Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר להתנעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל מצטער לא ידעתי לאיפה זה מתאים

עכשיו השאלה היא כמה דלק האוטו צורך רק בהתנעה לבד?

לצורך העניין מדובר במנוע 1800 לדוגמא.

וברור שככל שהמנוע הוא יותר גדול הצריכה עולה, אבל האם אפשר לדעת על פי הגודל של המנוע או גם בסוג האוטו?

תודה רבה לעונים.

פורסם

מדובר על מזדה לנטיס 97.

ואני וידע שהשאלה קצת מוזרה פשוט האוטו מותנע לפחות 4 פעמים ביום ואבא שלי מתדלק מיכל וחצי בשבוע כשהאוטו יחסית בקושי נוסע.

הנסיעות הם בעיקר לעבודה שלו שנמצאת כ1.5-2 ק"מ מהבית

פורסם

אז מה הוא יעשה,לא יניע את האוטו?

אם אתה חושד בצריכת דלק גבוה מדי,קודם תמדוד כמה בדיוק היא אוכלת,ואז כבר תתחיל לבדוק לחץ בגלגלים,סגנון הנהיגה של אבא שלך ושאר הדברים.חוץ מזה לא נראה לי שההנעה היא זאתי שגומרת לך טנק וחצי בשבוע.ממש לא

פורסם

הבעיה אינה בהתנעה אלא באופי הנסיעה.

נסיעה עירונית עם מנוע קר (שטרם הספיק להגיע לטמפ' עבודה) הינה בזבזנית במיוחד. אם באיזור שלכם ישנן גם עליות, המצב גרוע אף יותר.

ההתנעה, בזבזנית ככל שתהיה, זניחה לעומת השאר.

בכדי לחסוך בעלויות, מומלץ לקנות רכב קטן (סופר מיני) בעל נפח מנוע קטן וגיר ידני.

חסכוני במיוחד הוא מנוע הSDI של קונצרן פולקסוואגן שמסוגל בקלות להגיע לצריכת דלק של 1:20 ק"מ לליטר. ניתן למצוא אותו בפולו, בגולף, בפאביה, ובקורדובה.

דני G.

פורסם

acm, מה שאתה מתאר, לא הגיוני לחלוטין. אתה אומר, שאבא שלך נוסע בעיקר לעבודה, 2 ק"מ מהבית.

זה יוצא 20 קילומטר בשבוע. אם נגזים בצורה פראית, נחשב את צריכת הדלק של האוטו לפי 1 ל 5, כלומר בשבוע הולך לו 4 ליטר דלק.

טנק דלק באוטו שלך הוא כ 50 ליטר, אתה מדבר על טנק וחצי בשבוע, כלומר 75 ליטר.

משהוא כאן לא מסתדר, אם נמשיך לחשב לפי צריכת דלק של 1 ל 5, נראה, שאבא שלך עובר עוד לפחות 350 קילומטר בשבוע, וזה לא מתאים להגדרה של רכב, שבקושי נוסע.

פורסם

זה לא שאלו הנסיעות היחידות, אלו הנסיעות העיקריות.

שאר הנסיעות זה נסיעה שלו כ3 פעמים בשבוע לסידורים (כ30 הלוך חזור) ועוד פעמיים בשבוע שאני נוסע ליקנעם (כ60 ק"מ).

לא כתבתי את הנסיעות האלו בגלל שבאופן יחסי מתבזבז הרבה יותר דלק בנסיעות אלו מאשר בנסיעות היותר ארוכות.

ויש לי שאלה שפחות קשורה לפורום הזה:

האם הגטה 1.4 טורבו (160/122) תהיה שתיינית פחות משמעותית?

פורסם

ברור שיתבזבז הרבה יותר דלק בנסיעה קצרה, המנוע בקושי מתחמם בנסיעות האלו ואני מניח שהן בעיר.

עדיף שבמקום לתת חצי תמונה תבצע מדידה אמיתית ואז תחזור עם תוצאות.

פורסם

אני לא מבין משהו , כולם מדברים כאן על מנוע קר, רק שמנסיון הנהיגה שלי המנוע אצלי באוטו מגיע לטמפ הכי גבוה תוך 2-3 דקות גג..

זאת אומרת זה לא שלמנוע לוקח רבע שעה להתחמם או משהו כזה..

פורסם
אתה רוצה לקנות אוטו ב150000 שקל בשביל לחסוך דלק באוטו שיש לך היום שעולה 25000 במקרה הטוב?

איפה החיסכון כאן?

האוטו עומד להיות מוחלף בכל מקרה.

והאם יש מנועים חסכוניים יחסית שנותנים גם כח?

• תוכן חדש...