Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי זמן לא רב שאני מגביר את המיד'ים L4 בעזרת Stereo 100 של ג'נסיס המצוין , החלטתי שהוא תופס מקום יקר.. אז בהשראת הנסיון של צביקה ועם הרעיון שקיבלתי מגורל, עברתי לחצי אקטיבי.

לצורך העניין, השגתי קרוס C61-2 של הסט קלארוס, שחותך בין המיד'ים לטוייטרים ב 5.1K / סלופ 12 וקיבל זוג ערוצים ב TRU B475 שלפני כן נוצלו רק לטובת הטוייטרים. מלמטה, הפרוססור עושה את העבודה וחותך על 180HZ .

השינוי..?

משמעותי, אין ספק שיש הבדל באופי הגברה של הג'נסיס וה TRU והוא לגמרי שמיע בתחום המיד והגבוהים. יכול להיות שזו הייתה טעות מלכתחילה לשים את ה L4 על ה ST100 בשדרוג ל 3WAY , אבל הכל אילוצים. לפני הקרוס, הרגשתי שתחום המיד "משתלט" לי על הבמה ועכשיו הכל יותר הרמוני.

מסקנה? מיד וטוייטר - מומלץ על אותו אופי הגברה.

תודה לדני על הקרוסים, ליוסי על ההתקנה וכמובן לגורל על הרעיון המשובח (חצי אקטיבי זה הכי אחי :-P)

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אחרי זמן לא רב שאני מגביר את המיד'ים L4 בעזרת Stereo 100 של ג'נסיס המצוין , החלטתי שהוא תופס מקום יקר.. אז בהשראת הנסיון של צביקה ועם הרעיון שקיבלתי מגורל, עברתי לחצי אקטיבי.

לצורך העניין, השגתי קרוס C61-2 של הסט קלארוס, שחותך בין המיד'ים לטוייטרים ב 5.1K / סלופ 12 וקיבל זוג ערוצים ב TRU B475 שלפני כן נוצלו רק לטובת הטוייטרים. מלמטה, הפרוססור עושה את העבודה וחותך על 180HZ .

השינוי..?

משמעותי, אין ספק שיש הבדל באופי הגברה של הג'נסיס וה TRU והוא לגמרי שמיע בתחום המיד והגבוהים. יכול להיות שזו הייתה טעות מלכתחילה לשים את ה L4 על ה ST100 בשדרוג ל 3WAY , אבל הכל אילוצים. לפני הקרוס, הרגשתי שתחום המיד "משתלט" לי על הבמה ועכשיו הכל יותר הרמוני.

מסקנה? מיד וטוייטר - מומלץ על אותו אופי הגברה.

תודה לדני על הקרוסים, ליוסי על ההתקנה וכמובן לגורל על הרעיון המשובח (חצי אקטיבי זה הכי אחי :-P)

לא רק שרצוי שהמיד והטוויטר יהיו על סגנון הגברה זהה, מומלץ שהם גם יהיו קרובים אחד לשני עד כמה שניתן.

בדרך כלל גם רצוי שהם יהיו על אותן הפאזות והסלופים.

בגלל זה בחרתי בסופו של דבר למשל לעשות התקנת קיק-פאנל ולא לשים את הטוויטרים שלי על הקורות.

דבר נוסף שאני מאוד מתלבט לגביו כרגע זה אם לקחת את המגברון אינפיניטי קאפא 52A ולשים אותו לטוויטירים או לגשר אותו ולהפוך אותו למונו לסאב - כרגע הטוויטרים מוגברים על ידי קיקר ZX150.2 שבגישור יהיה טוב יותר עבור הסאב (שצורך סה"כ עד 200 RMS) אבל אז אני אשבור את רצף ה"אופי" של ההגברה כמו שאתה ציינת.

אם כי אני יודע שהאינפיניטי הוא מגבר מצויין עבור טוויטרים - הדגם הזה ספציפי - יש לי הרבה נסיון איתו.

כרגע בגלל כל הלבטים האלו החלטתי שאני בחודשים הקרובים פשוט אחפש מונובלוק טוב בעבור הסאב במקום להתחיל להתעסק עם המערכת ולהתעייף ממנה.

אתה משתמש בקרוס של היצרן שמייצר את הL4, סביר מאוד להניח שיצא מזה רק טוב.

אתה יכול גם לחבר את הL4 והטוויטרים במקביל, לעבוד ב2 אוהם בעצם, לקבל יותר הספק מהמגבר, לחתוך את הטוויטר בעזרת קבל ולתת לL4 להגיע לרול אוף הטבעי שלו (אם כי לדעתי השילוב כאן בין הרכיבים יהיה פחות טוב מאשר שימוש בקרוס) ורק לחסום את הL4 במגבר בLP... זה אפילו מוסבר באתר של HAT.

יפה לראות שחברי פורום מתנסים בתצורות מגוונות של הגברה וחלוקת תדרים.

תהנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אתה יכול גם לחבר את הL4 והטוויטרים במקביל, לעבוד ב2 אוהם בעצם, לקבל יותר הספק מהמגבר, לחתוך את הטוויטר בעזרת קבל ולתת לL4 להגיע לרול אוף הטבעי שלו (אם כי לדעתי השילוב כאן בין הרכיבים יהיה פחות טוב מאשר שימוש בקרוס) ורק לחסום את הL4 במגבר בLP...

אדי, למה אתה מסבך אותו?:roll::-D

תומר, אני שמח שאתה מרוצה מהתוצאה.

יפה שכתבת את המילה "שינמוך" בתוך מרכאות. לעיתים מסתבר שה"שינמוך" הוא למעשה שידרוג..

בקשר לחיתוך הL4 על 180HZ מלמטה, אמנם יש משוגעים בחו"ל שחותכים אותו גם על 90HZ וזוכים בתחרויות כך .. אך בכל זאת תוודא שמדובר בסלופ גבוה.

תתחדש!

פורסם

לחתוך את ה L4 ב 180 זה קצת על הקצה, 200 בסלופ 24 בווליום שמיעה רגיל יותר מומלץ.

אם אתה שומע בווליום נמוך יחסית, אז אין בעיה עם 180 הרץ.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אליקו,

בהתכתבות האחרונה שלי עם סקוט הוא כתב את המשפט הבא:

You know the L4 can play to 125 Hz at 24 dB/octave

אז מי אנחנו שנגביל את האלמנט?
:loco:

דני.

פורסם

אני לא מזמן (בתקופה שעוד היה לי HU) חתכתי את ה L4 באיזור ה 200 עם סלופ של 12! דיבי וזה נשמע מצוין , למען האמת לוידוא העניין הורדתי את הגרילים (מאז אחד מהם נעלם) הסתכלתי על הממברנה לראות שהיא לא מישתוללת לי יותר מידי והמסקנה הייתה שאפשר גם לחתוך יותר נמוך אפילו , ולמי שזה לא קופץ לעין , ההבדל בין 12 ל 24 דיבי הוא הרבה יותר משמעותי משינוי של 120 אל מול 200 הרץ לדוגמא. כך שאין ספק שהאלמנטים גמישים , לא רק לרמת מתחרים ולא רק שהם עומדים בטווח הזה - הם גם מנגנים נפלא שם וזה הגדולה בעצם. ואפרופו גמישות רכיבי הלגטיה , אליקו , במעמד השמעת הבכורה של הלגטיה בארץ טרח להוכיח לכולנו ש L1 (לא הפרו) מסוגל לנגן בכיף גם 240 הרץ :screwy: .

(ובנקודה זאת אני אומר לכולם - לא לרוץ לנקודות האלו בלי ניסיון רב בכיוונים מהסוג הזה).

לגבי השדרוג , גם לי יש תוכנית כזאת לניסוי הסט באקטיבי פסיבי שכזה , רק שאני לא הולך לזנוח את הגנסיס , אפילו להיפך . אבל קודם שיהיה לי רדיו דיסק . בינתיים אני כבר ארבעה חודשים שומע מוזיקה דרך הN95 שאני מניח אותו על הדשבורד ונותן לו לנגן :mm_cry:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מה קרה למערכת שלך???

אני מאוד בעד שימוש באותה חברת-הגברה לכל האלמטים ואם אפשר אז גם מאותו מגבר.

אני גם בונה על סט-אפ חצי אקטיבי בעתיד, כאשר המיד והטוויטר יוגברו ע"י אותו ערוץ הגברה ויהיו בעלי טיים קורקשן משותף. הקרוס של הקלרוס מצויין למטרה הזאת כי יש לו נקודת חיתוך מאוד גבוהה למיד ולטוויטר.

תתחדש! עשית אחלה החלטה ושדרוג.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש בעיה ב 9833 שלי , כנראה בעיה ביציאה של ה Ai-Net ו\או RCA בכלל , ולכן אני נטול רדיו דיסק כבר מספר חודשים .

אני בתהליכים לשדרוג ואני בוחן אפיקי תקציב עבור הנושא .. אני בדיוק חשבתי על זה שאם בחתונה , אני יצליח להוריד מכל מנה 12 שקלים זה מסדר לי W505 חדש :-P

אני מקווה שענת לא תשים לב שאין קינוח בחתונה :king:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני מחיפה ויתכן שבגלל זה אינני מצליח לעקוב...

את הסט של לגטיה קונים ללא קרוס?או שיש אפשרות עם וזה עניין של בחירה?

עדיף אם מישהו יוכל לתת כאן הסבר מפורט -אם אפשר-בבקשה.

תודה

ליאור

פורסם

הסט לגטיה מגיע ללא קרוס ומיועד להגברה אקטיבית (בגדול). ליתר דיוק, אתה קונה כל אלמנט בנפרד. קרוס פסיבי ללגטיה עדיין בפיתוח לפי מה שהבנתי.

אדי, קראתי על האפשרות הזו אבל זה לא בשבילי להתחיל לשחק עם קבלים.

צביקה, תרשום אותי :-)

פורסם

עזוב את הקינוח, נפתח סקר להשתתפות במתנת חתונה - W505.

50 חברים, 100 ש"ח האחד, הפינה סגורה.

1. shorlakk - צביקה.

2.junior 66 -ישראל

3.tomerR-תומר

4.

5.

.....אחלה מתנת חתונה וגם שלום בית :wink:

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

1. shorlakk - צביקה.

2.junior 66 -ישראל

3.tomerR-תומר

4.עתיד - גורל.

אם סוגרים לו את הפינה הזאת,

הזמנה לבריכה עליו - קרטיבים על יקירתו :)

• תוכן חדש...