Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורית o/d off

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל שלום לכולם חדש בפורום :oops:

קוראים לי יהודה ואני מחולון במקצוע גרפיקאי ומנהל לשכת שרות בדפוס

תחביבי: דייג בצלילה חופשית, ציור וטיולים

אחשב לבעייתי ברצוני לדעת מה משמעות הנורית o/d off מהבהת

ומה עליי לעשות

בתודה מראש יהודה

פורסם

O/D משמעותו אובר דרייב (over drive).

אובר דרייב מאפשר לגיר לעבור להילוך רביעי.

כאשר הנורה O/D Off דולקת הכוונה שהגיר יכול לעבור בין מצבים 1-2-3 בלבד.

בדר"כ בתוך העיר אין צורך באובר דרייב, יותר רלוונטי למהירויות גבוהות.

פורסם

יהודה שלום רב, וברוך בואך לפורום !

להבא ציין את סוג הרכב, שנת היצור וגודל המנוע.

לשם ביטול המעבר לעבר אובר דרייב, לחץ לחיצה אחת על הכפתור שנמצא בקצה העליון של ידית תיבת ההלוכים, ונורת האובר דרייב, תתכבה ,והתיבה תעבור למצבה הרגיל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הרכב סוזוקי סופר בלנו שנת 98

עשה כבר למעלה מ200000 ק"מ

את העבודה עם הלחיץ הזה אני מכיר הבעייה היא שהנורית מהבהבת לי מהיום בצהריים ללא שימוש בלחיץ

פורסם

בלי לדעת את סוג הרכב, אני רק מנחש שהיבהוב הנורית מרגע ההתנעה יכול להצביע על תקלה בגיר.

רצוי לגשת למוסך מורשה שיש לו מכשיר דיאגנוזה מתאים כדי למצוא מה הגורם.

פורסם

בתור בעל באלנו 99 - אכן זה מצביע על תקלה בגיר. האם היא ממשיכה להבהב כל הזמן או שהיא ניכבת לאחר כמה שניות?

רצוי לבדוק אם לא חסר "שמן גיר". בודקים כשהמנוע עובד וחם. המדיד נמצא ליד הגיר מאחורי המצבר.

פורסם

היום בבוקר קם מוקדם לבדוק עם חסר שמן גיר

מסתבר שהיה חסר מעט שמן כאשר האוטו חם השמן לא מגיע לקו העליון

עושה סיבוב לאוטו ומתברר שהאוטו לא נכנס להילוך ראשון כאשר כל הזמן הנורית מהבהבת

עושה סיבוב של חצי שעה והאוטו בשלו, עוצר להוריד כמה דברים מהאוטו מכבה אותו.

לאחר רבע שעה מניע ואין בעיה הנורית לא מהבהבת האוט משלב להילוך ראשון ונוסע רגיל

כנראה שהבעיה נפתרה מעצמה ?

על כל מקרה קופץ לתחנת דלק מוסיף שמן גיר עד לקו עליון שהאוטו חם בערך ס"מ וחצי

האם לדעתכם הבעיה נפתרה?

אצל מי אפשר לבדוק את הבעיה (המלצות שלכם)?:turn-l:

פורסם
O/D משמעותו אובר דרייב (over drive).

אובר דרייב מאפשר לגיר לעבור להילוך רביעי.

כאשר הנורה O/D Off דולקת הכוונה שהגיר יכול לעבור בין מצבים 1-2-3 בלבד.

בדר"כ בתוך העיר אין צורך באובר דרייב, יותר רלוונטי למהירויות גבוהות.

סליחה שאני קצת נדחף לשרשור אבל אני רוצה לדעת אם זה באמת נכון מה שאמרת.

כי לחברה שלי יש פוקוס 2002 ויש לה גם את הלחצן של הO/D OFF, וכשאני לוחץ עליו הוא פשוט מתחיל למשוך הילוכים.. :roll:

Opel Astra Hatcback 1.6 16v 1996

8)

פורסם
יש לה גם את הלחצן של הO/D OFF, וכשאני לוחץ עליו הוא פשוט מתחיל למשוך הילוכים.. :roll:

אצלך כאשר אתה לוחץ עליו במהלך נסיעה הוא פשוט מוריד הילוך

אני משתמש בוא בעיקר בנסיעות מחוץ לעיר פשוט במקום לבלום אחרי רכב שהחליט שהוא לא יורד מהבלם אני פשוט לוחץ עליו לזמן הבלימה הרצוי והמהירות יורדת (לא גומר ברקסים):?

פורסם

liavar1 - שמעתי שלא בריא לגיר לבלום ע"י לחיצה על o/d off , עדיף בלאי מוגבר בברקסים מאשר בגיר.

בד"כ השימוש ב- o/d off זה בנסיעה בעליות או בתנועה צפופה. הפונקציה הזו מונעת מהגיר לעבור מהילוך 3 ל-4. אם אתה בעליה, יש מצב שהרכב מוריד ל-3 צובר מהירות, מעביר ל-4 (שהוא יותר חלש) ואז מוריד חזרה ל-3 ושוב חוזר ל-4. במצב כזה לחיצה על o/d off תשאיר את הרכב בהילוך 3, תסע קצת יותר לאט אבל למנוע ולגיר יהיה יותר קל.

אני למשל בהזדחלות בפקקים מעביר את הגיר למצב 2 ואז זה כמו לנהוג בהילוכים 1 ו-2 בלבד.

פורסם
liavar1 - שמעתי שלא בריא לגיר לבלום ע"י לחיצה על o/d off , עדיף בלאי מוגבר בברקסים מאשר בגיר.

בד"כ השימוש ב- o/d off זה בנסיעה בעליות או בתנועה צפופה. הפונקציה הזו מונעת מהגיר לעבור מהילוך 3 ל-4. אם אתה בעליה, יש מצב שהרכב מוריד ל-3 צובר מהירות, מעביר ל-4 (שהוא יותר חלש) ואז מוריד חזרה ל-3 ושוב חוזר ל-4. במצב כזה לחיצה על o/d off תשאיר את הרכב בהילוך 3, תסע קצת יותר לאט אבל למנוע ולגיר יהיה יותר קל.

אני למשל בהזדחלות בפקקים מעביר את הגיר למצב 2 ואז זה כמו לנהוג בהילוכים 1 ו-2 בלבד.

אוקיי זה הגיוני..

אהה.. הבנתי את הטעות שלי.. אני חשבתי שהוא אמר שכשלוחצים על הo/d off זה מוסיף עוד הילוך :lol:

Opel Astra Hatcback 1.6 16v 1996

8)

• תוכן חדש...