Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש סכין טובה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה צריך סכין שף טוב ואיכותי.

ארקוס,דניאל,ויקטורינוקס, כולם יעשו עבודה טובה.

אם אתה צריך 6,8 או 10 אינצ', זה כבר תלוי בך ובהעדפות שלך.

קפוץ לחנות הסכינים לובלינסקי בקינג ג'ורג, תקבל ייעוץ טוב, תוכל לנסות לחתוך שם על המקום בכמה סכינים ותקבל גם טיפים לשמירה על הסכין.

מעבר למקצועמות ויושרה ללא דופי, הביקורת היחידה שלי היא שהם תמיד ינסו למשוך אותך קצת לפרוץ את גבולות התקציב שלך ולכן יש "לעמוד בפרץ" מול השכנועים שלהם.

הנה סכין 8 אינצ שנראית פשוטה וטובה גם יחד ומתאימה לתקציב שלך.

ופה אתה יכול לראות את המבחר של ארקוס, סכינים בהחלט טובות במחירים נורמליים לחלוטין(תתעלם מהסכינים ש"עולים" 10,000 ש"ח, זאת איזה טעות).

אם אתה לא מקצוען או חובב מושבע, הייתי ממליץ להמנע מסכינים יפנים שמאופיינים בפלדה קשה מאוד.

היתרון הוא שמירה על ההשחזה לאורך זמן.

החסרון הוא קושי גדול מאוד להשחיז את הסכין למי שלא יודע בדיוק מה שהוא עושה וכך תמצא את עצמך נודד לכיוון משחיז הסכינים שלך כמה פעמים בשנה, כל פעם עד שזה יקרה, תאלץ להתמודד כמה שבועות עם סכין כהה.

הסכינים הארופאים (בעיקר פלדת זולינגן) הרבה יותר רכים, זאת הסיבה שתמיד כשאתה הולך לאיטליז אתה רואה את הקצב לוקח את הסכין, מביא לו סיבוב קצר על השטול (מוט משחיז) וניגש לעבודה.

מאחר ואתה לא בעל מקצוע שהסכין שלך עובד כל היום, אתה לא תצתרך להשחיז כל הזמן אבל לפחות פעם בשבוע כשתצתרך, זאת פעולה קלה ביותר, לומדים אותה צ'יק-צ'אק ('ציקי, צ'יקי, צ'אק....הי,הי,הי)והמוט המשחיז גם זול מאוד.

והערה אחרונה, הסכין היפנית היחידה שתצליח לרכוש ב 150 ש"ח תראה בערך ככה:

609710.JPG

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הסכינים הארופאים (בעיקר פלדת זולינגן) הרבה יותר רכים, זאת הסיבה שתמיד כשאתה הולך לאיטליז אתה רואה את הקצב לוקח את הסכין, מביא לו סיבוב קצר על השטול (מוט משחיז) וניגש לעבודה.

עורר בי תהיה, השחזה וחיתוך בשר מיד לאחריה, לא תותיר שבבי מתכת מיקרוסקופים בבשר ?

לא נשמע בריא במיוחד...

פורסם

אם אתה לא מקצוען או חובב מושבע, הייתי ממליץ להמנע מסכינים יפנים שמאופיינים בפלדה קשה מאוד.

היתרון הוא שמירה על ההשחזה לאורך זמן.

החסרון הוא קושי גדול מאוד להשחיז את הסכין למי שלא יודע בדיוק מה שהוא עושה וכך תמצא את עצמך נודד לכיוון משחיז הסכינים שלך כמה פעמים בשנה, כל פעם עד שזה יקרה, תאלץ להתמודד כמה שבועות עם סכין כהה.

אני מתקן השחזה של הסכין שלי (גיוטו) על אבן בינונית. זה לא קשה ושומר עליה חדה. עכשיו באמת הגיע הזמן לקחת אותה לטיפול משמעותי יותר (היא כבר לא חותכת A4 בקלות כמו פעם...), אבל זה לאחר שנה+ (כמובן שתלוי כמה שימוש עושים...)

לגבי השטול, הוא נועד ליישר את הלהב, לא להשחיז.

ברצינות, הסכין הזו לא נחוצה לי, היא פינוק. היתרון שלה מעבר לקושי ולחדות הוא המשקל הקל. אבל, כאמור, זה פינוק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש לי 2 סכיני גלובל, אלא הסכינים שאני הכי שונא, הכי ממעט להשתמש בהם ואם לא היו מתנות שקיבלתי, הייתי מצטער על כל שקל עלוב שהשקעתי בהן.

מצד שני, יש לי סכין דניאל 8 אינצ (סכין פשוט באיזה 200 ש"ח)שקניתי לפני 15 שנים, אמנם מצריך מפגש מידי פעם עם השטול אבל יש לי כל הזמן סכין ברמת חיתוך משובחת, מה שאני בהחלט לא יכול להגיד על הגלובל, שבועיים אחרי שחזרה מהשחזה.

עורר בי תהיה, השחזה וחיתוך בשר מיד לאחריה, לא תותיר שבבי מתכת מיקרוסקופים בבשר ?

בהחלט כן, אם מנגבים את הסכין לאחר ההעברה על השטול,על מגבת נייר לבנה רואים מין אבקה אפורה שיורדת ממנו, זה בריא, זה עשיר בברזל:lol:

פורסם

אתה מוזמן להכנס לפורומים המקצועיים בתחום ולשאול שם, המידע שתקבל יהיה הרבה יותר מבוסס -

www.sakinim.net

www.sakin.co.il

נ.ב.

קשה לי להסכים עם דעה שאומרת שהשחזת סכין על אבן "זה לא קשה", זה אמנם לא מדע טילים אבל זה דורש לא מעט ידע ויכולת וכל מי שטוען אחרת פשוט לא יודע מה זה סכין " חד כתער " באמת.

פורסם
יש לי 2 סכיני גלובל, אלא הסכינים שאני הכי שונא, הכי ממעט להשתמש בהם ואם לא היו מתנות שקיבלתי, הייתי מצטער על כל שקל עלוב שהשקעתי בהן.

שאני כותב "סכינים יפנים" אני לא מתכוון לגלובל. זה הסוזוקי של הסכינים היפנים...

פורסם

קשה לי להסכים עם דעה שאומרת שהשחזת סכין על אבן "זה לא קשה", זה אמנם לא מדע טילים אבל זה דורש לא מעט ידע ויכולת וכל מי שטוען אחרת פשוט לא יודע מה זה סכין " חד כתער " באמת.

סכין מטבח צריך להיות חד מספיק לחתוך עגבניה בקלות. סה-טו.

פורסם
שאני כותב "סכינים יפנים" אני לא מתכוון לגלובל. זה הסוזוקי של הסכינים היפנים...

גם הם עדיין עובדים עם קרור אוויר-שמן? :roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

סוזוקי או קונטסה, בתור מקצוען בתחום שעבד במטבחים במשך 20 שנה ברציפות אני יכול בוודאות מוחלטת להגיד לך שכל מיני סכינים אקזוטיים (ואכן הם בדרך כלל יפנים) זאת פרופגנדה פלצנית אחת גדולה שמקורה בטבחי ניו-יורק הפלצניים (באמת שחו"ח אני לא רומז שאתה פלצן, רק שנפלת כמו הרבה אחרים למלכודת הזאת).

אף אחד באמת לא עובד עם הסכינים האלה, גם אם טבח רוכש כזה סכין, זה סכין מגירה שמוציאים אותו לא בשביל לחתוך עגבניה אלא בשביל להראות לאורחים.

בשביל לחתוך בנוחות ובאמינות אתה מחזיק סכין אירופאית רכה שכל כמה העברות על השטול חוזרת לרמת חיתוך מצוינת ומעלה.

איך אני אסביר את זה הכי טוב,

למסע בגרנד קניון אתה לוקח פרדות ולא סוסי מרוץ משובחים.

גם לעגלה של האבטיחים אתה לוקח סוס עבודה (תרתי משמע) ולא סוס מרוצים.

סוסי מרוצים הם חיה עדינה מאוד, יקרה מאוד, אתה צריך להתיחס אליה בכפפות של משי וגם אז, היא יודעת לעשות משהוא ספציפי מאוד ולזמן קצר יחסית.

מוסר השכל...סכין=סוס :shock:

פורסם

פרוקסימה, סכיני מטבח הן לא התחום שלי. איפה שאני לא מבין, אני לא דוחף את המקור.

מה שכן, אני יכול להעיד שסכין שף סבירה תעשה פלאים במטבח שלך. אני משתמש בסכין שף פשוטה שעולה 140 ש"ח לערך, של חברה אמריקאית אאל"ט שנקנתה ב"סו-שף" בחיפה, ומרוצה מאד. מכיוון שהיא לא הכי איכותית בעולם, אין פחד משימוש על עוף קפוא (דבר שאסור!!!!!! לעשות עם סכין איכותית יותר-פשוט חבל), כמו גם על חיתוך ירקות למיניהן ושאר דברים הדורשים חיתוך. הטיפול הוא השחזה תקופתית על מוט( וכמובן שטיפה יסודית של הסכין אחרי ההשחזה), אחת לכמה חודשים טובים (וגם זה בגלל הלוחמה בעוף הקפוא) טיפול רציני יותר עם כלי השחזה "מתקדמים" (אבן בינונית מהסוג הזבלי שקונים בהומו-סנטר וגייס להעלמת הפגיעות הגסות בלהב, אבן יהלום עדינה, מתקן "V", וסטרופ [מתקן להשחזת תערים]-ולעיתים בשילוב עם המוט בדרך). סכין דורשת תחזוקה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא מבין הרבה בנושה אבל סכין של ICEL שיש לי בבסיס חותכת ממש טוב כבר חצי שנה בלי השחזה (סכין שיניים).

אודי A4

דימה.

פורסם
סוזוקי או קונטסה, בתור מקצוען בתחום שעבד במטבחים במשך 20 שנה ברציפות אני יכול בוודאות מוחלטת להגיד לך שכל מיני סכינים אקזוטיים (ואכן הם בדרך כלל יפנים) זאת פרופגנדה פלצנית אחת גדולה שמקורה בטבחי ניו-יורק הפלצניים (באמת שחו"ח אני לא רומז שאתה פלצן, רק שנפלת כמו הרבה אחרים למלכודת הזאת).

לגמרי פלצנות מצידי.

זה לא מזיק לפעמים והסכין באמת תענוג. אני מניח שאם הייתי שף הרגישות של הסכין היתה מציקה לי, אבל כמשתמש ביתי היא באמת כיפית והמשקל הקל שלה מוסיף לחוויה.

פורסם

כל עוד אתה נהנה ממנה, אני מאושר :lol:

• תוכן חדש...