Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכיבים של המערכת שלי נמצאים בחתימה, וכפי שרואים המגבר לא באותה רמה כמו שאר הרכיבים. חשבתי על מעבר להגברה אקטיבית, אך מכיוון שהוופרים של ההייבריד בנויים לקבלת 120RMS, אם אקנה מגבר חזק ואיכותי (למשל 4X100) הרי שני ערוצים "יבוזבזו" על הטוויטרים שכן דרוש להם הרבה פחות מ 100 וואט כדי לפעול כראוי.

לכן, חשבתי על 3 אפשרויות לשידרוג:

1. קניית מגבר שני ערוצים חזק להגברת הוופרים + מגבר שני ערוצים חלש (למשל ה ST60) להגברת הטוויטרים + מונו לסאב (החיסרון - מחיר הקנייה וההתקנהשל 3 מגברים)
  2. קניית מגבר שני ערוצים חלש (למשל ה ST60) להגברת הטוויטרים + מגבר 4 ערוצים חזק (4X100), כך ששני ערוצים יגבירו את הוופרים ושני ערוצים יגושרו לטובת הסאב (החיסרון - גישור במקום מונו).
  3. קניית מגבר 4 ערוצים בינוני בעוצמה (4X80) להגברה אקטיבית של ההיבריד ומונו לסאב (החיסרון - הוופרים לא יקבלו את מלוא העוצמה שהם אמורים לקבל והטוויטרים יקבלו יותר ממה שהם צריכים).

כרגע אני מתלבט בין 2 לבין 3, השאלה העיקרית היא האם קיים הבדל מהותי בין גישור שני ערוצים לבין מונו מבחינת האיכות, בהנחה ששני המגברים באותה רמה?

דעתכם והצעות נוספות יתקבלו בברכה..

פורסם

במחירים היום שאפשר לדוג סטריאו שישים זה פשע לא לקנות כזה ולשדך אותו לטוויטרים .

אני כמובן ממליץ על האופציה של שלושה מגברים .

אם ההחלטה מטעמי פרקטיקה היא על 2 מגברים אז אני חושב שאני הייתי הולך על מונו ומגבר 4 ערוצים לסט הקידמי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מקריאה מרובה בפורום הייתי נזהר לקרוא ל ST-60 מגבר חלש...:wink: אבל נתקלתי בהמון מחמאות לשידוך המצוין של הגנסיס לטויטרים והתגובות ממש מתלהבות.מה גם שחברת גנסיס נחשבת כמעולה ביותר .

פורסם

מניסיון ה ST60 הוא המגבר ל טוויטרים וכפי שעופר ציין במחירים היום זה רק לחטוף אותו :lol:

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם
מניסיון ה ST60 הוא המגבר ל טוויטרים וכפי שעופר ציין במחירים היום זה רק לחטוף אותו :lol:

אוקיי אז יש קונצנזוס על ה ST60.. :-) ז"א שזה משאיר לי למצוא מגבר חזק (4X100) ואיכותי מיד שנייה (אולי לא כמו ה ST60 שכן מגבר ארבעת הערוצים של ג'נסיס מסדרת סטריאו III ממש יקר), יש לכם הצעות? חשבתי על ה Profile 4 ultra אבל לא מוכרים אותו כיד שנייה.. :|

בכל מקרה אני יודע שהגישור יניב גג 300RMS ב 4 אוהם לסאב, אבל זאת לא תהיה בעיה שכן הסאב הבא יהיה ככל הנראה האודיופייל של ג'נסיס, שאמור להסתפק ב 250RMS.

פורסם
Sundown Audio SAX-100.4

נותן 100RMS לערוץ ובגישור 320RMS. יש לו גם קרוסאובר שמתאים לדרישות שלך.

אני מחפש מגבר ברמה גבוהה יותר - כך שלא אצטרך לשדרג אותו שוב בעתיד הקרוב (והרחוק).

האם יש לכם הצעות נוספות למגבר 4 ערוצים איכותי (ברמה של Genesis profile 4 ultra) מיד שנייה, המתאים להגברת וופרים של הייבריד וסאב נציל? (תקציב - עד 2500)

פורסם

Genesis profile לפי דעתי לא רחוק ברמתו מSUNDOWN,למראת מחירו גבוה יותר. אני אישית לא התלהבתי ממגבר הזה.

(יכול להיות שעם מורל יהיה שילוב טוב יותר מההרץ ששמעתי)

LRX4.1K יתן תמורה טובה.

מגברים של STEG סדרה K גם מצוינים.

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם
Genesis profile לפי דעתי לא רחוק ברמתו מSUNDOWN,למראת מחירו גבוה יותר. אני אישית לא התלהבתי ממגבר הזה.

(יכול להיות שעם מורל יהיה שילוב טוב יותר מההרץ ששמעתי)

LRX4.1K יתן תמורה טובה.

מגברים של STEG סדרה K גם מצוינים.

איך ה Xetec Prestige P4 לעומתם, ובכלל?

פורסם

לי יש ניסיון עם הפרופייל 4 אולטרה ומדובר במגבר מעולה לטעמי. אם השיקול היה פרופייל אולטרה חדש מול זטק P4 משומש הייתי בוחר בפרופייל . עם זאת הזטק P4 הינו מגבר מעולה ואם הייתי צריך לבחור בין שניהם חדשים או שניהם משומשים הייתי לוקח את הזטק בלי לחשוב פעמיים.

לגבי הפרופייל 4 הרגיל - עם כל החיבה שלי למגברי גנסיס , אני לא ממליץ עליו שכן הוא חלש מידי . האולטרה זה כבר סיפור אחר ומדובר במגבר שונה לא רק בהספק.

לגבי הסאב בשילוב עם הפרופייל אולטרה - ברכב של הבוס של בעבודה בזמנו התקנתי את השניים האלו והתוצאה פשוט מעולה. אין לך מה לחשוש מעניין ההספק מדובר במגבר חזק מאוד. ושוב גם במקרה הזה , ה P4 חזק לא פחות כמובן והוא גם יעשה את העבודה בצורה מצויינת .

שניהם בחירות מעולות , אני הייתי לוקח את הגנסיס בגלל הניסיון הארוך שלי עם המגברים שלהם ובגלל החיבה האישית , אם זאת אני חושב שה P4 הוא מגבר טוב יותר .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
לי יש ניסיון עם הפרופייל 4 אולטרה ומדובר במגבר מעולה לטעמי. אם השיקול היה פרופייל אולטרה חדש מול זטק P4 משומש הייתי בוחר בפרופייל . עם זאת הזטק P4 הינו מגבר מעולה ואם הייתי צריך לבחור בין שניהם חדשים או שניהם משומשים הייתי לוקח את הזטק בלי לחשוב פעמיים.

לגבי הפרופייל 4 הרגיל - עם כל החיבה שלי למגברי גנסיס , אני לא ממליץ עליו שכן הוא חלש מידי . האולטרה זה כבר סיפור אחר ומדובר במגבר שונה לא רק בהספק.

לגבי הסאב בשילוב עם הפרופייל אולטרה - ברכב של הבוס של בעבודה בזמנו התקנתי את השניים האלו והתוצאה פשוט מעולה. אין לך מה לחשוש מעניין ההספק מדובר במגבר חזק מאוד. ושוב גם במקרה הזה , ה P4 חזק לא פחות כמובן והוא גם יעשה את העבודה בצורה מצויינת .

שניהם בחירות מעולות , אני הייתי לוקח את הגנסיס בגלל הניסיון הארוך שלי עם המגברים שלהם ובגלל החיבה האישית , אם זאת אני חושב שה P4 הוא מגבר טוב יותר .

תודה על התגובה המפורטת, אני מתחיל להיסגר על מה לחפש :-D

• תוכן חדש...