Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק סיטרואן C4 1600

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לקבל מידע מבעלי C4 אחרים שגולשים כאן מה צריכת הדלק של הרכב בנסיעה עירונית.

הרכב שלי מודל 2008 1600 אוטומט עם 20 אלף ק"מ,בעוד חודשיים יהיה שנתיים על הכביש ועדיין לא עבר טיפול ראשון

בגלל שזה קורה רק אחרי שנתיים או 30 אלף-המוקדם מבינהם.

אני יודע שרכב שנוסע כמעט רק בעיר ובפקקים ונסיעות קצרות עדיף לטפל לפני אבל אני כרגע ויתרתי על זה.

כמו כן הבנתי שהטיפול של שנתיים כולל רק החלפת שמן ומסנן שמן, יש טעם להחליף גם מסנן אויר למרות שסיטרואן ממליצים על 60 אלף להחלפה?

אני מתכוון לעשות את הטיפול ביוני אצל שרודר בבני ברק.

חצי שנה אחרי שהרכב נרכש הייתי בלובינסקי והם טענו שצריכת הדלק תקינה.

בעקרון בחורף בלי מזגן בתוך העיר הצריכה בערך 1 ל7

ובקיץ עם מזגן ופקקים בין 1 ל5.5 ל 1 ל6.

מחוץ לעיר כמעט ולא יצא לי לנסוע לצערי בגלל כל מיני נסיבות שהיו לי בשנתיים האחרונות.

רציתי גם לציין שמחשב הדרך מדוייק מאוד ותמיד מראה צריכת דלק מדוייקת ואמינה ובדקתי את התוצאה מולו כמה פעמים.

פורסם

צריכת דלק היא פונקציה מאוד חזקה של תוואי הנסיעה (נסיעות קצרות, עירוניות, פקוקות וכו') וסגנון נהיגה (רגוע \ פרוע וכו').

מכוניות שנוסעות בעיקר בעיר עם המון פקקים, מזגן עובד ונסיעות שהן ברובן קצרות מאוד - יסבלו מצריכת דלק שערורייתית (ולא משנה של איזה חברה\מותג הן).

הצריכה שאתה מתאר בהחלט יכולה להתקיים בתנאים עליהם דיברת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ומה בנוגע לפילטר אויר? יש טעם להחליף?

יש קשר לזה שהרכב לא יוצא מחוץ לעיר אף פעם?

פורסם
ומה בנוגע לפילטר אויר? יש טעם להחליף?

יש קשר לזה שהרכב לא יוצא מחוץ לעיר אף פעם?

אחרי שנתים ו 20K נסיעה בעיר ממליץ לפחות לפרק את הפילטר אויר ולנקותו בלחץ אויר .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

אל תהיה בטוח שקאיה קלארוס יותר כבדה מC4.

זה שהיא נראית גדולה יותר חיצונית(מה זה קאיה קלארוס בכלל?)אולי? לא אומר שהיא כבדה, יכול להיות שזה סתם פח ריק.

הC4 מלאה באבזור בטיחותי ובאבזור נוחות ויש לה צמיגים שמנים 205-55-16 וכל הדברים האלה מכבידים מאוד על המנוע.

מה גם שהמנוע 1.6 בC4 חלש רק 110 כ"ס-אני שמעתי שC4 2000 סמ"ק חסכונית יותר מה1.6.

תחשוב שאותו מנוע בדיוק מופיע בקסארה 2 שהיא קומפקטית בהרבה ואפילו ב206 .

יש מצב שהC5 2000 סמ"ק חסכונית יותר מהC4 1600?

רק בשביל שלא תהיה אי הבנה אני ממש לא נהג שנוסע מהר,אפילו מחוץ לעיר אני נוסע בדרך כלל 100 ובעיר בדרך כלל לפי החוק.

בקשר להאצות הC4 1.6 דווקא מאיצה לא רע וממש לא צריך ללחוץ על הרכב כדי שיאיץ טוב.

פורסם

אשמח לתשובות גם מבעלי C5 וגם 307 1.6 שזה אותו מנוע,גיר,משקל כמו בC4 .

חוץ מזה איפה בדיוק אפשר לנסוע בישראל באזור המרכז ללא פקקים חוץ מבשבת ובלילה?

לעבודה וחזרה זה רק פקקים.

לדעתי נתוני היצרן שמתייחסים לכביש ריק לא אומרים כלום ואין שום נתון שמדבר על צריכת דלק לפי זמן עבודת מנוע שזה בפועל מה שקורה בפקקים כל יום לעבודה וחזרה.

פורסם

המושג "נסיעה עירונית" הוא מושג מאוד מעורפל.

אין דין נסיעה עירונית בלב גוש דן (ת"א\ר"ג\פ"ת למשל) כדין נסיעה בקרית שמונה, באר שבע או מטולה. לאנשים קשה להפנים את זה, אך זו המציאות. כשאומרים "נסיעה עירונית" צריך לקחת בחשבון שמדובר במונח מעורפל כמו "מזג אויר נוח". באילת 38 מעלות ו 10% לחות זה אולי נוח יחסית לאקלים באיזור, אבל לא נוח בכלל באופן אבסלוטי.

בקיצור, צריכת הדלק שלך ביחס לתיאור הנסיעות שלך עושה רושם סביר בהחלט - וזה מניסיון. כל אלו שאומרים לך שהם עושים יותר, תיקח את הרכב שלך שיעשה על בסיס שבועי את המסלול שלהם ותראה שצריכת הדלק אצלך תהיה טובה משלהם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הי

אולי אני משוחד לראעה אבל ה C5 שלי 1800 2005 מכוונת היטב מטופלת מעל הרצוי והיא זוללת דלק בתוך העיר 1- ל6 ומחוץ לעיר ממוצא 1- ל9.5 עד 10 .

הנסיעה בעיר פשוט לא מתאימה לרכבים האלא כמו שכתבו קודמי הם כבדים וקשה להם ההתחלות והעצירות המרובות.

אני קיצרתי את זמני הטיפולים ולא מושך יותר מ 15K למרות ההמלצה ל30 K ולמרות שיהיו כאן כאלא שיתחילו לקפוץ נגד.

כל עוד אני המשלם זכותי המלאה לא להחזיק את השמן עד למצב של בוץ וראיתי שמן אחרי 30 K וראיתי מסנני אוויר שלא הוחלפו בצורה שיגרתית . מסנן אויר אצלנו נסתם אחרי 20K עלותו לא שווה את אי החלפתו בחדש הניקוי באויר מגדיל את החורים כך שעם תוכנן לא להעביר חלקיקים במידה מסויימת לאחר ניקוי באויר הם כבר עוברים . (יש מסננים מיוחדים שמיועדים לניקוי ושטיפה אבל אלא אינם המסננים בסיטרואן).

בהצלחה עם ה C4 .

• תוכן חדש...