הביטוח והמבחן השנתי לא הייה כל כך זול לא הייתי חושב להחזיק גם רכב וגם דו גלגלי.

אבל המחיר הזול נותן לי מוטיבציה להחזיק את השניים כל השנה בצורה תקינה ביותר.

תמיד אפשר להאשים את בחור מדאלית אל כארמל הנוסע בטרנספורטר שנת 71 שכתוב בו רכב אספנות והוא משמש אותו כעלטיזעכן שזה בזבוז.

אבל זאת זכותו של בעל רכב לעשות כרצונו

אפילו יהיו מי שיתנגדו לי אבל אני בעד פעמיים בשנה טסט.

אחרי הכל מדובר ברכב ישן ועם בטיחות לא משחקים

את זה למדתי אחרי שלקקתי את הרכב ועשיתי הכל בצורה מופלאה ובחצי שנה שלא הייה צריך אישור מוסך רק באתי לטסט והכשילו אותי על צינורות ברקס יבשים

הודתי לבוחן ורצתי לתקן. אם לא הייה מבחן רישוי חצי שנתי לא הייתי מגיע לזה בחיים!! והייתי נוסע עם תקלה בבולמים שאני לא הייתי יכול לעלות על זה. עם כל הכבוד כמה שאני משתדל שהידע שלי יהיה רחב ולעשות את כל הטיפולים לבד בנושא בטיחות אני לא מאמין בעצמי ולא מתקן לבד.

לכן אם לא הייה את המבחן החצי שנתי יכלתי לסוע עם אוצפיה לאבד ברקסים ולא משנה כמה הרכב שלי נראה מדהים

זאת דעתי!

פורסם

איזה יופיאיזה כייף

לא יודע למי להודות ספציפית,

אז פשוט תודה לכל מי שעסק בעניין ודחף להחלטה שמשרתת את הציבור שלנו.

ישר כוח!

Sharon :viking:

VW Bus 73

(שירשור הפרויקט BUS 73 בפורום:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1999394#post1999394

פורסם

אני חייב להתייחס לתגובות המעורבות:

אם החוק החדש גורם למישהו לחשוב שאני שייך לציבור מופלה לטובה רק בגלל שחצי חיים חלמתי לנסוע לים לגלוש עם טרנספורטר ישנה אני מוותר על החוק יחד עם ההקלות בטסט ובביטוח.

אני עושה ברכב שימוש חצי יומי (פעם ביומיים בממוצע נוסע וחוזר לעבודה בתוך העיר).

עבדתי קשה ע"מ להגיע לסטטוס של לא מופלה לטובה במדינה הזו ואני מעדיף להשאר כזה:

עובד הייטק שכיר המשלם מיסיו כחוק, משרת מילואים פעיל שלא מתחמק מזה (גם לא מתנדב), אני גם לא זכאי לשום הטבה בחשמל מים קרקעות והשד יודע אילו קומבינות אחרות הומצאו ופותחו כאן.

אני מברך שנית על היוזמה לעודד את תחום איסוף המכוניות, לדעתי ההצעה הוגנת, אנחנו מתחזקים את הרכבים הרבה יותר טוב מהממוצע והרי לא ביטלו את חובת הטסט, רק הורידו לפעם בשנה.

אבל אם אנחנו מרגיזים מישהו שלא מתרצה אני אוותר

Sharon :viking:

VW Bus 73

(שירשור הפרויקט BUS 73 בפורום:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1999394#post1999394

פורסם
קשה לי שלא להגיב לזה!

תמיד אפשר להאשים את בחור מדאלית אל כארמל הנוסע בטרנספורטר שנת 71 שכתוב בו רכב אספנות והוא משמש אותו כעלטיזעכן שזה בזבוז.

מה יש'ך נגד בחורים דרוזים מדלית אל כרמל:twisted:? ומה הקשר ביניהם לבין אלטעזכען :twisted:?

:beerchug: וליוזמני השינוי בחוק - קבלו המון כל הכבוד :beerchug:

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

בנאדם לא יכול לתת סתם דוגמא בלי שיקפצו עליו...

אז באותה מידה הוא היה יכול לכתוב על צעיר אשכנזי, יוצא קיבוץ רמת יוחנן, שבונה מרפסות עץ ופרגולות, ומתנייד בטרנספורטר 72.

בסדר? נרגעת?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מה יש'ך נגד בחורים דרוזים מדלית אל כרמל:twisted:? ומה הקשר ביניהם לבין אלטעזכען :twisted:?

:beerchug: וליוזמני השינוי בחוק - קבלו המון כל הכבוד :beerchug:

אין לי שום דבר נגד דרוזים מליאת אל כארמל וגם אין לי מושג אם בכלל יש שם דרוזים

זה סתם איזה משהו שקפץ לי שכתבתי

יכלתי לכתוב בחור אשכנזי מרמת אביב ג' בוקר קורס טייס של חייל האוויר.

הרעיון הייה שזה לא משנה אם הרכב שלך משמש אותך לתצוגה, רכב יום יומי לעבודה, רכב משני בשביל האישה, רכב מגניב להכניס את החברה שלך למושב האחורי או סתם לקחת את הרכב ולשמש בו כרכב אלטעזכען.

הרעיון שכולם רכבים ישנים המוגדרים כאספנות ולא משנה מה השימוש של בעל הרכב.

כל אחד יכול לעשות עם הרכב אספנות שלו מה שעולה על רוחו.

אם מישהו אומר לי שאני משתמש עם הרכב שלי בנסיעות יום יומיות ו"מנצל" את הקטגוריה של אספנות לטובת זה שהרכב שלי לוקח אותי לעבודה זה מרגיז אותי

כמו שלאחד יש את הזכות לסוע ברכב אספנות שלו פעם בשבוע ליד אליהו ולהשויץ ברכב שלו ולשבת עם החבר'ה ולצחוק על חוויות,

אני נהנה מהאספנות שלי כל יום כי ככה אני אוהב לחיות את החיים שלי עם רכב ישן שאני חווה את התחושה שסבא שלי נהג על רכב כמו שלי

לא צריך להגיד לי שאני מנצל את קטגוריית האספנות. כי אחרים רואים באספנות רק רכב לתצוגה.

אספנות מבחינתי זה להרבות את הרכבים הישנים בכבישי ישראל וכך לעלות חיות על הנהגים בככבישים וכמובן על פנינו שאנו נוסעים בהם בגאווה!!

• תוכן חדש...