Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדגר השוואה כזאת בעיתית.

כי מעורב בה המון פסיכולוגיה

אני מוכן לבצע השוואה כזאת רק שהשופטים זה :

צביקה

ועופר

זהו אף אחד אחר, כל השאר מבחינתי מושפעים פסיכולוגית - עמכם הסליחה :)

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שלמישהו מאיתנו יש מספיק נסיון או ידע בקטגוריית full passive על מנת לקבוע מהם ההשלכות\חסרונות\יתרונות וכו', אבל אם כבר בענייני פטיפון עסקינן מעתה אמרו גרמופון.:loco:

דני.

פורסם

פרט בהר ונמק, מושפעים פסיכולוגית.

עד היום לא שמעתי הרבה מערכות מבוססות CARPC

אבל ממה ששמעתי (POZ,LEONM13) הופתעתי לטובה.

אלי

פורסם

אלי - לדעתי, רוב מוחלט מהפורום (בינהם בדברים מסויימים גם אני)

מושפעים פסיכולוגית, 99 אחוז מהפורום יכנס לרכב ומראש "ישמע" שה701 נשמע טוב מקאר פיסי, עוד לפני

שהדלקנו את המערכת בכלל.

מבין ?

יש השפעה פסיכולוגית רבה, אתה היית מרוצה מהסאב עד השמיים, ומהמגבר, למרות ששניהם עבדו גרוע בטירוף בגלל הP9. זה פסיכולוגיה יקירי.

הפטיפון (Pathéphone, בעברית: מקול) הוא מכשיר לנגינת תקליטים. המכשיר נקרא גרמופון בשפות רבות.

מקור השם הגנרי פטיפון הוא במותג של דגמי גרמופונים שיוצרו בצרפת על ידי החברה של האחים אמיל ושארל פַּטֶה Pathé. בקטלוג החברה משנת 1912 יש עשרה דגמים שונים של פטיפונים. המילה פטיפון הגיעה ככל הנראה לשפה העברית מן השפה הרוסית שם התקבל המותג בתקופה מסוימת כשמו של המכשיר.

פורסם

מתקדמים יפה.. :-D

1. shorlakk - צביקה.

2. junior 66 -ישראל

3. tomerR-תומר

4. עתיד - גורל.

5. אייל שנפר - סינפוני

6. tau - אלכס

7. roni_n - רוני נ.

8. LANOSFORCE - אדי.

9. Edgar_Agaev.

פורסם
אלי - לדעתי, רוב מוחלט מהפורום (בינהם בדברים מסויימים גם אני)

מושפעים פסיכולוגית, 99 אחוז מהפורום יכנס לרכב ומראש "ישמע" שה701 נשמע טוב מקאר פיסי, עוד לפני

שהדלקנו את המערכת בכלל.

מבין ?

יש השפעה פסיכולוגית רבה, אתה היית מרוצה מהסאב עד השמיים, ומהמגבר, למרות ששניהם עבדו גרוע בטירוף בגלל הP9. זה פסיכולוגיה יקירי.

הפטיפון (Pathéphone, בעברית: מקול) הוא מכשיר לנגינת תקליטים. המכשיר נקרא גרמופון בשפות רבות.

מקור השם הגנרי פטיפון הוא במותג של דגמי גרמופונים שיוצרו בצרפת על ידי החברה של האחים אמיל ושארל פַּטֶה Pathé. בקטלוג החברה משנת 1912 יש עשרה דגמים שונים של פטיפונים. המילה פטיפון הגיעה ככל הנראה לשפה העברית מן השפה הרוסית שם התקבל המותג בתקופה מסוימת כשמו של המכשיר.

לדעתי לכל מערכת צריך להגיע עם ראש פתוח, במידת האפשר אף לא לדעת מה המרכיבים של המערכת.

בקשר לP9 כמו ששמעת הסיגנל של הפרוססור חלש מדי אך המגברים פיצו על כך במידה מסוימת. את כל המונואים שניסיתי בזמנו

ניסיתי ביחד עם הP9 כך שההשוואה היתה ביחס למצב נתון ולא לרכבים אחרים.

דרך אגב הסיגנל הינו חלש גם לסט אפ הקידמי אך היות ולבילט 6 לא חסר כוח זה היה פחות משמעותי.

שוב כמו שרשמתי בתרד' אחר שום דבר שליין דריבר טוב לא יכול לפתור.

אלי

פורסם

אני מצטרף לגורל,

אי אפשר להתחמק מהעובדה שיש לפסיכולוגיה השלכה קריטית, דובר על כך כבר רבות בתר'ד אחר על נושא הכבילה.

אי אפשר להתכחש לזה ש-Car-PC לא מצלצל ולא "נשמע טוב" כמו Alpine F#1 Status, אם ניקח כמה חברים פה בפורום וניתן להם לשמוע את שניהם הסיכוי שאחד מהם יגיד שה-Car-PC נשמע טוב יותר הוא אפסי, אני בטוח גם שזה יהיה בעיקר בגלל השם ולא בגלל שום דבר מעבר, המוח מראש מקובע על העובדה שה-F#1 טוב יותר כי יש ל-Alpine אתר מהודר עם לוגו יפה וסיסמאות נחמדות, בפועל כאשר כל זה עומד במבחן המציאות קשה מאוד לקבוע, אלא אם כן המבחן נעשה בצורה עיוורת לחלוטין.

דני.

פורסם
מתקדמים יפה.. :-D

1. shorlakk - צביקה.

2. junior 66 -ישראל

3. tomerR-תומר

4. עתיד - גורל.

5. אייל שנפר - סינפוני

6. tau - אלכס

7. roni_n - רוני נ.

8. LANOSFORCE - אדי.

9. Edgar_Agaev.

מי אמר שהרמה של הפורום לא עולה ?

אחד השרשורים היותר טובים וחשובים שנעשו כאן בשנים האחרונות .

נראה לי נשים אותו בדביק :wink:

אתמול בלילה חחזרתי הביתה ונקרעתי מצחוק (גם ענת).

לגבי המבחנים , קשה מאוד לעשות מבחנים עיוורים בנושאים האלו של קרוס אקטיב\פאסיב או פרוססור\PC . זה כמעט בלתי אפשרי לערוך אותם בצורה עיוורת אמיתית בלי להשקיע אלפי שקלים בתשתית לכך , לכן אין מנוס מלעשות מבחנים על ידי אנשנים מנוסים עם ראש פתוח (בלי קשר לזה ששמי נקשר לכך) .

למען האמת למרות שברשותי הפרוססור והכל , אם היה לי את הזמן והממון הייתי הולך על CARPC ולא על שילוב של 505+701 או משהו מקביל , לא כי אני חושב שזה ישמע יותר טוב (אין לי מושג) , פשוט כי ההתעסקות מבחינתי היא חלק מהתחביב והייתי שמח לחוות ולהתנסות בעוד משהו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לגבי הזמן, צר לי אך רכישה קבוצתית של זמן היא בלתי אפשרית.

טוב שאתה כותב עכשיו את העדפתך לגבי CarPC ולא לאחר פתיחת אריזת המתנה עם הW505 בתוכה.

OK, העיקר התקציב. נחליט בסוף מה לעשות עם זה.

*בלי סמיילי*

פורסם

גורל, אתה צודק ב-100%, אבל אם יש הבדל שמיעה וברור מה הוא הבדל, זה כבר תלוי בטעם אישי.

ברור שאנשים מושפעים פסיכולוגית, תמיד זה היה ויהיה, גם לצביקה ולעופר במידה מסויימת פושפעים.

אני חושב לעשות את ניסוי לא בשביל אף אחד, רק בשביל עצמי.

גם אם יהיו הבדלים, ויהיו הבדלים, אני חושב שלא יהיה פסילה מוחלתת של אחד המכשרים.

פורסם

עופר וצביקה לא מושפעים פסיכלוגית, מסיבה אחת :

יש בבעלותם פרוססורים

הם מאוד רוצים CARPC

לכן - יש להם מקום בלב ובראש ל2 הפתרונות

פורסם

הנקודה של גורל נכונה והיא במקום .

ויותר מזה ,

אני חסיד מאז ומתמיד של קרוס אקטיבי וזה לא מונע ממני להגיד שאני רוצה לנסות לעבור לפאסיבי ולבחון את התוצאות .

אני תמיד אומר שלא צריך להשתגע עם הספקים , זה לא מפריע ממני להחליט לבחון מה יקרה למיד\טוויטר שיפונקו ביותר מ 150 וואט אמיתיים , ולא משנה את העובדה שאני הולך ללמוד ולהתנסות מה תהיה גישתם של ה L6 ל 280 וואטים אמיתיים .

אני חסיד של הפרוססור אבל אני רוצה ללמוד איך יתנהגד CARPC , ואני כמובן יכול להמשיך עוד הרבה , אבל הנקודה היא ברורה -

עם כל הקיבעון של כל אחד על הציוד שלו והסטאפ שלו אצלי לפחות ההנאה מהתחביב גדולה לא פחות מההנאה מהמוזיקה , לכן אני נהנה ורוצה ללמוד ולנסות ולהבין דברים אחרים לא פחות ממה שאני רוצה להנות ממערכת מעולה הרי שכבר קיימת ומהמקום הזה גורל אמר את מה שאמר.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
למען האמת למרות שברשותי הפרוססור והכל , אם היה לי את הזמן והממון הייתי הולך על CARPC ולא על שילוב של 505+701 או משהו מקביל , לא כי אני חושב שזה ישמע יותר טוב (אין לי מושג) , פשוט כי ההתעסקות מבחינתי היא חלק מהתחביב והייתי שמח לחוות ולהתנסות בעוד משהו.

זה הזדמנות, גם יותר זול, וגם יותר אופציאונלי.

מחשב +/- 1500 ש"ח

מסך (כלל מתעם דבל דין) 1700 ש"ח

ספק 400 ש"ח

כרטיס קול 200 ש"ח

חוטים 200 ש"ח

סה"כ 4000

חצי מזה יש לך כבר, וחצי השני אני חושב אפשר לארגן.

זה לא במינימום ולא במקסימום, זה מחירים לרכיבים ממש טובים ומספיקים כדי להריץ שני מערכות CARPC בקלות.

עופר וצביקה לא מושפעים פסיכלוגית, מסיבה אחת :

יש בבעלותם פרוססורים

הם מאוד רוצים CARPC

לכן - יש להם מקום בלב ובראש ל2 הפתרונות

אני אומר שזה בכלל, לא במקרה ספיציפי הזה.

פורסם

אדגר , זה אכן נכון , אני חושב שאנשים (ולמען האמת גם אני הייתי שם) באופן אוטומטי ששומעים CARPC משייכים את זה למשהו יקר מאוד ולא מכניסים אותו למשוואה .

אי אפשר להגיד שהמחיר של זה הוא זול או מתאים לכל אחד , אבל כן אפשר להגיד שהתמורה למחיר היא נהדרת בכל קנה מידה וזה נקודה שצריך לציין , הפונקציונליות של HD עמוס מוזיקה בפורמטים שונים ואיכותיים הוא מפתה עד מאוד.

אני בטוח שהנושא עוד יתפוס תאוצה ואף יזכה לרוח גבית חיובית בזכות תופעת עדר (שהיא לחלוטין לא דבר שלילי בהכרח כמו שנהוג לחשוב) .

ומעבר לזה , בשרשור פילוסופי ומרגש זה , אני חייב להגיד שאני אוהב לראות את השינויים והבדיקות שאנשים עושים , ונכון שברוב המקרים התוצאות של כל בדיקה רלוונטיות בעיקר לסט אפ הספציפי וקשה מאוד להקיש הלאה , אבל זו הדרך , לנסות אקטיבי , לנסות פאסיבי , לנסות אקטיפסיבי , לנסות מחשב , לנסות פרוססור , לנסות אנלוגי , לנסות קיקים לנסות קורות , לנסות שילובים של דרייברים של dome , piston , ribon הורנים , לנסות תיבות שונות וסאבים בגדלים שונים , לנסות איטומים מסוגים שונים ,לנסות כייוונים שונים של TC EQ , חיתוכנים שונים , לשחק עם הפאזות ולראות שהבמה הכי מושפעת דווקא משינוי פאזה של הוופר :wink: ועוד ועוד ועוד

זה בדיוק הדברים שכיף ללמוד מהם לקרוא אותם וללמוד עוד קצת מכל מקרה ומקרה .

אין דברים יותר מהנים לראות מישהו שכבר מכיר את התחום פתאום מגלה משהו חדש , אין הרגשה יותר טובה מלראות אנשים בפולו מחפשים טווטרים שמוחבאים בדש כי המוזיקה נשמעת מלעלה , אין הרגשה יותר טובה מלראות אנשים שלא מבינים איך הבמה נשמעת למעלה למרות שהמיד בקיק , ואז שהם משתכנים כי הטוויטרים הם אלו שגורמים לבמה להיות למעלה הם מגלים שהם בכלל מנותקים . אין הרגשה טובה יותר מלשמוע אנשים שמחמיאים לסאב אצלך ואז הם מגלים שהסאב מנותק ורק המידוופרים מנגנים - הדברים הקטנים האלו של ניסוי ותהיה מלמדים אותנו המון ומלמדים אותו לבחון דברים.

וזה גם מה שמעשיר את הפורום בסופו של דבר .

בנוגע לעניין הפסיכולוגי , צריך להיות מספיק בוגר ומנוסה בשביל לבחון בצורה מספיק טובה . (בלי קשר לנושא ה CARPC) מה גם שתמיד צריך לזכור שכשעושים מבחנים לציודים ברמות מחיר שונות הפרמרטים לבחינה הם לא מקבילים . אם אני בוחן 9887 ו F1 הדרישות שלי והאבני מידה יהיו שונות , אם אני נכנס לרכב שיש בו מערכת שעולה מעל 50K ואני נכנס לרכב עם מערכת ב 15K הדרך שבא אני יחמיא או יבקר את הביצועים תהיה שונה כמובן .

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

כן יש פה הרבה שמנסים ומתנסים,

פעם אקטיבי פעם פסיבי,

אני מעדיף להשאר סטרייט :)

אבל כל אחד והסיפור מהתחת שלו ;)

• תוכן חדש...