Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

מדובר באלפא 164 2 ליטר ידנית מרמת גן. צבעה לבן, 157,000 ק"מ - מוצגת ביד2. עברתי על כל השרשורים של ה- 164 ואני חושב שאני אקנה אחת - אני רק צריך למצוא אחת טובה. ההתלבטות היתה בין אלפא 164 לבין לנצ'יה תמה, ולמרות שזה לא סופי לגמרי - אני חושב שאלך על האלפא.

אני אשמח אם מישהו שמכיר את הרכב יוכל לתת לי קצת פרטים עליו, כמו גם לומר את דעתו בנוגע לאיזה רכב עדיף - ה - 164 או התמה ( ואני מבין שהצורה בה הרכב נשמר חשוב יותר מהרכב עצמו, אבל בכל זאת - מה ההבדל בין הרכבים ? ).

תודה מראש לכל העונים וכל הכבוד על האתר המושקע : )

פורסם

נרשמתי לשם אבל לוקח די הרבה זמן עד שהם שולחים את לינק ההפעלה למייל - ברגע שאקבל אשאל גם שם.....

פורסם

הייתה ברשותי אלפא 164 לבנה. נכון להיום היא ז"ל :cry:, איברים שלה חיים במכוניות אחרות והיא בעצמה עברה תאונה.

מנוע מעולה (גמישות, סחיבה, קול מדהים), צריכת דלק מפתיעה לטובה - כמו למשפחתית 1.6 ממוצעת. למרות ששלי הייתה עם קילומטרז' גבוה - 282K בערך,

היא הייתה מדהימה בנסיעה. ממליץ לעשות חיפוש, בכמה שרשורים תיארתי אותה ויש גם שרשור שלי של התרשמות כללית מהרכב כולל תמונות. יש גם תמונות בגלרייה.

יש שרשורים שמשווים בין לנצ'יה תמה לאלפא 164. מבחוץ אני אישית אוהב יותר את הצורה של אלפא בגלל החצאית, אבל בפנים אני אוהב יותר תמה, היא הרבה יותר מפוארתף, יש לה עץ, סאלון יותר יפה וכד'.

בעידרון מכוניות מאוד מפוארות, כוללות הכל חשמלי, ABS. לאלפא גלגלים 15" ולתמה 14".

סה"כ 164 ותמה אחיות ובנוית על אותה פלטפורמה. עד 93' לאלפא היה מנוע 1962 סמ"ק ואחרי זה מנוע 1995 סמ"ק, סידור אויזרי מנוע שונה ומחליף חום לשמן.

כמה דברים ספציפיים שכדאי לך לא לשכוח לבדוק:

• חלונות חשמל - בדוק שהם עולים ויורדים, שכפתורי פיקוד שלהם תקינים
  • מזגן עובד ומקרר כמו שצריך.
  • תצוגת אטמפרטורה ומצב עבודה של מזגן, כולל לדים בכפתורים.
  • כל האורות בסאלון צריכים לעבוד ולהכבות לאחר השהיה בהדרגה עם סגירת דלת (כולל תאורה לרגליים)
  • פתיחת מכסה מיכל דלק חשמלית
  • פתיחת תא מיטען חשמלית
  • גיר לא צריך לחרוק במעבר הילוכים, מעבר צריך להיות חלק ובלי חופשים מוגזמים
  • ארמברקס באמת מספיק חזק ומצליח להחזיק את הרכב בעלייה
  • עובי רפידות בדיסקים קדמיים ואחוריים (לפעמים מתקנים אצל חאפר שאין לו כלי מיוחד כדי להחזיר קאליפר מאחור ולא מחליפים רפידות - כדאי לשים לב).
  • שלומות פלסטיקה, פתחי מיזוג אויר, ידית לכיוון גובה בכיסא
  • תוודא שהשתמשו בנוזל קירור מקורי - פאראפלו (כמה שאני זוכר צבע שלו כחול - חברים תקנו אותי אם אני טועה)
  • כמובן לא לשכוח לבדוק את כל שאר דברים כמו מצב מנוע, שלדה, רשיונות, מספרי מנוע/שלדה וכד'
  • רכב היה מגולוון ולא אמורים להיות רקבונות גם ברכב בן 18 שנה.

אם יש לך שאלות נוספות ספציפיות, אנסה לענות. הרכב היה ברשותי לפני יותר משנה והשקעתי ביישור קו כ-15,000ש"ח. שלי גם הייתה יד שנייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

Tzvipper - תודה רבה על התגובה המפורטת :-D - יש מוסך שבו יבדקו לי את כל הדברים שציינת ? אומנם את חלקם אני יכול לבדוק לבד, אך אני ממש לא מומחה למכוניות וזו האלפא הראשונה שלי ( בעברי יש לנצ'יה בטה HPE ופיאט טיפו 1.8 ). ציינו בפורום את שבי ואת איציק מבית דגן - האם הם נחשבים מבינים במכוניות הללו ?

פורסם

לצערי לא מכיר את המוסכים במרכז.

דבר נוסף שהייתי ממליץ לשים לב זה רעש מנוע. יש שרשרת טיימינג שצריך למתוח כל מספר מסויים של קילומטרים. אם היא רועשת מאוד, יכול להיות שלא עשו את זה מעולם.

בדוק גם שמכוונים עובדים, ששעון לחץ שמן מראה על לחץ תקין, שלא דולקות נורות אזהרה כגון (!) וכד'. בדוק ש-ABS עובד, שלא חסר נוזל קירור (לפני ואחרי נסיעה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איציק מבית דגן, בהחלט. מבין ברכבים הללו, איש נהדר.

רק שתדע שאתה תצטרך להכין לו את הקפה השחור בזמן שהוא בוחן את האוטו :lol:

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

תודה על התגובות :wink: אין לי בעיה להכין לו שחור - בכיף, למרות שאני הרבה יותר בעניין של אספרסו....

ברגע שאמצא רכב שיראה לי מתאים ויעבור סינון ראשוני, אני אצור איתו קשר ואסע אליו.

פורסם

הפארפלו לא אדום?

וחוצמזה, מכיוון שהוא מתעסק הרבה עם רכבים כאלו אולי שווה לבדוק אם הוא מכיר איזה לקוח שמעוניין למכור את הרכב שלו וככה תקנה רכב שכבר טופל בבית טוב ולא אחד שהיישור קו עלייך.

• תוכן חדש...