Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום המלומדים,זו פעם ראשונה שאני כותב כאן - מקווה שלעניין.

ברשותי מזה כמעט שנתיים פונטו ספייס SX שמונה שסתומים, גיר רגיל שנת 2001.

קניתי את הרכב עם קילומטראז' נמוך - 57000 ואני נוסע בו כל יום אבל לא יותר מ-15 קילומטר כרגע אני ב 67000 ק"מ.

הרכב מטופל, לא נמצאו בעיות בבדיקה והמכונאי שלי (מוסך התילתן פ"ת) טוען שהאוטו "בובה".

בינתייםת מלבד טיפולים וברקסים, התיקון הרציני היחיד היה של המנוע החשמלי של ההגה כוח.

תיאור הבעיה:

מדי פעם - יכול לקרות פעמיים בשבוע או פעם בחודשיים, המנוע נכבה לפתע כשאני עומד ברמזור ולאחר מכן נצרכים מספר נסיונות התנעה עד שהוא חוזר לחיים, בדר"כ לאחר 10 נסיונות אני מצליח להניע אבל השבוע לקח יותר מרבע שעה עד שהצלחתי להניע.

נתונים נוספים:

בבוקר הרכב תמיד מניע ב-"נגיעה" ואף פעם לא נכבה בנסיעה לעבודה.

כשאני חוזר מהעבודה גם אין בעיות התנעה - אבל! בנסיעה השניה באותו יום, אם דוממתי את המנוע לכמה דקות (קופץ להוציא את הילדה הגן) האוטו לא תמיד מניע לנסיעה השלישית.

כמו כן בנסיעה השניה או השלישית של היום כשאני עומד ברמזור האוטו עלול לכבות ושוב יהיה קשה להניע.

יש סטרטר חזק תמיד - המנוע פשוט לא מתחיל לעבוד.

כשהמנוע עובד הוא מנגן כמו שעון שוויצרי - אין שינויים בטורים או גימגומים.

במוסך בדקו את הרכב - כמובן ש "אצל הרופא הכל בסדר", לא נמצאו דיווחים על תקלה במחשב, כל החיישנים נראים תקינים מבחינת המחשב, כמו כן נבדק מנוע צעדים ונמצא תקין - אני מניח גם שבעיה במנוע צעדים הייתה נראית בפעולת סרק לא תקינה של המנוע או בהפעלת מזגן.

שורה תחתונה - המכונאי לא מסוגל להצביע על התקלה ואני משתגע כי אני לא יודע מתי האוטו יחליט לכבות והאם אצלח להניע בזמן סביר.

הבנתי שהקודן במפתח יכול לגרום בעיה בהתנעה, אבל זה לא מסביר למה המנוע נכבה ברמזור.

האם יש למשהו רעיון כיצד ניתן לאתר את הבעיה?

מצטער על המלל הרב, אבל רציתי להעביר את כל התמונה - תודה מראש!

פורסם

לגבי הבעיה של התנעה לאחר שהמנוע חם - האם המצב אצלך הוא שנראה שבזמן ההתנעה כאילו משהו מנתק את כל החשמל ברכב, השעונים מתחילים ליפול והסטרטר מפסיק. כל זה לשנייה או שתיים ואז הכל מתאושש ?

אם זה המצב אז למוסך שמשון ביהוד יש את הפיתרון בצורה של החלפת כבלי החשמל בין המצבר לבין הסטרטר או משהו כזה.

בכלל אני ממליץ לך מניסיון לקבל חוות דעת ממוסך שמשון. פנה שם לחיים ותראה מה דעתם על העניין.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
לגבי הבעיה של התנעה לאחר שהמנוע חם - האם המצב אצלך הוא שנראה שבזמן ההתנעה כאילו משהו מנתק את כל החשמל ברכב, השעונים מתחילים ליפול והסטרטר מפסיק. כל זה לשנייה או שתיים ואז הכל מתאושש ?

אם זה המצב אז למוסך שמשון ביהוד יש את הפיתרון בצורה של החלפת כבלי החשמל בין המצבר לבין הסטרטר או משהו כזה.

בכלל אני ממליץ לך מניסיון לקבל חוות דעת ממוסך שמשון. פנה שם לחיים ותראה מה דעתם על העניין.

תודה על התגובה, אבל זה לא המצב, אני מסובב סוויטץ למצב ראשון וכל לוח השעונים מראה את הקריאות הנכונות (נורות נכבות לאחר בדיקה) ואח"כ יש סטרטר "בריא" אבל המנוע לא ממשיך אחרי פעולת הסטרטר-כאילו שאין דלק.

האם יכול להיות שחיישן כלשהוא -אולי חיישן חום, נותן קריאה שגויה למחשב וע"פ קריאה זו המחשב "מחליט" לכבות או לא להניע את הרכב?

פורסם

האם בדקו לחץ דלק ? בזמן עבודת המנוע, בזמן שהסוויץ' פתוח לפני ההתנעה !! ובזמן ההתנעה !

הבדיקה קלה ומהירה ולוקחים עליה סביבות ה- 100 ש"ח, אם בכלל.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

שלום Fugazi!

בעייתך מזכירה מאוד בעייה שיש לי ברכב וגם של חברת פורום נוספת אשר נתקלה באותה תופעה.

אני מפנה אותך לשרשורים המתאימים שתקרא ואולי תראה אם אכן יש דימיון ויתכן ובעייתך תבוא לפיתרון.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=259136&goto=newpost

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=262531&goto=newpost

גם אצלי ברכב לעיתים רחוקות כאשר אני בא להניע הוא לא מניע, רק לאחר כמה דקות של המתנה מניסיון אחד לשני בנוסף למה שכתבתי בשרשור.

כרגע הכיוון הכי טוב שלי הוא שיפוץ מפלג והחלפת הפיק אפ במפלג.

מקווה שיעזור במשהו.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תודה למגיבים, העליתם כיוונים שלממיטב ידעתי לא נבדקו אבל השאלה הנשאלת היא האם בעיות אלה לא ישפיעו ביום יום?

הבעיה קיימת יותר משנה וחצי ויכולה להיעלם לחודשיים ואז לחזור, אני מניח שבלאי של משאבה היה מתבטא בבעיית סחיבה או כל בעייה אחרת שהייתה מחריפה עם הזמן, ואילו אצלי כמו שציינתי אין שום קירטועים גימגומים או השתנקויות, או שהאותו נוסע פיקס או שלא!

לגבי מפלג- אני מניח שבפונטו קיימת הזרקה אלקטרונית ולא מפלג, כמו כן האם בעייה כזו לא הייתה באה לידי ביטוי לעיתים קרובות יותר ולא הייתה מחריפה בתקופה של שנה וחצי?

אני מצטער על השאלות, אבל אני עוסק בדיאגנוסטיקה למחייתי ולמדתי שלא ניתן לפתור בעייה בוודאות אם הבעייה לא ודאית ושאי אפשר לקבל תשובה נכונה אם לא שאלת את השאלה המתאימה.

ברור לי שהבעייה לא פשוטה אבל לא מתאים לי להגיע למצב ש-"מחפשים את המטבע מתחת לפנס", מחליפים את מערכת הדלק ואת מערכת החשמל ובסוף מתברר שחוט רופף באימובלייזר...

פורסם

לגבי מפלג- אני מניח שבפונטו קיימת הזרקה אלקטרונית ולא מפלג

כנראה שאתה עוסק בדיאגנוסטיקה אבל לא בתחום הרכב.

מה הקשר בין מפלג ו"הזרקה אלקטרונית"?

הרכב שלי סוויפט עם הזרקת דלק חד נקודתית.

מורכב בו מפלג בעל קידום הצתה אלקטרוני - משמע ללא וואקום.

המלצתי לך לבדוק את הנושא כי לפי מה שקראתי במערכת ההצתה פרופר (לא חוטים ופלאגים) לא נגעת.

לגבי תכיפות התופעה אצלי, יכול לנסוע ימים ללא בעיה, ואז ביום אחד הרכב לא יניע לי מס' פעמים.

אם התופעה אמורה להחמיר או לא במהלך שנה וחצי לא אני ולא אתה נדע, כל עוד לא תדע מה התקלה.

בשרשור שהפנתי אותך תקלה דומה של הרכב נפתרה (ככל הנראה) ע"י החלפת מפלג.

לפי אותו שרשור בדקתי בספרות המקצועית את הנתונים התקינים למערכת ההצתה אצלי ומצאתי כי נתון מסויים לא עומד בטווח התקין, מה שמרמז כי ייתכן והתקלה (ובגלל שאופי התקלה וסוג הרכב דומה) נובעת משם וזה הדבר אשר אני אבדוק להבא.

בסך הכל ניסיתי לעזור לך ולהכווין אותך לכיוון נוסף למציאת התקלה.

חוט רופף באימובילייזר בדקת?!

בברכה,

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אתה צודק ארז אינני מומחה בתחום הרכב וגם טעיתי - התכוונתי להצתה אלקטרונית ולא הזרקה אלקטרונית.

אם אינני טועה, ההצתות האלקטרוניות בשלב מסוים היו הכלאה בין מפלג שהוא רוטור מכני שמחלק את הניצוץ בין הפלגים, ומודול הצתה\פיק אפ אלקטרוני כמו זה שאתה מתאר, ובשלב יותר מאוחר הפכו למודול הצתה ממוחשב שאין בו רוטור כלל, האם אני צודק בגדול?

עד כמה שאני זוכר, בפונטו אין מפלג (רוטור) אלא מערכת הצתה מודרנית "סטטית" ולכן לא חשבתי שהחלפת מפלג רלוונטית.

מצד שני, אף פעם לא נבדק הכיוון של מערכת ההצתה שהיא בהחלט גורם אפשרי לבעיות בהתנעה, יש מישהוא שמכיר ספציפית את מערכת ההצתה של הפונטו (ספייס SX ידנית 2001) ויכול לייעץ על בעייה דומה?

ושוב תודה לארז, ולשאר המגיבים.

פורסם

אכן, בפיאט פונטו "ספייס" אין מפלג ורוטור אלא 2 סלילי הצתה כשכל אחד מספק ניצוץ מתח גבוה לשני צילינדרים וזאת לפי אות הפעלה מתוזמן ע"י מחשב ניהול המנוע.

ברור שכשהרכב תקין קשה עד לא ניתן לאתר התקלה ולכן רצוי לעבור ידנית ובהסתכלות על חיבורי חשמל שונים כגון לסלילי ההצתה, מחבר חיישן גל ארכובה ועוד.

לפני כ7 שנים היה לי מקרה דומה, אבל הרכב לא הניע אצלי במוסך ודי מהר מצאתי שמגע אחד של הממסר הראשי בתיבת הנתיכים והממסרים שבתא המנוע היה רופף וזה היה מקור הבעיה.

אוכל לסייע לך במשלוח 2 דפי השרטוט החשמלי של מע' ניהול המנוע, שפענחתי ותרגמתי לעברית ושתוכל להדפיסה והמוסך יוכל להסתייע בה.

(אבי וגיא במוסך התלתן הם מקצוענים).

כתוב את כתובת הדואר האלקטרוני (מה שבפרופיל שלך?) ואשלח לך ואני מקווה שזה יסייע לך.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רבה רפי על האיבחון ועל הנכונות לעזור.

אשמח אם תשלח לי את התרשימים לכתובת שבפרופיל.

אני בטוח שאבי וגיא ישמחו על הפירגון.

פורסם

כמה שאלות:

פלגים - האם החלפת פעם פלגים ? אם כן אז האם שמו מקוריים. אם לא אז האם חשדו בפלגים שאולי משפיעים על מחשב ניהול המנוע

חוטי הצתה - כנ"ל

קודן/אזעקה - האם יש והאם אתה יודע איזה ניתוקים יש להם ? אולי כדאי לנתק אותם (לגשר חזרה את הניתוקים שהם עושים) (זמנית) כדי לראות אם הבעיה נפתרת.

לגבי בדיקת לחץ הדלק - זו בדיקה ממש קלה ולא מחליפים חלקים בשבילה. הם יכולים לנסות לבדוק כמה פעמים ברצף - להתניע ולכבות את הרכב. לתת לרכב לעבוד ולראות מה לחץ הדלק.

אפשר גם לצאת לאיזו נסיעה עם הרכב עם מחשב איבחון מחובר (כלומר שהמוסך יעשה את זה) ולראות את הנתונים בזמן אמת. הכל זה עניין של כסף והאם המוסך רואה צורך בזה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

student-ביצעתי טיפול בשנה שעברה אבל לא ידוע לי אם החליפו פלגים או חוטי הצתה.

הבעיה היא שהתקלה לא מגיעה לפי הזמנה,וכמו שציינתי חודשיים האוטו יהיה בסדר,יכבה לפתע ללא התרעה ולאחר שאניע במאמצים רבים האוטו יניע והבעיה לא תחזור בשבועיים או בחודש אחריי!

גם אם אחליף פלגים או חוטי הצתה (אם הם בלויים אני מניח שכדאי לעשות בכל מקרה,אבל בשניי מוסכים שבדקו את האוטו לא התריעו על כך), האוטו ייסע כמו שצריך חודש, אחשוב שפתרתי את הבעייה, ואז היא עלולה לקרות שוב :?.

חבר אמר לי, אם תמצא קונה לרכב ב-2000 ש"ח מעל המחירון, קח איתך מכונאי לנסיעת מבחן של הקונה, כי אז בטוח האוטו ייתקע ואפשר יהיה לראות את הבעייה בזמן אמת!:wink:.

בינתיים, עד שהבעייה לא תופיע בתנאי מעבדה, אני מניח שמדובר בחיבור רופף שיצריך איש מקצוע עם "זכוכית מגדלת של שען חרש" בשביל למצוא אותו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון - קיבלתי המלצות על חשמלאי שמתמחה בפיאט ודיברתי איתו בטלפון.

הבחור טוען שסיכוי גבוה שהבעיה היא בחיישן גל ארכובה, מכיוון שמלכתחילה חשדתי שהבעייה היא בעיית חיישן - זה מסביר לדעתי הכי טוב מדוע המנוע נכבה בפתאומיות כאילו לפי פקודה, ואח"כ גם לא מניע משום שאותו חיווי חיישן מורה למחשב לא להפעיל את המנוע.

הבעייה היחידה עם התיאוריה הזו הייתה שבשני מוסכים חיברו את הרכב למחשב ואמרו שלא נרשמה שום תקלת חיישן ולכן ירדתי מהכיוון הזה - כששאלתי את הבחור לגבי חיווי מחשב, הוא טען שהבעייה הספציפית הזו לא בהכרח נרשמת במחשב, אם הבנתי נכון, החיישן עובד ומדווח למחשב אבל אחרי שהוא מתחממם (שוב תואם לדיווח שלי שהבעיה אף פעם לא מופיעה בנסיעות בוקר) הוא נותן דיווח שגוי למחשב ואז גורם לכיבוי המנוע.

קראתי בפורומים באנגלית שאכן הבעייה נפוצה במנועיי פיאט לאחר 70,000 קילומטר וניתן תיאור זהה לבעייה שלי.

בכל מקרה, הבחור אמר לי שאני יכול לגשת אליו למוסך והוא יסביר לי מה לבדוק בפעם הבאה שהבעייה תחזור ואז ניתן יהיה לוודא את התיאוריה הזו - לי זה נשמע הגיוני, אשמח לקבל תגובות בנושא.

אמשיך לעדכן....

• תוכן חדש...